Archives

Woudagemaal & Hindeloopen

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco en toilet, uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Friesland.

10:00 uur
Bij het Woudagemaal wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en Friese Oranjekoek.

10:30 uur 
Na de koffie nemen deskundige gidsen u mee voor een bezoek aan het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld!

DE KRACHT VAN STOOM EN WATER
Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen.

STRIJD TEGEN HET WATER
Het gemaal wordt nog steeds ingezet om het waterpeil in de Friese wateren te verlagen. Om de ketels te vullen met water, de zware stookolie voor te verwarmen en de acht pompen één voor één op te starten, is een ploeg van minimaal elf mensen nodig. Na zes uur opstarten en opwarmen draait de bijna 100 jaar oude machine op volle toeren. En dat is een fantastisch gezicht! Het Woudagemaal staat vanaf 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO.

INTERACTIEVE RUIMTE
In het bezoekerscentrum worden jong en oud geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De interactieve expositie biedt een kijkje in de wereld van stoom, kracht, waterbeheer en beweging. In het interactieve bezoekerscentrum wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe de machines van het gemaal werken, en welke werktuigbouwkundige, natuurkundige en technische principes hieraan ten grondslag liggen. Zo wordt verteld hoe het stoomgemaal functioneert en waarom het gemaal door UNESCO is erkend als van een uitzonderlijke universele waarde. De rondleiding met deskundige gidsen, duurt ca. 1 uur en daarna heeft u dan nog de tijd om de 3D film te bekijken (van ca. 15 minuten) en de interactieve bezoekersruimte te bezoeken.

13:00 uur
Op een eenvoudige locatie in Hindeloopen aangekomen, staat een lekkere lunch voor u klaar: kop soep, suikerbrood, roggebrood met Friese kaas, boerenbrood met worst, kroket en 1 consumptie inbegrepen. Eventueel is een pannenkoekmaaltijd (Kop soep, pannenkoek met warme kersen, slagroom, amandel en chocoladesaus/toeslag ca. € 1,50 p.p.) of koffietafel met kroket (toeslag ca.
€ 3,00 p.p.) ook mogelijk.

14:00 uur
Na de lunch bezoekt u het Eerste Friese Schaatsmuseum; een leuk museum dat een bezoekje meer dan waard is!

In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwenoude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.

15:00 uur
U heeft de tijd om even de benen te strekken en rond te kijken in het prachtige dorp, de haven, in de leuke winkeltjes of bij de rommelboerderij waar u teruggaat in de tijd en alles te koop is! Voordat u weer vertrekt staat er desgewenst nog een kopje koffie of thee met suikerbrood voor u klaar; kosten ca. € 5,00 p.p.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kan er onderweg nog gedineerd worden, bijvoorbeeld in de buurt van Emmeloord rond 17.45 uur:
* Heldere kippensoep in terrine
* Gesneden Varkenshaas, warme groentekrans, gebakken aardappelen, frites pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* Bosvruchtenmousse
In dat geval bent u rond 20.30 uur thuis en betaalt u een toeslag van ca. € 22,50 voor diner en extra bus-huur.

Prijsindicatie
45 – 54 personen € 61,00 per persoon
55 – 62 personen € 59,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
*2 kopjes koffie of thee met Oranjekoek
*entree en rondleiding en film Wouda Gemaal
*lunch met drankje als beschreven
*entree Schaatsmuseum
*vrije tijd Hindeloopen
*verzorging van de chauffeur

Foto’s  Remco van Faassen

Safari op de Veluwe!

10:30 uur
Onze luxe touringcar voorzien van airco en toilet staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Eventuele opvouwbare rollators en rolstoelen kunnen uiteraard gewoon mee in de bagageruimte onderin de bus. Aansluitend brengt onze chauffeur u richting de Veluwe.

12:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: kopje soep, kroket, heerlijk boerenbrood met diverse soorten beleg: vleeswaren, kaas en zoetbeleg, boter, koffie, thee, melk en diverse sappen.

13:30 uur
Tijd voor de Veluwe Safari! U maakt een 1 uur durende tocht van ca. 12 km vanuit Otterlo door het natuurgebied Planken Wambuis & De Mossel; het leefgebied van o.a. wilde paarden en Schotse Hooglanders; uw gasten worden verdeeld over 2 ‘treintjes’ en er kunnen maximaal 60 personen mee. Uiteraard vertelt uw gids u onderweg het een en ander!

Het Mosselseveld is een onderdeel van een ruim 2100 ha groot natuurgebied en is eigendom van de vereniging Natuurmonumenten. Planken Wambuis is een stuifzandgebied dat grotendeels is begroeid met heide en bos. Je kunt er prachtig wandelen over de vele onverharde wegen en paden, en je hebt hier de mooiste fietsroutes over de goed verharde fietspaden via de knooppunten. Het Mosselseveld is ook een oud landbouwgebied. Hier moet je niet gek opkijken als je oog in oog staat met een kudde wilde paarden, wilde zwijnen, reeën of de Sayaguesa koe. Dit Spaanse runderras is bij uitstek geschikt voor het begrazen van schrale natuurterreinen.

14:45 uur
Na uw safari brengt u een bezoek aan het Tegelmuseum!

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design. De collectie van het Nederlands Tegelmuseum is divers. U vindt indrukwekkende tegeltableaus die eeuwenlang paleizen, kerken, scholen, winkels en huizen versierden. Van Hollandse renaissance naar barok, van tegels in Art Nouveau en Art-Decostijl naar kunstwerken van onder meer Maurits Escher en Karel Appel.

In dit museum vindt u o.a. ook de Helene Kröller-Müller kamer; Helene Kröller-Müller verzamelde ooit ruim 175 handbeschilderde antieke wandtegels en tegeltableaus. Zij volgde vanaf 1906 lessen kunstbeschouwing bij de kunstpedagoog H.P. Bremmer (1871-1956). Een jaar later gi  ng zij kunstwerken verzamelen, vooral uit de tweede helft van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, maar ook uit de 17e eeuw. Bremmer speelde hierbij een adviserende rol. Niet alleen wees hij haar de weg naar de destijds eigentijdse kunst, maar ook naar de opbouw van een collectie antieke Nederlandse en buitenlandse wandtegels en tegeltableaus.

Verder kunt u een leuke en interessante film bekijken of deelnemen aan een boeiende rondleiding (Duur ca. 1 uur/Kosten gids ca. € 25,00 voor maximaal 25 gasten).
Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree en krijgen een korting van ca. € 6,00 per persoon die op de eindnota met u wordt verrekend.

TIP:
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om na de safari iets anders te doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Zandsculpturenfestijn in Garderen, bezoek aan Paleis het Loo, vrije tijd in bijvoorbeeld Arnhem of Apeldoorn, een leuke rondvaart maken in Elburg etc. Wij maken graag een voorstel op maat voor u.

17:00 uur
Op een sfeervolle locatie in Hoenderloo gebruikt u het diner:
Groente- of tomatensoep
Schnitzel met champignonroomsaus, 2 soorten aardappelgarnituren & diverse warme en koude gerechten
Ambachtelijk Veluws vanille roomijs, bavarois met vruchten en slagroom
Uiteraard is een ander menu, een buffet of een andere locatie ook mogelijk en wilt u geen diner dan kan dat ook; er gaat dan ca. € 15,00 van de prijs af en u bent eerder thuis!
Vraag ons naar de mogelijkheden en exacte prijzen! 

19.00 uur
Vertrek huiswaarts.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 39 personen € 74,00 per persoon
40 – 44 personen € 72,00 per persoon
45 – 50 personen € 70,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* goed verzorgd lunchbuffet met soep, kroket, koffie, thee en sapjes als beschreven
* Veluwe Safari van ca. 1 uur
* Entree Tegelmuseum Otterlo
* drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

Op bezoek bij de Tingieter en de Yakult fabrieken

09:15 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe Keurmerk touringcar voorzien van aircio en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting de Tingieterij.

10:30 uur
Bij de tingieterij aangekomen wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en cake. (Toeslag voor heerlijk vers gebak van de bakker gebak in plaats van cake is ca. € 2,50 p.p.)

In dit ambachtelijke familiebedrijf heerst een gezellige sfeer en krijgt u op een duidelijke manier te zien hoe tin gieten in zijn werk gaat en tijdens een demonstratie wordt het hele productieproces doorlopen. Het is uiteraard allemaal handwerk en vooral de nabewerking is een zeer geduldig en precies werkje. In de hal is een eenvoudig maar gezellig terras ingericht waar de introductie en het koffie drinken zal plaatsvinden. Na de uitleg en demonstraties is er nog gelegenheid om het winkeltje te bezoeken. Bij vertrek is er voor iedereen een leuk aandenken voor thuis!

12:15 uur
Vertrek richting uw lunchlocatie in de buurt van Almere.

13:00 uur
Op een sfeervolle locatie staat een heerlijk uitgebreid en luxe lunchbuffet voor u klaar! Dit buffet kunt u alleen reserveren op iedere werkdag m.u.v. de schoolvakanties en feestdagen. Op overige dagen kunnen wij u uiteraard een andere lunch aanbieden!

U begint met een heerlijke soep, waarna u vervolgens gebruik kunt maken een ruim opgezet buffet. Op het buffet staan diverse luxe vleeswaren, verschillende kaassoorten, zoet beleg en huisgemaakte verse salades. Daarnaast worden er iedere dag zes wisselende warme gerechten gepresenteerd, zoals: ragout, eiergerechten, saté, kroketjes, gehaktballetjes, poffertjes of flensjes. Dit alles wordt geserveerd met een assortiment van diverse broodsoorten en zoete lekkernijen. Ook is er keuze uit verschillende soorten fruit. Tijdens de lunch kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange.

Wilt u liever een eenvoudiger lunch in de vorm van een koffietafel dus diverse soorten brood en bolletjes, diverse vleeswaren, kaas, jam, boter en 2 x koffie of thee dan krijgt u een korting van ca.
€ 5,00 p.p.

15:00 uur
U brengt een bezoek aan de Yakult fabrieken waar u gedurende ca. 1,5 uur een boeiende rondleiding krijgt en deze is nog gratis ook!

In 1935 bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota de eerste flesjes Yakult in Japan op de markt. In 1994 werd Yakult voor het eerst in Europa geproduceerd, in Almere. Sinds die tijd staat hier de productielocatie voor de hele Europese markt. Het bijzondere is dat je deze fabriek zelf kunt bezoeken! U bent van harte welkom voor een rondleiding en koffie en thee is inbegrepen!

U krijgt hier een interessante beeldpresentatie en uitleg door gastvrouwen in de ontvangstruimte en natuurlijk is er ook een proeverij inbegrepen.  Daarna volgt de rondleiding door de fabriek die veilig en overzichtelijk is.  Je ziet de flesjes gemaakt worden, voorbijvliegen, het vullen, het verpakken, het laboratorium, de bewegende robotarmen etc.
Kortom, uniek om een keer in het echt te zien en…………………..Na afloop is er voor iedereen ook nog een leuke én gratis goodiebag!

Wilt u deze dagtocht anders invullen, bijvoorbeeld in combinatie met een bezoek aan Bataviastad, de Bataviawerf, Aviodrome, een leuke rondvaart, een bezoek aan Elburg etc. dan kan dat uiteraard; wij maken graag een programma op maat voor u!

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner of een dinerbuffet; u kunt een 3 gangen menu reserveren vanaf ca. € 20,00 per persoon. U bent dan ook ca. 2 uur later thuis. Per extra uur bushuur moet u op ca. € 60,00 rekenen.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 64,50 per persoon
45 – 62 personen € 62,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* 2 kopjes koffie of thee met cake
* entree en demonstratie tingieterij
* klein aandenken
* Luxe koud- en warm lunchbuffet incl. drankjes als beschreven
* entree en Rondleiding Yakult fabrieken incl.
* koffie/thee en goodiebag
* Verzorging van de chauffeur

3 Dagen bedrijfsuitje bruisend Berlijn!

Dag 1

07:00 uur
Onze luxe touringcar staat voor. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Duitsland.
Wij kunnen zorgen voor een goed gevulde bar aan boord en hebben alvast voor iedereen een lekker kopje koffie of thee met een heerlijke verse gevulde koek voor u klaarstaan! Uiteraard kunt u ook zelf zorgen voor lunchpakketjes, drankjes etc.

09:30 uur
In de buurt van Osnabrück maken we de eerste stop, die we gebruiken voor een lekker ontbijtbuffet dat er als volgt uit kan zien: verschillende soorten brood & broodjes zoals stokbrood, ovenverse croissants, zoete gebakjes/taart, boter, (dieet)margarine, zoetbeleg, diverse soorten vleeswaren en kaas, diverse soorten yoghurt, verse fruitsalade, muesli, cornflakes, verse tomaat en komkommer, roerei, champignons, spek, kleine worstjes, gekookte eieren, gebakken eieren, gegratineerde tomaten en koffie, thee, chocolademelk, vruchtensappen, tomatensap, water, melk & karnemelk naar believen.
Wilt u liever geen ontbijt dan kan dat; in dat geval krijgt u een korting van ca. € 18,00 per persoon, maar we moeten dan nog wel een stop maken van 45 minuten vanwege de rijtijdenwet!

10:30 uur
U gaat weer verder richting Berlijn en uiteraard zal er onderweg nog 1 keer worden gestopt.

16:30 uur
We zijn inmiddels in Berlijn aangekomen en om de stad alvast een beetje te leren kennen, beginnen we met een leuke historische rondvaart over de Spree. De bus kan u hier vlakbij afzetten. Tijdens deze boottocht kom je langs een aantal bekende bezienswaardigheden van Berlijn. De vaart duurt ca. 1 uur en vertrekt om 16.15 uur. Onderweg krijg je uitleg in het Duits via een band maar wil je liever een Nederlandse uitleg dan kan dat ook; hiervoor betaal je een toeslag van ca. € 2,00 p.p.

17:45 uur
U bent weer terug bij de bus en uw chauffeur brengt u naar uw hotel. 
Dit moderne stadshotel ligt op 2 minuten lopen van de tramhalte Am Friedrichshain en op 1 km (ca. 15 minuten lopen) van de Alexanderplatz. De warme, moderne kamers zijn voorzien van gratis wifi, een flatscreen-hdtv, thee- en koffiefaciliteiten, een bureau en designertoiletartikelen. Dit superior 4-sterrenhotel biedt een sauna op de bovenste verdieping, een fitnessruimte en kamers met airconditioning en gratis WiFi. Je verblijft hier in de Berlijnse wijk Mitte. De kamers van Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz zijn voorzien van grote ramen en een lichte inrichting. Je vindt er faciliteiten voor warme drankjes en een flatscreen-tv. Direct buiten het hotel stoppen er trams en bussen. Het mooie Volkspark Friedrichshain bevindt zich op een steenworp afstand.
Nadat men de bagage naar de kamer heeft gebracht is het tijd om richting dinerlocatie te gaan. Wij doen dit per metro omdat de bus vanwege de rijtijdenwet stil moet staan. De rit per OV duurt ca. 25 minuten naar de dinerlocatie.

19:30 uur
In het restaurant van uw hotel staat een 3 gangen diner in buffetvorm voor u klaar; einde dag 1

Dag 2,

Vanaf 7 uur staat het lekkere ontbijtbuffet al voor u klaar; iedereen gebruikt het ontbijt op eigen gelegenheid.

09:00 uur
Uw chauffeur staat voor; het is tijd om de stad nader te verkennen en dat doen wij uiteraard met een goede Nederlandstalige gids die u meeneemt op een boeiende reis! U passeert vele highlights van de stad zoals de Reichstag, Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kaufhaus des Westens, Tiergarten, Holocaust Monument, resten van de muur etc..

Onderweg tijdens de stadstour wordt er ook regelmatig gestopt, zoals bijvoorbeeld bij de  Mauergedenkstätte  http://www.berliner-mauer -gedenkstaette.de/de/ waar uw gids een duidelijke uitleg geeft over het DDR-regime en de bouw en val van de muur (zeer de moeite waard en indrukwekkend).
Nadat de Berlijnse Muur in 1989 is gevallen, zijn de meeste stukken muur zo snel mogelijk uit de stad verdwenen. Iedereen, op de DDR-staatshoofden na, was blij dat die verdomde muur eindelijk weg was. Waarom zou je die dan nog behouden? Voor diegenen die de Koude Oorlog niet bewust hebben meegemaakt, is het nu dus lastig een voorstelling te maken hoe het leven met de muur was. Hier krijg je daar dus een goed en indrukwekkend beeld van. Naast een origineel stuk muur met wachttoren staan er ook veel informatieborden over vluchtpogingen die in de Bernauer Straße hebben plaats gevonden. De straat maakte deel uit van de Franse sector van West-Berlijn en de deuren en ramen van de huizen werden nadien dichtgemetseld. De Bernauer Straße is belangrijk in de geschiedenis van Berlijn, omdat hier net na de afsluiting van de Sectorengrenzen, in augustus 1961, mensen uit hun ramen zijn gesprongen om aan het DDR-regime te ontsnappen. Hun huizen stonden in Oost-Berlijn, maar de stoep voor hun voordeur was West-Berlijn en de enige mogelijkheid om nog te kunnen ontsnappen, was door te springen in het Westen vanaf een verdieping. Verder is de Bernauer Straße bekend vanwege de vele tunnels die hier zijn gegraven van West naar Ost en door die tunnels zijn tientallen mensen uit Oost-Berlijn gevlucht, in totaal zijn er 5.000 inwoners van Oost-Berlijn naar het Westen gevlucht. Hierbij kwamen er 192 om het leven.

Ook een bezoek aan Topografie des Terrors  http://www.topographie.de/ waar je de gruwelijke macht van de Nazi kopstukken ziet in een indrukwekkende en gratis tentoonstelling, is zeer de moeite waard. Dit is niet bij de tour inbegrepen maar kunt u uiteraard wel later op eigen gelegenheid bezoeken!

13:00 uur
Einde van de tour; uw gasten hebben de middag vrij om Berlijn op eigen gelegenheid te bezoeken.

Liever samen iets doen?
Dit is een greep uit de vele mogelijkheden en uiteraard kunt u hiermee ook ‘schuiven’ dus bijvoorbeeld de 1e dag een bezoek aan de Fernsehturm in plaats van de rondvaart of een fiets- of wandeltocht door Berlijn met gids in plaats van de tour per bus al kom je met de fiets weer op heel andere plekken dan met de bus!

*Ondergrondse stadswandeling “Berliner Unterwelten”
Honderden mensen lopen elke dag langs het metrostation Gesundbrunnen.
Nog maar weinigen staan stil bij de historie van dit station en het omringende metrostelsel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft dit ondergrondse stelsel veel Berlijners het leven gered. Maar hoe oncomfortabel moet het geweest zijn om vast te zitten in de smalle ruimtes met het constante geluid van de grote ventilatoren en het gedonder van de bombardementen. Deze sfeer is tot op de dag van vandaag nog steeds voelbaar. Advies: draag tijdens dit bedrijfsuitje warme kleding en stevige schoenen. Er zijn rondleidingen met verschillende thema’s, bijvoorbeeld de Koude Oorlog of de Tweede Wereldoorlog. Een rondleiding duurt circa 1,5 uur/Kosten voor 2 gidsen ca. € 400,00 totaal 

*Schloss Charlottenburg
Schloss Charlottenburg is het enige slot van de Hohenzollern in Berlijn dat nog overeind staat. Na zware schade door bombardementen in 1943 is het zorgvuldig gerestaureerd. Het slot werd gebouwd vanaf 1695 als buitenverblijf voor koningin Sophie Charlotte en heette aanvankelijk Lietzenburg. Door de tijd heen hebben er vele uitbreidingen plaatsgevonden. De laatste bouwfase begon in 1787 toen het theater aan het einde van de oranjerie werd toegevoegd. In de vleugels van het paleis en de paviljoens zijn interessante tentoonstellingen ondergebracht.
Een bezoek met audioguide duurt circa 2 uur/Kosten ca. € 12,50 per persoon

*Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen
De gevangenis waar mensen in voorlopige hechtenis werden vastgehouden door het voormalig Oost-Duitse ministerie van Staatsveiligheid (MFS), of ook wel ‘Stasi’ genoemd, is sinds 1994 een monument. De gevangenis wordt beheert door een stichting die zorg draagt voor de verstrekking van informatie via tentoonstellingen, evenementen en publicaties. Op deze manier dragen zij bij tot het kritisch bewustzijn van de methoden en de gevolgen van politieke vervolging en onderdrukking in de communistische dictatuur. Aangezien de overgrote meerderheid van de gebouwen, uitrusting en meubilair intact zijn gebleven biedt de gedenkplaats een zeer authentiek beeld.
Een bezoek met Duits- of Engelstalige gids duurt circa 2 uur/Kosten ca. € 9,00 per persoon > uw groep zal worden verdeeld in kleinere groepen

FIETSTOCHT BERLIJN 3 UUR > ECHTE AANRADER!
Er zijn diverse routes mogelijk zoals het Hart van Berlijn, een Architectuur Tour en de Berliner Muur tocht; om een mooi beeld van de stad te krijgen raden wij u de tocht door het Hart van Berlijn aan; Berlijn – ooit de grootste industriestad van Europa – is wereldgeschiedenis op elke straathoek. Tot het einde van de Eerste Wereldoorlog was Berlin-Mitte het centrum van het Duitse keizerrijk; na de WOI het slagveld van communisten en nationaalsocialisten. Hier begaat Hitler zelfmoord in een totaal verwoeste „Welthauptstadt Germania“. Na 1945 is er de deling van Duitsland en zijn hoofdstad die met de bouw van de Berlijnse Muur in 1961 definitief lijkt. Maar dan in november 1989; de val van de muur en de hereniging van Duitsland! Berlijn wordt het centrum van techno muziek en regering en parlement komen. Er wordt gebouwd, gebouwd en nog eens gebouwd. Het wordt allemaal mooier, moderner en chiquer. Maar klaar? Dat lijkt het nooit te zijn!
Kortom; een mooie en gezellige fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden door het oude en nieuwe centrum van Berlijn!
Uw gezelschap wordt verdeeld in kleine groepen van ca. 15 personen per groep en elk groepje krijgt een Nederlandstalige gids mee die je van alles vertelt onderweg. Er wordt uiteraard onderweg ook regelmatig stil gestaan! Duur ca. 3,5 uur/Kosten ca. € 35,00 per persoon, inclusief begeleiding van Nederlandstalige gidsen & fietshuur.

Rondleiding op vliegveld Tempelhof
De voormalige luchthaven Tempelhof heeft in 2008 haar deuren moeten sluiten. Nu is het terrein omgebouwd tot park en kun je er waanzinnig skateboarden, fietsen of hardlopen. Aan de rand van het park zijn community tuintjes aangelegd en in het luchthavengebouw in nazi-bouwstijl worden rondleidingen gegeven. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 17,50 per persoon

Fernsehturm > ook mooi als het schemer is!
De televisietoren, door de Berlijners zelf Telespargel genoemd, is met zijn 365 meter de hoogste toren van de stad en een van de hoogste torens van Europa en is daarom tijdens uw bedrijfsuitje aan Berlijn een bezoek meer dan waard! De Berliner Fernsehturm is naast de Brandenburger Tor en de Reichstag 1van de belangrijkste herkenningspunten van Berlijn. Zonder Fernsehturm is Berlijn geen Berlijn!

Over de Berlijnse Fernsehturm
De 365-meter hoge toren is naast een functionele televisietoren uit DDR-tijden ook een populair uitzicht platform én het hoogste bouwwerk in Duitsland.
Door de grote bal onder de spitse toren is de Fernsehturm erg herkenbaar en dankzij zijn hoogte zie je de Fernsehturm vanuit bijna alle hoeken van Berlijn boven de rest van de stad uitsteken. In die bol zit een uitkijkplatform en een restaurant waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over Berlijn, en tot zelfs ver daarbuiten.
De Feiten
De Fernsehturm is 365 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van Berlijn.
Op 203 meter hoogte bevinden zich een restaurant en een uitzichtplatform.
De toren is gebouwd tussen 1965 en 1969. Op 3 oktober 1969 is de Fernsehturm in gebruik genomen. De Fernsehturm bevindt zich in het voormalige Oost-Berlijn.
Bovenop het betonnen deel bevindt zich een bol bedekt met plaatstaal met daarin het uitzichtplatform en een restaurant.
Let op: Dit is een zeer drukke bestemming en je moet de kaarten ver van tevoren reserveren voor een bepaalde tijd en dan nog kan het zijn dat je even in de rij moet staan maar voor een toeslag van ca. € 4,00 is het mogelijk een ‘fast track’ ticket te kopen! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 22,50 per persoon

* Voormalig Concentratiekamp Sachsenhausen > zeer indrukwekkend en daardoor wellicht niet voor iedereen geschikt
Ten noorden, op ca. 1 uur rijden van Berlijn, ligt Sachsenhausen Memorial.
Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zijn in het Sachsenhausen concentratiekamp zo’n 50.000 mensen omgekomen. Het kamp werd in 1936 gebouwd door gevangenen uit Esterwegen. Als gevolg van de wreedheden van de SS-bewakers en ondervoeding, overleefden de meesten gevangenen dit kamp niet. U bezoekt onder andere de strafcellen, het crematorium en het executieterrein, de ziekenhuisafdeling pathologie en de plek waar slachtoffers werden ‘gedumpt’. Entree is gratis/ rondleiding Nederlands duurt ca. 2 uur en kost ca. € 6,00 per persoon (afhankelijk van het aantal gasten en exclusief eventuele extra buskosten omdat dit buiten de stad ligt (je bent dus totaal een uur of 4 kwijt incl. er heen rijden en weer terug de stad in > dit is eventueel ook te boeken op zondag na het ontbijt en daarna door naar Nederland al is het ook wel een ‘beladen’ bezoek….).

18:00 uur
Iedereen wordt verwacht op een gezellige locatie waar een eenvoudig diner in buffetvorm voor u klaarstaat; we gaan ook hier weer uit van een soortgelijk menu als de 1e dag.

20:00 uur  
Na het diner lopen we terug naar het hotel of gaan we daarheen per metro (afhankelijk van uw hotelkeuze) Uiteraard kan men ook in het centrum blijven of u brengt met de hele groep een bezoek aan de Fernsehturm bij schemer; einde dag 2

Dag 3,

Vanaf 7 uur kan men gebruik maken van het ontbijtbuffet en daarna wordt de bagage aan boord van de touringcar gebracht die vanaf 9 uur klaar zal staan.

09:00 uur
U brengt nog een laatste bezoek aan het centrum waar u nog iets kunt bezoeken of samen iets kunt ondernemen (zie de suggesties hierboven beschreven)

TIP
: Om uw bezoek aan Berlijn af te sluiten is een bezoek aan Potsdam ook een echte aanrader!
Potsdam, de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg, ligt op zo’n 30 kilometer van Berlijn. Potsdam was lang de woonplaats van de Pruisische koninklijke familie waardoor de stad een erg prestigieus imago genoot. Vandaag staat de stad vooral bekend om de Conferentie van Potsdam in 1945 waar het akkoord gesloten werd na de Tweede Wereldoorlog. Potsdam is bijna het Versailles van Berlijn, ga er ronddwalen in en rond de gigantische koninklijke paleizen, de groene stadsparken verkennen en de Russische en zelfs Hollandse wijk bezoeken!

Onze gidsen kunnen u hier gedurende 2 uur een prachtige rondleiding te voet en per bus geven; Helaas is het met grotere groepen moeilijk om Slot Sanssouci of Cecilienhof te bezoeken want dan moet je in kleine groepjes van ca. 25 worden gesplitst en dat redt je vaak niet met de tijd maar een rondleiding door de prachtige tuinen en een bezoek aan Cecilienhof (u blijft wel buiten) en de Russische en Hollandse wijk, is ook zeer de moeite waard! Kosten ca. € 8,00 per persoon/Duur ca. 2 uur. Na de rondleiding hebben uw gasten nog even vrije tijd om te lunchen of wat te drinken voordat we terug naar Nederland gaan.

13:00 uur
Vertrek richting Nederland.

17:15 uur
U sluit deze reis af met een lekker en goed verzorgd dinerbuffet dat er als volgt uit kan zien: soep van de dag – uitgebreid saladebuffet – 2 verschillende hoofdgerechten met groente- en aardappelgarnituur en een lekker dessertbuffet. Tevens is 1 drankje per persoon inbegrepen (bier, wijn of fris). Uiteraard is een ander menu of een andere locatie ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden; zonder diner krijgt u een korting van ca. € 24,00 per persoon.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Extra informatie OV Berlijn
Even afhankelijk van welk hotel u kiest en wat het programma precies gaat worden, zullen we af en toe gebruik maken van de Metro omdat de bus stilstaat vanwege de rijtijdenwet.

1. Losse tickets
Wanneer u slechts een of enkele ritten maakt in Berlijn ligt het voor de hand losse tickets te kopen, deze zijn er in verschillende soorten en maten. Voor een kort ritje van maximaal drie haltes met de S-Bahn of U-Bahn betaalt u ca. € 2,00. Dit ticket kan erg handig zijn als u de stad grotendeels te voet wilt verkennen. Bovendien is overstappen met dit ticket eveneens toegestaan, het maximum van drie haltes in acht genomen. In bussen en trams is het ticket ook te gebruiken met een maximum van zes haltes, maar zonder overstap. Een iets uitgebreidere enkele reis, onbeperkt overstappen en gebruikmakend van elk vervoersmiddel naar keuze gedurende twee uur, kost ca. € 2,90 voor zones A en B. Het is alleen niet mogelijk om te reizen in de richting van uw beginpunt. Dit wordt gezien als een terugreis en hiervoor is een nieuw ticket vereist. Doorgaans volstaat een ticket voor zone AB. Wanneer u meerdere losse tickets denkt te gebruiken kunt u er ook vier tegelijk kopen en daarmee geld besparen. Voor vier korte ritten betaalt u ca. € 5,75, de prijs van vier normale tickets voor zone AB is ca. € 9,00.

2. Periodetickets
Indien u een dag gebruik wilt maken van het openbaar vervoer in Berlijn, dan kunt u een dagkaart kopen voor ca. € 9,00, deze is geldig in zones A en B. Dit ticket is goedkoper dan drie normale losse tickets. Meer info over de prijzen voor het openbaar vervoer in Berlijn kunt u hier raadplegen.

3. WelcomeCard en CityTourCard
Berlijn heeft twee kaarten speciaal voor toeristen die kunnen worden gebruikt in het openbaar vervoer en toegang geven tot toeristische attracties. U kunt kiezen tussen de Berlin WelcomeCard (vanaf ca. € 23,00 voor 48 uur) en de Berlin CityTourCard (vanaf ca. € 20,00 voor 2 dagen). Als het u slechts te doen is om het openbaar vervoer in de stad, dan kunt u beter kiezen voor periodetickets. Het belangrijkste verschil tussen beide kaarten is dat de WelcomeCard korting biedt bij meer dan 200 attracties en de CityTourCard bij slechts 15 attracties. Beide kaarten kennen geen gereduceerd tarief voor kinderen. De kaarten kunnen wij of u, het beste online kopen. Tot slot is er nog een speciale variant van de WelcomeCard, deze kost ca. € 52,00 voor 72 uur in zones A en B. Met deze kaart kunt u gedurende een dag naar keuze binnen 72 uur gratis in alle musea op het museumeiland, de kaart heet dan ook de Berlin WelcomeCard + Museuminsel.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 379,00
Toeslag 1 persoons kamer € 135,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen op aanvraag. Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en dit bij zich te dragen. 

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar met ca. 90 zitplaatsen, airco & toilet
* Kopje koffie of thee met grote verse gevulde koek aan boord van de bus (dag 1)
* Zeer uitgebreid ontbijtbuffet incl. drankjes als beschreven op de heenreis
* Rondvaart 1 uur Berlijn
* 3 Gangen diner in Buffetvorm 1e dag (excl. drankjes)
* Overnachting op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten *** Hotel
* Toeristenbelasting
* Ontbijtbuffet in hotel op dag 2 en dag 3
* Stadstour per bus Berlijn 4 uur incl. Nederlandstalige gids
* Vrije tijd Berlijn
* Dinerbuffet dag 2 als beschreven (excl. drankjes)
* Ochtendprogramma dag 3 (even afhankelijk van waar u voor kiest)
* Afscheidsdiner dag 3 als beschreven (excl. drankjes)
* Verzorging van de chauffeur

Van Cruiseschip tot Apfelkorn (MeyerWerf)

09:00 uur
Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar, airco en toilet richting Duitsland. Onderweg gebruikt u aan boord van de touringcar een kopje koffie of thee met een heerlijke verse grote gevulde koek van de bakker! Natuurlijk is het ook mogelijk om in Duitsland voorafgaand aan de rondleiding over de werf twee kopjes koffie of thee met gebak te gebruiken; toeslag ca. € 4,00 per persoon.

11:00 uur
Bij de Werf aangekomen is het dan tijd voor een reis door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen!
Papenburg is de thuishaven van de grootste cruiseschepen. Tijdens uw bezoek aan de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd. De Meyer Werft is een SUPER MODERN BEDRIJF met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt.

U krijgt eerst een interessante ca. 30 minuten durende uitleg (in het Nederlands, indien mogelijk) waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt.  Daarna gaat u zelf op pad en kunt u o.a. vanuit de 2 bezoekersgalerijen de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen. U eindigt uw bezoek aan de werf met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop.

Voor de echte liefhebbers is de Premium Tour een echte aanrader!
Ontdek exclusieve delen van het anders ontoegankelijke scheepswerf-terrein! Bekijk het werk op een van ‘s werelds modernste scheepswerven vanuit een compleet nieuw perspectief. De inscheping vindt plaats in het hart van het centrum van Papenburg. Een moderne scheepswerf shuttle brengt u naar het 45 hectare grote terrein van MEYER WERFT, tussen de enorme scheepswerfhallen en dokken, langs scheepsblokken met een gewicht tot 800 ton. In het midden van het bruisende leven van een hightechbedrijf, kijk je bijna over de schouders van de scheepswerfarbeiders en kom je nog dichter bij de cruiseschepen van morgen voordat je wordt begroet door de begeleider van het  bezoekerscentrum.

Bezoek daarna zelf de belevingstentoonstelling: deze toont niet alleen de meer dan 200-jarige geschiedenis van MEYER WERFT, maar ook de innovaties van vandaag. De premium tour laat je het beste van de traditionele Papenburg-scheepswerf zien! Deze tour duurt ca. 1 uur langer dan de standaard tour en is ca. € 12,50 per persoon duurder.

12:45 uur
Er wordt natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht dus op een gezellige locatie staat een lekker lunchbuffet voor u klaar: appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei en worstjes, diverse soorten worst en kaas, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt en diverse soorten brood en boter. Voor een toeslag van ca. € 5,= p.p. is een uitgebreid warm- en koud buffet ook mogelijk!

14:00 uur
Vertrek richting de Brennerei.

15:00 uur
Deze Brennerei waar de bekende Apfelkorn wordt gebrouwen, is al sinds jaar en dag een bekende touringcarbestemming en men laat hier graag zien hoe het proces in zijn werk gaat waarmee dit populaire drankje tot stand komt! Het geheel ademt een nostalgische sfeer uit vanwege de prachtige keldergewelven en kloostergangen. De rondleiding duurt van 15.00 – 16.30 uur en er mag natuurlijk geproefd worden! Verder is er bij vertrek voor iedereen een aardigheidje en kunt u indien gewenst nog even shoppen in de bijhorende winkel!

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
U kunt deze dag ook afsluiten met een lekker diner of (live cooking/BBQ)buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 72,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument!

Deze prijs is inclusief:
• vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
• kopje koffie of thee met grote gevulde koek van de bakker
• entree en presentatie Meyer Werf
• uitgebreid lunchbuffet met drankjes als beschreven
• bezoek aan de Apfelkorn Brennerei inclusief rondleiding, proeverij en aandenken
• verzorging van de chauffeur

Mooi Volendam & Marken

09:00 uur
Vertrek uit Zwolle of de regio.  Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk touringcar richting Volendam.

10:30 uur
Bij een gezellige Kaas & Klompenmakerij wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak met slagroom. Deze locatie beschikt over een traplift maar er is ook een zaal beneden aanwezig. Verder zijn er voldoende toiletten waaronder een invalidentoilet. Na de koffie brengt de chauffeur u naar het centrum van gezellig Volendam waar u vrije tijd heeft om de benen te strekken, te winkelen, een terrasje te pikken etc.

Wilt u liever iets doen met het hele gezelschap?
Denk dan eens aan een Foto in Klederdracht met uw hele gezelschap! Leuk en succes verzekerd! Kosten vanaf ca. € 8,50 p.p. en iedereen krijgt dan een foto als aandenken.

Het Volendams Museum is een historisch museum met een vaste expositie over de Volendammer klederdrachten en de historische interieurs. Het museum toont het Volendam uit de tijd tussen 1850 en 1950. De interieurs worden getoond in de Botterstraat, waar vijf kamers zijn geplaatst. Van die vijf kamers tonen vier verschillende authentieke woonkamers en toont er één een winkel. Twee woonkamers worden getoond in zogenaamde appelbloesem-interieurs en twee tonen het gladhouten interieur. De woonkamers komen uit de periode tussen 1815 en 1920. Uiteraard wordt er ook aandacht aan de visserij geschonken in dit leuke museum! Er zijn scheepsmodellen te zien en in een van de zalen is een replica van het vooronder van de VD 222 ondergebracht. Er zijn ook schilderijen en beelden van kunstenaars die Volendam ooit bezocht hebben, te bewonderen. Het sigarenbandjeshuisje is een aparte ruimte in het museum. Deze ruimte is volledig beplakt met sigarenbandjes. De ruimte is ontstaan door meer dan 11 miljoen sigarenbandjes in mozaïeken te plaatsen. Op deze manier zijn afbeeldingen van de Nederlandse provinciewapens ontstaan, alsook een aantal wereldberoemde gebouwen, kunstwerken en molens. Entree ca. € 5,00 per persoon/Leuke uitleg/rondleiding ca. € 25,00 per gids (max. 20 personen per gids)

Ook een rondleiding en proeverij bij de Palingrokerij in combinatie met het Palingsoundmuseum (ca. € 9,= p.p.) of een bezoek aan het superleuke Volendams Museum (ca. € 5,00 p.p.) behoren tot de mogelijkheden en wilt u zien waar de Volendamse sterren wonen?  Kies dan voor de unieke Sterrenspeurtocht; deze duurt ca. 2,5 uur en kost ca. € 25,00 per persoon!*

En wat dacht u van de Volendam Experience inclusief ontvangst met koffie/gebak in de skybox van Jan Smit (ca. € 10,- per persoon). Dit is de meest leuke manier om een dagje Volendam te doen! Je begint met koffie met gebak in de Skybox van Jan Smit, en daarna is er een presentatie en rondleiding door Jan Smit zelf (virtueel!). Dit is een leuke en eigentijdse presentatie van de Volendammer cultuur. Hoe komt het dat Volendammers zo succesvol zijn in muziek, sport en ondernemen? Het antwoord op die vraag krijgt de groep op een zeer interactieve en humoristische manier…. echt leuk gedaan!

Vanuit de Skybox en de Experience is er uitzicht op het veld in het stadion van FC Volendam waar de selectie iedere dag traint. Hele goeie kans dus dat je de échte Jan Smit ook nog tegen komt want hij zit in het dagelijks bestuur van de voetbalclub en anders  kun je altijd nog even op zijn eigen stadionstoel zitten! De groepen krijgen altijd een eigen rondleider mee, bijna allemaal gepensioneerde Volendammers die prachtige verhalen kunnen vertellen!

13:00 uur
Er staat een goed verzorgde lunch in buffetvorm voor u klaar: diverse soorten brood, diverse soorten kaas, vleeswaren en salade, makreel of kroket, roomboter en fruit. Tevens is koffie, thee, melk en vruchtensap inbegrepen. Toeslag soep ca. € 2,50 per persoon.

Na de lunch krijgt u nog een leuke rondleiding door de kaas- en klompenmakerij aangeboden (gratis) en heeft u tijd om de leuke winkel te bezoeken; uiteraard geheel vrijblijvend.

15:00 uur
In het centrum van Volendam ligt de boot op u te wachten om u mee te nemen over de Gouwzee richting Marken. De tocht duurt ca. 30 minuten en indien gewenst is er voor iedereen een kopje koffie of thee met cake of gebak aan boord (kosten vanaf ca. € 5,25 p.p.).

Op Marken gaat u van boord en heeft u vrije tijd. U kunt o.a. een bezoek aan bijvoorbeeld een Marker Vissershuisje brengen, waar u kunt zien hoe de Markers vroeger geleefd hebben en er wordt iets verteld over de unieke klederdracht van Marken. Ook kunt u het Marker Museum, de Klompenmakerij of de kerk bezoeken. (entreeprijzen zijn niet inbegrepen). Een rondleiding door een gids in Marker Klederdracht behoort ook tot de mogelijkheden! Kosten ca. € 100,00 per gids/maximaal 25 personen.

17:00 uur
De chauffeur staat klaar op Marken om u weer huiswaarts te brengen. Wilt u onderweg nog dineren? Dat kan vanaf ca. € 22,50 per persoon; prijzen en suggesties op aanvraag. In dat geval bent u wel ca. 2 uur later thuis.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 66,50 per persoon
45 – 62 personen € 64,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
. 2 kopjes koffie of thee met appelgebak en slagroom
· vrije tijd in Volendam
. lunch met kroket, vis en drankjes in buffetvorm
. rondleiding kaas- en klompenmakerij
· boottocht Volendam – Marken
. vrije tijd Marken
· verzorging van de chauffeur

3 dagen London!

3 dagen London!

DAG 1

06:15 uur
(Dit kan uiteraard ook eerder of later) Onze luxe Keurmerk touringcar(s) voorzien van bar, DVD en toilet staat voor in Zwolle. U heeft de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrek richting Calais.
Onderweg kunnen wij desgewenst zorgen voor koffie en thee met bijvoorbeeld heerlijke verse gevulde koeken van de bakker, ontbijtpakketten, lunchpakketten etc. U bent natuurlijk ook vrij om dit zelf te verzorgen.

Vanwege de rijtijdenwet zal er onderweg een keer gestopt worden; dit wordt indien mogelijk, altijd gedaan bij een tankstation met restaurant / toiletvoorzieningen.

11:45 uur 
Verwachte aankomst in Calais waar we ca. 45 minuten voor afvaart aanwezig moeten zijn. Ter informatie: de douane controleert hier zeer grondig en iedereen moet persoonlijk door de douane en dient dus een juist én geldig reisdocument bij zich te hebben.

12.35 uur
Vertrek van de boot richting Dover. Aan boord is er mogelijkheid in het restaurant voor eigen rekening een hapje te eten en kan er geshopt worden in de ‘duty free’ shop. Uiteraard is er voldoende zitgelegenheid aanwezig.
De boten varen ieder uur dus een uurtje eerder of later is geen probleem!

12:55 uur (lokale tijd)
Verwachte aankomst in Dover; Uw chauffeur brengt u verder richting historisch Canterbury

14:00 uur 
U bent inmiddels aangekomen in het prachtige Canterbury waar u de tijd heeft om zelf rond te kijken, te shoppen of een terrasje te pikken!
Canterbury is een historische stad, bekend vanwege de beroemde Kathedraal en de Canterbury Tales; wij kunnen dus ook een leuk programma voor u samenstellen zodat diegene die hier interesse in heeft, eerst met bijvoorbeeld een gids rond kan kijken en daarna nog vrije tijd heeft!

* Stadswandeling door historisch Canterbury ca. 90 minuten
Deskundige gidsen nemen u mee terug in de tijd tijdens een leuke en interessante
wandeling langs de bezienswaardigheden van Canterbury, waaronder de middeleeuwse steegjes met wevershuisjes van vroegere pelgrims, de historische King’s School en natuurlijk de beroemde Kathedraal!
Wij zullen hier Nederlandstalige gidsen voor inzetten; dit is echter te allen tijde onder voorbehoud. Er zijn meerdere sowieso meerdere Nederlandstalige gidsen beschikbaar. Kosten rondleiding ca. € 9,50 per persoon

* Canterbury Tales
In het historische gebouw van St. Margaret’s Church kunt u meer dan 500 jaar terugreizen in de geschiedenis! U ziet Geoffrey Chaucer (de meest vermaarde Engelse dichter) en zijn kleurrijke karakters aan het werk op hun magische pelgrimstocht van Londen naar het grafteken van St. Thomas Becket in de kathedraal van Canterbury. Onderweg worden hun liefdesverhalen, de romantiek, jaloezie en bedrog nieuw leven ingeblazen met alle pret en spanning van de beroemde verhalen van Chaucer. Ondergedompeld in de rijke geschiedenis van deze middeleeuwse stad krijgt u de kans om een andere wereld te ontdekken. De Canterbury Tales is een bijzonder mooie, nauwkeurige recreatie van het leven tijdens de middeleeuwen. U krijgt hier een audiotour in het Nederlands. Kosten ca. € 11,= per persoon

* Indien gewenst kunt u samen het diner gebruiken in Canterbury; op een sfeervolle, moderne locatie in het centrum staat dan een goed verzorgd buffet voor u klaar dat bestaat uit Thaise, Chinese, Indiase en lokale specialiteiten; kortom voor elk wat wils en je mag eten wat je wilt! Kosten ca. € 22,00 per persoon . Het gaat hier om een 3 gangen buffet exclusief drankjes. De drankjes haalt (en betaalt) men eenvoudig zelf aan de bar en voor een frisdrank betaal je hier ca. € 2,25 / wijn ca.  € 3,50 en bier ca. € 4,= .

17:15 uur
Vertrek richting uw hotel in Londen.

19:30 uur
Verwachte aankomst in Londen waar u verblijft in een uitstekend, onlangs gerenoveerd, Ibis Hotel ***
Het centrum Londen is in ca. 15 min. bereikbaar per trein of ca. 45 minuten per metro. (het hotel ligt op ruim 20 km van het centrum)

Alle kamers zijn warm, modern  en comfortabel ingericht en beschikken over (nieuwe) 2 aparte bedden, een badkamer, haardroger, koffie- en theefaciliteiten, bureau, internet en tv met de beste zenders. Verder heeft u draadloos internet in uw kamer.

Het spreekt voor zich dat een ander hotel ook mogelijk is; prijzen en suggesties op aanvraag. (de meer in het centrum gelegen hotels zijn vaak wel wat duurder en voordeel is dat u de bus bij u heeft en dus ook zo in Londen centrum kan worden uitgezet!)
Einde dag 1

DAG 2,

09:30 uur    
Na een goede nachtrust en het Engelse ontbijt (eenvoudig ontbijtbuffet) is het tijd om Londen te verkennen en brengt de chauffeur u naar de stad!! Daar heeft u de hele dag de tijd om te genieten van het rijke aanbod aan winkels, gezellige bars, markten en de musea in Londen!

Vanzelfsprekend kan de chauffeur u op een bepaald punt in de stad afzetten of kan er bijvoorbeeld eerst een stadstour met een deskundig Nederlandstalige gids gemaakt worden. Ook kunt u dit optioneel aan uw gasten aanbieden; de liefhebbers gaan dan eerst mee met de stadstour en worden dan rond de middag afgezet in het centrum waar men de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Ook is het mogelijk de stadstoer met gids (of een andere excursie) op de derde dag te doen.

WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN!?

 * Stadstour (met fotostops) o.l.v. een deskundige Nederlandstalige gids
U maakt een leuke stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen en uiteraard wordt er onderweg van alles verteld en worden er een aantal stops gemaakt bij bijvoorbeeld de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. U komt tijdens de tour langs de highlights zoals o.a. de Houses of Parliament, de Big Ben, St. Paul’s Cathedral, de Tower Bridge, de Tower, Piccadilly Circus, Buckingham Palace en Trafalgar Square.
Kosten gids voor 3 – 4 uur ca. € 295,= per bus

 * Met de Londen Travelcard, kunt u de hele dag ongelimiteerd gebruik maken van de metro, de bussen (ook nachtbussen) en normale treinen binnen Londen. De kaart voor 1 dag / 2 zones kost ca. € 12,50 per persoon.
Deze kunnen wij van tevoren voor u bestellen. Losse metrokaartjes kosten ca. € 7,= per rit!

* The Londen Dungeons; diep in het hart van Londen, begraven onder het plaveisel van het historische Southwark, ligt ‘s werelds meest beroemde en huiveringwekkende horror attractie! Entree vanaf ca. € 21,= per persoon

* Madame Tussauds; Welkom in het land van de dubbele betekenis. Als u nog nooit bij de Oscar- of Grammy uitrijking of de Brit Awards geweest bent, zult u zich als een VIP Hollywood gast voelen nadat u de boudoir van Madame Tussauds verlaat. ….  Schreeuw de longen uit je lijf in de “SREAM” en probeer te ontsnappen uit de gevangeniscellen terwijl levensechte en compleet doorgedraaide seriemoordernaars u te pakken proberen te krijgen. Bent u dapper genoeg om hier aan de achterkant uit te komen met een glimlach op uw gezicht? Entree ca. € 29,= per persoon

* Een boottocht van ruim 1,5 uur over de Thames naar Greenwich dat al sinds 1997 op de Unesco werelderfgoedlijst staat waar de nulmeridiaanloopt. Hier heeft u de tijd om rond te kijken, te lunchen etc. Tijdens uw rondvaart krijgt u een duidelijke uitleg en passeert u o.a. de Tower of London, de Houses of Parliament etc.  Kosten ca. € 17,50 per persoon

* Liever een museumbezoek?
Denk dan eens aan Tate Britain; entree is gratis alleen als er speciale tentoonstellingen zijn betaalt u een toeslag. Rondleidingen met gids zijn hier ook mogelijk!

* Ook is het mogelijk Kensington Palace; koninklijk verblijf sinds 1689, te bezoeken. Hier groeiden William en Harry op en bezoekt u o.a. de magnifieke staatsievertrekken en de collectie koninklijke japonnen kunt bezichtigen. Entree ca. € 20,= per persoon

* The London Eye; een ‘vlucht’ in één van de 32 hightech glazen capsules duurt ongeveer 30 minuten en biedt spectaculaire vergezichten over Londen en over beroemde bezienswaardigheden zoals Big Ben, Buckingham Palace en St Paul’s Cathedral. Voor een hele aparte ervaring kunt u ook tegen zonsondergang een vlucht maken en zien hoe de lichten in de stad langzaam aan gaan en de hemel helder kleuren. Kosten ca. € 25,= per persoon

* The Tower of London; gesticht door Willem de Veroveraar in 1066.   Vandaag de dag is de Tower of London één van de beroemdste vestingen ter wereld! Een bezoek aan de Tower in Londen is een must en alleen hier kunt u de koninklijke juwelen bezichtigen of staan op de executieplaats van 3 Engelse koninginnen! Entree ca. € 26,= per persoon

* St. Paul’s Cathedral; wereldbekend en niet weg te denken uit de Londense skyline. Een “must see” voor een bezoek aan Londen. Kijk omhoog en bewonder de kroon op dit meesterwerk: de ongelofelijke koepel en vergeet ook niet de American Memorial Chapel te bezoeken. Entree ca. 20,= p.p.

TIP: Er is ook een zogenaamde LondenPass te koop waarmee u toegang heeft  tot 60 attracties waaronder de Towerbridge Exhibition, een boottocht over de Thames, St Pauls, Westminster Abbey, London Zoo, Windsor Castle etc. Deze pas is er vanaf ca. € 62,= per persoon (excl. vervoer / geldig gedurende 1 kalenderdag) en voordeel is dat u ook niet in de rij hoeft te staan! Wilt u meer informatie dan horen wij dat graag van u.

 U gebruikt lunch en diner deze dag op eigen gelegenheid; uiteraard kunnen wij ook het diner voor u regelen, bijvoorbeeld een uitstekend, typisch Engels 3 gangen menu op een trendy locatie in het centrum:
*Smoked chicken Salad with mustard dressing
*Award winning steak and ale Pie with prime Scotch beef & Youngs bitter
*Cheese cake
Kosten voor dit menu bedragen ca. € 27,50 per persoon. Uiteraard is een andere locatie of een ander diner ook mogelijk; suggesties op aanvraag.

Op een nader af te spreken tijd en locatie pikt de chauffeur uw gezelschap op en kan er nog een leuke “London by night tour” door de stad gemaakt worden! Desgewenst kan er dan ook een gids worden ingezet.

22:00 uur 
(dit kan ook eerder; afhankelijk van uw wensen) U bent weer terug in uw hotel; Einde dag 2.

DAG 3,

09:00 uur

Na het ontbijt checkt u uit en brengt u nog een bezoek aan Londen!  U kunt kiezen voor vrije tijd ( de grote winkels in het centrum zijn ook zondags vanaf 12.00 uur open) of bijvoorbeeld voor de boottocht over de Thames naar Greenwich of voor 1 van de andere suggesties die wij bovenstaand voor u hebben uitgewerkt.

TIP: Dol op markten? Op zondag kunt u ook een bezoek aan Brick Lane Market brengen; een echte vlooienmarkt van 08.00 – 14.00 uur
De beroemde Portobello Road Market (Nottinghill) is helaas niet op zondag open maar die kunt u op de overige dagen weer bezoeken!

12:45 uur
(Lokale tijd) Vertrek van de boot naar Calais. We moeten weer ca. 30 – 45 minuten voor vertrek aanwezig zijn!

15:15 uur
(lokale tijd) Verwachte aankomst in Calais. De chauffeur brengt u aansluitend richting Zwolle.

20:30 uur
Verwachte aankomst Zwolle; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
55 – 62   personen € 145,00 per persoon ( 1 touringcar)
62 – 69   personen € 155,00 per persoon ( dubbeldekker)
70 – 77  personen € 147,50 per persoon ( dubbeldekker)
78 – 89   personen € 162,00 per persoon ( 2 touringcars)
90 – 100 personen€ 150,00 per persoon ( 2 touringcars)

Toeslag 1 persoons kamer € 49,= per persoon / 2 nachten
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing
Let op: Eventuele parkeergelden en milieuheffingen worden achteraf aan u doorbelast
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument!

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
. vervoer per luxe KEURMERK touringcar(s) met bar, DVD en toilet
. overtocht Calais – Dover v.v.
. bezoek aan Canterbury 1e dag (excl. eventuele entreegelden en/of kosten voor een gids)
. 2 x overnachting op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten in 3 sterren IBIS hotel
. 2 x English breakfast
. bezoek aan Londen dag 2
. vrije tijd in Londen
. Londen by night; stadstoer 2e dag
. bezoek aan Londen dag 3
. Buitenlandse belastingen en tolgelden
. verzorging van de chauffeur (hotel + maaltijden)

Dagje Bruisend Parijs

Dagje Bruisend Parijs

Wie wil dat nu niet; gezellig een dag met collega’s, vrienden of vereniging naar de Lichtstad! U bent al rond een uur of 11 in Parijs en heeft de hele dag om te genieten van alles wat deze mooie stad te bieden heeft!

04:00 uur
Vertrek uit de regio. (Dit kan uiteraard ook eerder of later). Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Parijs.

In verband met de rijtijdenwet dient u onderweg minstens één stop van 45 minuten te maken. Wij raden u aan deze stop rond een uur of 6 in België te maken zodat u daar tevens van een uitgebreid ontbijtbuffet gebruik kunt maken: diverse soorten brood en broodjes, boterkoekjes, mini croissants, diverse soorten zoetwaren, diverse vleeswaren, ei en koffie, thee, melk en vruchtensap naar believen. Kosten ca. € 11,= per persoon.  Wij kunnen overigens ook voor ontbijtpakketten zorgen. (vanaf ca. € 9,50 p.p)

10:45 uur
Verwachte aankomst in Parijs waar de chauffeur uw gezelschap afzet op een centrale plek in het centrum. Hiervandaan kan iedereen op eigen gelegenheid de stad bekijken. Te voet of per metro! Uiteraard kunnen wij deze dag ook verder voor u invullen zodat u een gezamenlijk programma heeft. In dat geval kunnen we bij aankomst een bezoek brengen aan de bekende kunstenaarswijk Montmartre waar men eerst een kleine 2 uur de tijd heeft om op eigen gelegenheid rond te kijken. Uiteraard kunnen we ook op een ander punt beginnen, bijvoorbeeld in de bekende Joodse wijk Marais, bij het Louvre of de Eiffeltoren; ALLES IS MOGELIJK!

Fietsen met een gids (ca. € 28,50 p.p.), wandelingen door het Riool, architectuurtochten, bezoek aan Versailles, musea bezoeken, stadstour met een Nederlandse gids etc. Mocht u geïnteresseerd zijn in een programma inclusief excursies dan maken wij graag een voorstel op maat! Indien gewenst kunt u ook een leuke rondvaart over de Seine maken waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad passeert, zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre etc. Aan boord wordt via een Engels- en Duitstalige band uitleg gegeven. Kosten ca. € 9,= p.p. Bij aankomst op de boot is er voor iedereen een Nederlandstalige folder beschikbaar. Het vertrekpunt is in de buurt van de Eiffeltoren en goed bereikbaar per metro.

18:00 uur
U gebruikt het diner bij een sfeervolle typisch Parijse Bistro in de bekende studentenwijk Quartier Latin waar iedereen op eigen gelegenheid naar toe komt.

Hier gebruikt u een prima 5 gangen diner inclusief de beschreven drankjes. Ook zal er gezellige live muziek aanwezig zijn. Het menu deze avond ziet er als volgt uit:
glaasje Kir
* Franse uiensoep of 6 slakken in kruidenboter
  of garnalencocktail of boerenpaté of 
  een vissalade
* zalmfilet of kalkoen biefstuk met tarragon
  saus of kipfilet in wijnsaus of rundvlees 
  in rode wijnsaus of geroosterd kalfsvlees
* kaasplankje
* vanille / rode bessen ijs of 
  chocolade mousse of verse fruit cocktail 
  of appeltaart of sorbetijs
Tevens zijn rode- en witte tafelwijn, fris en water inbegrepen. (wilt u liever op eigen gelegenheid dineren dan krijgt u een korting van ca. € 32,= per persoon).

20:30 uur
Vertrek richting Nederland.

02:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen  € 85,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Alle vermelde prijzen zijn exclusief eventuele parkeergelden. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· bezoek aan Parijs
· 5 gangen keuze diner incl.
drankjes als vermeld
· verzorging van de chauffeur
(dagkamer en maaltijden)
· diverse buitenlandse belastingen
en tolgelden

Gent 2 daagse

Gent

Dag 1

We vertrekken deze dag om 09.00 uur. Onderweg maken we een stop en verwachten rond 14.00 uur aan te komen in Gent. U overnacht in een 3* of 4* hotel in de regio. Na het inchecken kunt u kennismaken met Gent middels een 2-uur durende “Sneukelwandeltour”, tijdens deze wandeling kunt u een 4-tal verschillende specialiteiten proeven.

Dag 2

Na het ontbijtbuffet gaan we een mooie rondvaart maken door Gent. Na de rondvaart heeft U nog even wat vrije tijd om Gent zelf te bezichtigen. Om 14.00 uur vertrekken we weer richting uw opstappunt waar we rond 18.00 uur zullen aankomen.

Hotelinformatie 3* hotel Gravensteen (centrum)  of 4* Holiday Inn Gent Expo (stadrand)

Hotel Gravensteen ligt in midden in het centrum van Gent en is gevestigd in een prachtig gebouw uit de 19e eeuw. Het hotel beschikt onder meer over een sauna, een fitnesscentrum, gratis WiFi en een fietsverhuur. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche of ligbad. Het hotel serveert dagelijks een ontbijtbuffet. Voor het diner wordt u verwezen naarde gezellige restauirants in de directe omgeving van het hotel.

Het Holiday Inn Gent Expo ligt aan de rand van Gent en biedt een restaurant en een bar, een fitnessruimte en gratis WiFi. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer en beschikken over een bureau, een televisie, een radio en een telefoon. Het restaurant biedt naast internationale gerechten ook typisch Belgische gerechten. Op 100 m vanaf het hotel is de tramhalte welke iedere 10 min een tram richting het centrum rijdt.

Ook werken wij samen met Novotel, Ibis en NH Hotels.

Prijs vanaf
€ 72,- per persoon in een 2-persoonskamer.

Inclusief

  • Vervoer per luxe touringcar.
  • 1x overnachting in een 3* of 4* hotel.
  • 1x ontbijt.
  • Informatieve 2-uur durende “Sneukelwandeltour”.
  • Mooie rondvaart door Gent.

U wordt vervoert in een luxe touringcar die is uitgerust met airconditioning, radio, dvd-speler, toilet, koelkast, luchtvering, dubbele beglazing, verstelbare rugleuningen en voetsteunen.

Brussel 2-daagse

Brussel

Dag 1

We vertrekken deze dag om 09.00 uur en verwachten rond 12.30 uur aan te komen in Brussel. U overnachting in een 3* hotel.

Dag 2

Na het ontbijt staat er een gids voor U klaar voor een 2½ uur durende stadsbezichtiging. Tijdens deze tour krijgt u alle “Highlights” van Brussel te zien. De middag heeft u voldoende vrije tijd om Brussel zelf te ontdekken.

Hotelinformatie 4* Van der Valk Brussel (stadrand)

Dit designhotel ligt op 15 minuten rijden van het stadscentrum. Van der Valk beschikt over een fitnessruimte, gratis WiFi en moderne geluiddichte kamers met een gratis minibar. Verder zijn alle kamers standaard voorzien van een flatscreentelevisie met kabelzenders, een bureau en koffie- en theefaciliteiten. Het Atomium is in 20 minuten rijden te bereiken. Gasten kunnen op bepaalde tijden gebruikmaken van een gratis pendeldienst van/naar de luchthaven. Restaurant Catharina serveert een zowel traditionele als moderne internationale gerechten in een elegante maar toch informele sfeer. Elke ochtend kunnen de gasten genieten van een vers en gevarieerd ontbijtbuffet.

Ook werken wij samen met Thon Hotels, Best Western, Holiday Inn.

Prijs vanaf
€ 66,- per persoon in een 2-persoonskamer.

Inclusief

  • Vervoer per luxe touringcar.
  • 1x overnachting in een 3* hotel.
  • 1x ontbijt.
  • 2,5 uur durende stadsbezichtiging.

U wordt vervoert in een luxe touringcar die is uitgerust met airconditioning, radio, dvd-speler, toilet, koelkast, luchtvering, dubbele beglazing, verstelbare rugleuningen en voetsteunen.