Archives

Woudagemaal & Hindeloopen

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco en toilet, uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Friesland.

10:00 uur
Bij het Woudagemaal wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en Friese Oranjekoek.

10:30 uur 
Na de koffie nemen deskundige gidsen u mee voor een bezoek aan het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld!

DE KRACHT VAN STOOM EN WATER
Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen.

STRIJD TEGEN HET WATER
Het gemaal wordt nog steeds ingezet om het waterpeil in de Friese wateren te verlagen. Om de ketels te vullen met water, de zware stookolie voor te verwarmen en de acht pompen één voor één op te starten, is een ploeg van minimaal elf mensen nodig. Na zes uur opstarten en opwarmen draait de bijna 100 jaar oude machine op volle toeren. En dat is een fantastisch gezicht! Het Woudagemaal staat vanaf 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO.

INTERACTIEVE RUIMTE
In het bezoekerscentrum worden jong en oud geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De interactieve expositie biedt een kijkje in de wereld van stoom, kracht, waterbeheer en beweging. In het interactieve bezoekerscentrum wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe de machines van het gemaal werken, en welke werktuigbouwkundige, natuurkundige en technische principes hieraan ten grondslag liggen. Zo wordt verteld hoe het stoomgemaal functioneert en waarom het gemaal door UNESCO is erkend als van een uitzonderlijke universele waarde. De rondleiding met deskundige gidsen, duurt ca. 1 uur en daarna heeft u dan nog de tijd om de 3D film te bekijken (van ca. 15 minuten) en de interactieve bezoekersruimte te bezoeken.

13:00 uur
Op een eenvoudige locatie in Hindeloopen aangekomen, staat een lekkere lunch voor u klaar: kop soep, suikerbrood, roggebrood met Friese kaas, boerenbrood met worst, kroket en 1 consumptie inbegrepen. Eventueel is een pannenkoekmaaltijd (Kop soep, pannenkoek met warme kersen, slagroom, amandel en chocoladesaus/toeslag ca. € 1,50 p.p.) of koffietafel met kroket (toeslag ca.
€ 3,00 p.p.) ook mogelijk.

14:00 uur
Na de lunch bezoekt u het Eerste Friese Schaatsmuseum; een leuk museum dat een bezoekje meer dan waard is!

In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwenoude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.

15:00 uur
U heeft de tijd om even de benen te strekken en rond te kijken in het prachtige dorp, de haven, in de leuke winkeltjes of bij de rommelboerderij waar u teruggaat in de tijd en alles te koop is! Voordat u weer vertrekt staat er desgewenst nog een kopje koffie of thee met suikerbrood voor u klaar; kosten ca. € 5,00 p.p.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kan er onderweg nog gedineerd worden, bijvoorbeeld in de buurt van Emmeloord rond 17.45 uur:
* Heldere kippensoep in terrine
* Gesneden Varkenshaas, warme groentekrans, gebakken aardappelen, frites pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* Bosvruchtenmousse
In dat geval bent u rond 20.30 uur thuis en betaalt u een toeslag van ca. € 22,50 voor diner en extra bus-huur.

Prijsindicatie
45 – 54 personen € 61,00 per persoon
55 – 62 personen € 59,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
*2 kopjes koffie of thee met Oranjekoek
*entree en rondleiding en film Wouda Gemaal
*lunch met drankje als beschreven
*entree Schaatsmuseum
*vrije tijd Hindeloopen
*verzorging van de chauffeur

Foto’s  Remco van Faassen

Safari op de Veluwe!

10:30 uur
Onze luxe touringcar voorzien van airco en toilet staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Eventuele opvouwbare rollators en rolstoelen kunnen uiteraard gewoon mee in de bagageruimte onderin de bus. Aansluitend brengt onze chauffeur u richting de Veluwe.

12:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: kopje soep, kroket, heerlijk boerenbrood met diverse soorten beleg: vleeswaren, kaas en zoetbeleg, boter, koffie, thee, melk en diverse sappen.

13:30 uur
Tijd voor de Veluwe Safari! U maakt een 1 uur durende tocht van ca. 12 km vanuit Otterlo door het natuurgebied Planken Wambuis & De Mossel; het leefgebied van o.a. wilde paarden en Schotse Hooglanders; uw gasten worden verdeeld over 2 ‘treintjes’ en er kunnen maximaal 60 personen mee. Uiteraard vertelt uw gids u onderweg het een en ander!

Het Mosselseveld is een onderdeel van een ruim 2100 ha groot natuurgebied en is eigendom van de vereniging Natuurmonumenten. Planken Wambuis is een stuifzandgebied dat grotendeels is begroeid met heide en bos. Je kunt er prachtig wandelen over de vele onverharde wegen en paden, en je hebt hier de mooiste fietsroutes over de goed verharde fietspaden via de knooppunten. Het Mosselseveld is ook een oud landbouwgebied. Hier moet je niet gek opkijken als je oog in oog staat met een kudde wilde paarden, wilde zwijnen, reeën of de Sayaguesa koe. Dit Spaanse runderras is bij uitstek geschikt voor het begrazen van schrale natuurterreinen.

14:45 uur
Na uw safari brengt u een bezoek aan het Tegelmuseum!

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design. De collectie van het Nederlands Tegelmuseum is divers. U vindt indrukwekkende tegeltableaus die eeuwenlang paleizen, kerken, scholen, winkels en huizen versierden. Van Hollandse renaissance naar barok, van tegels in Art Nouveau en Art-Decostijl naar kunstwerken van onder meer Maurits Escher en Karel Appel.

In dit museum vindt u o.a. ook de Helene Kröller-Müller kamer; Helene Kröller-Müller verzamelde ooit ruim 175 handbeschilderde antieke wandtegels en tegeltableaus. Zij volgde vanaf 1906 lessen kunstbeschouwing bij de kunstpedagoog H.P. Bremmer (1871-1956). Een jaar later gi  ng zij kunstwerken verzamelen, vooral uit de tweede helft van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, maar ook uit de 17e eeuw. Bremmer speelde hierbij een adviserende rol. Niet alleen wees hij haar de weg naar de destijds eigentijdse kunst, maar ook naar de opbouw van een collectie antieke Nederlandse en buitenlandse wandtegels en tegeltableaus.

Verder kunt u een leuke en interessante film bekijken of deelnemen aan een boeiende rondleiding (Duur ca. 1 uur/Kosten gids ca. € 25,00 voor maximaal 25 gasten).
Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree en krijgen een korting van ca. € 6,00 per persoon die op de eindnota met u wordt verrekend.

TIP:
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om na de safari iets anders te doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Zandsculpturenfestijn in Garderen, bezoek aan Paleis het Loo, vrije tijd in bijvoorbeeld Arnhem of Apeldoorn, een leuke rondvaart maken in Elburg etc. Wij maken graag een voorstel op maat voor u.

17:00 uur
Op een sfeervolle locatie in Hoenderloo gebruikt u het diner:
Groente- of tomatensoep
Schnitzel met champignonroomsaus, 2 soorten aardappelgarnituren & diverse warme en koude gerechten
Ambachtelijk Veluws vanille roomijs, bavarois met vruchten en slagroom
Uiteraard is een ander menu, een buffet of een andere locatie ook mogelijk en wilt u geen diner dan kan dat ook; er gaat dan ca. € 15,00 van de prijs af en u bent eerder thuis!
Vraag ons naar de mogelijkheden en exacte prijzen! 

19.00 uur
Vertrek huiswaarts.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 86,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* goed verzorgd lunchbuffet met soep, kroket, koffie, thee en sapjes als beschreven
* Veluwe Safari van ca. 1 uur
* Entree Tegelmuseum Otterlo
* drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

Volledig verzorgde dagtocht per boot van Elburg naar Urk

09:00 uur
Vertrek uit regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar richting het sfeervolle vissersstadje Elburg. 

10:00 uur
In de haven van de historische vissersstad Elburg, ligt de rondvaartboot al op u te wachten om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie dag op het water! U wordt aan boord ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en heerlijk gebak.

Nadat de trossen zijn losgegooid maakt u een mooie tocht richting Kampen en via het Ketelmeer naar het voormalige eiland Urk. Voordat u van boord gaat wordt er rond 12.00 uur een heerlijke 3 gangen lunch geserveerd die bestaat uit een kopje soep vooraf – rollade met champignon roomsaus, frites, rozetjes, 2 soorten groente, salade en appelmoes – bavarois
De boot is voorzien van een lift en een aangepast toilet.

13:00 uur
Verwachte aankomst in Urk waar u 1,5 uur de tijd heeft om rond te kijken in dit mooie vissersdorp!

Urk bestaat al meer dan 1000 jaar en is tot 1939 een eiland geweest. In dat jaar werd de dijk van Lemmer naar Urk voltooid. In 1942 viel de Noordoostpolder droog en was Urk definitief eiland af. Sinds die tijd vormt Urk een unieke gemeente met een geheel eigen cultuur en geschiedenis. Met name vanaf het water biedt Urk een schitterende aanblik. Tijdens een vaartocht is dit goed te zien aan de heuvel die oprijst uit de voormalige Zuiderzee met daarachter de contouren van de laaggelegen polder. De geschreven geschiedenis van Urk gaat terug tot 966. In dat jaar wordt het eiland voor het eerst in officiële documenten vermeld. De centrale rol van de zee en de visserij heeft veel aspecten van het dagelijks leven en het karakter van de bevolking bepaald.

14:25 uur
U wordt weer aan boord verwacht voor de terugtocht. Indien gewenst kunt u uiteraard onderweg nog wat gebruiken. Net voordat u weer terug bent in de haven worden er nog koffie/thee en 2 belegde broodjes per persoon geserveerd!

18:00 uur
U bent weer aan vaste wal en de chauffeur staat al klaar om u naar huis te brengen.

19:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Uiteraard is het ook mogelijk om de dag af te sluiten met een diner; prijzen en suggesties op aanvraag.

PRIJSINDICATIE:
45 – 60 personen € 97,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 
* vervoer per luxe touringcar (op basis van halen/brengen)
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* boottocht Elburg – Urk v.v.
* 3 gangen warme lunch als beschreven (excl. drankjes)
* vrije tijd in Urk
* kopje koffie of thee en 2 belegde broodjes
* verzorging van de chauffeur

Op bezoek bij de Tingieter en de Yakult fabrieken

09:15 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting de Tingieterij.

10:30 uur
Bij de tingieterij aangekomen wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en wat lekkers. (Toeslag voor heerlijk vers gebak van de bakker gebak in plaats van cake is ca. € 3,50 p.p.)

In dit ambachtelijke familiebedrijf heerst een gezellige sfeer en krijgt u op een duidelijke manier te zien hoe tin gieten in zijn werk gaat en tijdens een demonstratie wordt het hele productieproces doorlopen. Het is uiteraard allemaal handwerk en vooral de nabewerking is een zeer geduldig en precies werkje. In de hal is een eenvoudig maar gezellig terras ingericht waar de introductie en het koffie drinken zal plaatsvinden. Na de uitleg en demonstraties is er nog gelegenheid om het winkeltje te bezoeken. Bij vertrek is er voor iedereen een leuk aandenken voor thuis!

12:15 uur
Vertrek richting uw lunch locatie in de buurt van Almere.

13:00 uur
Op een sfeervolle locatie staat een heerlijk uitgebreid en luxe lunchbuffet voor u klaar! Dit buffet kunt u alleen reserveren op iedere werkdag m.u.v. de schoolvakanties en feestdagen. Op overige dagen kunnen wij u uiteraard een andere lunch aanbieden!

U begint met een heerlijke soep, waarna u vervolgens gebruik kunt maken een ruim opgezet buffet. Op het buffet staan diverse luxe vleeswaren, verschillende kaassoorten, zoet beleg en huisgemaakte verse salades. Daarnaast worden er iedere dag zes wisselende warme gerechten gepresenteerd, zoals: ragout, eiergerechten, saté, kroketjes, gehaktballetjes, poffertjes of flensjes. Dit alles wordt geserveerd met een assortiment van diverse broodsoorten en zoete lekkernijen. Ook is er keuze uit verschillende soorten fruit. Tijdens de lunch kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange.

Wilt u liever een eenvoudiger lunch in de vorm van een koffietafel dus diverse soorten brood en bolletjes, diverse vleeswaren, kaas, jam, boter en 2 x koffie of thee dan krijgt u een korting van ca.
€ 5,00 p.p.

15:00 uur
U brengt een bezoek aan de Yakult fabrieken waar u gedurende ca. 1,5 uur een boeiende rondleiding krijgt en deze is nog gratis ook!

In 1935 bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota de eerste flesjes Yakult in Japan op de markt. In 1994 werd Yakult voor het eerst in Europa geproduceerd, in Almere. Sinds die tijd staat hier de productielocatie voor de hele Europese markt. Het bijzondere is dat je deze fabriek zelf kunt bezoeken! U bent van harte welkom voor een rondleiding en koffie en thee is inbegrepen!

U krijgt hier een interessante beeldpresentatie en uitleg door gastvrouwen in de ontvangstruimte en natuurlijk is er ook een proeverij inbegrepen.  Daarna volgt de rondleiding door de fabriek die veilig en overzichtelijk is.  Je ziet de flesjes gemaakt worden, voorbijvliegen, het vullen, het verpakken, het laboratorium, de bewegende robotarmen etc.
Kortom, uniek om een keer in het echt te zien en…………………..Na afloop is er voor iedereen ook nog een leuke én gratis goodiebag!

Wilt u deze dagtocht anders invullen, bijvoorbeeld in combinatie met een bezoek aan Bataviastad, de Bataviawerf, Aviodrome, een leuke rondvaart, een bezoek aan Elburg etc. dan kan dat uiteraard; wij maken graag een programma op maat voor u!

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner of een dinerbuffet; u kunt een 3 gangen menu reserveren vanaf ca. € 20,00 per persoon. U bent dan ook ca. 2 uur later thuis. Per extra uur bushuur moet u op ca. € 60,00 rekenen.

PRIJSINDICATIE:
35 – 45 personen € 65,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* 2 kopjes koffie of thee met wat lekkers
* entree en demonstratie tingieterij
* klein aandenken
* Luxe koud- en warm lunchbuffet incl. drankjes als beschreven
* entree en Rondleiding Yakult fabrieken incl.
* koffie/thee en goodiebag
* Verzorging van de chauffeur

GPS sloepentocht op de Kagerplassen

GPS SLOEPENTOCHT OP DE KAGERPLASSEN!

12:15 uur
Vertrek per luxe touringcar richting Leiden. U kunt u natuurlijk ook eerder naar Leiden vertrekken en ‘s morgens bijvoorbeeld een bezoek aan Corpus brengen (entree ca. € 15,= p.p.) of deelnemen aan het ludieke Ganzenbordspel in Leiden (ca. € 15,= p.p.)/. Ook een combinatie met Den Haag is mogelijk ( Madurodam /ca. € 14,= p.p.), Omniversum / ca. €  10,= p.p., allerlei strandactiviteiten, rondvaarten, steptochten solextochten, etc.).

Wilt u beginnen met een lunch dan kan dat ook in de buurt van Leiden vanaf ca. € 12,50 p.p.; wij werken het graag voor u uit!

13:30 uur
U wordt hartelijk ontvangen met koffie, thee en appeltaart met slagroom en terwijl u geniet van de koffie krijgt u alvast enige informatie over het middagprogramma waar u deelneemt aan een interactief bedrijfsuitje op en rondom de Kaagerplassen met een hoog teambuilding karakter!

Nadat uw gezelschap in teams van 8 personen is verdeeld gaat men per sloep, voorzien van een tablet met 4G internet, de strijd aan op het water. Ieder team bepaalt hierbij zijn eigen route. Het uiteindelijke doel van deze Interactieve game is uiteraard het scoren van zoveel mogelijk punten. Via de speciaal voor de Game ontwikkelde app probeert u met uw team zoveel mogelijk GPS coördinaten (waypoints) te bezoeken.

Op ieder gevonden coördinaat wordt een vraag of opdracht geactiveerd. Dit kan zijn: het beantwoorden van een vraag, het uitvoeren van team- of foto-opdrachten. Uiteraard leveren de wat verder gelegen coördinaten en moeilijkere opdrachten meer punten op dan de dichterbij gelegen coördinaten en makkelijke opdrachten.

Tailormade
Het is ook mogelijk een aantal bedrijf gerelateerde vragen in het programma op te nemen, waardoor uw programma een eigen karakter krijgt. Tijdens dit superleuke sloepuitje krijgen de teams regelmatig een tussenstand door, wat leidt tot een spannende competitie. Gedurende de game kunnen de teams onderling met elkaar chatten en staat u in directe verbinding met uw spelleider.

Let op! De spelleider is wellicht beïnvloedbaar en kan op sommige opdrachten bonuspunten verstrekken, mits u de opdracht op een ludieke wijze uitvoert!

17.00 uur
De teams druppelen weer binnen; er is tijd voor een drankje (niet inbegrepen) en aansluitend is er de prijsuitreiking (medailles) voor het beste team!

Extra informatie t.a.v. de vragen en opdrachten die men onderweg krijgt:
In het programma zitten vragen en opdrachten verwerkt als de teams op een waypoint arriveren. U kunt hierbij denken aan specifieke vragen over de omgeving (in dit geval de Kaagerplassen), hersenkrakers, rekenopdrachten en algemene kennisvragen. U kunt ook bedrijf gerelateerde vragen aanleveren of vragen met betrekking tot collega’s, die dan in het programma verwerkt zullen worden. Qua opdrachten moet u denken aan opdrachten zoals: “maak met je team een groepsfoto van een door jullie aangenomen originele yoga houding” of “bouw met uw team een zandsculptuur van jullie bedrijfslogo op het recreatiestrand ‘t Joppe” of “Leg binnen de speeltijd de tangrampuzzel”. De foto van het eindresultaat moet dan worden geüpload via de tablet, waardoor de spelleider bonuspunten kan geven.

Optioneel: extra “begeleide” teamopdrachten
Tegen een meerprijs van ca. € 250, = per opdracht + éénmalig ca. € 155, = voor de instructeur kan men één of meerdere begeleiders op eilandjes plaatsen voor een begeleide teamopdracht. De teams moeten dan met hun sloep aanleggen en krijgen een teamopdracht van de instructeur.

Mogelijke opdrachten zijn:
* Katapult bouwen:
Het team dient met een aantal balken, enkele stukken touw en fietsbinnenbanden een reuzenkatapult te bouwen naar eigen inzicht. Met deze katapult mag binnen een bepaalde bouwtijd slechts 1 proefschot worden afgevuurd. Welk team bereikt met het ‘echte’ schot de grootste afstand? Een ideale samenwerkingsopdracht, die naast het serieuze tintje zeker de nodige hilariteit teweeg zal brengen.

* Portofoon Tangram:
Een oud Chinees puzzelspel, waarbij vlakken in verschillende vormen tot een bepaalde figuur kunnen worden gelegd. De te leggen figuren worden aangegeven met een voorbeeld op papier. De ene helft van het team moet de te leggen figuren communiceren met de andere helft van het team, die de stukken in handen heeft. Alle communicatie vindt plaats middels een portofoon.

* Skilat lopen:
Zes teamleden nemen achter elkaar plaats op houten skilatten. Vervolgens loopt het team zo snel mogelijk het vooraf uitgezette parkoers af en dat klinkt gemakkelijker dan het is.  Teamwork en goede coaching is van belang om een snelle tijd neer te zetten.

Deze opdrachten zijn echter niet noodzakelijk, maar kunnen een leuke aanvulling zijn om in het programma op te nemen!
Wat betreft de drankjes aan boord; deze mag u zelf meenemen maar kunnen uiteraard ook verzorgd worden. In dat geval krijgt u een koelbox mee en de prijs voor frisdranken bedraagt ca. € 2,00 per consumptie. Men raadt alcohol gebruik af aan boord om problemen te voorkomen. Een hapje mee aan boord, bijvoorbeeld een ‘Hollands Plankje’ voor 4 personen (ca. € 10,00 per plankje) of tapas voor 4 personen (ca. € 12,50) kan ook!

17:30 uur

Vertrek naar uw dinerlocatie.

18:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
Carpaccio van ossenhaas met Parmezaanse kaas
* gebakken zalmfilet met een kruidenpuree en witte wijnsaus,
verse groenten, frites,
 frisse salade
* sorbetijs

Uiteraard is een ander menu of bijvoorbeeld een lekkere BBQ op de sloeplocatie ook mogelijk. U kunt ook kiezen voor een heerlijk live cooking buffet waarbij tevens uw drankjes zijn inbegrepen! Dit kan bijvoorbeeld vanaf 18.00 uur in Voorschoten op de vrijdag- en zaterdagavonden en ziet er als volgt uit:
Op een sfeervolle locatie staat een heerlijk live cooking Buffet voor u klaar. De koks staan geheel tot uw beschikking om uw vis- of vleesgerecht à la minute te bakken of te grillen en uiteraard kunt u ook zelf uw wok gerecht samenstellen. Verder kunt u genieten van heerlijke voorgerechten en een uitstekend nagerechtenbuffet met o.a. schepijs, bavaroises, fruit, gebak en soesjes. Na al dit lekkers sluit u af met een lekkere café crème, cappuccino, koffie verkeerd, espresso of een kopje thee!
Onbeperkt koffie, thee, frisdranken, bier en wijn zijn inbegrepen tot 22.00 uur!

Kiest u voor dit buffet in plaats van voor het 3 gangen diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 16,00 per persoon op vrijdag en € 18,50 per persoon op zaterdag maar dan zijn natuurlijk ook de drankjes inclusief die er bij het diner nog bijkomen!

20.00 uur

Vertrek huiswaarts

21:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE
Wij kunnen u dit programma aanbieden voor € 125,00 per persoon bij een deelname van 60-64 personen. Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* Kopje koffie of met gebak
* Uitwerking tailormade programma indien gewenst
* Deskundige Instructie van de Game
* Gebruik van 8 sloepen (maximaal 64 personen)
* Gebruik van tablets met 4G internet
* Medailles voor het winnende team
* drie gangen diner zalm als beschreven (excl. drankjes)
* Verzorging van de chauffeur
   Voor het varen is geen vaarbewijs nodig

TIP:
Komt dit arrangement boven uw beschikbare budget, dan kunt u overwegen om te kiezen voor een GPS sloepentocht zonder opdrachten. Na de uitleg vaart u met gebruik van een GPS systeem een leuke route over de Kagerplassen. De sloepen varen tijdens deze sloepentocht onafhankelijk van elkaar kriskras over de Kagerplassen. U vaart niet alleen op groot vaarwater maar ook in mooie afgelegen slootjes. Zo vaart u ontspannen en heel divers over de Kagerplassen. Snel varen tijdens dit leuke bedrijfsuitje is absoluut niet nodig. Onderweg kunt u eventueel bij een restaurantje op Kaageiland aanleggen voor een pauzedrankje De GPS sloepentocht is ca. 18 km lang en in tijd ca. 2 ¼ uur varen (excl. GPS uitleg). Kiest u hiervoor dan krijgt u een korting van ca. € 15,= per persoon.

Genieten in Rotterdam

08:45 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Rotterdam.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de Erasmusbrug waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een prachtige rondvaart. We moeten ca.  een kwartiertje voor vertrek aanwezig zijn. De chauffeur kan u pal voor de aanlegsteiger uit laten stappen!

11:00 uur
Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste zeehaven ter wereld! U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg!
Aan boord staat een kopje koffie met appelgebak voor u klaar; toeslag voor een 2e kopje is ca. € 2,95 per kopje.

12:30 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgde lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood diverse soorten kaas en vleeswaren, zoetbeleg en 2 kopjea koffie, thee en melk.

13:45 uur
U bent weer terug bij de bus waarna het tijd is voor het middagprogramma. Wij bieden u de volgende mogelijkheden aan:

* EUROMAST
Met een supersnelle lift bent u in een paar seconden op 100 meter hoogte en heeft u de tijd om van het uitzicht te genieten! De liefhebbers kunnen nog een stukje verder gaan met de Euroscoop*;
U ondergaat de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend doorgaat naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens.  Het maakt qua prijs overigens niet uit of men wel of niet doorgaat naar het hoogste punt! * De Euroscoop bezoeken is altijd onder voorbehoud! Bij slecht weer etc. heeft men het recht de Euroscoop te sluiten en kan men uiteraard wel tot het eerste platform op 100 meter komen! Duur ca. 1 uur/Kosten ca. € 11,00 per persoon

* RONDLEIDING MARKTHAL
In een rondleiding van een uur bezoekt u met een goed ingevoerde gids de Markthal, het nieuwste icoon van Rotterdam. De marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, de tijdtrap en het indrukwekkende kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen. Verder kunt u veel interessante achtergrondinformatie verwachten over de Markthal. Vanzelfsprekend geven de gidsen u graag tips voor leuke zaakjes in de Markthal! Duur ca. 1 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 150,= per gids

* BEZOEK AAN VAN NELLE FABRIEK
Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte        een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.  In een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst aan bod. Kosten ca. € 195, = per gids/ duur ca. 1 uur/ maximaal 20 personen per gids.

* RONDLEIDING KUIP
Vanaf 15 personen is het mogelijk een twee uur durende privérondleiding te reserveren. Er zullen geen andere bezoekers bij de groep aansluiten. Tijdens deze rondleiding brengt u een bezoek aan verschillende hoogtepunten van De Kuip zoals de spelerstunnel en het ereterras. Een bezoek aan het Feyenoord Museum is hierbij uiteraard inbegrepen. Na afloop van de rondleiding wordt de (opgedane) Feyenoord kennis getest d.m.v. de rode/gele kaarten quiz, met een leuke verrassing voor de winnaar!
Kosten ca. € 17,50 per persoon inclusief quiz en een verrassing voor de winnaar van de quiz! (Alleen mogelijk indien er geen wedstrijden gespeeld worden)

*  RONDLEIDING SS ROTTERDAM
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: U stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende “De Rotterdam”! Ervaar het exclusieve cruisegevoel en de magie van vroeger met het vrije gevoel van nu. Tijdens uw rondwandeling liggen meer dan 50 jaar illustere scheepsgeschiedenis en een magistraal schip vol vaderlandse cultuurhistorie aan uw voeten!

Het stoomschip Rotterdam is het vijfde schip met die naam, dat door de Holland Amerika Lijn in de vaart werd gebracht. Zij is het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd en geldt als visitekaartje van Nederlands vakmanschap op scheepsbouwgebied. Bezoek met deze rondleiding de boeg en de brug, neem een kijkje in het stuurhuis en spiek in de achterliggende ruimten. De hooggelegen sportdekken en de achtersteven bieden u een fantastisch uitzicht. Kijk rond in de kaartenkamer, de radiokamer en de kapiteinshut. De authentieke zalen zijn, indien beschikbaar, adembenemend! Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bekijk ook de korte film in het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. Maak deze rondleiding over het schip met audiofoon en luister naar de aanwijzingen en scheepsverhalen van de Shiphosts. Duur ca. 75 minuten/kosten entree + audiotour ca. € 13,50 p.p.

Natuurlijk kunt u uw gasten ook vrije tijd geven (of eerst een rondleiding Markthal en daarna vrije tijd; op zaterdag is er ook een gezellige en grote markt en u zit ook gelijk midden in het centrum!) of u kunt een bezoek aan bijvoorbeeld Blijdorp, Museum de Kunsthal, Het Maritiem Museum, Delfshaven etc. brengen. Wilt u meer weten? Wij werken het graag voor u uit!

16:30 uur 
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunnen wij onderweg een heerlijk diner of een (live cooking) buffet voor u verzorgen; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 69,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar
* havenrondvaart Spido 75 minuten
* 1 kopje koffie of thee met appelgebak
* heerlijke lunch met kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd in Rotterdam (excl. entreegelden/afhankelijk van wat men wil doen)
* verzorging van de chauffeur

 

 

De Vecht & Museum Oud Soest

10:00 uur
Onze luxe touringcar staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Loosdrecht. Indien de tijd het toelaat zal er ook een gedeelte binnendoor gereden worden.

11:45 uur
Verwachte aankomst in Loosdrecht waar de boot al op u ligt te wachten.

12:00 uur
Tijd voor een mooie rondvaart die u meeneemt vanuit Loosdrecht door de Mijndense Sluis naar de rivier de Vecht. U vaart o.a. door Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Breukelen. Juist langs dit gedeelte bevinden zich statige buitenhuizen en de romantische theekoepels uit de 17e en de 18e eeuw.

De Boot:
De rederij vaart met 2 boten; op de Bommelervaart is een lift en een aangepast toilet aanwezig. Er kunnen overigens ook andere mensen aan boord zijn maar uiteraard zit u gezellig met uw groep bij elkaar. Tussen de middag staat er een lekkere lunch voor u klaar:  diverse soorten brood wit en bruin, harde minibroodjes, croissants, achterham en salami, 2 soorten kaas, zoetbeleg, 1 kopje koffie of thee. Deze kunt u desgewenst uitbreiden met: een kopje soep ca. € 3,50, een saucijzenbroodje a ca. € 2,50, een kroket a ca. € 2,00 p.p. of een krentenbol a ca. € 1,00 p.p. Uiteraard kunnen er extra drankjes geschonken worden die dan achteraf aan u worden doorbelast of die u aan het eind van de vaart zelf afrekent. Ter informatie: de boot is rolstoeltoegankelijk.

14:30 uur 
Terug in Loosdrecht staat uw chauffeur al klaar om u mee te nemen richting Soest.

15:15 uur
Bij Museum Soest wordt u hartelijk ontvangen met koffie en thee met cake waarna de rondleiding kan beginnen!
Hier vind je superveel dingen uit grootmoeders tijd, maar dan wél van de grootmoeders die in Soest woonden….  Want museum Oud Soest heeft werkelijk alle dingen van vroeger verzameld uit Soest en omgeving! De gastvrouwen en gastheren die hier rondleiden zijn zelf allemaal oud Soesters en kunnen daarom overal leuke verhalen bij vertellen.  Enorm herkenbaar voor oudere bezoekers, het zijn allemaal spullen van vroeger. Hier vind je bijvoorbeeld oude ambachten, het spreukenhuisje, een ouderwets schoolklasje, koetsen, oude apparaten…. allemaal tentoongesteld in een prachtig klooster uit 1868.  De nonnen verzorgden hier ooit bejaarde mensen, in 1962 vertrokken ze echter en werd het dit schitterende museum.
De oude kelder is nog exact zoals vroeger in het klooster, hier in het depot van het museum met nog de oude gewelven kunnen bezoekers zelf heerlijk rondneuzen tussen de spullen uit grootmoeders tijd. Waar zie je dat nog??

Er is hier zoveel te zien en de vrijwilligers zijn zeer gedreven waardoor met name seniorengroepen altijd razend enthousiast zijn na afloop!

17:00 uur
Vertrek huiswaarts. Eventueel kunt u de dag afsluiten met een lekker diner of buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 67,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* 2,5 uur durende Rondvaart Vecht
* Lunch als beschreven
* Entree en rondleiding Museum Oud Soest
* Kopje koffie of thee met cake
* Verzorging van de chauffeur

 

 

De Kaasmakerij & de Glasblazer

10:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor in de regio en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u via een leuke route richting de monumentale kaasmakerij op de Utrechtse Heuvelrug.

12:00 uur
U bent inmiddels aangekomen op de prachtige en sfeervolle locatie waarin de kaasmakerij gevestigd is. Hier wordt u hartelijk ontvangen met een lekkere lunch: kroket, diverse soorten verse broodjes met hartig beleg, 2 kopjes koffie, thee of (karne)melk. Indien gewenst kan deze lunch bij grotere gezelschappen ook als buffet gepresenteerd worden en een warme lunch is ook mogelijk.

Tussen de bedrijven door is er een film en uitleg over het bedrijf te zien waarin u o.a. kunt volgen hoe de kaas gemaakt wordt die u natuurlijk ook mag proeven én u heeft nog de tijd om rond te kijken en een bezoek aan het kaas- & botermuseum te brengen waar u ook een kijkje kunt nemen in het leuke winkeltje en het minimuseum! Hier zult u vele indrukken van vroeger opdoen. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht. Wilt u nog iets extra’s doen dan is de Speurtocht naar Spreekwoorden een leuke aanrader!

14:00 uur 
Tijd om te genieten van de humoristische demonstratie van ras- entertainer én glasblazer Willem Buyse! Hij laat u in een wervelende show zien wat u met hitte en glas allemaal kunt doen! Ook zal hij gedurende de show enkelen van uitnodigen ook eens iets te blazen. Deze 1,5 uur durende show zal u boeien van de eerste tot de laatste minuut. Halverwege is er even een pauze waarin 2 kopjes koffie of thee met heerlijk vers gebak geserveerd worden.

TIP:
Wij kunnen u ook nog een leuke tour door de prachtige omgeving aanbieden; onder leiding van deskundige gidsen maakt u een mooi bus-rondrit over de Utrechtse Heuvelrug; geniet van de mooie natuur, kastelen en prachtige dorpen! U kunt dan ook wat eerder aankomen bij de Kaasmakerij in de ochtend en dan na de koffie de toertocht maken en dan rond 13 uur de lunch en verder het programma volgen. Kosten voor de rondrit met gids ca. € 2,50 p.p. + extra bushuur en kilometers, ca. € 125,00

15:30 uur
Vertrek huiswaarts. (Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een lekker diner; u bent dan ca. 2 uur later thuis en betaalt een toeslag van ca. € 23,50 p.p.)

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen  € 62,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar
* goed verzorgde lunch met kroket en drankjes als beschreven
* presentatie kaasmakerij inclusief proeverij
* wervelende show door de Glas-entertainer
* bezoek aan het leuke Kaasmuseum
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* verzorging van de chauffeur

Chocolade & Wijn!

Op dit moment is men het Chocolade atelier druk aan het verbouwen; de locatie zal in 2024 weer open zijn en gasten ontvangen!

09:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Zutphen. Eventuele rolstoelen en rollators kunnen mee in de bagageruimte.

11:00 uur
Prachtig in het bos, net onder Zutphen, ligt een sfeervol Chocolade- en Koffiehuis, naast, volgens velen, de mooiste kerk van Gelderland! Hier maken Michael en Magdaleen met hun team chocolade, arretjescake en schenken ze koffie! Het sfeervolle pand bestaat uit een koffieschenkerij met heerlijk terras, een chocoladewinkel en een ruimte voor het ontvangen van touringcargroepen voor de presentatie, een film en een leuke demonstratie chocolade maken. In dit Chocolade-atelier worden de bonbons nog echt handgemaakt!

U wordt hier ontvangen met 2 kopjes koffie of thee met bonbons en chocolaatjes (toeslag gebak ca. € 2,75 p.p.) en daarna volgt er een film en een leuke demonstratie over het chocolade maken waarbij natuurlijk geproefd mag worden! Deze locatie beschikt over een semi invalidentoilet met beugels.

13:00 uur
Er staat een heerlijk Achterhoeks lunchbuffet voor u klaar met luxe belegde broodjes en broodje kroket, melk/jus d’orange/koffie/thee en fruit.

TIP:
Eventueel kunt u ook kiezen voor een heerlijk ‘Achterhoeks Streekgerechten Proeverij Buffet’ op een locatie die een klein half uur rijden vanaf het chocolade-atelier ligt. Kiest u voor dit proeverij buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 5,00 p.p. en dit ziet er als volgt uit: Voor aanvang wordt er een momentje stilte in acht genomen, waarna heerlijke maaltijdsoepen (bv. Humpkes- en Pastinaaksoep) worden opgediend. Vervolgens neemt Steffan u mee in zijn vermakelijk verhaal terug in de tijd en zal de groep meer maal “o ja” momenten beleven en kostelijk lachen om de anekdotes van het boeren leven. De meerdere buffettafels zijn rijkelijk gevuld met een keur aan warme en koude gerechten zoals aardappel spek salade, gemarineerde bietjes, buikspek en heerlijke ambachtelijke worsten. Verder wordt er ‘live gekookt’ en bereidt Steffan voor u in de zaal balkenbrij, bakbloedworst, poddik en voor de laatste gaatjes wentelteefjes. Een programma met een hoog vermaak- en belevenis gehalte van bijna 2 uur! Tevens is onbeperkt koffie en thee inbegrepen! Wilt u er ook groenten en gebakken aardappelen etc. bij dan kan dat tegen een extra toeslag van ca. € 5,00 p.p.

14:45 uur 
Vertrek richting de wijngaard van Youp!

15:15 uur
Tijd voor een leuke en boeiende rondleiding door de wijngaard!

U brengt een bezoek aan de grootste ommuurde wijngaard van ons land; een verborgen juweeltje in de buurt van Arnhem.
Dit landgoed was vroeger van Stadhouder Willem II en is nu eigendom van Landgoed Twickel. Eigenaar Youp, heeft zijn passie, wijn en likeur maken, waargemaakt.
De basis werd gelegd toen hij met zijn vader als 13-jarige jongen zelf ooit zijn eerste wijn maakte: “Dat bocht was toen niet te zuipen, maar het was wel heel erg leuk !”

Het was de basis voor wat nu een geweldig bedrijf is en Youps droom kwam uit. De rondleiding wordt door hemzelf met heel veel enthousiasme en een flinke dosis humor gegeven!  Youp en zijn vrouw Riet maken naast wijn ook heerlijke likeuren, de proeverij is dan ook altijd een doorslaand succes!

Bij uw bezoek aan de wijngaard is ontvangst door Youp met uitleg in de wijngaard + een geweldige proeverij met 3 wijnen en/of likeuren (met als thema: lekker, leuk en ludiek!) + vers stokbrood met kruidenboter inbegrepen. Ook kunt u indien gewenst, een vrijblijvend bezoek aan de bijbehorende winkel brengen!

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 65,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit voorstel ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met chocolaatjes & bonbons
* chocolade-demonstratie inclusief film en proeverij
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* entree en rondleiding met kleine wijnproeverij
* verzorging van de chauffeur

De Kaasboerderij & de Vecht

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar en uw gasten hebben de tijd om in te stappen.

09:15 uur
Vertrek richting de Utrechtse heuvelrug.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de sfeervolle boerderij & kaasmakerij waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en gebak (2e kopje kost ca. € 2,50).
Terwijl u van de koffie geniet krijgt u een interessante film over het bedrijf te zien waarin u o.a. kunt volgen hoe de kaas gemaakt wordt die u natuurlijk ook mag proeven!

Aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken en een bezoek aan het kaas- & botermuseum te brengen en natuurlijk een kijkje te nemen in het leuke winkeltje en het minimuseum! Hier zult u vele indrukken van vroeger opdoen. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

12:15 uur
Er staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, boter en 2 kopjes koffie, thee of melk.

13:30 uur

Onze chauffeur brengt u via een mooie route richting vertrekpunt van de boot.

14:30 uur
Vanuit Maarssen vertrekt de boot, die beschikt over een lift en aangepast toilet, voor een mooie tocht over de Vecht. Onderweg zal de schipper u het een en ander uitleggen over dit prachtige stukje Nederland! Tijdens de vaart wordt een kopje koffie of thee met cake geserveerd. Uiteraard kan men ook nog wat gebruiken voor eigen rekening.

TIP:
Liever een andere boottocht? Een leuke vaart door de Utrechtse grachten is ook mogelijk! Deze boot is echter niet geschikt voor mensen in een rolstoel.
Verder is de middag ook in te vullen met een bezoek aan bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum of Museum van Speelklok tot Pierement; wij werken het graag voor u uit!

16:30 uur
De boot meert weer aan en de chauffeur staat al klaar om u naar huis te brengen.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kunt u de dag ook met een lekker diner afsluiten;
* licht gebonden tomatensoep of groentesoep
* Wiener Schnitzel met diverse soorten groenten, aardappelgarnituur, salade
* Coupe ijs
U bent in dat geval wel ca. 2 uur later thuis. De kosten voor het diner + 2 uur extra bushuur bedragen ca. € 25,00 p.p.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 72,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag
Op deze reis zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
* Entree en uitleg kaasboerderij inclusief 2 x kaas proeven en bezoek aan museum
* 1 Kopje koffie of thee met gebak
* Lunch met kroket en koffie, thee of melk als beschreven
* 2 uur durende vaartocht over de Vecht (boot met lift)
* 1 Kopje koffie of thee met cake
* Verzorging van de chauffeur