Archives

Safari op de Veluwe!

10:30 uur
Onze luxe touringcar voorzien van airco en toilet staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Eventuele opvouwbare rollators en rolstoelen kunnen uiteraard gewoon mee in de bagageruimte onderin de bus. Aansluitend brengt onze chauffeur u richting de Veluwe.

12:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: kopje soep, kroket, heerlijk boerenbrood met diverse soorten beleg: vleeswaren, kaas en zoetbeleg, boter, koffie, thee, melk en diverse sappen.

13:30 uur
Tijd voor de Veluwe Safari! U maakt een 1 uur durende tocht van ca. 12 km vanuit Otterlo door het natuurgebied Planken Wambuis & De Mossel; het leefgebied van o.a. wilde paarden en Schotse Hooglanders; uw gasten worden verdeeld over 2 ‘treintjes’ en er kunnen maximaal 60 personen mee. Uiteraard vertelt uw gids u onderweg het een en ander!

Het Mosselseveld is een onderdeel van een ruim 2100 ha groot natuurgebied en is eigendom van de vereniging Natuurmonumenten. Planken Wambuis is een stuifzandgebied dat grotendeels is begroeid met heide en bos. Je kunt er prachtig wandelen over de vele onverharde wegen en paden, en je hebt hier de mooiste fietsroutes over de goed verharde fietspaden via de knooppunten. Het Mosselseveld is ook een oud landbouwgebied. Hier moet je niet gek opkijken als je oog in oog staat met een kudde wilde paarden, wilde zwijnen, reeën of de Sayaguesa koe. Dit Spaanse runderras is bij uitstek geschikt voor het begrazen van schrale natuurterreinen.

14:45 uur
Na uw safari brengt u een bezoek aan het Tegelmuseum!

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design. De collectie van het Nederlands Tegelmuseum is divers. U vindt indrukwekkende tegeltableaus die eeuwenlang paleizen, kerken, scholen, winkels en huizen versierden. Van Hollandse renaissance naar barok, van tegels in Art Nouveau en Art-Decostijl naar kunstwerken van onder meer Maurits Escher en Karel Appel.

In dit museum vindt u o.a. ook de Helene Kröller-Müller kamer; Helene Kröller-Müller verzamelde ooit ruim 175 handbeschilderde antieke wandtegels en tegeltableaus. Zij volgde vanaf 1906 lessen kunstbeschouwing bij de kunstpedagoog H.P. Bremmer (1871-1956). Een jaar later gi  ng zij kunstwerken verzamelen, vooral uit de tweede helft van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, maar ook uit de 17e eeuw. Bremmer speelde hierbij een adviserende rol. Niet alleen wees hij haar de weg naar de destijds eigentijdse kunst, maar ook naar de opbouw van een collectie antieke Nederlandse en buitenlandse wandtegels en tegeltableaus.

Verder kunt u een leuke en interessante film bekijken of deelnemen aan een boeiende rondleiding (Duur ca. 1 uur/Kosten gids ca. € 25,00 voor maximaal 25 gasten).
Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree en krijgen een korting van ca. € 6,00 per persoon die op de eindnota met u wordt verrekend.

TIP:
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om na de safari iets anders te doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Zandsculpturenfestijn in Garderen, bezoek aan Paleis het Loo, vrije tijd in bijvoorbeeld Arnhem of Apeldoorn, een leuke rondvaart maken in Elburg etc. Wij maken graag een voorstel op maat voor u.

17:00 uur
Op een sfeervolle locatie in Hoenderloo gebruikt u het diner:
Groente- of tomatensoep
Schnitzel met champignonroomsaus, 2 soorten aardappelgarnituren & diverse warme en koude gerechten
Ambachtelijk Veluws vanille roomijs, bavarois met vruchten en slagroom
Uiteraard is een ander menu, een buffet of een andere locatie ook mogelijk en wilt u geen diner dan kan dat ook; er gaat dan ca. € 15,00 van de prijs af en u bent eerder thuis!
Vraag ons naar de mogelijkheden en exacte prijzen! 

19.00 uur
Vertrek huiswaarts.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 39 personen € 69,00 per persoon
40 – 44 personen € 67,00 per persoon
45 – 50 personen € 65,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* goed verzorgd lunchbuffet met soep, kroket, koffie, thee en sapjes als beschreven
* Veluwe Safari van ca. 1 uur
* Entree Tegelmuseum Otterlo
* drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

3 Dagen bedrijfsuitje bruisend Berlijn!

Dag 1

09:00 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats; u heeft de tijd om in te stappen en aansluitend brengt onze chauffeur u per luxe Keurmerk touringcar voorzien van bar, DVD en toilet richting Duitsland.
Onderweg kunnen wij zorgen voor een goed gevulde bar, uitstekende lunchpakketten (vanaf ca. € 9, = p.p.) of een lekkere warme en typisch Duitse lunch onderweg; soep – schnitzel met spekjes, salade en frietjes – dessert. Dit kan vanaf ca. € 10,50 p.p. en is aan te raden omdat u vanwege de rijtijden sowieso een stop van 45 minuten moet maken en dat kan dan eventueel hier.

Na de stop en/of of de lunch gaat u weer verder richting Berlijn waar u tegen 17.00 uur zult arriveren.

17:30 uur
Onze chauffeur brengt u direct naar uw hotel waar u incheckt en de tijd heeft u even op te frissen. Wij gaan bij dit voorstel uit van een prima 3 sterren toeristenklasse hotel maar uiteraard zijn er meerder mogelijkheden die wij graag voor u uitwerken.

Uw hotel ligt in de Berlijnse wijk Lichtenberg op slechts een half uurtje rijden van de Alexanderplatz. Het biedt gratis WiFi in de lobby en er is een bowlingbaan aanwezig. U verblijft hier op basis van 2 persoons kamers maar desgewenst zijn er ook meerpersoonskamers/ appartementen mogelijk, waardoor de prijs per persoon wat lager zal worden. De ruime kamers in het hotel zijn rookvrij en voorzien van een satelliettelevisie en een bergruimte voor koffers. De eigen badkamer beschikt over een haardroger. U kunt gratis gebruikmaken van de sauna’s en de fitnessapparatuur op slechts 4 minuten lopen vanaf uw hotel. Verder wordt er een lekker ontbijtbuffet geserveerd in het hotel en in het restaurant van het bowlingcentrum zijn specialiteiten uit Brandenburg verkrijgbaar. In de gezellige lobbybar kunt u terecht voor een biertje of een cocktail! De tramhalte Landsberger Allee / Rhinstrasse ligt op slechts 3 minuten lopen van het hotel en biedt directe verbindingen met het stadscentrum van Berlijn en de Velodrome Arena.

17:30 uur
In het restaurant van uw hotel staat een prima 3 gangen diner ‘van de dag’ voor u klaar. Indien gewenst kunt u natuurlijk ook kiezen voor een diner locatie in het centrum of bijvoorbeeld een luxer diner buffet; prijzen en suggesties op aanvraag

19.00 uur
Tijd voor een eerste en indrukwekkend bezoek aan Berlijn; U brengt een bezoek aan het Mauermuseum am Checkpoint Charlie.
Dit museum vertelt de geschiedenis van de Berlijnse muur. De grensconflicten in de Koude Oorlog en de bouw van de muur zijn goed gedocumenteerd. Interessant is de tentoonstelling over de ontsnappingspogingen van Oost-Berlijners naar het Westen. Een andere expositie met de titel ‘Van Gandhi tot Walesa’ gaat over de geschiedenis van de democratie in een aantal totalitaire staten. Open tot 22.00 uur, dus ideaal om uw bezoek aan Berlijn mee te beginnen.

22:00 uur
U bent weer terug in uw hotel waar u desgewenst nog iets kunt gebruiken in de gezellige bar; Einde dag 1

Dag 2,

08:30 uur
Na het lekkere ontbijtbuffet is het tijd om Berlijn verder te verkennen en brengt de chauffeur u richting centrum waar onze deskundige Nederlandse gids u verder zal begeleiden voor een adembenemende stadstoer door Berlijn.

Tijdens deze tour ziet u alle highlights van de stad; en meer! U hoort boeiende verhalen en ontdekt wat er allemaal gebeurd is in het vaak duistere verleden van deze metropool.
Tijdens de 4 uur durende tour (3 uur kan ook maar 8 uur ook!) komt u o.a. langs de volgende historische punten: Kurfürstendamm, Gedächtniskirche, KaDeWe (Kaufhaus des Westens), Tiergarten, Checkpoint Charlie, Martin-Gropius-Museum, Berlijnse Muur, Holocaust Monument, Rijksdaggebouw, Siegessäule en de Gendarmenmarkt.
Onderweg worden er regelmatig (foto)stops gemaakt en desgewenst is een stadstour per fiets of te voet ook mogelijk!

13:00 uur
Uw tour eindigt in het centrum waar u de rest van de middag vrij bent; u gebruikt de lunch op eigen gelegenheid maar wilt u dat wij een gezamenlijke lunch voor u regelen dan kan dat ook vanaf ca. € 12,50 p.p. Wilt u geen vrije tijd maar ook een middagprogramma dan vindt u onderstaand een greep uit de vele mogelijkheden:

Concentratiekamp Sachsenhausen
Ten noorden, op ca. 35 km van Berlijn, ligt Sachsenhausen Memorial.
Ten tijden van de Tweede Wereldoorlog zijn in het Sachsenhausen concentratiekamp zo’n 50.000 mensen omgekomen. Het kamp werd in 1936 gebouwd door gevangenen uit Esterwegen. Als gevolg van de wreedheden van de SS bewakers en ondervoeding, overleefden de meesten gevangenen dit kamp niet. U bezoekt onder andere de strafcellen, het crematorium en het executieterrein, de ziekenhuisafdeling pathologie en de plek waar slachtoffers werden ‘gedumpt’. Entree is gratis / rondleiding Nederlands kost ca. € 3, = p.p.

Voormalig Vliegveld Tempelhof
De deuren van luchthaven Tempelhof sloten in 2008. Tempelhof is een “leeg” gebouw met indrukwekkende afmetingen. Het werd gebouwd tussen 1936 en 1941 en vooral de nationaal socialistische architectuur is interessant. Ook is overal de invloed van Hitler merkbaar. Tevens is het een monument voor de vrijheid en de weerstand van de West-Berlijners tegen het communisme. U bezoekt o.a. de schuilkelders, de Amerikaanse sportafdeling met een complete basketbalhal, de Amerikaanse commandocentrale en u gaat 12 meter onder de grond en vindt daar een afgebrande bunker. Een spannend en interessant bezoek! De rondleiding duurt ca. 2 uur en kost ca. € 15, = p.p

Bezoek aan het DDR Museum
Het DDR-Museum is een uniek en buitengewoon museum en een van de meest bezochte musea in Berlijn. Het is gewijd aan het leven in het voormalige Oost-Duitsland en hoe dat verschilde met het leven in het westen. Media, mode, vrije tijd, scholing en winkelen zijn thema’s die aan bod komen in het DDR Museum. Bekijk oer-DDR producten zoals de Robotron tv, telefoons, Spreewald Augurken en Club Cola, de tegenhanger van de verfoeide westerse Coca Cola. Er zijn diverse rondleidingen te boeken / Entree ca. € 5, = p.p.

The Story of Berlin Museum
Een interactieve tentoonstelling over de stad Berlijn. Er wordt verteld over de oprichting van de stad tot het hedendaagse leven in Berlijn. In plaats van displays met data en feiten over historische persoonlijkheden wordt er juist gesproken over de levensstijl van Berliners. Onderdeel van het museum is een originele schuilkelder tegen atoombommen onder de drukke straat Kurfürstendamm. / Entree ca. € 6, = p.p.

Berlin von Unten, ondergrondse tour
Deze rondleiding neemt u mee naar de ondergrondse sporen van de koude oorlog in Berlijn. Met de dreiging van een aanval met atoomwapens zijn er in Berlijn bunkers gerenoveerd en nieuw gebouwd. U krijgt een uitleg over de voorbereiding die destijds zijn getroffen om burgers te helpen overleven tijdens een Nucleaire oorlog. U bezoekt een in de jaren ’80 gerenoveerde bunker die werd gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog ter bescherming bij luchtaanvallen. En tevens een nieuw gebouwde ‘moderne’ bunker bij Pankstrasse die speciaal ontwikkeld is ter bescherming bij een Nucleaire aanval. De tour duurt circa 90 minuten/ Kosten ca. 15, = p.p.

Bezoek aan het Olympisch Stadion
Het Olympisch Stadion van Berlijn kent een lange geschiedenis. Rond 1910 is men begonnen met de voorbereidingen en herbouw van het complex voor de Olympische Spelen van 1916. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog gingen deze spelen in Berlijn niet door. Uiteindelijk kreeg Berlijn in 1936 een tweede kans en werden de Olympische Spelen in het Stadion georganiseerd. Op dagen waarop er geen wedstrijden of evenementen plaatsvinden worden er rondleidingen gegeven door deskundige gidsen. / Kosten ca. € 6, p.p.

Rondvaart Berlijn
Berlijn vanaf een schip ervaren is een mooie en effectieve manier om de hoofdstad van Duitsland te leren kennen! Niet alleen liggen de historische wortels van Berlijn aan het water, ook vandaag de dag valt de omgeving rond de historische stadskern niet weg te denken uit het leven van de Berlijners. Niets ligt meer voor de hand dan Berlijn vanaf het water te gaan bekijken.
Duur ca. 1 uur /Kosten ca. € 10, = p.p.

De Trabantenrally!
U bent met uw collega’s of medewerkers in Berlijn en zoekt ter ontspanning of afwisseling een leuk programmaonderdeel? Wat denkt U van een spannende Trabi Rally met de befaamde Trabant door het historische Berlijn? *(een rally door Potsdam is ook mogelijk).

Welk team weet alle vragen juist te beantwoorden en komt als winnaar uit de bus? Tijdens de puzzeltocht langs talloze bezienswaardigheden moeten de teamleden opdrachten oplossen en vragen beantwoorden. Na een korte begroeting worden alle deelnemers uitvoerig ingewijd in het wel en wee van de Trabant en krijgen de teams hun vragenlijst. Tijdens de gehele tocht staan deskundige medewerkers ons tot uw beschikking voor het oplossen van technische vragen of situaties. Deze medewerker ontvangt aan het einde van de tocht de ingevulde vragenlijst en maakt tenslotte het winnende team bekend. Natuurlijk gaat dit gepaard met een feestelijke prijsuitreiking  Duur a. 3 uur/ Kosten ca. € 35,= p.p.

Slot Sanssouci in Potsdam (ca. 30 minuten buiten Berlijn).
Het bekendste paleis van Potsdam. Frederik de Grote liet het naar Frans voorbeeld bouwen in 1745 en al na 2 jaar was alles klaar! Het moest een slot zijn waar hij tot rust kon komen, vandaar de naam: vrij van zorgen! Het aansluitende park vormt een knap staaltje van aangelegde natuur en is samengesteld uit verschillende tuinen waaronder de Franse ‘Lustgarten’, een Oranjerie, de Hollandse tuinen en Engelse stijltuinen. Duur bezoek ca. 1,5 uur/ Kosten entree ca. € 15,= p.p.
TIP: voor de liefhebber is er nog veel meer moois te zien in Potsdam zoals Charlottenburg (entree ca. € 12,= p.p.) Cecilienhof (vrede van Potsdam / entree ca.€ 7,= p.p.) de Hollandse en de Russische wijken etc. Ook een rondleiding met gids is hier zeer de moeite waard!

18:00 uur
Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een uitstekend en typisch Duits 3 gangen diner voor u klaar op een gezellige locatie in het centrum. Uiteraard kan dit ook eerder of later en wilt u deze avond liever wat uitgebreider eten op bijvoorbeeld een historische locatie dan is dat ook mogelijk, bijvoorbeeld een heerlijk buffet:

Rustikales Buffet
Bratheringe, eingelegt nach altem Rezept, Rollmöpse aus dem Steintopf, Spreewälder Dillgurken, hausgemachte Eisbeinsülze mit Remoulade, Berliner Kartoffelsalat, Bolles Wurstsalat, deftiges Schinkenbrett mit Spezialitäten vom Kiezer Fleischermeister, Löffelerbsen mit Speck, Kasseler Rippenspeer in Mostrichsoße, hausgeräucherte Schweinshaxen auf Weinkraut, Buletten mit Schnippelbohnen, Kleine Feldkartoffeln mit Rosmarin, Käsebrett mit Frischkäse, Emmentaler und Gouda, Griebenschmalz und Laugengebäck, Brotkorb und geeiste Butter
Het dessert bestaat uit Rote Beerengrütze & Mohnpilen mit Vanillesoße
Vertaling: gebakken haring naar oud recept, rolmops, augurken, huisgemaakte vleesspecialiteit met een remouladesaus, aardappelsalade, worstsalade, vleeswarenplank met luxe vleeswaren van de meesterslager, diverse groenten, Kasseler rib in een saus, aardappelen met rozemarijn, huis gerookt varkensvlees met zuurkool (specialiteit) gehaktballen met boontjes, kaasplank met diverse kazen, reuzel en pretzels, brood en boter. Kiest u voor dit buffet in plaats van het 3 gangen diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 8,= p.p.

Ook leuk is een heerlijk bierdiner in 1 van de vele bierbrouwerijen die de stad rijk is, een rondvaart met diner of een showavond inclusief diner; alles is mogelijk; wij werken het graag voor u uit!

21:00 uur
Na het diner maakt brengt de chauffeur u terug naar uw hotel of u duikt nog even onder in het bruisende nachtleven van deze bijzondere stad!  Einde dag 2

Dag 3,

09:00 uur
Na het lekkere ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en vertrekt u weer richting Nederland maar uiteraard gebeurt dit niet zonder een bezoek aan Potsdam! Het spreekt voor zich dat het ook mogelijk is om de ochtend nog in Berlijn door te brengen!
Ten zuidwesten van Berlijn ligt het historische koninklijke stadje Potsdam. Je kunt je hier al slenterend door een heerlijk park vergapen aan de droompaleizen Sanssouci, Neue Palais, Cecilienhof en Charlotten-hof. Potsdam heeft ook nog andere publiekstrekkers, zoals de historische panden met gevels in de Hollandse wijk, gebouwd onder Friedrich Wilhelm I.

10:00 uur 
In Potsdam aangekomen hoort u alle details van de rijke historie van Postdam, van onze deskundige gids die u zal begeleiden vanaf het hotel.

U begint met een bezoek aan het bekende kasteel “Schloss Cecilienhof” waar van 17 juni t/m 2 augustus 1945 de Potsdammer conferentie plaatsvond. Onze gids zal u hier ook binnen rondleiden. Aansluitend gaan we per touringcar verder via de stad met o.a. de Russische wijk en de Hollandse wijk, richting “Schloss Sanssouci” waar u tijdens een wandeling door de tuinen meer hoort over de geschiedenis van dit lustslot dat zijn oorsprong vindt in het aanleggen van terrastuinen in 1744 door Frederik de Grote die hier pruimen, druiven en vijgen wilde kweken.

Uiteraard kan er onderweg, in overleg met de gids, gestopt worden voor foto’s, koffiepauze etc. Na alle indrukken heeft men nog even de tijd om te lunchen, te shoppen etc. Wilt u dat wij de lunch regelen dan kan dat uiteraard ook.

14:00 uur
Vertrek richting Nederland. Onderweg gebruikt u ter hoogte van Osnabruck nog een eenvoudig maar prima 3 gangen diner. (Ook hier geldt weer dat een wat luxer diner of buffet ook mogelijk is; wij sturen u de suggesties en prijzen graag toe).

23:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 54 personen                            € 227,50 per persoon
55 – 62 personen                            € 222,50 per persoon
Toeslag 1 persoonskamer              €   60,00 per persoon v oor 2 nachten
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Exclusief eventuele parkeergelden; deze worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Op deze reis zijn onze Reisvoorwaarden van toepassing.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe Keurmerk touringcar met bar, dvd en toilet
* 3 gangen diner 1e dag in hotel (excl. drankjes)
* 2 overnachtingen in een 3 sterren hotel in Berlijn op basis van 2 persoons kamers
* 2 x ontbijtbuffet
* entree en bezoek aan Mauermuseum Checkpoint Charlie
* stadstour van 4 uur o.l.v. deskundige Nederlandse gids 2e dag
* vrije tijd Berlijn of georganiseerd programma (excl. entreegelden als vermeld)
* 3 gangen diner 2e dag (excl. drankjes)
* entree Cecilienhof met Nederlandstalige gids 3e dag
* bezoek aan Potsdam met stadstour o.l.v. Nederlandstalige gids
* vrije tijd
* eenvoudig 3 gangen diner op de terugweg (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur (maaltijden en hotel)|
* Duitse belastingen

3 dagen London!

3 dagen London!

DAG 1

06:15 uur
(Dit kan uiteraard ook eerder of later) Onze luxe Keurmerk touringcar(s) voorzien van bar, DVD en toilet staat voor in Zwolle. U heeft de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrek richting Calais.
Onderweg kunnen wij desgewenst zorgen voor koffie en thee met bijvoorbeeld heerlijke verse gevulde koeken van de bakker, ontbijtpakketten, lunchpakketten etc. U bent natuurlijk ook vrij om dit zelf te verzorgen.

Vanwege de rijtijdenwet zal er onderweg een keer gestopt worden; dit wordt indien mogelijk, altijd gedaan bij een tankstation met restaurant / toiletvoorzieningen.

11:45 uur 
Verwachte aankomst in Calais waar we ca. 45 minuten voor afvaart aanwezig moeten zijn. Ter informatie: de douane controleert hier zeer grondig en iedereen moet persoonlijk door de douane en dient dus een juist én geldig reisdocument bij zich te hebben.

12.35 uur
Vertrek van de boot richting Dover. Aan boord is er mogelijkheid in het restaurant voor eigen rekening een hapje te eten en kan er geshopt worden in de ‘duty free’ shop. Uiteraard is er voldoende zitgelegenheid aanwezig.
De boten varen ieder uur dus een uurtje eerder of later is geen probleem!

12:55 uur (lokale tijd)
Verwachte aankomst in Dover; Uw chauffeur brengt u verder richting historisch Canterbury

14:00 uur 
U bent inmiddels aangekomen in het prachtige Canterbury waar u de tijd heeft om zelf rond te kijken, te shoppen of een terrasje te pikken!
Canterbury is een historische stad, bekend vanwege de beroemde Kathedraal en de Canterbury Tales; wij kunnen dus ook een leuk programma voor u samenstellen zodat diegene die hier interesse in heeft, eerst met bijvoorbeeld een gids rond kan kijken en daarna nog vrije tijd heeft!

* Stadswandeling door historisch Canterbury ca. 90 minuten
Deskundige gidsen nemen u mee terug in de tijd tijdens een leuke en interessante
wandeling langs de bezienswaardigheden van Canterbury, waaronder de middeleeuwse steegjes met wevershuisjes van vroegere pelgrims, de historische King’s School en natuurlijk de beroemde Kathedraal!
Wij zullen hier Nederlandstalige gidsen voor inzetten; dit is echter te allen tijde onder voorbehoud. Er zijn meerdere sowieso meerdere Nederlandstalige gidsen beschikbaar. Kosten rondleiding ca. € 9,50 per persoon

* Canterbury Tales
In het historische gebouw van St. Margaret’s Church kunt u meer dan 500 jaar terugreizen in de geschiedenis! U ziet Geoffrey Chaucer (de meest vermaarde Engelse dichter) en zijn kleurrijke karakters aan het werk op hun magische pelgrimstocht van Londen naar het grafteken van St. Thomas Becket in de kathedraal van Canterbury. Onderweg worden hun liefdesverhalen, de romantiek, jaloezie en bedrog nieuw leven ingeblazen met alle pret en spanning van de beroemde verhalen van Chaucer. Ondergedompeld in de rijke geschiedenis van deze middeleeuwse stad krijgt u de kans om een andere wereld te ontdekken. De Canterbury Tales is een bijzonder mooie, nauwkeurige recreatie van het leven tijdens de middeleeuwen. U krijgt hier een audiotour in het Nederlands. Kosten ca. € 11,= per persoon

* Indien gewenst kunt u samen het diner gebruiken in Canterbury; op een sfeervolle, moderne locatie in het centrum staat dan een goed verzorgd buffet voor u klaar dat bestaat uit Thaise, Chinese, Indiase en lokale specialiteiten; kortom voor elk wat wils en je mag eten wat je wilt! Kosten ca. € 22,00 per persoon . Het gaat hier om een 3 gangen buffet exclusief drankjes. De drankjes haalt (en betaalt) men eenvoudig zelf aan de bar en voor een frisdrank betaal je hier ca. € 2,25 / wijn ca.  € 3,50 en bier ca. € 4,= .

17:15 uur
Vertrek richting uw hotel in Londen.

19:30 uur
Verwachte aankomst in Londen waar u verblijft in een uitstekend, onlangs gerenoveerd, Ibis Hotel ***
Het centrum Londen is in ca. 15 min. bereikbaar per trein of ca. 45 minuten per metro. (het hotel ligt op ruim 20 km van het centrum)

Alle kamers zijn warm, modern  en comfortabel ingericht en beschikken over (nieuwe) 2 aparte bedden, een badkamer, haardroger, koffie- en theefaciliteiten, bureau, internet en tv met de beste zenders. Verder heeft u draadloos internet in uw kamer.

Het spreekt voor zich dat een ander hotel ook mogelijk is; prijzen en suggesties op aanvraag. (de meer in het centrum gelegen hotels zijn vaak wel wat duurder en voordeel is dat u de bus bij u heeft en dus ook zo in Londen centrum kan worden uitgezet!)
Einde dag 1

DAG 2,

09:30 uur    
Na een goede nachtrust en het Engelse ontbijt (eenvoudig ontbijtbuffet) is het tijd om Londen te verkennen en brengt de chauffeur u naar de stad!! Daar heeft u de hele dag de tijd om te genieten van het rijke aanbod aan winkels, gezellige bars, markten en de musea in Londen!

Vanzelfsprekend kan de chauffeur u op een bepaald punt in de stad afzetten of kan er bijvoorbeeld eerst een stadstour met een deskundig Nederlandstalige gids gemaakt worden. Ook kunt u dit optioneel aan uw gasten aanbieden; de liefhebbers gaan dan eerst mee met de stadstour en worden dan rond de middag afgezet in het centrum waar men de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Ook is het mogelijk de stadstoer met gids (of een andere excursie) op de derde dag te doen.

WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN!?

 * Stadstour (met fotostops) o.l.v. een deskundige Nederlandstalige gids
U maakt een leuke stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen en uiteraard wordt er onderweg van alles verteld en worden er een aantal stops gemaakt bij bijvoorbeeld de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. U komt tijdens de tour langs de highlights zoals o.a. de Houses of Parliament, de Big Ben, St. Paul’s Cathedral, de Tower Bridge, de Tower, Piccadilly Circus, Buckingham Palace en Trafalgar Square.
Kosten gids voor 3 – 4 uur ca. € 295,= per bus

 * Met de Londen Travelcard, kunt u de hele dag ongelimiteerd gebruik maken van de metro, de bussen (ook nachtbussen) en normale treinen binnen Londen. De kaart voor 1 dag / 2 zones kost ca. € 12,50 per persoon.
Deze kunnen wij van tevoren voor u bestellen. Losse metrokaartjes kosten ca. € 7,= per rit!

* The Londen Dungeons; diep in het hart van Londen, begraven onder het plaveisel van het historische Southwark, ligt ‘s werelds meest beroemde en huiveringwekkende horror attractie! Entree vanaf ca. € 21,= per persoon

* Madame Tussauds; Welkom in het land van de dubbele betekenis. Als u nog nooit bij de Oscar- of Grammy uitrijking of de Brit Awards geweest bent, zult u zich als een VIP Hollywood gast voelen nadat u de boudoir van Madame Tussauds verlaat. ….  Schreeuw de longen uit je lijf in de “SREAM” en probeer te ontsnappen uit de gevangeniscellen terwijl levensechte en compleet doorgedraaide seriemoordernaars u te pakken proberen te krijgen. Bent u dapper genoeg om hier aan de achterkant uit te komen met een glimlach op uw gezicht? Entree ca. € 29,= per persoon

* Een boottocht van ruim 1,5 uur over de Thames naar Greenwich dat al sinds 1997 op de Unesco werelderfgoedlijst staat waar de nulmeridiaanloopt. Hier heeft u de tijd om rond te kijken, te lunchen etc. Tijdens uw rondvaart krijgt u een duidelijke uitleg en passeert u o.a. de Tower of London, de Houses of Parliament etc.  Kosten ca. € 17,50 per persoon

* Liever een museumbezoek?
Denk dan eens aan Tate Britain; entree is gratis alleen als er speciale tentoonstellingen zijn betaalt u een toeslag. Rondleidingen met gids zijn hier ook mogelijk!

* Ook is het mogelijk Kensington Palace; koninklijk verblijf sinds 1689, te bezoeken. Hier groeiden William en Harry op en bezoekt u o.a. de magnifieke staatsievertrekken en de collectie koninklijke japonnen kunt bezichtigen. Entree ca. € 20,= per persoon

* The London Eye; een ‘vlucht’ in één van de 32 hightech glazen capsules duurt ongeveer 30 minuten en biedt spectaculaire vergezichten over Londen en over beroemde bezienswaardigheden zoals Big Ben, Buckingham Palace en St Paul’s Cathedral. Voor een hele aparte ervaring kunt u ook tegen zonsondergang een vlucht maken en zien hoe de lichten in de stad langzaam aan gaan en de hemel helder kleuren. Kosten ca. € 25,= per persoon

* The Tower of London; gesticht door Willem de Veroveraar in 1066.   Vandaag de dag is de Tower of London één van de beroemdste vestingen ter wereld! Een bezoek aan de Tower in Londen is een must en alleen hier kunt u de koninklijke juwelen bezichtigen of staan op de executieplaats van 3 Engelse koninginnen! Entree ca. € 26,= per persoon

* St. Paul’s Cathedral; wereldbekend en niet weg te denken uit de Londense skyline. Een “must see” voor een bezoek aan Londen. Kijk omhoog en bewonder de kroon op dit meesterwerk: de ongelofelijke koepel en vergeet ook niet de American Memorial Chapel te bezoeken. Entree ca. 20,= p.p.

TIP: Er is ook een zogenaamde LondenPass te koop waarmee u toegang heeft  tot 60 attracties waaronder de Towerbridge Exhibition, een boottocht over de Thames, St Pauls, Westminster Abbey, London Zoo, Windsor Castle etc. Deze pas is er vanaf ca. € 62,= per persoon (excl. vervoer / geldig gedurende 1 kalenderdag) en voordeel is dat u ook niet in de rij hoeft te staan! Wilt u meer informatie dan horen wij dat graag van u.

 U gebruikt lunch en diner deze dag op eigen gelegenheid; uiteraard kunnen wij ook het diner voor u regelen, bijvoorbeeld een uitstekend, typisch Engels 3 gangen menu op een trendy locatie in het centrum:
*Smoked chicken Salad with mustard dressing
*Award winning steak and ale Pie with prime Scotch beef & Youngs bitter
*Cheese cake
Kosten voor dit menu bedragen ca. € 27,50 per persoon. Uiteraard is een andere locatie of een ander diner ook mogelijk; suggesties op aanvraag.

Op een nader af te spreken tijd en locatie pikt de chauffeur uw gezelschap op en kan er nog een leuke “London by night tour” door de stad gemaakt worden! Desgewenst kan er dan ook een gids worden ingezet.

22:00 uur 
(dit kan ook eerder; afhankelijk van uw wensen) U bent weer terug in uw hotel; Einde dag 2.

DAG 3,

09:00 uur

Na het ontbijt checkt u uit en brengt u nog een bezoek aan Londen!  U kunt kiezen voor vrije tijd ( de grote winkels in het centrum zijn ook zondags vanaf 12.00 uur open) of bijvoorbeeld voor de boottocht over de Thames naar Greenwich of voor 1 van de andere suggesties die wij bovenstaand voor u hebben uitgewerkt.

TIP: Dol op markten? Op zondag kunt u ook een bezoek aan Brick Lane Market brengen; een echte vlooienmarkt van 08.00 – 14.00 uur
De beroemde Portobello Road Market (Nottinghill) is helaas niet op zondag open maar die kunt u op de overige dagen weer bezoeken!

12:45 uur
(Lokale tijd) Vertrek van de boot naar Calais. We moeten weer ca. 30 – 45 minuten voor vertrek aanwezig zijn!

15:15 uur
(lokale tijd) Verwachte aankomst in Calais. De chauffeur brengt u aansluitend richting Zwolle.

20:30 uur
Verwachte aankomst Zwolle; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
55 – 62   personen € 145,00 per persoon ( 1 touringcar)
62 – 69   personen € 155,00 per persoon ( dubbeldekker)
70 – 77  personen € 147,50 per persoon ( dubbeldekker)
78 – 89   personen € 162,00 per persoon ( 2 touringcars)
90 – 100 personen€ 150,00 per persoon ( 2 touringcars)

Toeslag 1 persoons kamer € 49,= per persoon / 2 nachten
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing
Let op: Eventuele parkeergelden en milieuheffingen worden achteraf aan u doorbelast
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument!

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
. vervoer per luxe KEURMERK touringcar(s) met bar, DVD en toilet
. overtocht Calais – Dover v.v.
. bezoek aan Canterbury 1e dag (excl. eventuele entreegelden en/of kosten voor een gids)
. 2 x overnachting op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten in 3 sterren IBIS hotel
. 2 x English breakfast
. bezoek aan Londen dag 2
. vrije tijd in Londen
. Londen by night; stadstoer 2e dag
. bezoek aan Londen dag 3
. Buitenlandse belastingen en tolgelden
. verzorging van de chauffeur (hotel + maaltijden)

Dagje Bruisend Parijs

Dagje Bruisend Parijs

Wie wil dat nu niet; gezellig een dag met collega’s, vrienden of vereniging naar de Lichtstad! U bent al rond een uur of 11 in Parijs en heeft de hele dag om te genieten van alles wat deze mooie stad te bieden heeft!

04:00 uur
Vertrek uit de regio. (Dit kan uiteraard ook eerder of later). Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Parijs.

In verband met de rijtijdenwet dient u onderweg minstens één stop van 45 minuten te maken. Wij raden u aan deze stop rond een uur of 6 in België te maken zodat u daar tevens van een uitgebreid ontbijtbuffet gebruik kunt maken: diverse soorten brood en broodjes, boterkoekjes, mini croissants, diverse soorten zoetwaren, diverse vleeswaren, ei en koffie, thee, melk en vruchtensap naar believen. Kosten ca. € 11,= per persoon.  Wij kunnen overigens ook voor ontbijtpakketten zorgen. (vanaf ca. € 9,50 p.p)

10:45 uur
Verwachte aankomst in Parijs waar de chauffeur uw gezelschap afzet op een centrale plek in het centrum. Hiervandaan kan iedereen op eigen gelegenheid de stad bekijken. Te voet of per metro! Uiteraard kunnen wij deze dag ook verder voor u invullen zodat u een gezamenlijk programma heeft. In dat geval kunnen we bij aankomst een bezoek brengen aan de bekende kunstenaarswijk Montmartre waar men eerst een kleine 2 uur de tijd heeft om op eigen gelegenheid rond te kijken. Uiteraard kunnen we ook op een ander punt beginnen, bijvoorbeeld in de bekende Joodse wijk Marais, bij het Louvre of de Eiffeltoren; ALLES IS MOGELIJK!

Fietsen met een gids (ca. € 28,50 p.p.), wandelingen door het Riool, architectuurtochten, bezoek aan Versailles, musea bezoeken, stadstour met een Nederlandse gids etc. Mocht u geïnteresseerd zijn in een programma inclusief excursies dan maken wij graag een voorstel op maat! Indien gewenst kunt u ook een leuke rondvaart over de Seine maken waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad passeert, zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre etc. Aan boord wordt via een Engels- en Duitstalige band uitleg gegeven. Kosten ca. € 9,= p.p. Bij aankomst op de boot is er voor iedereen een Nederlandstalige folder beschikbaar. Het vertrekpunt is in de buurt van de Eiffeltoren en goed bereikbaar per metro.

18:00 uur
U gebruikt het diner bij een sfeervolle typisch Parijse Bistro in de bekende studentenwijk Quartier Latin waar iedereen op eigen gelegenheid naar toe komt.

Hier gebruikt u een prima 5 gangen diner inclusief de beschreven drankjes. Ook zal er gezellige live muziek aanwezig zijn. Het menu deze avond ziet er als volgt uit:
glaasje Kir
* Franse uiensoep of 6 slakken in kruidenboter
  of garnalencocktail of boerenpaté of 
  een vissalade
* zalmfilet of kalkoen biefstuk met tarragon
  saus of kipfilet in wijnsaus of rundvlees 
  in rode wijnsaus of geroosterd kalfsvlees
* kaasplankje
* vanille / rode bessen ijs of 
  chocolade mousse of verse fruit cocktail 
  of appeltaart of sorbetijs
Tevens zijn rode- en witte tafelwijn, fris en water inbegrepen. (wilt u liever op eigen gelegenheid dineren dan krijgt u een korting van ca. € 32,= per persoon).

20:30 uur
Vertrek richting Nederland.

02:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen  € 85,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Alle vermelde prijzen zijn exclusief eventuele parkeergelden. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· bezoek aan Parijs
· 5 gangen keuze diner incl.
drankjes als vermeld
· verzorging van de chauffeur
(dagkamer en maaltijden)
· diverse buitenlandse belastingen
en tolgelden

Gent 2 daagse

Gent

Dag 1

We vertrekken deze dag om 09.00 uur. Onderweg maken we een stop en verwachten rond 14.00 uur aan te komen in Gent. U overnacht in een 3* of 4* hotel in de regio. Na het inchecken kunt u kennismaken met Gent middels een 2-uur durende “Sneukelwandeltour”, tijdens deze wandeling kunt u een 4-tal verschillende specialiteiten proeven.

Dag 2

Na het ontbijtbuffet gaan we een mooie rondvaart maken door Gent. Na de rondvaart heeft U nog even wat vrije tijd om Gent zelf te bezichtigen. Om 14.00 uur vertrekken we weer richting uw opstappunt waar we rond 18.00 uur zullen aankomen.

Hotelinformatie 3* hotel Gravensteen (centrum)  of 4* Holiday Inn Gent Expo (stadrand)

Hotel Gravensteen ligt in midden in het centrum van Gent en is gevestigd in een prachtig gebouw uit de 19e eeuw. Het hotel beschikt onder meer over een sauna, een fitnesscentrum, gratis WiFi en een fietsverhuur. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche of ligbad. Het hotel serveert dagelijks een ontbijtbuffet. Voor het diner wordt u verwezen naarde gezellige restauirants in de directe omgeving van het hotel.

Het Holiday Inn Gent Expo ligt aan de rand van Gent en biedt een restaurant en een bar, een fitnessruimte en gratis WiFi. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer en beschikken over een bureau, een televisie, een radio en een telefoon. Het restaurant biedt naast internationale gerechten ook typisch Belgische gerechten. Op 100 m vanaf het hotel is de tramhalte welke iedere 10 min een tram richting het centrum rijdt.

Ook werken wij samen met Novotel, Ibis en NH Hotels.

Prijs vanaf
€ 72,- per persoon in een 2-persoonskamer.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar.
 • 1x overnachting in een 3* of 4* hotel.
 • 1x ontbijt.
 • Informatieve 2-uur durende “Sneukelwandeltour”.
 • Mooie rondvaart door Gent.

U wordt vervoert in een luxe touringcar die is uitgerust met airconditioning, radio, dvd-speler, toilet, koelkast, luchtvering, dubbele beglazing, verstelbare rugleuningen en voetsteunen.

Brussel 2-daagse

Brussel

Dag 1

We vertrekken deze dag om 09.00 uur en verwachten rond 12.30 uur aan te komen in Brussel. U overnachting in een 3* hotel.

Dag 2

Na het ontbijt staat er een gids voor U klaar voor een 2½ uur durende stadsbezichtiging. Tijdens deze tour krijgt u alle “Highlights” van Brussel te zien. De middag heeft u voldoende vrije tijd om Brussel zelf te ontdekken.

Hotelinformatie 4* Van der Valk Brussel (stadrand)

Dit designhotel ligt op 15 minuten rijden van het stadscentrum. Van der Valk beschikt over een fitnessruimte, gratis WiFi en moderne geluiddichte kamers met een gratis minibar. Verder zijn alle kamers standaard voorzien van een flatscreentelevisie met kabelzenders, een bureau en koffie- en theefaciliteiten. Het Atomium is in 20 minuten rijden te bereiken. Gasten kunnen op bepaalde tijden gebruikmaken van een gratis pendeldienst van/naar de luchthaven. Restaurant Catharina serveert een zowel traditionele als moderne internationale gerechten in een elegante maar toch informele sfeer. Elke ochtend kunnen de gasten genieten van een vers en gevarieerd ontbijtbuffet.

Ook werken wij samen met Thon Hotels, Best Western, Holiday Inn.

Prijs vanaf
€ 66,- per persoon in een 2-persoonskamer.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar.
 • 1x overnachting in een 3* hotel.
 • 1x ontbijt.
 • 2,5 uur durende stadsbezichtiging.

U wordt vervoert in een luxe touringcar die is uitgerust met airconditioning, radio, dvd-speler, toilet, koelkast, luchtvering, dubbele beglazing, verstelbare rugleuningen en voetsteunen.

Praag 4-daagse

Praag

Dag 1

Aan het begin van deze ochtend vertrekken we vanuit Zwolle richting Praag. Onderweg maken de enkele stops. Aan het begin van de avond komen we aan in Praag. U overnacht in een 3* of 4* hotel in de regio.

Dag 2

Na het ontbijtbuffet in het hotel gaan we, onder leiding van een lokale zeer ervaren gids, een mooie 4 uur durende Citytour maken door de stad Praag. Onderweg brengt U een bezoek aan St. Vitus Dom. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3

Op de derde dag vertrekken we na het ontbijtbuffet richting de binnenstad van Praag. Hier ligt een rondvaartboot klaar om u de stad vanaf de Moldau te laten zien. Wederom heeft U de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 4

Na het ontbijtbuffet vertrekken we om 09.00 uur weer richting het opstappunt. Op de terugweg maken we wederom enkele stops en verwachten rond 20.00 uur bij uw opstappunt aan te komen.

Hotelinformatie 3*/4* Olympik-Tristar

Dit hotel, met zowel 3* als 4* kamers ligt midden in een woonwijk van Praag. De kamers zijn voorzien van een minibar, een satelliet-tv, een kluisje en een eigen badkamer. Het Olympik Tristar ligt op 200 meter afstand van het metrostation Invalidovna. Het restaurant serveert internationale gerechten.

Deze reis is uit te breiden met een tussenovernachting in Duitsland op heen en/of terugreis

Prijs vanaf
€ 255,- per persoon in een 2-persoonskamer.

Inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar.
 • 3x overnachting in een 3* of 4* hotel.
 • 3x ontbijt.
 • Mooie en interessante “Citytour” door Praag.
 • Rondvaart over de Moldau.

U wordt vervoert in een luxe touringcar die is uitgerust met airconditioning, radio, dvd-speler, toilet, koelkast, luchtvering, dubbele beglazing, verstelbare rugleuningen en voetsteunen.