Archives

Schip Ahoy op de SS Rotterdam!

08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco & toilet, staat voor en uw gasten hebben tijd om aan boord te gaan. Aansluitend vertrekt u richting Rotterdam.

10:15 uur
Verwachte aankomst bij de SS Rotterdam waar u tijd heeft om aan boord te gaan en waar u in de Captains Lounge wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak.

11:00 uur

Tijd voor de rondleiding met audioguide SS Rotterdam
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: U stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende “De Rotterdam”!
Wat een ervaring is een bezoek aan het prachtige klassieke cruiseschip SS Rotterdam; hier krijgt u even helemaal het authentieke gevoel van toen! Met prachtige zalen, veel kunst, techniek, luxe restaurants, het originele gerestaureerde meubilair, een scheepswinkel met souvenirs, boeken en nautische kleding en het achterdek met zwembad, bar en buitenkeuken!

Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bekijk ook de korte film in het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. U maakt deze rondleiding over het schip met audiofoon en luister naar de aanwijzingen en scheepsverhalen van de Shiphosts. De duur van deze tour is  ca. 1 uur. U bezoekt o.a. de bovendekken, de brug en de boeg. Wilt u de machinekamer er ook bij, dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 per persoon en bent u ca. 30 minuten meer kwijt.

TIP: In plaats van een bezoek aan SS Rotterdam, zou een rondvaart met Spido door de havens, met koffie & gebak aan boord, ook een mogelijkheid zijn> prijs is hetzelfde!

13:00 uur
Er staat een lekker lunchbuffet voor u klaar bij een gezellig ‘drijvend restaurant’: kopje soep, kroketje, assortiment harde en zachte broodjes, krentenbol, diverse soorten vleeswaren, kaas en zoetbeleg en koffie, thee of melk naar wens. U kunt de lunch desgewenst uitbreiden met fruit a ca. € 1,50 p.p., huzarensalade a ca. € 2,00 p.p., gerookte zalm a ca. € 3,00 p.p. of beenham met saus a ca. € 3,00 p.p.

Voor het middagprogramma, vanaf ca. 14.15 uur, kunnen uw gasten kiezen uit:

*REMASTERED ROTTERDAM

Ervaar wat je nog nooit hebt meegemaakt: De oude Hollandse Meesters bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters!
De beste Nederlandse digitale studio’s hebben een nieuw e-wereld gecreëerd. Een wereld waarin je wordt meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, waarin je wordt ondergedompeld in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en waarin je kunt dansen op de beat van Mondriaans “Victory Boogie Woogie”. In deze unieke 60 minuten durende Experience kun je ook wandelen door een waterval, je eigen UFO laten vliegen op een gigantisch LED-scherm, interacteren met scholen vissen en varen door de wolken. U volgt een vaste route langs vier ruimtes die elk een eigen beleving bieden om te eindigen in de laatste ruimte waar op een vaste tijd de Remastered show van ca 30 minuten start. Na afloop van de show verlaat u de beleving via de Earth Alley en komt u terug in de Welkomst Ruimte.

Let op: Dit is niet geschikt voor mensen die last van epilepsie hebben of slecht tergen harde geluiden en dichte ruimtes met veel mensen kunnen. Ook sta je langere tijd op 1 plek! Duur ca. 1 uur/Entree € 23,50 per persoon

*ROTTERDAM PER FIETS (MET GIDS):
Fietsen in Rotterdam is eigenlijk een must want zo kom je op plaatsen waar je normaal niet zo gauw komt! Moderne architectuur, gedenkwaardige plekken uit de Tweede Wereldoorlog en culturele h oogstandjes die binnen en buiten de landsgrenzen faam genieten: tijdens het fietsen in Rotterdam zie je het allemaal! Onze ervaren gidsen nemen je mee langs alle typische bezienswaardigheden en laten je het Manhattan aan de Maas op een ontspannen manier beleven. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 32,50 per persoon incl. gids en fiets

*DEPOT BOIJMANS VAN BEUNINGEN
Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark  Rotterdam. Bezoekers zien hier het resultaat van 174 jaar verzamelen! Meer dan 154.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn ook alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien!
Entree Museum ca. € 20,00 per persoon/Mensen met een geldige Museumjaarkaart of VriendenloterijVipkaart betalen, op vertoon van de kaart, slechts ca. € 1,00 per persoon.
Wij raden u aan om het Depot met een gids te bezoeken. Tijdens een rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent; zo zie je de kunstwerken van dichtbij en kom je meer te weten over het beheer en behoud van een collectie. Er mogen maximaal 13 personen mee met 1 gids. Duur rondleiding met gids ca. 1 uur/Kosten ca. € 95,00 per gids/dit kunnen wij pas aanvragen als de boeking definitief is.

*SPLASH BUS!
Ga mee met de ‘anders-dan-anders’ tour door Rotterdam. Een tour met deze unieke amfibiebus zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Met Splashtours zie je tijdens de rit de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de ‘splash’: de spectaculaire duik in de Maas. De bus blijkt ineens ook een zeewaardige boot die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart! De route is zorgvuldig samengesteld, zodat je het beste en mooiste te zien krijgt van Rotterdam. Duur 1 uur/Kosten ca. € 28,50 per persoon/maximaal 43 personen per rit.

*ESCAPE GAME ROTTERDAM > leuk om met het hele gezelschap te doen!
Op 5 september 1927 werd Nederland opgeschrikt door de vondst van een stoffelijk overschot op de Holland-Amerikalijn in Rotterdam. Wie doet nou zoiets en waarom? De politie tastte volledig in het duister, maar al snel werd duidelijk dat het slachtoffer Hein de Korte was. Was het dan toch een afrekening in de onderwereld? Niet lang daarna kwam Gerrit in beeld, beroemd en berucht in de onderwereld. Hij zou de vermeende moordenaar zijn. Maar was dat wel zo? Door zijn Robin Hood-achtige karakter waren beide uitkomsten logisch. Dat Gerrit op de vlucht was, was in ieder geval een feit.

Tijdens deze Escape Game gaan jullie samen met Gerrit op zoek naar de geheime uitgang van de stad. In de onderwereld was de geheime uitgang het gesprek van de dag, maar de exacte locatie was voor Gerrit een mysterie. Lukt het jullie om binnen twee uur uit de stad te ontsnappen? De citygame begint op het Willemsplein bij de Erasmusbrug, succes! Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 30,00 per team van 2-4 spelers

*KUNST & STREET-ART WANDELING
Op het gebied van kunst in de openbare ruimte en street-art, timmert Rotterdam de laatste jaren flink aan de weg. In deze rondleiding zie je een grote collectie van sculpturen en straatschilderingen van internationale kunstenaars. In deze tour van twee uur wandel je langs zo’n 40 kunstwerken. De route voert dwars door het Rotterdamse centrum langs tal van aansprekende kunstwerken van o.m. Picasso, Willem de Kooning, Lastpak & Friends (winnaar Dutch Street Art Award), de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout en de internationaal vermaarde Iraanse broers ICY & SOT. Van het pas geplaatste standbeeld Moments Contained tot het spraakmakende Santa Claus en de toeristenmagneet Depot Boijmans Van Beuningen. Deze tour is ook een aanrader voor mensen die Rotterdam al goed kennen en zich graag laten verrassen. Duur 2 uur/Kosten ca. € 225,00 per gids/maximaal 15 personen per gids

Er kan natuurlijk nog veel meer in en rond Rotterdam, zoals wandelingen met een Verhalenverteller, diverse citygames, vrije tijd etc. dus mist u iets in ons voorstel, laat het dan weten en wij kijken wat de mogelijkheden zijn op de door u gewenste data!

18:00 uur
U gaat ruim 2 uur genieten van een lekker 3 gangen onbeperkt wereldgerechtenbuffet dat bestaat uit diverse warme en koude voorgerechten, heerlijke hoofdgerechten met vlees en vis en volop keuze uit de lekkerste desserts! Koffie, thee en frisdranken zijn tevens naar wens beschikbaar; verder zijn er voor iedereen 3 muntjes voor een drankje met alcohol inbegrepen en die kan men uiteraard ook aan elkaar geven! Extra munten zijn te koop aan de kassa. Er is hier voor ieder wat wils, en dat geldt ook voor mensen met allergieën en intoleranties. Daarom is er een speciale allergenen kaart, zodat u zorgeloos kunt genieten van alle heerlijke gerechten. Uiteraard zitten er ook andere gasten in het restaurant maar uw gasten zitten wel gezellig bij elkaar!

21:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindcatie:
45 – 60 personen € 129,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen mogelijk; prijzen op aanvraag. Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast. 

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak SS Rotterdam
* Entree en audioguide tour SS Rotterdam Uitwaaien & Zwaaien Tour
* lunch met soep, kroket & drankjes als beschreven
* vrije tijd Rotterdam (excl. eventuele entreegelden als beschreven > afhankelijk van uw keuze)
* all inclusive dinerbuffet 2 uur incl. drankjes als beschreven nabij Gouda
* verzorging van de chauffeur

Historisch Dordrecht

08:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco  & toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting het zuiden.

10:00 uur
We zijn inmiddels aangekomen in Dordrecht waar u op een eenvoudige maar gezellige locatie aan de Kalkhaven wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak.

10:45 uur
Na de koffie is het tijd om nader kennis te maken met Dordrecht!
Dordrecht is een oudhollandse stad met een rijke historie, die vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar is in de binnenstad. De stad werd al groot in de Middeleeuwen en ontwikkelde zich tot hét handels- en bestuurscentrum van Holland en beleeft al in de 14de eeuw haar eigen gouden eeuw. Vandaag de dag combineert de stad deze historie met een hedendaags karakter, er is een ruim aanbod aan musea, restaurants en bijzondere winkels. Kortom een stad die uitnodigt om te bezoeken!

TIP: Wanneer u met een groot gezelschap bent kunt u uw gasten laten kiezen uit de volgende mogelijkheden (wel minimaal 15-20 gasten per onderdeel anders gelden de groepsprijzen niet), bent u met een klein gezelschap kies dan voor 1 of 2 onderdelen.

Wat kan er allemaal in Dordrecht?

*Stadswandeling inclusief bezoek aan de Grote Kerk    
Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u naast het oude centrum van Dordrecht ook De Grote- of Onze-Lieve-Vrouwe Kerk; een 15e-eeuwse in steen overwelfde Brabants-gotische kruisbasiliek met kooromgang en straalkapellen. Zeer bezienswaardig zijn de koorbanken (1538-1542), de kansel (1756), het Kam-orgel (1671), het Verschueren-orgel (2007), de gebrandschilderde ramen, de fresco’s en de vele fraaie grafzerken.

In de monumentale kerkruimte zijn diverse permanente exposities te bewonderen zoals de Dordtse Synode, de gewelfrozetten en het gouden doop- en avondmaalstel. Daarnaast zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen. Er is een doorlopende videopresentatie waarin de geschiedenis van de kerk overzichtelijk uit de doeken wordt gedaan. Dordrecht is als oudste stad van Holland rijk aan ‘hidden gems’. In de stadswandelingen ontdek je samen met de gids indrukwekkende highlights van de Dordtse binnenstad, zoals de Grote Kerk, het Groothoofd en het historische havengebied. Je hoort de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Dordrecht en onderweg ontdek je verborgen plekjes, waar zelfs doorgewinterde Dordtenaren aan voorbij zouden lopen! Duur ca. 2 uur/Kosten entree kerk ca. € 5,00 per persoon/gids ca. € 25,00

*Stadswandeling met bezoek aan het Hof van Nederland
Naast de wandeling met de gids door het centrum breng je ook een bezoek aan ‘Het Hof van Nederland’; een plek van nationale betekenis! In dit museum in Dordrecht zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die aa n de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu.
Verfilmd door een topregisseur, met bekende Nederlandse acteurs en te zien op de plek waar de vergadering echt plaatsvond, in de Statenzaal.

Je beleeft de vroege Gouden Eeuw van het 14de-eeuwse Dordrecht, als belangrijkste stad van Holland. Je leert over de invloed van de Synode van Dordrecht op de Nederlandse taal en cultuur. En je ontdekt ‘Dordt’ als de stad van Johan en Cornelis de Witt en als stad van watersnood en Biesbosch. In 1572 werd in dit gebouw de basis gelegd voor een onafhankelijk land. Waar je vrij bent om te denken wat je denkt, te geloven wat je gelooft en te zijn wie je bent!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 19,00 per persoon incl. entree Hof van Nederland en gids (prijs is afhankelijk van het aantal gasten per gids)

*Stadswandeling met deskundige
Laat je meenemen door enthousiaste en deskundige gidsen voor een leuke ca. 1,5 uur durende wandeling door Dordrecht waar de geschiedenis tot leven komt!
Dordrecht was in de 14e eeuw de belangrijkste handelsstad van Holland, waar de havens vol stonden met pakhuizen, handelswaar en kooplui. De stad waar Willem van Oranje in 1572 als eerste stadhouder van Holland werd gekozen en de weg naar een onafhankelijk Nederland werd gelegd. Vandaag de dag ademt Dordrecht nog steeds historie en dat is te zien en te voelen in het historische havengebied. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 135,00 per gids voor maximaal 20 personen/meerdere gidsen mogelijk

*Rondvaart binnenhavens van Dordrecht
Maak kennis met de mooie binnenhavens van Dordrecht! De rondvaartboot is een elektrisch aangedreven open boot en is speciaal ontworpen om door het mooie Dordrecht te varen. Startend naast de Wijnbrug vaar je onder druppelende bruggen, langs donkere doorkijkjes en kolossale pakhuizen. Je wilt niets missen, zeker niet als de boot koers zet richting het drierivierenpunt waar de Oude Maas, Beneden Merwede en de Noord elkaar kruisen. Tijdens deze rondvaart van een uur krijg je informatie over de bezienswaardigheden die Dordrecht rijk is.
Duur: ca. 1 uur/ Prijs ca. € 11,00 p.p./maximaal 43 personen per uur

*Tasting & Mixing; proeverij bij Rutte Jenevers
Al bijna 150 jaar distilleert Rutte jenevers, gins en likeuren. Dat gebeurt vandaag de dag nog op dezelfde wijze als toen. Alle smaak en kleur is afkomstig van natuurproducten zoals vers fruit, kruiden en noten. Dat ziet, ruik en proef je! Het historische pand in de oude binnenstad van Dordrecht is nog in de originele staat. Nog steeds worden hier de distilleerketels gestookt e n worden kleine producties zelfs nog met de hand gevuld. Boven de distilleerderij, in de vroegere woonkamer van Simon Rutte, is nu de sfeervolle Proefkamer gevestigd waar men de gasten verwelkomt.

Proeverij (tasting & mixing)

Je wordt ontvangen in de Proefkamer, krijgt uitleg over de ingrediënten en over het proces van distilleren en extraheren. Hierna volgt een rondleiding door de distilleerderij. Afsluitend een uitgebreide proeverij van de verschillende jenevers, gin en likeuren.
Duur ca. 1,5 uur/ ca. € 20,00 per persoon/ minimaal 20 personen & maximaal 30 personen

Wil je liever iets doen met het hele gezelschap dan is een spelprogramma een echte aanrader, bijvoorbeeld:
*Levend Ganzenbord Dordrecht
Hou jij ook zo van bordspelletjes? Of ben je meer een buiten persoon? Bij vrijwel iedereen roept het Ganzenbord herinneringen op aan vroeger. Het bordspel is spannend, gezellig en kunt geluk of pech hebben. Nog veel leuker is het om in groepsverband te strijden om wie als eerste die felbegeerde “finishstreep” aantikt en de code kraakt. Inderdaad: Levend Ganzenbord!

Jullie trekken er op uit in de stad. Daar doen jullie verschillende locaties aan met verschillende opdrachten. Tijdens dit spel worden jullie via WhatssApp begeleidt door een instructeur. Beantwoorden jullie de opdrachten goed dan krijgen jullie de volgende aanwijzing. Lukt het jullie om binnen 3 uur de code te kraken?
Duur ca. 2,5 a 3 uur/Kosten ca. € 65,00 per team (max. 6 personen) en je maakt gebruik van WhatsApp via je eigen telefoon
En is nog veel meer mogelijk: Escape The City, Wie is de Mol etc.

13:00 uur
Terug bij het gezellige Café, staat een lekker lunchbuffet voor u klaar: kopje soep, kroket, diverse soorten boord, vleeswaren en kaas, zoetbeleg, en 2 kopjes koffie, thee of melk.
Bij mooi weer kun je zelfs op het terras aan het water zitten! Liever een andere locatie, dan kijken wij graag wat er kan!

14:00 uur
Na de lunch vertrekt u richting de locatie, net iets buiten het centrum in de Hollandse Biesbosch, voor het middagprogramma.

14:30 uur
U maakt met het hele gezelschap een avontuurlijke fotozoektocht door de Hollandse Biesbosch! Aan de hand van foto’s zoek je met een groepje je weg door de Biesbosch, met een fluisterboot op het water door het doolhof van kreken. Ondertussen kom je van alles te weten over de Biesbosch, de planten, de dieren en de cultuurhistorie!
Duur ca. 2,5 uur/wil je per kan dan betaal je een toeslag van ca. € 2,50 p.p.
Je kunt deze tocht uitbreiden met een uur wandelen met opdrachten (prijs blijft gelijk) Er is geen prijsuitreiking maar je krijgt wel de antwoorden zodra iedereen terug is. Een prijsje kun je zelf regelen of wij doen dat, indien gewenst!

Liever een andere activiteit? Of wilt u uw gasten laten kiezen?
Op deze locatie heb je ook een Klimbos! Toeslag voor het Klimbos in plaats van de fluiterboten is ca. € 7,00 p.p.

*KLIMBOS DORDRECHT
Hou je wel van een uitdaging?
Kies dan voor een bezoek aan het splinternieuwe klimpark in Dordrecht, aan de rand van de Biesboch met 7 klimroutes, elk verschillend in hoogte en moeilijkheidsgraad.
Er zijn ruim honderd manieren om op een platform te komen. De klap op de vuurpijl: de ziplines over de beverplas waarmee twee routes eindigen.
Duur ca. 2 uur > Het Klimbos ligt naast het Biesboschcentrum waarvandaan de fotozoektocht per fluisterboot begint.

Het is klimplezier voor alle leeftijden, jong en oud. Elke klimroute heeft een eigen moeilijkheidsgraad. Je kiest zelf een route waarna je zelfstandig klimt. Het bos is verdeeld in een junior- en reguliere bos. In het juniorbos vind je de oranje routes. Ideaal om mee te beginnen als je het spannend vindt. Ook als volwassene kun je kiezen voor een junior ticket. Voor het reguliere bos is een lengte van 1.40m noodzakelijk. Met een regulier ticket mag je alle routes klimmen. Elke route verschilt in niveau en hoogte. Uiteraard is er voordat je gaat klimmen een duidelijke uitleg over de veiligheidsregels en krijgt iedereen een klimvest aangemeten. Men kan tussen de bedrijven door eventueel iets drinken bij het Biesboschcentrum; toilet is ook aanwezig op deze locatie.

Uiteraard kunt u ook in Dordrecht blijven en daar de middag doorbrengen!
U kunt kiezen uit de diverse eerder genoemde activiteiten en een stukje vrije tijd is natuurlijk ook altijd leuk!

18:00 uur
Op een mooie locatie staat een goed verzorgd dinerbuffet voor u klaar!
Wij nemen u mee op een culinaire reis. Een proeverij van Europees tot Aziatisch, van charcuterie tot Sushi, van patisserie tot kaasplateau…
In de zomermaanden is het buitenterras met bar geopend. De diversiteit aan gerechten is werelds. Kom proeven van vele soorten vlees, verse vis, pizza’s en pasta’s uit eigen keuken. Laat u verrassen door de Teppanyaki, wokgerechten, verse sushi, verse groenten, salades, poffertjes en een uitgebreid dessertbuffet!
Men werkt met seizoensgebonden producten en voor gasten met dieetwensen als glutenvrij of vegetarisch is er voldoende keuze. Tevens zijn alle aanwezig dranken inbegrepen (koffie, thee, sappen, fris, slush puppie, bier, wijn etc.).

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 127,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar voorzien van airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
* ochtendprogramma (excl. entreegelden/afhankelijk waar men voor kiest)
* lunch met kroket, soep en drankjes als beschreven
* fototocht Biesbosch in fluisterbootjes
* zeer uitgebreid  dinerbuffet inclusief koffie, thee, frisdranken, bier & wijn als beschreven
* verzorging van de chauffeur

Kerst op Paleis het Loo

Van ca. 30 november  – ca. 5 januari

10:45 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend rijden we via een mooie route naar de lunch-locatie in de bossen van Hoenderloo waar onze chauffeur u heenbrengt per luxe touringcar met airco en toilet.

12:00 uur
Op een mooie en sfeervolle locatie in de bossen nabij Hoenderloo, wordt u hartelijk ontvangen met een lekker ’12 uurtje’:
Oerbrood, Kroket, Soep, Ham en kaas, Krentenbol & Onbeperkt koffie en thee.

Wilt u liever een warme lunch? Ook dat kan, bijvoorbeeld:
*Groente- of tomatensoep
*Schnitzel met een champignonroomsaus, aardappelgarnituur, diverse warme en koude groenten
*Chocolademousse met slagroom
Toeslag voor dit menu is ca. € 6,00 per persoon.
Wilt u het helemaal in winterse stijl, kies dan voor een lekker stamppottenbuffet met een lekker dessert; ook hiervoor betaalt u een toeslag van ca. € 6.00 p.p.

Het is uiteraard ook mogelijk om bij Paleis het Loo een heerlijke lunch ‘in koninklijke stijl’ te gebruiken, vooraf aan uw bezoek:
Koninginnen mosterdsoep met tuinerwten, wortel en selderij, Ambachtelijke broodsoorten, Luxe vleeswaren en kaas, Diverse salades met geroosterde noten en zaden, Handfruit en koffie, thee, melk, karnemelk of tapwater.
Kiest u voor deze lunch in plaats van het 12 uurtje, dan betaalt u een toeslag van ca. € 10,00 p.p.

Na de lunch brengt onze chauffeur u via een mooie route binnendoor naar het onlangs gerenoveerde Paleis Het Loo!

13:45 uur
Verwachte aankomst op de parkeerplaats, waarvandaan u in ca. 5 – 10 minuten vanaf de parkeerplaats, via de ontvangstruimte en de Stallen, naar de hoofdentree van het Paleis loopt!

Kerst op Paleis het Loo
Bezoek Paleis Het Loo rond december en beleef een unieke kersttijd!
Sfeervol verlichte kerstbomen, prachtige decoraties en leuke activiteiten brengen je in de kerstsfeer. Van het stallenplein tot aan het paleis is het een feest van lichtjes en kerstversieringen.
Midden op het stallenplein staat een indrukwekkende boom vol lichtjes. Hier kun je je opwarmen met glühwein en warme chocolademelk met iets lekkers erbij. De laan naar het paleis is versierd met verlichte kerstbomen. Op het plein voor het paleis staat een grote kerstboom en het paleis zelf is spectaculair verlicht. In het paleis zijn de kamers en kerstbomen gedecoreerd zoals in de tijd toen de koninklijke bewoners er kerst vierden. De tafels zijn feestelijk gedekt met prachtige serviezen. In de kamers vind je Groenversiering, lekkernijen en feestelijke kleding van de Oranjes. Ontdek zelf hoe bijzonder kerst op Paleis Het Loo is!

Na een grootschalige renovatie kan Paleis Het Loo weer bezocht worden in een vorstelijke entourage! Maak kennis met de Oranjes: bezoek hun privé-vertrekken in het paleis en wandel door de indrukwekkende baroktuinen met ruisende fonteinen en geurende bloemen! Onder het voorplein is tevens een enorme nieuwe publieksruimte gecreëerd. Paleis het Loo was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Het interieur toont o.a. 300 jaar bewoning door de Oranjes van Willem lll tot Wilhelmina. Het paleis en de tuinen zijn voor een groot deel in de 17e -eeuwse staat teruggebracht. Een wandeling langs hoog spuitende fonteinen, tuinvazen en eeuwenoude bomen brengt u in koninklijke sfeer.

Extra informatie:
* Om het Paleis te bezoeken moet iedereen (ook groepen) van tevoren een starttijd reserveren.
* In het Paleis zijn helaas geen rondleidingen mogelijk.
* Mensen met een Museumjaarkaart of VriendenloterijVipkaart hebben gratis entree en krijgen derhalve een korting van ca. € 17,50 per persoon.

Wilt u alles te weten komen over het Loo en zijn bewoners?
Een leuke audiotour met uw eigen telefoon of tablet (wel een koptelefoontje meenemen!) is gratis! U kunt van tevoren de App van het Paleis downloaden en krijgt zo alle informatie die u wilt! Wilt u ter plaatse een leenapparaat gebruiken dan kost dat ca. € 2,00 p.p. en dit moeten wij ook van tevoren reserveren.

Voor mensen die wat slechter ter been zijn is er een pendeldienst van entreegebouw/stallen naar het paleis en terug, met 2 x 9-persoons elektrokarren, (kosten ca. € 1,00 p.p. retour en op basis van beschikbaarheid dus deze kunnen niet gereserveerd worden). In het paleis zijn tevens liften aanwezig en er zijn een aantal aangepaste toiletten beschikbaar.
Er mogen helaas maar een beperkt aantal gasten met een rolstoel/rollator per tijdslot naar binnen; vraag ons naar de mogelijkheden.

17:00 uur
Vertrek vanaf de parkeerplaats naar uw opstapplaats. Uiteraard kunnen wij ook zorgen voor een diner op de terugweg, indien gewenst.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 67,50 per persoon
55 – 62 personen € 66,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 12 uurtje met kroket en drankjes als beschreven
* entree Paleis Het Loo in winterse sferen
* verzorging van de chauffeur
* parkeren Bus Paleis Het Loo

Foto’s: Persfoto’s Paleis Het Loo

Bedrijfsuitje Amsterdam

vanaf januari 2024 mogen wij helaas met de bussen niet meer binnen de ring S100 komen; er zijn echter een aantal in- en uitstappunten waar wij wel mogen komen én bij groepen kinderen of senioren die slecht ter been zijn, is het mogelijk een vergunning aan te vragen om wel de stad in te rijden; kosten ca. € 30,00 per vergunning. Uiteraard houden wij in onze voorstellen rekening met wat er allemaal nog WEL mogelijk is!

08:30 uur 
Onze luxe touringcar staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Amsterdam. Onderweg is er voor iedereen een kopje koffie of thee en een verse gevulde koek van de bakker!

10:00 uur 
U bent inmiddels aangekomen in Amsterdam waar de chauffeur u uit laat stappen bij de bushalte aan de Haarlemmerweg. U loopt dan in ca. 5 minuten (ca. 350 meter) naar de attractie.

10:15 uur
Tijd voor een bezoek aan 1 van de nieuwste, magische attracties van Amsterdam op het voormalige Westergasfabriek terrein: FABRIQUE DES LUMIERES!
In een grote hal op het terrein van de voormalige Westergasfabriek bezoekt u een bijzondere expositie; met digitale technieken worden grote kunstwerken gepresenteerd, van o.a. Klimt, Dali, Hundertwasser & de bekende fotograaf Jimmy Nelson. Op dit moment is er een prachtige expositie van de Hollandse meesters Vermeer, van Gogh en Mondriaan maar men wisselt men enige regelmaat van expositie dus check even met ons wat er op dit moment speelt.

Fabrique des Lumières is een waar kleurenspektakel dat wordt afgewisseld met prachtige muziek; een lust voor oog en oor!
Een gemiddeld bezoek duurt ca. 60 minuten; afhankelijk van de interesse van de groep. Ben je eerder klaar dan kun je nog een kijkje nemen op het uitgebreide terrein van de voormalige Westergasfabriek waar zich ook een aantal leuke gelegenheden en terrassen bevinden!

11:45 uur
Vertrek richting uw lunch locatie aan ’t IJ op ca. 20 minuten rijden .

12:15 uur
Op een gezellige locatie met een prachtig zicht over het IJ en de stad, staat een lekker  ’12 uurtje’ voor u klaar:
Landbrood met kroket – kleintje soep – Landbrood met heerlijke huisgemaakte tonijnsalade, Jus d’orange of Melk of Koffie of thee (2 drankjes p.p.)

Uiteraard is een meer uitgebreide lunch ook mogelijk, bijvoorbeeld:
belegde broodjes met: rosbief met truffelmayonaise, zalm met dillemayonaise, jonge kaas met mosterdmayonaise, salade geitenkaas. Warme snack: kalfskroket
Dranken: Jus d’orange of Melk of Frisdranken of Koffie of thee (2 drankjes p.p.) 
Toeslag voor deze lunch is ca. € 4,00 p.p.

TIP:
Uw chauffeur kan uw gasten na het bezoek aan Fabrique des Lumières ook naar het centrum brengen. U stapt dan uit achter het CS op de bus-parkeerplaats en men zou dan bijvoorbeeld 1,5 uur vrij kunnen hebben – van 12 tot 13.30 uur- en zelf de lunch ergens gebruiken en de gasten een envelopje met bijvoorbeeld € 15,00 p.p. meegeven.
Vervalt het 12 uurtje zoals beschreven, dan krijgt u een korting van ca. € 20,00 p.p.

ca. 14:00 uur
Na de lunch kunnen uw gasten uit diverse mogelijkheden:

*MET EEN GIDS OVER DE WALLEN OF DOOR DE JORDAAN
Gedurende 2 uur nemen deskundige én gezellige gidsen u mee voor een leuke wandeling door het hart van de Jordaan of over de beroemde wallen, en hoort u allerlei leuke weetjes en anekdotes!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 15,50 per persoon
TIP: Deze tocht kan ook per step of per fiets gedaan worden; in dat geval betaal je voor de step een toeslag van ca. € 11,00 p.p. en voor de fiets een toeslag van ca. € 16,00 p.p.

*THIS IS HOLLAND > te bereiken met de gratis pont over het IJ
Hoe kunnen we dit nu uitleggen…..  dit moet je eigenlijk zelf meemaken. Een ontzettend leuke bestemming voor groepen die een dagje Amsterdam doen. ‘THIS IS HOLLAND’ is een leuke 5D vliegervaring, een vlucht simulatie over Nederlands mooiste bezienswaardigheden! In deze levensechte belevenis voor jong en oud, vlieg je over Paleis Het Loo, De Veluwe, de Nederlandse bollenvelden, het Woudagemaal, onze hoofdstad en nog veel meer. Je voelt het, je ruikt het en de wind waait zelfs door je haar! Midden in een bolvormig scherm bieden adembenemende filmbeelden een gaaf perspectief vanuit de lucht en nieuwe inzichten in hoe Nederland is ontstaan. Met effecten als wind, nevel en geuren een realistische 5D ervaring.
THIS IS HOLLLAND bestaat uit 4 delen; een filmzaal met een film van 8 min over de geschiedenis van Nederland, een tweede ruimte met een kaart van Nederland en uitleg over de seizoenen in Nederland en de vliegroute, daarna volgt de vlucht in de vlieg simulator, met tot slot een laatste gedeelte met verdiepende informatie over de 22 locaties waar overheen wordt gevlogen.
De simulator kan 40 personen per 15 minuten en dus 160 personen per uur* verwerken en is met wat assistentie van het personeel ook mogelijk voor gebruikers van rollators of rolstoelen. Er is in het gebouw een grote lift en een minder validen toilet aanwezig. Na de vlucht zijn er nog wat interactieve schermen met meer informatie over Nederland en leuke mini-hologrammen van Nederlandse toeristische bezienswaardigheden. Ook is er een ‘This is Holland’ winkeltje en wordt er altijd per 6-8 personen een groepsfoto gemaakt die gratis per e-mail naar je wordt verstuurd en ook tegen betaling afgedrukt is te verkrijgen na afloop. Duur ca. 45-60 minuten/Kosten ca. € 21,50 Per persoon

 *RONDVAART AMSTERDAM vanaf het Damrak
Een mooie rondvaart door de bekende Amsterdamse Grachten is altijd leuk!
In 5 minuten loopt u vanaf de lunchlocatie naar het Damrak waar de boten al op u liggen te wachten. Uitleg krijgt u onderweg middels een band. De boten zijn te betreden via een trapje met ca. 5 treden. Er is een klein/eenvoudig toilet aan boord van de boot. Duur ca. 60 minuten/Kosten ca. € 10,00 per persoon

*VRIJE TIJD 

*AMSTERDAM LOOKOUT
Zoals je met iedere groep in Parijs naar de Tour Montparnasse gaat voor het fenomenale uitzicht, zo mag je bij een bezoek aan Amsterdam de A’DAM LOOKOUT aan het IJ in Amsterdam Noord niet missen! De snelle lift naar boven heeft een glazen dak en een spectaculaire lichtshow in de liftschacht. Boven is een prachtige ruimte met glas rondom en een restaurant. Er zijn maquettes en touchscreens bij de ramen waarop je kunt zien welke gebouwen het zijn die je kunt zien. Je ziet het historische centrum, het IJ, het Centraal station en cruiseschepen onder je. Daarna kun je naar het dak, hier ervaar je het nog beter, je hoort de stad en haar geluiden en voelt de wind door je haar.  Dit uitzicht is echt zo geweldig, dat vergeet je nooit meer! Voor de durfals zijn hier ook de ‘Over The Edge’ schommels (niet bij de prijs inbegrepen:  ca. € 7,50 p.p.) de hoogste schommels van Europa op zo’n 100 meter hoogte!
Duur bezoek aan Lookout ca. 45-60 minuten/Kosten ca. € 17,00 per persoon

*NIEUWE KERK AMSTERDAM
De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellings-locaties in Nederland. De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies & officiële bijeenkomsten. De Nieuwe Kerk is een echte koninklijke kerk. Hier vinden de officiële koninklijke ceremonies plaats: inhuldigingen van het staatshoofd en huwelijksplechtigheden. Deze nationale functie vloeit voort uit de ligging pal naast het Koninklijk Paleis. Verspreid in De Nieuwe Kerk staan diverse opvallende monumenten gewijd aan beroemde admiralen. Onbetwist de grootste onder hen was Michiel de Ruyter, voor wie dan ook een naar Nederlandse begrippen ongekend rijk praalgraf is opgericht. Maar ook Jan Hendrik van Kinsbergen, in 1819 overleden, heeft een praalgraf in de Nieuwe Kerk. Duur rondleiding ca. 1 uur/Entree ca. € 19,50 per persoon. Kosten Gids Rondleiding ca. € 125,00 voor maximaal 15 gasten/1 uur. Mensen met een geldige Museumjaarkaart of VIP Vriendenloterij hebben gratis entree

*KLEINE FIETSTOUR AMSTERDAM 
Tijdens deze 2 uur durende fietstour, die begint op het Damrak, zullen gidsen u meenemen naar de mooiste plekjes van onze hoofdstad. Zo komt u onder andere langs de Westelijke eilanden met haar oude haven, de grachtengordel met haar prachtige pakhuizen, de gezellige volkswijk de Jordaan, het Vondelpark, de Nieuwmarkt, de Rosse buurt en nog veel meer. De fietstour bevat ook een café stop in een authentiek Amsterdams café (drankjes voor eigen rekening). Deze fietstour is Inclusief: professionele gids, heerlijke fietsen met terug trap remmen, café stop (exclusief consumptie). Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 24,50 per persoon.

*AMSTERDAM DUNGEON
Betreed de verborgen wereld van Duister Amsterdam. In deze voormalige Amsterdamse kerk, bekend van het Mirakel van Amsterdam, waant u zich in een andere wereld. Tijdens deze reis door de tijd maakt u onder andere kennis met de geest van Meynes Cornelis – eens als heks berecht op de Dam, maar nu teruggekomen voor wraak – het duistere geheim van de grootmeester Rembrandt van Rijn en misschien dat Magere Heijn himself aan het eind nog even om de hoek kijken. Wij garanderen u & uw gezelschap zweethandjes!
Duur ca. 75 minuten/Kosten ca. € 21,50 p.p. Er kunnen elke 15 minuten 30 gasten naar binnen. De groepsprijs geldt vanaf 10 personen.

Er kan uiteraard nog veel meer:
Puzzeltochten, bezoek aan Madame Tussauds (ca. € 21,50 p.p.) bezoek aan Paleis op de Dam (ca. € 12,50 p.p.) Waterfietstocht tocht (vanaf ca. € 1000 p.p. bij 4 personen > 1,5 uur), bezoek aan de voormalige Hermitage (heet nu H’art ca. € 22,50 p.p.), bezoek aan de Heineken Experience (ca. € 25,00 p.p.) of de ArenA (vanaf ca. € 15,00 p.p.). Denk er wel aan dat we rekening moeten houden met het vervoer omdat de bus niet overal meer mag komen; het best is dus om locaties in het centrum te bezoeken die uw gasten te voet kunnen bezoeken!

Alle bovenstaande prijzen zijn groepsprijzen en alleen geldig wanneer je met minimaal 20/25 personen bent.

16:30 uur
Vertrek uit Amsterdam richting uw diner locatie (dit kan uiteraard ook eerder of later).

17:30 uur
Op een mooie locatie gaat u genieten van een prima verzorgd live cooking dinerbuffet: gedurende 2 uur kunt u onbeperkt genieten van de heerlijkste voor-, hoofd- en nagerechten en is frisdrank & verse jus d’orange, koffie, thee, bier en wijn naar wens inbegrepen. Uiteraard is een andere locatie, een 3 gangen diner of een BBQ ook mogelijk; vraag ons naar de prijzen.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 115,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet voorzien van totaal 86 zitplaatsen
* kopje koffie of thee met lekkere verse koek van de bakker aan boord van de bus
* entree Fabrique des Lumières
* ‘12 uurtje’ incl. soep, kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd Amsterdam (excl. eventuele entreegelden > afhankelijk van uw keuze)
* all-inclusive dinerbuffet 2 uur als beschreven
* verzorging van de chauffeur

Foto’s:
Foto 3: This is Holland
Foto 9: Merlin entertainment/The Amsterdam Dungeon

Dagtocht Kerstmarkt zaterdag 30 november 2024

Ook dit jaar gaan we weer een dagje kerstshoppen en wel op zaterdag 30 november 2024!
Waarheen dat blijft nog even een verrassing dus hou onze site in de gaten.

Tegen 11.00 uur* arriveren wij op de plaats van bestemming waar iedereen vrije tijd heeft om te lunchen en te winkelen in deze gezellige en sfeervol versierde stad. We reizen per comfortabele touringcar met airco, bar en toilet, we zorgen, indien gewenst, voor een lekker kopje koffie of thee aan boord (€ 1,50 per kopje) en onze chauffeur laat je keurig bij het centrum uitstappen! Rond 16.30 uur vertrek je weer terug naar Nederland.

Opstapplaatsen:
Zwolle garage IJsseltours Hoekerweg 14 om 07.30 uur – Wezep bij de afrit 07.45 uur – Oldebroek centrum Bushalte 07.55 uur – Elburg 08.05 uur – ‘t Harde 08.15 uur.
Verwachte terugkomst*:
‘t Harde 18.45 uur – Elburg 18.55 uur – Oldebroek 19.05 uur – Wezep 19.15 uur – Zwolle garage 19.30 uur.
* alle genoemde tijden zijn altijd onder voorbehoud!

De prijs voor deze gezellige kerstdagtocht is ca. € 33,50 per persoon en VOL = VOL!!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden dan kun je ons een berichtje sturen of even bellen naar tel. 0525-690042 (tussen 09.30 uur en 18.00 uur) of mailen naar maaike@dagjeuit.net

Hoe gaat het verder in zijn werk?
Deze dagtocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers; zodra je bent aangemeld ontvang je van ons een bevestiging per mail met de betaalgegevens. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, is jouw reservering definitief geboekt.

Woudagemaal & Hindeloopen

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco en toilet, uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Friesland.

10:00 uur
Bij het Woudagemaal wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en Friese Oranjekoek.

10:30 uur 
Na de koffie nemen deskundige gidsen u mee voor een bezoek aan het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld!

DE KRACHT VAN STOOM EN WATER
Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen.

STRIJD TEGEN HET WATER
Het gemaal wordt nog steeds ingezet om het waterpeil in de Friese wateren te verlagen. Om de ketels te vullen met water, de zware stookolie voor te verwarmen en de acht pompen één voor één op te starten, is een ploeg van minimaal elf mensen nodig. Na zes uur opstarten en opwarmen draait de bijna 100 jaar oude machine op volle toeren. En dat is een fantastisch gezicht! Het Woudagemaal staat vanaf 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO.

INTERACTIEVE RUIMTE
In het bezoekerscentrum worden jong en oud geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De interactieve expositie biedt een kijkje in de wereld van stoom, kracht, waterbeheer en beweging. In het interactieve bezoekerscentrum wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe de machines van het gemaal werken, en welke werktuigbouwkundige, natuurkundige en technische principes hieraan ten grondslag liggen. Zo wordt verteld hoe het stoomgemaal functioneert en waarom het gemaal door UNESCO is erkend als van een uitzonderlijke universele waarde. De rondleiding met deskundige gidsen, duurt ca. 1 uur en daarna heeft u dan nog de tijd om de 3D film te bekijken (van ca. 15 minuten) en de interactieve bezoekersruimte te bezoeken.

13:00 uur
Op een eenvoudige locatie in Hindeloopen aangekomen, staat een lekkere lunch voor u klaar: kop soep, suikerbrood, roggebrood met Friese kaas, boerenbrood met worst, kroket en 1 consumptie inbegrepen. Eventueel is een pannenkoekmaaltijd (Kop soep, pannenkoek met warme kersen, slagroom, amandel en chocoladesaus/toeslag ca. € 1,50 p.p.) of koffietafel met kroket (toeslag ca.
€ 3,00 p.p.) ook mogelijk.

14:00 uur
Na de lunch bezoekt u het Eerste Friese Schaatsmuseum; een leuk museum dat een bezoekje meer dan waard is!

In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwenoude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.

15:00 uur
U heeft de tijd om even de benen te strekken en rond te kijken in het prachtige dorp, de haven, in de leuke winkeltjes of bij de rommelboerderij waar u teruggaat in de tijd en alles te koop is! Voordat u weer vertrekt staat er desgewenst nog een kopje koffie of thee met suikerbrood voor u klaar; kosten ca. € 5,00 p.p.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kan er onderweg nog gedineerd worden, bijvoorbeeld in de buurt van Emmeloord rond 17.45 uur:
* Heldere kippensoep in terrine
* Gesneden Varkenshaas, warme groentekrans, gebakken aardappelen, frites pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* Bosvruchtenmousse
In dat geval bent u rond 20.30 uur thuis en betaalt u een toeslag van ca. € 25,00 voor diner en extra bushuur.

Prijsindicatie
45 – 62 personen € 69,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
*2 kopjes koffie of thee met Oranjekoek
*entree en rondleiding en film Wouda Gemaal
*lunch met drankje als beschreven
*entree Schaatsmuseum
*vrije tijd Hindeloopen
*verzorging van de chauffeur

Foto’s  Remco van Faassen

Safari op de Veluwe!

10:30 uur
Onze luxe touringcar voorzien van airco en toilet staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Eventuele opvouwbare rollators en rolstoelen kunnen uiteraard gewoon mee in de bagageruimte onderin de bus. Aansluitend brengt onze chauffeur u richting de Veluwe.

12:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: kopje soep, kroket, heerlijk boerenbrood met diverse soorten beleg: vleeswaren, kaas en zoetbeleg, boter, koffie, thee, melk en diverse sappen.

13:30 uur
Tijd voor de Veluwe Safari! U maakt een 1 uur durende tocht van ca. 12 km vanuit Otterlo door het natuurgebied Planken Wambuis & De Mossel; het leefgebied van o.a. wilde paarden en Schotse Hooglanders; uw gasten worden verdeeld over 2 ‘treintjes’ en er kunnen maximaal 60 personen mee. Uiteraard vertelt uw gids u onderweg het een en ander!

Het Mosselseveld is een onderdeel van een ruim 2100 ha groot natuurgebied en is eigendom van de vereniging Natuurmonumenten. Planken Wambuis is een stuifzandgebied dat grotendeels is begroeid met heide en bos. Je kunt er prachtig wandelen over de vele onverharde wegen en paden, en je hebt hier de mooiste fietsroutes over de goed verharde fietspaden via de knooppunten. Het Mosselseveld is ook een oud landbouwgebied. Hier moet je niet gek opkijken als je oog in oog staat met een kudde wilde paarden, wilde zwijnen, reeën of de Sayaguesa koe. Dit Spaanse runderras is bij uitstek geschikt voor het begrazen van schrale natuurterreinen.

14:45 uur
Na uw safari brengt u een bezoek aan het Tegelmuseum!

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design. De collectie van het Nederlands Tegelmuseum is divers. U vindt indrukwekkende tegeltableaus die eeuwenlang paleizen, kerken, scholen, winkels en huizen versierden. Van Hollandse renaissance naar barok, van tegels in Art Nouveau en Art-Decostijl naar kunstwerken van onder meer Maurits Escher en Karel Appel.

In dit museum vindt u o.a. ook de Helene Kröller-Müller kamer; Helene Kröller-Müller verzamelde ooit ruim 175 handbeschilderde antieke wandtegels en tegeltableaus. Zij volgde vanaf 1906 lessen kunstbeschouwing bij de kunstpedagoog H.P. Bremmer (1871-1956). Een jaar later gi  ng zij kunstwerken verzamelen, vooral uit de tweede helft van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, maar ook uit de 17e eeuw. Bremmer speelde hierbij een adviserende rol. Niet alleen wees hij haar de weg naar de destijds eigentijdse kunst, maar ook naar de opbouw van een collectie antieke Nederlandse en buitenlandse wandtegels en tegeltableaus.

Verder kunt u een leuke en interessante film bekijken of deelnemen aan een boeiende rondleiding (Duur ca. 1 uur/Kosten gids ca. € 25,00 voor maximaal 25 gasten).
Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree en krijgen een korting van ca. € 6,00 per persoon die op de eindnota met u wordt verrekend.

TIP:
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om na de safari iets anders te doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Zandsculpturenfestijn in Garderen, bezoek aan Paleis het Loo, vrije tijd in bijvoorbeeld Arnhem of Apeldoorn, een leuke rondvaart maken in Elburg etc. Wij maken graag een voorstel op maat voor u.

17:00 uur
Op een sfeervolle locatie in Hoenderloo gebruikt u het diner:
Groente- of tomatensoep
Schnitzel met champignonroomsaus, 2 soorten aardappelgarnituren & diverse warme en koude gerechten
Ambachtelijk Veluws vanille roomijs, bavarois met vruchten en slagroom
Uiteraard is een ander menu, een buffet of een andere locatie ook mogelijk en wilt u geen diner dan kan dat ook; er gaat dan ca. € 15,00 van de prijs af en u bent eerder thuis!
Vraag ons naar de mogelijkheden en exacte prijzen! 

19.00 uur
Vertrek huiswaarts.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 87,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* goed verzorgd lunchbuffet met soep, kroket, koffie, thee en sapjes als beschreven
* Veluwe Safari van ca. 1 uur
* Entree Tegelmuseum Otterlo
* drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

De Kaasboerderij & de Vecht

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar en uw gasten hebben de tijd om in te stappen.

09:15 uur
Vertrek richting de Utrechtse heuvelrug.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de sfeervolle boerderij & kaasmakerij waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en gebak (2e kopje kost ca. € 2,95). Terwijl u van de koffie geniet krijgt u een interessante film over het bedrijf te zien waarin u o.a. kunt volgen hoe de kaas gemaakt wordt die u natuurlijk ook mag proeven! Aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken en een bezoek aan het kaas- & botermuseum te brengen en natuurlijk een kijkje te nemen in de leuke landwinkel. Hier zult u vele indrukken van vroeger opdoen. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

12:15 uur
Er staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, boter en 2 kopjes koffie, thee of melk.

13:30 uur

Onze chauffeur brengt u via een mooie route richting vertrekpunt van de boot.

14:30 uur
Vanuit Maarssen vertrekt de boot, die beschikt over een lift en aangepast toilet, voor een mooie tocht over de Vecht. Onderweg zal de schipper u het een en ander uitleggen over dit prachtige stukje Nederland! Tijdens de vaart wordt een kopje koffie of thee met cake geserveerd. Uiteraard kan men ook nog wat gebruiken voor eigen rekening.

TIP:
Liever een andere boottocht? Een leuke vaart door de Utrechtse grachten is ook mogelijk! Deze boot is echter niet geschikt voor mensen in een rolstoel.
Verder is de middag ook in te vullen met een bezoek aan bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum of Museum van Speelklok tot Pierement; wij werken het graag voor u uit!

16:30 uur
De boot meert weer aan en de chauffeur staat al klaar om u naar huis te brengen.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kunt u de dag ook met een lekker diner afsluiten;
* licht gebonden tomatensoep of groentesoep
* Wiener Schnitzel met diverse soorten groenten, aardappelgarnituur, salade
* Coupe ijs
U bent in dat geval wel ca. 2 uur later thuis. De kosten voor het diner + 2 uur extra bushuur bedragen ca. € 27,00 p.p.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 77,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag
Op deze reis zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
* Entree en uitleg kaasboerderij inclusief 2 x kaas proeven en bezoek aan museum
* 2 koffie of thee met gesorteerd gebak
* Lunch met kroket en koffie, thee of melk als beschreven
* 2 uur durende vaartocht over de Vecht (boot met lift)
* 1 Kopje koffie of thee met cake
* Verzorging van de chauffeur

Drie dagen bruisend Berlijn!

Dag 1

07:00 uur
Onze luxe touringcar staat voor. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Duitsland.
Wij kunnen zorgen voor een goed gevulde bar aan boord en hebben alvast voor iedereen een lekker kopje koffie of thee met een heerlijke verse gevulde koek voor u klaarstaan! Uiteraard kunt u ook zelf zorgen voor lunchpakketjes, drankjes etc.

09:30 uur
In de buurt van Osnabrück maken we de eerste stop, die we gebruiken voor een lekker ontbijtbuffet dat er als volgt uit kan zien: verschillende soorten brood & broodjes zoals stokbrood, ovenverse croissants, zoete gebakjes/taart, boter, (dieet)margarine, zoetbeleg, diverse soorten vleeswaren en kaas, diverse soorten yoghurt, verse fruitsalade, muesli, cornflakes, verse tomaat en komkommer, roerei, champignons, spek, kleine worstjes, gekookte eieren, gebakken eieren, gegratineerde tomaten en koffie, thee, chocolademelk, vruchtensappen, tomatensap, water, melk & karnemelk naar believen.
Wilt u liever geen ontbijt dan kan dat; in dat geval krijgt u een korting van ca. € 18,00 per persoon, maar we moeten dan nog wel een stop maken van 45 minuten vanwege de rijtijdenwet!

10:30 uur
U gaat weer verder richting Berlijn en uiteraard zal er onderweg nog 1 keer worden gestopt.

16:30 uur
We zijn inmiddels in Berlijn aangekomen en om de stad alvast een beetje te leren kennen, beginnen we met een leuke historische rondvaart over de Spree. De bus kan u hier vlakbij afzetten. Tijdens deze boottocht kom je langs een aantal bekende bezienswaardigheden van Berlijn. De vaart duurt ca. 1 uur en vertrekt om 16.15 uur. Onderweg krijg je uitleg in het Duits via een band maar wil je liever een Nederlandse uitleg dan kan dat ook; hiervoor betaal je een toeslag van ca. € 2,00 p.p.

17:45 uur
U bent weer terug bij de bus en uw chauffeur brengt u naar uw hotel. 
Dit moderne stadshotel ligt op 2 minuten lopen van de tramhalte Am Friedrichshain en op 1 km (ca. 15 minuten lopen) van de Alexanderplatz. De warme, moderne kamers zijn voorzien van gratis wifi, een flatscreen-hdtv, thee- en koffiefaciliteiten, een bureau en designertoiletartikelen. Dit superior 4-sterrenhotel biedt een sauna op de bovenste verdieping, een fitnessruimte en kamers met airconditioning en gratis WiFi. Je verblijft hier in de Berlijnse wijk Mitte. De kamers van Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz zijn voorzien van grote ramen en een lichte inrichting. Je vindt er faciliteiten voor warme drankjes en een flatscreen-tv. Direct buiten het hotel stoppen er trams en bussen. Het mooie Volkspark Friedrichshain bevindt zich op een steenworp afstand.
Nadat men de bagage naar de kamer heeft gebracht is het tijd om richting dinerlocatie te gaan. Wij doen dit per metro omdat de bus vanwege de rijtijdenwet stil moet staan. De rit per OV duurt ca. 25 minuten naar de dinerlocatie.

19:30 uur
In het restaurant van uw hotel staat een 3 gangen diner in buffetvorm voor u klaar; einde dag 1

Dag 2,

Vanaf 7 uur staat het lekkere ontbijtbuffet al voor u klaar; iedereen gebruikt het ontbijt op eigen gelegenheid.

09:00 uur
Uw chauffeur staat voor; het is tijd om de stad nader te verkennen en dat doen wij uiteraard met een goede Nederlandstalige gids die u meeneemt op een boeiende reis! U passeert vele highlights van de stad zoals de Reichstag, Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kaufhaus des Westens, Tiergarten, Holocaust Monument, resten van de muur etc..

Onderweg tijdens de stadstour wordt er ook regelmatig gestopt, zoals bijvoorbeeld bij de  Mauergedenkstätte  http://www.berliner-mauer -gedenkstaette.de/de/ waar uw gids een duidelijke uitleg geeft over het DDR-regime en de bouw en val van de muur (zeer de moeite waard en indrukwekkend).
Nadat de Berlijnse Muur in 1989 is gevallen, zijn de meeste stukken muur zo snel mogelijk uit de stad verdwenen. Iedereen, op de DDR-staatshoofden na, was blij dat die verdomde muur eindelijk weg was. Waarom zou je die dan nog behouden? Voor diegenen die de Koude Oorlog niet bewust hebben meegemaakt, is het nu dus lastig een voorstelling te maken hoe het leven met de muur was. Hier krijg je daar dus een goed en indrukwekkend beeld van. Naast een origineel stuk muur met wachttoren staan er ook veel informatieborden over vluchtpogingen die in de Bernauer Straße hebben plaats gevonden. De straat maakte deel uit van de Franse sector van West-Berlijn en de deuren en ramen van de huizen werden nadien dichtgemetseld. De Bernauer Straße is belangrijk in de geschiedenis van Berlijn, omdat hier net na de afsluiting van de Sectorengrenzen, in augustus 1961, mensen uit hun ramen zijn gesprongen om aan het DDR-regime te ontsnappen. Hun huizen stonden in Oost-Berlijn, maar de stoep voor hun voordeur was West-Berlijn en de enige mogelijkheid om nog te kunnen ontsnappen, was door te springen in het Westen vanaf een verdieping. Verder is de Bernauer Straße bekend vanwege de vele tunnels die hier zijn gegraven van West naar Ost en door die tunnels zijn tientallen mensen uit Oost-Berlijn gevlucht, in totaal zijn er 5.000 inwoners van Oost-Berlijn naar het Westen gevlucht. Hierbij kwamen er 192 om het leven.

Ook een bezoek aan Topografie des Terrors  http://www.topographie.de/ waar je de gruwelijke macht van de Nazi kopstukken ziet in een indrukwekkende en gratis tentoonstelling, is zeer de moeite waard. Dit is niet bij de tour inbegrepen maar kunt u uiteraard wel later op eigen gelegenheid bezoeken!

13:00 uur
Einde van de tour; uw gasten hebben de middag vrij om Berlijn op eigen gelegenheid te bezoeken.

Liever samen iets doen?
Dit is een greep uit de vele mogelijkheden en uiteraard kunt u hiermee ook ‘schuiven’ dus bijvoorbeeld de 1e dag een bezoek aan de Fernsehturm in plaats van de rondvaart of een fiets- of wandeltocht door Berlijn met gids in plaats van de tour per bus al kom je met de fiets weer op heel andere plekken dan met de bus!

*Ondergrondse stadswandeling “Berliner Unterwelten”
Honderden mensen lopen elke dag langs het metrostation Gesundbrunnen.
Nog maar weinigen staan stil bij de historie van dit station en het omringende metrostelsel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft dit ondergrondse stelsel veel Berlijners het leven gered. Maar hoe oncomfortabel moet het geweest zijn om vast te zitten in de smalle ruimtes met het constante geluid van de grote ventilatoren en het gedonder van de bombardementen. Deze sfeer is tot op de dag van vandaag nog steeds voelbaar. Advies: draag tijdens dit bedrijfsuitje warme kleding en stevige schoenen. Er zijn rondleidingen met verschillende thema’s, bijvoorbeeld de Koude Oorlog of de Tweede Wereldoorlog. Een rondleiding duurt circa 1,5 uur/Kosten voor 2 gidsen ca. € 400,00 totaal 

*Schloss Charlottenburg
Schloss Charlottenburg is het enige slot van de Hohenzollern in Berlijn dat nog overeind staat. Na zware schade door bombardementen in 1943 is het zorgvuldig gerestaureerd. Het slot werd gebouwd vanaf 1695 als buitenverblijf voor koningin Sophie Charlotte en heette aanvankelijk Lietzenburg. Door de tijd heen hebben er vele uitbreidingen plaatsgevonden. De laatste bouwfase begon in 1787 toen het theater aan het einde van de oranjerie werd toegevoegd. In de vleugels van het paleis en de paviljoens zijn interessante tentoonstellingen ondergebracht.
Een bezoek met audioguide duurt circa 2 uur/Kosten ca. € 12,50 per persoon

*Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen
De gevangenis waar mensen in voorlopige hechtenis werden vastgehouden door het voormalig Oost-Duitse ministerie van Staatsveiligheid (MFS), of ook wel ‘Stasi’ genoemd, is sinds 1994 een monument. De gevangenis wordt beheert door een stichting die zorg draagt voor de verstrekking van informatie via tentoonstellingen, evenementen en publicaties. Op deze manier dragen zij bij tot het kritisch bewustzijn van de methoden en de gevolgen van politieke vervolging en onderdrukking in de communistische dictatuur. Aangezien de overgrote meerderheid van de gebouwen, uitrusting en meubilair intact zijn gebleven biedt de gedenkplaats een zeer authentiek beeld.
Een bezoek met Duits- of Engelstalige gids duurt circa 2 uur/Kosten ca. € 9,00 per persoon > uw groep zal worden verdeeld in kleinere groepen

FIETSTOCHT BERLIJN 3 UUR > ECHTE AANRADER!
Er zijn diverse routes mogelijk zoals het Hart van Berlijn, een Architectuur Tour en de Berliner Muur tocht; om een mooi beeld van de stad te krijgen raden wij u de tocht door het Hart van Berlijn aan; Berlijn – ooit de grootste industriestad van Europa – is wereldgeschiedenis op elke straathoek. Tot het einde van de Eerste Wereldoorlog was Berlin-Mitte het centrum van het Duitse keizerrijk; na de WOI het slagveld van communisten en nationaalsocialisten. Hier begaat Hitler zelfmoord in een totaal verwoeste „Welthauptstadt Germania“. Na 1945 is er de deling van Duitsland en zijn hoofdstad die met de bouw van de Berlijnse Muur in 1961 definitief lijkt. Maar dan in november 1989; de val van de muur en de hereniging van Duitsland! Berlijn wordt het centrum van techno muziek en regering en parlement komen. Er wordt gebouwd, gebouwd en nog eens gebouwd. Het wordt allemaal mooier, moderner en chiquer. Maar klaar? Dat lijkt het nooit te zijn!
Kortom; een mooie en gezellige fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden door het oude en nieuwe centrum van Berlijn!
Uw gezelschap wordt verdeeld in kleine groepen van ca. 15 personen per groep en elk groepje krijgt een Nederlandstalige gids mee die je van alles vertelt onderweg. Er wordt uiteraard onderweg ook regelmatig stil gestaan! Duur ca. 3,5 uur/Kosten ca. € 35,00 per persoon, inclusief begeleiding van Nederlandstalige gidsen & fietshuur.

Rondleiding op vliegveld Tempelhof
De voormalige luchthaven Tempelhof heeft in 2008 haar deuren moeten sluiten. Nu is het terrein omgebouwd tot park en kun je er waanzinnig skateboarden, fietsen of hardlopen. Aan de rand van het park zijn community tuintjes aangelegd en in het luchthavengebouw in nazi-bouwstijl worden rondleidingen gegeven. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 17,50 per persoon

Fernsehturm > ook mooi als het schemer is!
De televisietoren, door de Berlijners zelf Telespargel genoemd, is met zijn 365 meter de hoogste toren van de stad en een van de hoogste torens van Europa en is daarom tijdens uw bedrijfsuitje aan Berlijn een bezoek meer dan waard! De Berliner Fernsehturm is naast de Brandenburger Tor en de Reichstag 1van de belangrijkste herkenningspunten van Berlijn. Zonder Fernsehturm is Berlijn geen Berlijn!

Over de Berlijnse Fernsehturm
De 365-meter hoge toren is naast een functionele televisietoren uit DDR-tijden ook een populair uitzicht platform én het hoogste bouwwerk in Duitsland.
Door de grote bal onder de spitse toren is de Fernsehturm erg herkenbaar en dankzij zijn hoogte zie je de Fernsehturm vanuit bijna alle hoeken van Berlijn boven de rest van de stad uitsteken. In die bol zit een uitkijkplatform en een restaurant waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over Berlijn, en tot zelfs ver daarbuiten.
De Feiten
De Fernsehturm is 365 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van Berlijn.
Op 203 meter hoogte bevinden zich een restaurant en een uitzichtplatform.
De toren is gebouwd tussen 1965 en 1969. Op 3 oktober 1969 is de Fernsehturm in gebruik genomen. De Fernsehturm bevindt zich in het voormalige Oost-Berlijn.
Bovenop het betonnen deel bevindt zich een bol bedekt met plaatstaal met daarin het uitzichtplatform en een restaurant.
Let op: Dit is een zeer drukke bestemming en je moet de kaarten ver van tevoren reserveren voor een bepaalde tijd en dan nog kan het zijn dat je even in de rij moet staan maar voor een toeslag van ca. € 4,00 is het mogelijk een ‘fast track’ ticket te kopen! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 22,50 per persoon

* Voormalig Concentratiekamp Sachsenhausen > zeer indrukwekkend en daardoor wellicht niet voor iedereen geschikt
Ten noorden, op ca. 1 uur rijden van Berlijn, ligt Sachsenhausen Memorial.
Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zijn in het Sachsenhausen concentratiekamp zo’n 50.000 mensen omgekomen. Het kamp werd in 1936 gebouwd door gevangenen uit Esterwegen. Als gevolg van de wreedheden van de SS-bewakers en ondervoeding, overleefden de meesten gevangenen dit kamp niet. U bezoekt onder andere de strafcellen, het crematorium en het executieterrein, de ziekenhuisafdeling pathologie en de plek waar slachtoffers werden ‘gedumpt’. Entree is gratis/ rondleiding Nederlands duurt ca. 2 uur en kost ca. € 6,00 per persoon (afhankelijk van het aantal gasten en exclusief eventuele extra buskosten omdat dit buiten de stad ligt (je bent dus totaal een uur of 4 kwijt incl. er heen rijden en weer terug de stad in > dit is eventueel ook te boeken op zondag na het ontbijt en daarna door naar Nederland al is het ook wel een ‘beladen’ bezoek….).

18:00 uur
Iedereen wordt verwacht op een gezellige locatie waar een eenvoudig diner in buffetvorm voor u klaarstaat; we gaan ook hier weer uit van een soortgelijk menu als de 1e dag.

20:00 uur  
Na het diner lopen we terug naar het hotel of gaan we daarheen per metro (afhankelijk van uw hotelkeuze) Uiteraard kan men ook in het centrum blijven of u brengt met de hele groep een bezoek aan de Fernsehturm bij schemer; einde dag 2

Dag 3,

Vanaf 7 uur kan men gebruik maken van het ontbijtbuffet en daarna wordt de bagage aan boord van de touringcar gebracht die vanaf 9 uur klaar zal staan.

09:00 uur
U brengt nog een laatste bezoek aan het centrum waar u nog iets kunt bezoeken of samen iets kunt ondernemen (zie de suggesties hierboven beschreven)

TIP
: Om uw bezoek aan Berlijn af te sluiten is een bezoek aan Potsdam ook een echte aanrader!
Potsdam, de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg, ligt op zo’n 30 kilometer van Berlijn. Potsdam was lang de woonplaats van de Pruisische koninklijke familie waardoor de stad een erg prestigieus imago genoot. Vandaag staat de stad vooral bekend om de Conferentie van Potsdam in 1945 waar het akkoord gesloten werd na de Tweede Wereldoorlog. Potsdam is bijna het Versailles van Berlijn, ga er ronddwalen in en rond de gigantische koninklijke paleizen, de groene stadsparken verkennen en de Russische en zelfs Hollandse wijk bezoeken!

Onze gidsen kunnen u hier gedurende 2 uur een prachtige rondleiding te voet en per bus geven; Helaas is het met grotere groepen moeilijk om Slot Sanssouci of Cecilienhof te bezoeken want dan moet je in kleine groepjes van ca. 25 worden gesplitst en dat redt je vaak niet met de tijd maar een rondleiding door de prachtige tuinen en een bezoek aan Cecilienhof (u blijft wel buiten) en de Russische en Hollandse wijk, is ook zeer de moeite waard! Kosten ca. € 8,00 per persoon/Duur ca. 2 uur. Na de rondleiding hebben uw gasten nog even vrije tijd om te lunchen of wat te drinken voordat we terug naar Nederland gaan.

13:00 uur
Vertrek richting Nederland.

17:15 uur
U sluit deze reis af met een lekker en goed verzorgd dinerbuffet dat er als volgt uit kan zien: soep van de dag – uitgebreid saladebuffet – 2 verschillende hoofdgerechten met groente- en aardappelgarnituur en een lekker dessertbuffet. Tevens is 1 drankje per persoon inbegrepen (bier, wijn of fris). Uiteraard is een ander menu of een andere locatie ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden; zonder diner krijgt u een korting van ca. € 24,00 per persoon.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Extra informatie OV Berlijn
Even afhankelijk van welk hotel u kiest en wat het programma precies gaat worden, zullen we af en toe gebruik maken van de Metro omdat de bus stilstaat vanwege de rijtijdenwet.

1. Losse tickets
Wanneer u slechts een of enkele ritten maakt in Berlijn ligt het voor de hand losse tickets te kopen, deze zijn er in verschillende soorten en maten. Voor een kort ritje van maximaal drie haltes met de S-Bahn of U-Bahn betaalt u ca. € 2,00. Dit ticket kan erg handig zijn als u de stad grotendeels te voet wilt verkennen. Bovendien is overstappen met dit ticket eveneens toegestaan, het maximum van drie haltes in acht genomen. In bussen en trams is het ticket ook te gebruiken met een maximum van zes haltes, maar zonder overstap. Een iets uitgebreidere enkele reis, onbeperkt overstappen en gebruikmakend van elk vervoersmiddel naar keuze gedurende twee uur, kost ca. € 2,90 voor zones A en B. Het is alleen niet mogelijk om te reizen in de richting van uw beginpunt. Dit wordt gezien als een terugreis en hiervoor is een nieuw ticket vereist. Doorgaans volstaat een ticket voor zone AB. Wanneer u meerdere losse tickets denkt te gebruiken kunt u er ook vier tegelijk kopen en daarmee geld besparen. Voor vier korte ritten betaalt u ca. € 5,75, de prijs van vier normale tickets voor zone AB is ca. € 9,00.

2. Periodetickets
Indien u een dag gebruik wilt maken van het openbaar vervoer in Berlijn, dan kunt u een dagkaart kopen voor ca. € 9,00, deze is geldig in zones A en B. Dit ticket is goedkoper dan drie normale losse tickets. Meer info over de prijzen voor het openbaar vervoer in Berlijn kunt u hier raadplegen.

3. WelcomeCard en CityTourCard
Berlijn heeft twee kaarten speciaal voor toeristen die kunnen worden gebruikt in het openbaar vervoer en toegang geven tot toeristische attracties. U kunt kiezen tussen de Berlin WelcomeCard (vanaf ca. € 23,00 voor 48 uur) en de Berlin CityTourCard (vanaf ca. € 20,00 voor 2 dagen). Als het u slechts te doen is om het openbaar vervoer in de stad, dan kunt u beter kiezen voor periodetickets. Het belangrijkste verschil tussen beide kaarten is dat de WelcomeCard korting biedt bij meer dan 200 attracties en de CityTourCard bij slechts 15 attracties. Beide kaarten kennen geen gereduceerd tarief voor kinderen. De kaarten kunnen wij of u, het beste online kopen. Tot slot is er nog een speciale variant van de WelcomeCard, deze kost ca. € 52,00 voor 72 uur in zones A en B. Met deze kaart kunt u gedurende een dag naar keuze binnen 72 uur gratis in alle musea op het museumeiland, de kaart heet dan ook de Berlin WelcomeCard + Museuminsel.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 379,00
Toeslag 1 persoons kamer € 135,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen op aanvraag. Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en dit bij zich te dragen. 

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar met ca. 90 zitplaatsen, airco & toilet
* Kopje koffie of thee met grote verse gevulde koek aan boord van de bus (dag 1)
* Zeer uitgebreid ontbijtbuffet incl. drankjes als beschreven op de heenreis
* Rondvaart 1 uur Berlijn
* 3 Gangen diner in Buffetvorm 1e dag (excl. drankjes)
* Overnachting op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten *** Hotel
* Toeristenbelasting
* Ontbijtbuffet in hotel op dag 2 en dag 3
* Stadstour per bus Berlijn 4 uur incl. Nederlandstalige gids
* Vrije tijd Berlijn
* Dinerbuffet dag 2 als beschreven (excl. drankjes)
* Ochtendprogramma dag 3 (even afhankelijk van waar u voor kiest)
* Afscheidsdiner dag 3 als beschreven (excl. drankjes)
* Verzorging van de chauffeur

Orchideeën & Vlinders in de winter

Te bezoeken vanaf ca. 8 t/m 31 december!

10.30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. U heeft de tijd om in te stappen en uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen mee in de bagageruimte. Aansluitend vertrekt u rechtstreeks richting de Noordoostpolder.

12:00 uur
U wordt bij de Orchideeënkwekerij ontvangen met een heerlijk luxe kerstlunch: diverse broodsoorten, suikerbrood, kerststol, verschillende soorten kaas, luxe vleeswaren, kerstsalade gegarneerd met vlees en vis, warme gehaktballetjes in overheerlijke saus en 2 keer koffie, thee, melk of karnemelk. Eventueel is een warme lunch of eenvoudiger lunch (Soep, 2 sandwiches en 1 koffie, thee,
melk of karnemelk/korting ca. € 7,50 p.p.) ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden!

Na de lunch hebben uw gasten vrije tijd en kan men genieten van de tropen in Nederland die natuurlijk in deze tijd van het jaar helemaal in kerstsfeer zijn! Maar liefst 10 km aan lichtjes, lantaarns en sfeervolle fonteinen zorgen voor een magische kerstbeleving! Ook is er een leuke winterfair met zo’n 30 kramen! Checkt u wel even met ons de data voor dit jaar?
Struin langs de leuke kraampjes op zoek naar originele cadeaus en proef de gezellige, knusse en warme kerstsfeer. Na je tas gevuld te hebben met mooie sieraden, lokale lekkernijen en handgemaakte producten kun je jouw route door het park vervolgen of even lekker bijkomen in de Zwevende Bloementuin met een warme chocomel of een heerlijke snack! (voor eigen rekening).

kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders. In de vallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin. Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen; ook is er een aangepast toilet aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen. De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m². De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten! Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!

De zwevende bloementuin verblijd je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen.

Buitenbeleving ‘Het Makirijk’.
Het Makirijk is een gloednieuwe buitenbeleving waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo’s en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca’s.

15:45 uur
In het restaurant staan 2 kopjes koffie of thee met Apfelstrudel voor u klaar.

16:30 uur
Het is weer tijd om in te stappen; bij vertrek krijgt iedereen nog een aardigheidje mee naar huis!

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Indien gewenst kunt u de dag afsluiten met een goed verzorgd diner of bijvoorbeeld een lekker stamppotmenu, dat bestaat uit 3 soorten stamppot, 3 vleesgarnituren, jus, mosterd en tafelzuren en grootmoeders rumpudding na. Kosten ca. € 20,00 per persoon. U bent dan wel ca. 2 uur later thuis. Extra bushuur kost per uur ca. € 65,00.

Voor ca. € 22,50 per persoon zijn de volgende menu’s ook mogelijk:
* groentesoep in terrine
* rollade met jachtsaus, warme groentekrans, gebakken aardappelen, pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* bavarois
 OF
* gebonden tomatensoep in terrine
* schnitzel met warme groentekrans, gebakken aardappelen, pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* ijs met vruchten en slagroom na

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 72,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* luxe kerstlunch met 2 drankjes als beschreven
* entree Orchideeënkwekerij, Vlindertuinen, Zwevende Tuinen, Makirijk & Kerstfair
* 2 kopjes koffie/thee met Apfelstrudel
* Jungleboxje met chocolaatjes
* verzorging van de chauffeur

Foto’s: Pantropica