Archives

Dinoland Zwolle

Dinoland Zwolle

Bij een bezoek aan Dinoland Zwolle neem je een kijkje  in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters lange exemplaren dinosauriërs en leert van alles over ze.

In Dinoland Zwolle staan meer dan 100 dinosaurussen en er is in het park een speciaal dinopad aangelegd dat  je langs verschillende soorten dinosauriërs uit de tijdperken Trias, Jura en Krijt voert. Van Plateosaurus tot aan de Parasaurolophus. Natuurlijk ontbreken ook de bekende T-Rex en Triceratops niet. Weet jij alles over dinosaurussen? Test al je kennis dan met de dino speurtocht. Deze speurtocht  kost niets en brengt je langs alle dinosaurussen op het terrein.

Ook als het regent is er genoeg te doen. In de ruime speelhal leef je je helemaal uit. Klim door het speeltoestel, rol door de ballenbak, glijd van de glijbaan en speel spannende interactieve games. Voor peuters is er een apart speelgedeelte.

Dinoland is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit voor zowel de dino fan als de niet-dino fan

Activiteiten in Dinoland Zwolle:

 • Ruim 50 dinosaurussen met bijbehorende informatie.
 • Overdekte speelhal met klimtoestel en interactieve games.
 • Grote buitenspeeltuin met o.a. helikopter, jeep en kabelbaan.
 • 1 knipkaart per persoon geldig voor fossielen graven, lasergamen, hoogteparcours en klimwand.
 • Gratis doe-activiteiten in het Paleolab zoals edelstenen en goud zoeken.
 • Skelet blootleggen

 

Het schoolreisje is verder uit te breiden met een lunch (patat, frikandel en een pakje drinken voor €3,- p.p.) of andere extra’s, zoals geode kraken en minigolf.

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Educatie is in het Zuiderzeemuseum een dynamisch begrip. In alle aspecten van het museum is leren voelbaar: snuif de geur op van de vers gerookte vis, sla op het aambeeld in de smidse of knoop een gesprek aan met de ambachtsman. Alle zintuigen worden aangesproken en ervaren de cultuurhistorische geschiedenis. In het Zuiderzeemuseum leer je samen en ervaren leerlingen met hoofd, hart en handen.

Zuiderzeemuseum is een reis in de tijd. Een reis waarbij leerlingen kennis maken met ons verleden en ontdekken hoe ze het heden hiermee kunnen verbinden. De programma’s sluiten aan bij de kerndoelen, (tijd)vakken en canon van het basis- en voortgezet onderwijs.

Buiten en binnen

Het Zuiderzeemuseum bestaat uit een buiten- en binnengedeelte. In het openluchtgedeelte van het museum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Ook kom je interessant werk van hedendaagse ontwerpers tegen. Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Afwisselende tentoonstellingen en een vaste opstelling tonen de rijke collectie van het museum die bestaat uit historie, fotografie, streekdrachten en Dutch design.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Zuiderzeemuseum
 • Met de museumferry naar het buitenmuseum
 • Educatief programma
 • Bon voor friet en een ijsje
 • Toegang tot de speeltuin ‘Kindervreugde’

Zippa Zebra’s Funjungle

Zippa Zebra’s Funjungle

Zippa Zebra’s Funjungle is een ruim opgezette indoor-speeltuin met in totaal 2000 m2 speelplezier. Zoals de naam het al verraadt, is de speeltuin geheel in junglestijl ingericht, waar je kunt uitleven met allerlei ballenbaden, springkussens, glijbanen, tokkelbanen, slingertouwen, schietkooi, fietsparcour, trampolines, scootercircuit, spookhuis, een heuse kinderdisco en nog veel meer uitdagende hindernissen in onze speel- en klauterkooi.

Zippa is uitgebreid met nieuwe dingen: De softplaymat in de peuterhoek is uitgebreid, zodat kinderen tot vier jaar meer speelruimte hebben en ook is er een legoblokkenhoek in verwerkt waar kinderen dus heerlijk kunnen bouwen met grote legoblokken. Voor de iets grotere kinderen hebben we een mooie dubbele rodelbaan. Omhoog klimmen en heerlijk met 2 sleetjes snel naar beneden zoeven, de lengte hiervan is 15 meter en de wanden zijn volledig beschermd zodat men geen blessures kan oplopen. Dan is er nog een klimwand, waar de kinderen 3 meter hoog kunnen klimmen. Deze wand biedt veel uitdaging aan de jeugd van 6 t/m 12 jaar. En dan als laatste is er nog een prachtige voetbalkooi bijgekomen, waarin kinderen heerlijk een potje kunnen voetballen of echt een wedstrijdje kunnen spelen. Deze kooi is 9.76 bij 6,10 meter, dus speelruimte genoeg om te voetballen. Er zijn dus weer nieuwe attracties bijgekomen, met veel nieuwe uitdaging.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Zippo Zebra’s Funjungle, frites met fritessaus, kroket / frikandel en onbeperkt ranja.

Bij het boeken van een arrangement staan voor de begeleiders twee koppen koffie klaar en een patatje

Nederlands Watermuseum

Nederlands Watermuseum

In Nederland lijkt schoon water vanzelfsprekend. Je draait de kraan open en er stroomt helder water uit. Maar wat gebeurt er voordat het water de kraan uit komt? Uit hoeveel water besta je zelf? En hoeveel water gebruik je per dag? In andere landen zijn er vaak problemen met water. Het is vies, er is te veel of er is te weinig. Hoe komt dat?

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem wil leerlingen bewust maken van het belang van water in hun eigen leven, in Nederland en in de wereld. Daarom heeft het museum educatiepakketten gemaakt voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Bij alle educatiepakketten is een bezoek aan het museum het uitgangspunt.

Levenschwater

Op school arriveert een mysterieus ogend flesje. ‘Levenschwater’ staat er op het etiket. Wat zou dat betekenen? Waar zou het flesje vandaan komen? Dat is de start van de lespakketten voor groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs. Deze bestaan uit drie onderdelen: de voorbereiding op school, het museumbezoek en een verwerkingsles.

Praktische informatie & reserveren

Duur van het schoolbezoek: 2 uur
begeleiding: minimaal 1 begeleider per 5 leerlingen
groepsgrootte: groep 3/4 max. 60 leerlingen
groep 5/6/7/8 max. 80 leerlingen

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Nederlands Watermuseum

Walibi Holland

Walibi Holland

Get ready, set, go!

Ben jij een echte adrenalinejunk? Kom dan naar Walibi Holland voor een dag vol spanning, snelheid, actie en sensatie. Zet je schrap, want het gaat er wreed aan toe. Je vindt hier de wildste attracties, vetste shows en coolste evenementen. Walibi Holland is pure adrenaline. Beleven is geloven. Come check it out!

 

De nieuwe achtbaan, de Goliath

Laat ze alles van zich af gillen in Goliath, de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux! Handen in de lucht terwijl ze binnen 3 sec van 0 naar 90 km per uur gelanceerd worden in Xpress. Ze schreeuwen het uit in Space Shot nadat ze van het adembenemende uitzicht hebben genoten en in Excalibur gaan ze zo vaak over de kop dat ze het verschil vergeten tussen boven en onder en dan hebben we vanaf maart 2016 ook nog een gloednieuwe crazy thrill ride die zo bizar is, dat de leerlingen al leip zijn voordat de ride begonnen is!

Ben jij coolbloedig?

In Walibi Holland testen we of je lef genoeg hebt. Durf jij in alle thrill rides? Ga de strijd aan met de zwaartekracht in Xpress. Schiet als een pijl uit een boog in de houten achtbaan Robin Hood. Vlieg achterwaarts, over de kop, door de geluidsbarrière in de muzikale achtbaan Speed of Sound. Maak een duikvlucht in Skydiver en stijg als een astronaut omhoog in Space Shot. En gaat dit voor jou allemaal niet hard genoeg? Stap dan voor de ultieme coolbloedigheidstest in Goliath: de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux.

Walibi heeft ‘t!

Snelheidsduivels, thrillseekers en waterratten, opgelet! Walibi Holland heeft de tofste attracties, voor iedereen. Wat dacht je van The Tomahawk? Je slingert van links naar rechts. Je voelt de wind door je haren. Je gaat harder en harder en weet niet meer wat boven en beneden is. Houd je het liever laag bij de grond? Scheur dan door de bochten van de kartbaan. Verbrand rubber en bepaal wie de snelste is!

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Walibi Holland

Opties

 •  Friet menu € 3,50 (Friet, fritessaus en frisdrank.)
 • Snack menu € 4,80 (Friet, fritessaus, kroket / frikadel / kaassoufle en frisdrank.)
 • Hamburger menu € 5,10 (Broodje hamburger, friet, fritessaus en frisdrank.)
 • Kipburger menu € 6,45 (Broodje kipburger, friet, fritessaus en frisdrank.)
 • Raketijsje € 0,90
 • Onbeperkt koffie/thee € 4,95 In hervulbare thermosbeker

Kijk ook eens naar onze andere schoolreizen zoals een dagje naar WIldlands Adventure Zoo in Emmen

Waarbeek

Waarbeek

Ook alweer druk aan het bedenken waar jullie dit jaar naar toe zullen gaan?

Familiepretpark De Waarbeek: de ideale locatie voor een onvergetelijke schoolreis.

Vele scholen zijn jullie al voor gegaan en hebben een geweldige dag beleefd. Met bijna 50 attracties is “de Waarbeek” een vertrouwde plek voor een dag vol plezier voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Vanaf maart 2014 starten wij het nieuwe seizoen en jullie zijn van harte welkom in ons park!

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree de Waarbeek

Opties

 • Pakket 1: € 1,75 (Kinderfriet met mayo, drinken en een terugkomkaartje.)
 • Pakket 2: € 2,75 (Kinderfriet met mayo, drinken, een ijsje en een terugkomkaartje.)
 • Pakket 3: € 3,50 (Kinderfriet met mayo, kinderfrikadel, drinken, ijsje en terugkomkaartje)

Neem ook eens een kijkje naar onze andere schoolreizen, bijvoorbeeld een dagje naar Walibi of toch liever een dagje naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Tropenmuseum

Tropenmuseum

Een wereld van verhalen

Een bezoek aan het Tropenmuseum is een werelds dagje uit voor de hele klas. Leerlingen beleven er het alledaagse leven van mensen ver weg in één van de mooiste historische gebouwen van Amsterdam.

Duizenden verhalen, prachtige kunstwerken en verbazingwekkende voorwerpen brengen de meest uiteenlopende culturen tot leven. Als elk voorwerp een stem had, zou het Tropenmuseum gonzen van grenzeloos geroezemoes. Uw leerlingen maken kennis met de spannendste en boeiendste verhalen van over de hele wereld.

Het museum heeft aanbod voor alle leeftijden. Denk aan rondleidingen, workshops of kijktochten. U vindt ons hele educatieve en schoolreis-aanbod via http://tropenmuseum.nl

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Tropenmuseum

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een gezellig kinderpark in Enkhuizen en is met name geschikt voor kinderen uit de onderbouw. De verblijfsduur voor groepen bedraagt ongeveer 4½ uur.

Ontdek de vele sprookjes zoals Hans & Grietje, Sneeuwwitje, Roodkapje, Doornroosje en vele anderen. In de hoofdzaal van kasteel ‘Violinde’ wordt het sprookje van Violinde opgevoerd. De show duurt een half uur en de zaal biedt plaats aan 350 personen. In ‘het Tijdhuis’ draait alles om tijd. In sprookjesachtige sferen laat Vadertje Tijd hier de vier seizoenen voorbij komen. Bij de overdekte attractie ‘Gulliver’s Reizen’ is te zien hoe scheepsarts Gulliver schipbreuk heeft geleden en is aangespoeld op Lilliputeiland.

Op de kinderboerderij is een bezoekersplaats waar men zich vrij tussen de dieren kan begeven. Er is een grote collectie exotische vogels en tevens staan hier vitrines met een educatief karakter. Op de dierenweides lopen onder andere lama’s, kangoeroes en hertjes.

In de grote overzichtelijke speeltuin kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven. Bijna alle speeltoestellen zijn hier uitgevoerd met een dierfiguur, variërend van olifant tot zwaan.

De Dobberbootjes varen in ondiep water een vast parcours. Bij ‘Hoeve de Kleine Ruiter’ kunnen de kinderen een ritje maken op een levensechte pony en bij ‘de Oude Smidse’ kunnen groot en klein een rondje rijden in een heuse oldtimer. Nieuw is schommelschip d’Avontuur; een spannende reis voor de echte durfals. Tenslotte is er nog de parktrein die plaats biedt aan 45 personen. Aan alle attracties kan onbeperkt worden deelgenomen, behalve de Dobberbootjes. Hiervoor ontvangt ieder kind één deelnamebon.

In geval van minder mooi weer zijn er in het park vele schuilmogelijkheden, overdekte voorstellingen en shows.

Er geldt een maximum capaciteit voor het park, dus tijdig reserveren is gewenst.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Sprookjeswonderland

Opties

Arrangement 1 – € 2,70

 • Bakje frites met mayonaise
 • Pakje vruchtensap voor de kinderen
 • Koffie of thee voor de begeleiding
 • Waterijsje voor iedereen

Gebruik op één van de picknickplaatsen of op het terras van het restaurant.

Arrangement 2 – € 3,65

 • Bakje frites met mayonaise
 • Pakje vruchtensap voor de kinderen
 • Koffie of thee voor de begeleiding
 • Kipsnack
 • Waterijsje voor iedereen

Gebruik op één van de picknickplaatsen of op het terras van het restaurant.

Arrangement 3 – € 4,00

 • Pannenkoek naturel (met stroop of suiker)
 • Pakje vruchtensap voor de kinderen
 • Koffie of thee voor de begeleiding
 • Waterijsje

Gereserveerd in het restaurant of op het terras.

Wij hebben ook andere schoolreisjes, zoals een schoolreis naar Science Center NEMO

Sprookjeshof Zuidlaren

Sprookjeshof Zuidlaren

Attractiepark Sprookjeshof Zuidlaren biedt veel mogelijkheden voor een geslaagde schoolreis! Want bij de Sprookjeshof kunnen de kinderen binnen en buiten spelen. Er is 20.000 m2 buitenspeeltuin en 3000 m2 binnenspeeltuin waarin 700 kinderen overdekt kunnen spelen. Uw schoolreis valt dus nooit meer in het water.

Sprookjespark

Het sprookjespark is een belevenis op zich, met z’n vele uitbeeldingen van beroemde sprookjes, welke elk jaar uitgebreid wordt met nieuwe attracties. Ieder jaar weer weten duizenden de weg naar het park te vinden om van een onvergetelijke dag te genieten in een wereld van plezier. Onder andere zijn in het sprookjespark te vinden: Hans en Grietje, De Gelaarsde Kat, Roodkapje en de wolf, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Doornroosje, Assepoester, Pinokkio, de wolf en de zeven geitjes, Robin Hood, de familie Puntmuts, Nijntje, de beren met het verhaal van de Gouden appel en Old Mac Donald had a farm.

Kinderboerderij

Op de kinderboerderij kan de jeugd tot rust komen en genieten van talloze dieren die vrijelijk rondlopen, zoals: herten, schapen, geiten, konijnenfazanten, ganzen, eenden en alpaca’s.

Binnen en Buiten Speeltuin

De buiten speeltuin is overzichtelijk en telt verschillende leuke attracties waar de kinderen zich op kunnen uitleven.
De volgende attracties staan op de kinderen te wachten : Luchtkussen, Ballenbak, Helikopterbaan, Air-trampoline, Berenboot glijbanen spektakel, Piratenavontuur klimdorp met shooterarena, Klimberg en nieuw in 2013 is The Happy Jungle. In de binnenspeeltuin is nog veel meer te vinden zoals : Familieglijbaan, Spidertoren, Klimberg, Eendjesfietsbaan, Hindernisbaan, Shooterarena en Grote speelstructuren met daarin trampolines, klimwanden, kabelbanen, rodelbanen en glijbanen.
Kortom een dag plezier dat vind U hier!

Rondvaarten In combinatie met een bezoek aan het attractiepark kunnen eveneens over o.a. het Zuidlaardermeer gemaakt worden, een belevenis op zich! De rondvaartboot “Berend Botje” biedt plaats aan ongeveer 100 personen en de boot is verwarmd, mocht het weer wat kouder zijn.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Sprookjeshof
 • Patat
 • Eén keer drinken
 • Een ijsje

Wij bieden meer schoolreizen aan: Zippa Zebra’s Funjungle

Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum

Kom naar Het Spoorwegmuseum en ontdek dat er genoeg te beleven valt met deze stalen monsters.

In De Grote Ontdekking maak je kennis met dé man achter de eerste stoomlocomotief, John Middlemiss. Hij neemt je mee naar een Engels mijnwerkersdorp uit 1839 en vertelt je hoe het was om te rijden op een gigantische loc! Vanuit hier kom je terecht in het Droomtheater. Laat reizigers van de Oriënt Express je vertellen over hun Oosterse belevenissen in het Verre Oosten.

Hierna is het tijd voor wat meer actie in de wereld die Stalen Monsters heet. Schiet in een karretje boven, onder, tussen en langs de bulderende en sissende treinen.

Inclusief

 • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
 • Entree Spoorwegmuseum