Archives

Zippa Zebra’s Funjungle

Zippa Zebra’s Funjungle

Zippa Zebra’s Funjungle is een ruim opgezette indoor-speeltuin met in totaal 2000 m2 speelplezier. Zoals de naam het al verraadt, is de speeltuin geheel in junglestijl ingericht, waar je kunt uitleven met allerlei ballenbaden, springkussens, glijbanen, tokkelbanen, slingertouwen, schietkooi, fietsparcour, trampolines, scootercircuit, spookhuis, een heuse kinderdisco en nog veel meer uitdagende hindernissen in onze speel- en klauterkooi.

Zippa is uitgebreid met nieuwe dingen: De softplaymat in de peuterhoek is uitgebreid, zodat kinderen tot vier jaar meer speelruimte hebben en ook is er een legoblokkenhoek in verwerkt waar kinderen dus heerlijk kunnen bouwen met grote legoblokken. Voor de iets grotere kinderen hebben we een mooie dubbele rodelbaan. Omhoog klimmen en heerlijk met 2 sleetjes snel naar beneden zoeven, de lengte hiervan is 15 meter en de wanden zijn volledig beschermd zodat men geen blessures kan oplopen. Dan is er nog een klimwand, waar de kinderen 3 meter hoog kunnen klimmen. Deze wand biedt veel uitdaging aan de jeugd van 6 t/m 12 jaar. En dan als laatste is er nog een prachtige voetbalkooi bijgekomen, waarin kinderen heerlijk een potje kunnen voetballen of echt een wedstrijdje kunnen spelen. Deze kooi is 9.76 bij 6,10 meter, dus speelruimte genoeg om te voetballen. Er zijn dus weer nieuwe attracties bijgekomen, met veel nieuwe uitdaging.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Zippo Zebra’s Funjungle, frites met fritessaus, kroket / frikandel en onbeperkt ranja.

Bij het boeken van een arrangement staan voor de begeleiders twee koppen koffie klaar en een patatje

Nederlands Watermuseum

Nederlands Watermuseum

In Nederland lijkt schoon water vanzelfsprekend. Je draait de kraan open en er stroomt helder water uit. Maar wat gebeurt er voordat het water de kraan uit komt? Uit hoeveel water besta je zelf? En hoeveel water gebruik je per dag? In andere landen zijn er vaak problemen met water. Het is vies, er is te veel of er is te weinig. Hoe komt dat?

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem wil leerlingen bewust maken van het belang van water in hun eigen leven, in Nederland en in de wereld. Daarom heeft het museum educatiepakketten gemaakt voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Bij alle educatiepakketten is een bezoek aan het museum het uitgangspunt.

Levenschwater

Op school arriveert een mysterieus ogend flesje. ‘Levenschwater’ staat er op het etiket. Wat zou dat betekenen? Waar zou het flesje vandaan komen? Dat is de start van de lespakketten voor groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs. Deze bestaan uit drie onderdelen: de voorbereiding op school, het museumbezoek en een verwerkingsles.

Praktische informatie & reserveren

Duur van het schoolbezoek: 2 uur
begeleiding: minimaal 1 begeleider per 5 leerlingen
groepsgrootte: groep 3/4 max. 60 leerlingen
groep 5/6/7/8 max. 80 leerlingen

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Nederlands Watermuseum

Walibi Holland

Walibi Holland

Get ready, set, go!

Ben jij een echte adrenalinejunk? Kom dan naar Walibi Holland voor een dag vol spanning, snelheid, actie en sensatie. Zet je schrap, want het gaat er wreed aan toe. Je vindt hier de wildste attracties, vetste shows en coolste evenementen. Walibi Holland is pure adrenaline. Beleven is geloven. Come check it out!

 

De nieuwe achtbaan, de Goliath

Laat ze alles van zich af gillen in Goliath, de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux! Handen in de lucht terwijl ze binnen 3 sec van 0 naar 90 km per uur gelanceerd worden in Xpress. Ze schreeuwen het uit in Space Shot nadat ze van het adembenemende uitzicht hebben genoten en in Excalibur gaan ze zo vaak over de kop dat ze het verschil vergeten tussen boven en onder en dan hebben we vanaf maart 2016 ook nog een gloednieuwe crazy thrill ride die zo bizar is, dat de leerlingen al leip zijn voordat de ride begonnen is!

Ben jij coolbloedig?

In Walibi Holland testen we of je lef genoeg hebt. Durf jij in alle thrill rides? Ga de strijd aan met de zwaartekracht in Xpress. Schiet als een pijl uit een boog in de houten achtbaan Robin Hood. Vlieg achterwaarts, over de kop, door de geluidsbarrière in de muzikale achtbaan Speed of Sound. Maak een duikvlucht in Skydiver en stijg als een astronaut omhoog in Space Shot. En gaat dit voor jou allemaal niet hard genoeg? Stap dan voor de ultieme coolbloedigheidstest in Goliath: de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux.

Walibi heeft ‘t!

Snelheidsduivels, thrillseekers en waterratten, opgelet! Walibi Holland heeft de tofste attracties, voor iedereen. Wat dacht je van The Tomahawk? Je slingert van links naar rechts. Je voelt de wind door je haren. Je gaat harder en harder en weet niet meer wat boven en beneden is. Houd je het liever laag bij de grond? Scheur dan door de bochten van de kartbaan. Verbrand rubber en bepaal wie de snelste is!

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Walibi Holland

Opties

 •  Friet menu € 3,50 (Friet, fritessaus en frisdrank.)
 • Snack menu € 4,80 (Friet, fritessaus, kroket / frikadel / kaassoufle en frisdrank.)
 • Hamburger menu € 5,10 (Broodje hamburger, friet, fritessaus en frisdrank.)
 • Kipburger menu € 6,45 (Broodje kipburger, friet, fritessaus en frisdrank.)
 • Raketijsje € 0,90
 • Onbeperkt koffie/thee € 4,95 In hervulbare thermosbeker

Kijk ook eens naar onze andere schoolreizen zoals een dagje naar WIldlands Adventure Zoo in Emmen

Waarbeek

Waarbeek

Ook alweer druk aan het bedenken waar jullie dit jaar naar toe zullen gaan?

Familiepretpark De Waarbeek: de ideale locatie voor een onvergetelijke schoolreis.

Vele scholen zijn jullie al voor gegaan en hebben een geweldige dag beleefd. Met bijna 50 attracties is “de Waarbeek” een vertrouwde plek voor een dag vol plezier voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Vanaf maart 2014 starten wij het nieuwe seizoen en jullie zijn van harte welkom in ons park!

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree de Waarbeek

Opties

 • Pakket 1: € 1,75 (Kinderfriet met mayo, drinken en een terugkomkaartje.)
 • Pakket 2: € 2,75 (Kinderfriet met mayo, drinken, een ijsje en een terugkomkaartje.)
 • Pakket 3: € 3,50 (Kinderfriet met mayo, kinderfrikadel, drinken, ijsje en terugkomkaartje)

Neem ook eens een kijkje naar onze andere schoolreizen, bijvoorbeeld een dagje naar Walibi of toch liever een dagje naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een gezellig kinderpark in Enkhuizen en is met name geschikt voor kinderen uit de onderbouw. De verblijfsduur voor groepen bedraagt ongeveer 4½ uur.

Ontdek de vele sprookjes zoals Hans & Grietje, Sneeuwwitje, Roodkapje, Doornroosje en vele anderen. In de hoofdzaal van kasteel ‘Violinde’ wordt het sprookje van Violinde opgevoerd. De show duurt een half uur en de zaal biedt plaats aan 350 personen. In ‘het Tijdhuis’ draait alles om tijd. In sprookjesachtige sferen laat Vadertje Tijd hier de vier seizoenen voorbij komen. Bij de overdekte attractie ‘Gulliver’s Reizen’ is te zien hoe scheepsarts Gulliver schipbreuk heeft geleden en is aangespoeld op Lilliputeiland.

Op de kinderboerderij is een bezoekersplaats waar men zich vrij tussen de dieren kan begeven. Er is een grote collectie exotische vogels en tevens staan hier vitrines met een educatief karakter. Op de dierenweides lopen onder andere lama’s, kangoeroes en hertjes.

In de grote overzichtelijke speeltuin kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven. Bijna alle speeltoestellen zijn hier uitgevoerd met een dierfiguur, variërend van olifant tot zwaan.

De Dobberbootjes varen in ondiep water een vast parcours. Bij ‘Hoeve de Kleine Ruiter’ kunnen de kinderen een ritje maken op een levensechte pony en bij ‘de Oude Smidse’ kunnen groot en klein een rondje rijden in een heuse oldtimer. Nieuw is schommelschip d’Avontuur; een spannende reis voor de echte durfals. Tenslotte is er nog de parktrein die plaats biedt aan 45 personen. Aan alle attracties kan onbeperkt worden deelgenomen, behalve de Dobberbootjes. Hiervoor ontvangt ieder kind één deelnamebon.

In geval van minder mooi weer zijn er in het park vele schuilmogelijkheden, overdekte voorstellingen en shows.

Er geldt een maximum capaciteit voor het park, dus tijdig reserveren is gewenst.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Sprookjeswonderland

Opties

Arrangement 1 – € 2,70

 • Bakje frites met mayonaise
 • Pakje vruchtensap voor de kinderen
 • Koffie of thee voor de begeleiding
 • Waterijsje voor iedereen

Gebruik op één van de picknickplaatsen of op het terras van het restaurant.

Arrangement 2 – € 3,65

 • Bakje frites met mayonaise
 • Pakje vruchtensap voor de kinderen
 • Koffie of thee voor de begeleiding
 • Kipsnack
 • Waterijsje voor iedereen

Gebruik op één van de picknickplaatsen of op het terras van het restaurant.

Arrangement 3 – € 4,00

 • Pannenkoek naturel (met stroop of suiker)
 • Pakje vruchtensap voor de kinderen
 • Koffie of thee voor de begeleiding
 • Waterijsje

Gereserveerd in het restaurant of op het terras.

Wij hebben ook andere schoolreisjes, zoals een schoolreis naar Science Center NEMO

Sprookjeshof Zuidlaren

Sprookjeshof Zuidlaren

Attractiepark Sprookjeshof Zuidlaren biedt veel mogelijkheden voor een geslaagde schoolreis! Want bij de Sprookjeshof kunnen de kinderen binnen en buiten spelen. Er is 20.000 m2 buitenspeeltuin en 3000 m2 binnenspeeltuin waarin 700 kinderen overdekt kunnen spelen. Uw schoolreis valt dus nooit meer in het water.

Sprookjespark

Het sprookjespark is een belevenis op zich, met z’n vele uitbeeldingen van beroemde sprookjes, welke elk jaar uitgebreid wordt met nieuwe attracties. Ieder jaar weer weten duizenden de weg naar het park te vinden om van een onvergetelijke dag te genieten in een wereld van plezier. Onder andere zijn in het sprookjespark te vinden: Hans en Grietje, De Gelaarsde Kat, Roodkapje en de wolf, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Doornroosje, Assepoester, Pinokkio, de wolf en de zeven geitjes, Robin Hood, de familie Puntmuts, Nijntje, de beren met het verhaal van de Gouden appel en Old Mac Donald had a farm.

Kinderboerderij

Op de kinderboerderij kan de jeugd tot rust komen en genieten van talloze dieren die vrijelijk rondlopen, zoals: herten, schapen, geiten, konijnenfazanten, ganzen, eenden en alpaca’s.

Binnen en Buiten Speeltuin

De buiten speeltuin is overzichtelijk en telt verschillende leuke attracties waar de kinderen zich op kunnen uitleven.
De volgende attracties staan op de kinderen te wachten : Luchtkussen, Ballenbak, Helikopterbaan, Air-trampoline, Berenboot glijbanen spektakel, Piratenavontuur klimdorp met shooterarena, Klimberg en nieuw in 2013 is The Happy Jungle. In de binnenspeeltuin is nog veel meer te vinden zoals : Familieglijbaan, Spidertoren, Klimberg, Eendjesfietsbaan, Hindernisbaan, Shooterarena en Grote speelstructuren met daarin trampolines, klimwanden, kabelbanen, rodelbanen en glijbanen.
Kortom een dag plezier dat vind U hier!

Rondvaarten In combinatie met een bezoek aan het attractiepark kunnen eveneens over o.a. het Zuidlaardermeer gemaakt worden, een belevenis op zich! De rondvaartboot “Berend Botje” biedt plaats aan ongeveer 100 personen en de boot is verwarmd, mocht het weer wat kouder zijn.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Sprookjeshof
 • Patat
 • Eén keer drinken
 • Een ijsje

Wij bieden meer schoolreizen aan: Zippa Zebra’s Funjungle

Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum

Kom naar Het Spoorwegmuseum en ontdek dat er genoeg te beleven valt met deze stalen monsters.

In De Grote Ontdekking maak je kennis met dé man achter de eerste stoomlocomotief, John Middlemiss. Hij neemt je mee naar een Engels mijnwerkersdorp uit 1839 en vertelt je hoe het was om te rijden op een gigantische loc! Vanuit hier kom je terecht in het Droomtheater. Laat reizigers van de Oriënt Express je vertellen over hun Oosterse belevenissen in het Verre Oosten.

Hierna is het tijd voor wat meer actie in de wereld die Stalen Monsters heet. Schiet in een karretje boven, onder, tussen en langs de bulderende en sissende treinen.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Spoorwegmuseum

Speeltuin Brakkefort en de Leemkuil

Speeltuin Brakkefort en de Leemkuil

Speeltuin de Leemkuil

Voor een fantastisch dagje uit kom je naar speeltuin de Leemkuil. Met meer dan 90 speeltoestellen verspreid over zo’n 3,5 hectare bos is de Leemkuil de grootste buitenspeeltuin in de regio Nijmegen. Kinderen kunnen de hele dag naar hartenlust spelen. De Leemkuil heeft alles wat je in een speeltuin mag verwachten en veel meer.

Ontdek de gedeeltelijk ondergrondse glijbaan, een skelterbaan, een familieschommel, een piratenschip, een oosters verdwaalkasteel, een zand- en waterspeelplaats en een trein op echte rails! Niemand hoeft zich hier te vervelen…

De Leemkuil: van groep 3 tot 8.

Let op: de treinrit is niet bij de entreeprijs inbegrepen!

Speeltuin Brakkefort
Kom naar speeltuin Brakkefort voor een heerlijk dagje buiten spelen. Kinderen kunnen zich uitleven op het kleurige speelkasteel. Zij kunnen dammen bouwen bij de waterspeelplaats, het piratenschip veroveren, racen op de scooterbaan en door spannende tunnels kruipen.

Lekker springen kan op de trampolines en op het luchtkussen. Natuurlijk kunnen de kinderen ook naar hartenlust schommelen, draaien, glijden en klimmen. Ga samen op de familieschommel! Breng een bezoek aan het vernieuwde zwembad.

Brakkefort: tot en met groep 5.

Let op: de scooterrit is niet bij de entreeprijs inbegrepen!

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Speeltuin Brakkefort
 • Entree Speeltuin de Leemkuil

Opties

 • Arrangement € 3,50 (Scooterrit, bekertje ranja, ijsje, frietje met mayo of curry, verrassing)

 

Geopend

Lente en zomer

 •  26 maart 2016 t/m 4 september 2016 : dagelijks

Nazomer

 • 5 september 2016 t/m 23 oktober 2016 : woensdags, vrijdag, zaterdags en zondags

Herfstvakantie

 • 24 oktober t/m 30 oktober 2016 : dagelijks

Speel en IJsboerderij De Drentse Koe

Speel en IJsboerderij De Drentse Koe

Een schoolreisje naar Speel en IJsboerderij De Drentse Koe is super. Kinderen kunnen zich uitleven als boer of boerin, lekker in een overall rondlopen, rijden op vele soorten traptrekkers, klimmen en springen zowel binnen als buiten.

Het is een groot overzichtelijk terrein, naast de boerderij en ze kunnen bekijken hoe een koe wordt gemolken met een melkrobot.

Met mooi weer lekker buiten en met wat minder weer prima binnen spelen. Alles inclusief een ijsje gemaakt door de boerin.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree
 • Ranja en een ijsje

Opties

 • Arrangement 1 – € 6,00 ( Spelen binnen en buiten, ijsje naar keuze en onbeperkt ranja)
 • Arrangement 2 – € 8,00 ( Spelen binnen en buiten, ijsje naar keuze, onbeperkt ranja drinken, en eten*)      

* Patat met een snack of poffertjes of broodje knakworst

Science Center NEMO

Science Center NEMO

NEMO en onderwijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij Science Center NEMO draait het om leren en ontdekken. Natuurlijk ook voor scholen! NEMO heeft een uitgebreid educatief aanbod dat aansluit op de kerndoelen.

Verboden af te blijven!

NEMO is geen gewoon museum. Het gaat bij NEMO om zelf ontdekken. Onder het motto ‘verboden af te blijven’ gaan uw leerlingen aan de slag met de interactieve tentoonstellingen. Het is juist de bedoeling dat ze alles aanraken, bekijken en uitproberen. Door te experimenteren, ontdekken leerlingen hoe spannend wetenschap en techniek kan zijn.

Gratis lesmateriaal

U kunt uw bezoek aan NEMO op veel manieren invullen. Uw leerlingen zelf het museum laten ontdekken is er daar één van. Ze hebben gegarandeerd een leuk en leerzaam schooluitje. Geef uw leerlingen meer structuur door te kiezen voor een van de werkbladen bij de tentoonstellingen, waarmee uw leerlingen aan de slag kunnen.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree NEMO

Neem ook eens een kijkje naar onze schoolreisjes naar Walibi Holland of Drouwenerzand