Archives

Bedrijfsuitje Amsterdam

vanaf januari 2024 mogen wij helaas met de bussen niet meer binnen de ring S100 komen; er zijn echter een aantal in- en uitstappunten waar wij wel mogen komen én bij groepen kinderen of senioren die slecht ter been zijn, is het mogelijk een vergunning aan te vragen om wel de stad in te rijden; kosten ca. € 30,00 per vergunning. Uiteraard houden wij in onze voorstellen rekening met wat er allemaal nog WEL mogelijk is!

08:30 uur 
Onze luxe touringcar staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Amsterdam. Onderweg is er voor iedereen een kopje koffie of thee en een verse gevulde koek van de bakker!

10:00 uur 
U bent inmiddels aangekomen in Amsterdam waar de chauffeur u uit laat stappen bij de bushalte aan de Haarlemmerweg. U loopt dan in ca. 5 minuten (ca. 350 meter) naar de attractie.

10:15 uur
Tijd voor een bezoek aan 1 van de nieuwste, magische attracties van Amsterdam op het voormalige Westergasfabriek terrein: FABRIQUE DES LUMIERES!
In een grote hal op het terrein van de voormalige Westergasfabriek bezoekt u een bijzondere expositie; met digitale technieken worden grote kunstwerken gepresenteerd, van o.a. Klimt, Dali, Hundertwasser & de bekende fotograaf Jimmy Nelson. Op dit moment is er een prachtige expositie van de Hollandse meesters Vermeer, van Gogh en Mondriaan maar men wisselt men enige regelmaat van expositie dus check even met ons wat er op dit moment speelt.

Fabrique des Lumières is een waar kleurenspektakel dat wordt afgewisseld met prachtige muziek; een lust voor oog en oor!
Een gemiddeld bezoek duurt ca. 60 minuten; afhankelijk van de interesse van de groep. Ben je eerder klaar dan kun je nog een kijkje nemen op het uitgebreide terrein van de voormalige Westergasfabriek waar zich ook een aantal leuke gelegenheden en terrassen bevinden!

11:45 uur
Vertrek richting uw lunch locatie aan ’t IJ op ca. 20 minuten rijden .

12:15 uur
Op een gezellige locatie met een prachtig zicht over het IJ en de stad, staat een lekker  ’12 uurtje’ voor u klaar:
Landbrood met kroket – kleintje soep – Landbrood met heerlijke huisgemaakte tonijnsalade, Jus d’orange of Melk of Koffie of thee (2 drankjes p.p.)

Uiteraard is een meer uitgebreide lunch ook mogelijk, bijvoorbeeld:
belegde broodjes met: rosbief met truffelmayonaise, zalm met dillemayonaise, jonge kaas met mosterdmayonaise, salade geitenkaas. Warme snack: kalfskroket
Dranken: Jus d’orange of Melk of Frisdranken of Koffie of thee (2 drankjes p.p.) 
Toeslag voor deze lunch is ca. € 4,00 p.p.

TIP:
Uw chauffeur kan uw gasten na het bezoek aan Fabrique des Lumières ook naar het centrum brengen. U stapt dan uit achter het CS op de bus-parkeerplaats en men zou dan bijvoorbeeld 1,5 uur vrij kunnen hebben – van 12 tot 13.30 uur- en zelf de lunch ergens gebruiken en de gasten een envelopje met bijvoorbeeld € 15,00 p.p. meegeven.
Vervalt het 12 uurtje zoals beschreven, dan krijgt u een korting van ca. € 20,00 p.p.

ca. 14:00 uur
Na de lunch kunnen uw gasten uit diverse mogelijkheden:

*MET EEN GIDS OVER DE WALLEN OF DOOR DE JORDAAN
Gedurende 2 uur nemen deskundige én gezellige gidsen u mee voor een leuke wandeling door het hart van de Jordaan of over de beroemde wallen, en hoort u allerlei leuke weetjes en anekdotes!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 15,50 per persoon
TIP: Deze tocht kan ook per step of per fiets gedaan worden; in dat geval betaal je voor de step een toeslag van ca. € 11,00 p.p. en voor de fiets een toeslag van ca. € 16,00 p.p.

*THIS IS HOLLAND > te bereiken met de gratis pont over het IJ
Hoe kunnen we dit nu uitleggen…..  dit moet je eigenlijk zelf meemaken. Een ontzettend leuke bestemming voor groepen die een dagje Amsterdam doen. ‘THIS IS HOLLAND’ is een leuke 5D vliegervaring, een vlucht simulatie over Nederlands mooiste bezienswaardigheden! In deze levensechte belevenis voor jong en oud, vlieg je over Paleis Het Loo, De Veluwe, de Nederlandse bollenvelden, het Woudagemaal, onze hoofdstad en nog veel meer. Je voelt het, je ruikt het en de wind waait zelfs door je haar! Midden in een bolvormig scherm bieden adembenemende filmbeelden een gaaf perspectief vanuit de lucht en nieuwe inzichten in hoe Nederland is ontstaan. Met effecten als wind, nevel en geuren een realistische 5D ervaring.
THIS IS HOLLLAND bestaat uit 4 delen; een filmzaal met een film van 8 min over de geschiedenis van Nederland, een tweede ruimte met een kaart van Nederland en uitleg over de seizoenen in Nederland en de vliegroute, daarna volgt de vlucht in de vlieg simulator, met tot slot een laatste gedeelte met verdiepende informatie over de 22 locaties waar overheen wordt gevlogen.
De simulator kan 40 personen per 15 minuten en dus 160 personen per uur* verwerken en is met wat assistentie van het personeel ook mogelijk voor gebruikers van rollators of rolstoelen. Er is in het gebouw een grote lift en een minder validen toilet aanwezig. Na de vlucht zijn er nog wat interactieve schermen met meer informatie over Nederland en leuke mini-hologrammen van Nederlandse toeristische bezienswaardigheden. Ook is er een ‘This is Holland’ winkeltje en wordt er altijd per 6-8 personen een groepsfoto gemaakt die gratis per e-mail naar je wordt verstuurd en ook tegen betaling afgedrukt is te verkrijgen na afloop. Duur ca. 45-60 minuten/Kosten ca. € 21,50 Per persoon

 *RONDVAART AMSTERDAM vanaf het Damrak
Een mooie rondvaart door de bekende Amsterdamse Grachten is altijd leuk!
In 5 minuten loopt u vanaf de lunchlocatie naar het Damrak waar de boten al op u liggen te wachten. Uitleg krijgt u onderweg middels een band. De boten zijn te betreden via een trapje met ca. 5 treden. Er is een klein/eenvoudig toilet aan boord van de boot. Duur ca. 60 minuten/Kosten ca. € 10,00 per persoon

*VRIJE TIJD 

*AMSTERDAM LOOKOUT
Zoals je met iedere groep in Parijs naar de Tour Montparnasse gaat voor het fenomenale uitzicht, zo mag je bij een bezoek aan Amsterdam de A’DAM LOOKOUT aan het IJ in Amsterdam Noord niet missen! De snelle lift naar boven heeft een glazen dak en een spectaculaire lichtshow in de liftschacht. Boven is een prachtige ruimte met glas rondom en een restaurant. Er zijn maquettes en touchscreens bij de ramen waarop je kunt zien welke gebouwen het zijn die je kunt zien. Je ziet het historische centrum, het IJ, het Centraal station en cruiseschepen onder je. Daarna kun je naar het dak, hier ervaar je het nog beter, je hoort de stad en haar geluiden en voelt de wind door je haar.  Dit uitzicht is echt zo geweldig, dat vergeet je nooit meer! Voor de durfals zijn hier ook de ‘Over The Edge’ schommels (niet bij de prijs inbegrepen:  ca. € 7,50 p.p.) de hoogste schommels van Europa op zo’n 100 meter hoogte!
Duur bezoek aan Lookout ca. 45-60 minuten/Kosten ca. € 17,00 per persoon

*NIEUWE KERK AMSTERDAM
De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellings-locaties in Nederland. De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies & officiële bijeenkomsten. De Nieuwe Kerk is een echte koninklijke kerk. Hier vinden de officiële koninklijke ceremonies plaats: inhuldigingen van het staatshoofd en huwelijksplechtigheden. Deze nationale functie vloeit voort uit de ligging pal naast het Koninklijk Paleis. Verspreid in De Nieuwe Kerk staan diverse opvallende monumenten gewijd aan beroemde admiralen. Onbetwist de grootste onder hen was Michiel de Ruyter, voor wie dan ook een naar Nederlandse begrippen ongekend rijk praalgraf is opgericht. Maar ook Jan Hendrik van Kinsbergen, in 1819 overleden, heeft een praalgraf in de Nieuwe Kerk. Duur rondleiding ca. 1 uur/Entree ca. € 19,50 per persoon. Kosten Gids Rondleiding ca. € 125,00 voor maximaal 15 gasten/1 uur. Mensen met een geldige Museumjaarkaart of VIP Vriendenloterij hebben gratis entree

*KLEINE FIETSTOUR AMSTERDAM 
Tijdens deze 2 uur durende fietstour, die begint op het Damrak, zullen gidsen u meenemen naar de mooiste plekjes van onze hoofdstad. Zo komt u onder andere langs de Westelijke eilanden met haar oude haven, de grachtengordel met haar prachtige pakhuizen, de gezellige volkswijk de Jordaan, het Vondelpark, de Nieuwmarkt, de Rosse buurt en nog veel meer. De fietstour bevat ook een café stop in een authentiek Amsterdams café (drankjes voor eigen rekening). Deze fietstour is Inclusief: professionele gids, heerlijke fietsen met terug trap remmen, café stop (exclusief consumptie). Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 24,50 per persoon.

*AMSTERDAM DUNGEON
Betreed de verborgen wereld van Duister Amsterdam. In deze voormalige Amsterdamse kerk, bekend van het Mirakel van Amsterdam, waant u zich in een andere wereld. Tijdens deze reis door de tijd maakt u onder andere kennis met de geest van Meynes Cornelis – eens als heks berecht op de Dam, maar nu teruggekomen voor wraak – het duistere geheim van de grootmeester Rembrandt van Rijn en misschien dat Magere Heijn himself aan het eind nog even om de hoek kijken. Wij garanderen u & uw gezelschap zweethandjes!
Duur ca. 75 minuten/Kosten ca. € 21,50 p.p. Er kunnen elke 15 minuten 30 gasten naar binnen. De groepsprijs geldt vanaf 10 personen.

Er kan uiteraard nog veel meer:
Puzzeltochten, bezoek aan Madame Tussauds (ca. € 21,50 p.p.) bezoek aan Paleis op de Dam (ca. € 12,50 p.p.) Waterfietstocht tocht (vanaf ca. € 1000 p.p. bij 4 personen > 1,5 uur), bezoek aan de voormalige Hermitage (heet nu H’art ca. € 22,50 p.p.), bezoek aan de Heineken Experience (ca. € 25,00 p.p.) of de ArenA (vanaf ca. € 15,00 p.p.). Denk er wel aan dat we rekening moeten houden met het vervoer omdat de bus niet overal meer mag komen; het best is dus om locaties in het centrum te bezoeken die uw gasten te voet kunnen bezoeken!

Alle bovenstaande prijzen zijn groepsprijzen en alleen geldig wanneer je met minimaal 20/25 personen bent.

16:30 uur
Vertrek uit Amsterdam richting uw diner locatie (dit kan uiteraard ook eerder of later).

17:30 uur
Op een mooie locatie gaat u genieten van een prima verzorgd live cooking dinerbuffet: gedurende 2 uur kunt u onbeperkt genieten van de heerlijkste voor-, hoofd- en nagerechten en is frisdrank & verse jus d’orange, koffie, thee, bier en wijn naar wens inbegrepen. Uiteraard is een andere locatie, een 3 gangen diner of een BBQ ook mogelijk; vraag ons naar de prijzen.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 115,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet voorzien van totaal 86 zitplaatsen
* kopje koffie of thee met lekkere verse koek van de bakker aan boord van de bus
* entree Fabrique des Lumières
* ‘12 uurtje’ incl. soep, kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd Amsterdam (excl. eventuele entreegelden > afhankelijk van uw keuze)
* all-inclusive dinerbuffet 2 uur als beschreven
* verzorging van de chauffeur

Foto’s:
Foto 3: This is Holland
Foto 9: Merlin entertainment/The Amsterdam Dungeon

Woudagemaal & Hindeloopen

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco en toilet, uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Friesland.

10:00 uur
Bij het Woudagemaal wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en Friese Oranjekoek.

10:30 uur 
Na de koffie nemen deskundige gidsen u mee voor een bezoek aan het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld!

DE KRACHT VAN STOOM EN WATER
Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen.

STRIJD TEGEN HET WATER
Het gemaal wordt nog steeds ingezet om het waterpeil in de Friese wateren te verlagen. Om de ketels te vullen met water, de zware stookolie voor te verwarmen en de acht pompen één voor één op te starten, is een ploeg van minimaal elf mensen nodig. Na zes uur opstarten en opwarmen draait de bijna 100 jaar oude machine op volle toeren. En dat is een fantastisch gezicht! Het Woudagemaal staat vanaf 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO.

INTERACTIEVE RUIMTE
In het bezoekerscentrum worden jong en oud geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De interactieve expositie biedt een kijkje in de wereld van stoom, kracht, waterbeheer en beweging. In het interactieve bezoekerscentrum wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe de machines van het gemaal werken, en welke werktuigbouwkundige, natuurkundige en technische principes hieraan ten grondslag liggen. Zo wordt verteld hoe het stoomgemaal functioneert en waarom het gemaal door UNESCO is erkend als van een uitzonderlijke universele waarde. De rondleiding met deskundige gidsen, duurt ca. 1 uur en daarna heeft u dan nog de tijd om de 3D film te bekijken (van ca. 15 minuten) en de interactieve bezoekersruimte te bezoeken.

13:00 uur
Op een eenvoudige locatie in Hindeloopen aangekomen, staat een lekkere lunch voor u klaar: kop soep, suikerbrood, roggebrood met Friese kaas, boerenbrood met worst, kroket en 1 consumptie inbegrepen. Eventueel is een pannenkoekmaaltijd (Kop soep, pannenkoek met warme kersen, slagroom, amandel en chocoladesaus/toeslag ca. € 1,50 p.p.) of koffietafel met kroket (toeslag ca.
€ 3,00 p.p.) ook mogelijk.

14:00 uur
Na de lunch bezoekt u het Eerste Friese Schaatsmuseum; een leuk museum dat een bezoekje meer dan waard is!

In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwenoude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.

15:00 uur
U heeft de tijd om even de benen te strekken en rond te kijken in het prachtige dorp, de haven, in de leuke winkeltjes of bij de rommelboerderij waar u teruggaat in de tijd en alles te koop is! Voordat u weer vertrekt staat er desgewenst nog een kopje koffie of thee met suikerbrood voor u klaar; kosten ca. € 5,00 p.p.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kan er onderweg nog gedineerd worden, bijvoorbeeld in de buurt van Emmeloord rond 17.45 uur:
* Heldere kippensoep in terrine
* Gesneden Varkenshaas, warme groentekrans, gebakken aardappelen, frites pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* Bosvruchtenmousse
In dat geval bent u rond 20.30 uur thuis en betaalt u een toeslag van ca. € 25,00 voor diner en extra bushuur.

Prijsindicatie
45 – 62 personen € 69,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
*2 kopjes koffie of thee met Oranjekoek
*entree en rondleiding en film Wouda Gemaal
*lunch met drankje als beschreven
*entree Schaatsmuseum
*vrije tijd Hindeloopen
*verzorging van de chauffeur

Foto’s  Remco van Faassen

Safari op de Veluwe!

10:30 uur
Onze luxe touringcar voorzien van airco en toilet staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Eventuele opvouwbare rollators en rolstoelen kunnen uiteraard gewoon mee in de bagageruimte onderin de bus. Aansluitend brengt onze chauffeur u richting de Veluwe.

12:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: kopje soep, kroket, heerlijk boerenbrood met diverse soorten beleg: vleeswaren, kaas en zoetbeleg, boter, koffie, thee, melk en diverse sappen.

13:30 uur
Tijd voor de Veluwe Safari! U maakt een 1 uur durende tocht van ca. 12 km vanuit Otterlo door het natuurgebied Planken Wambuis & De Mossel; het leefgebied van o.a. wilde paarden en Schotse Hooglanders; uw gasten worden verdeeld over 2 ‘treintjes’ en er kunnen maximaal 60 personen mee. Uiteraard vertelt uw gids u onderweg het een en ander!

Het Mosselseveld is een onderdeel van een ruim 2100 ha groot natuurgebied en is eigendom van de vereniging Natuurmonumenten. Planken Wambuis is een stuifzandgebied dat grotendeels is begroeid met heide en bos. Je kunt er prachtig wandelen over de vele onverharde wegen en paden, en je hebt hier de mooiste fietsroutes over de goed verharde fietspaden via de knooppunten. Het Mosselseveld is ook een oud landbouwgebied. Hier moet je niet gek opkijken als je oog in oog staat met een kudde wilde paarden, wilde zwijnen, reeën of de Sayaguesa koe. Dit Spaanse runderras is bij uitstek geschikt voor het begrazen van schrale natuurterreinen.

14:45 uur
Na uw safari brengt u een bezoek aan het Tegelmuseum!

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design. De collectie van het Nederlands Tegelmuseum is divers. U vindt indrukwekkende tegeltableaus die eeuwenlang paleizen, kerken, scholen, winkels en huizen versierden. Van Hollandse renaissance naar barok, van tegels in Art Nouveau en Art-Decostijl naar kunstwerken van onder meer Maurits Escher en Karel Appel.

In dit museum vindt u o.a. ook de Helene Kröller-Müller kamer; Helene Kröller-Müller verzamelde ooit ruim 175 handbeschilderde antieke wandtegels en tegeltableaus. Zij volgde vanaf 1906 lessen kunstbeschouwing bij de kunstpedagoog H.P. Bremmer (1871-1956). Een jaar later gi  ng zij kunstwerken verzamelen, vooral uit de tweede helft van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, maar ook uit de 17e eeuw. Bremmer speelde hierbij een adviserende rol. Niet alleen wees hij haar de weg naar de destijds eigentijdse kunst, maar ook naar de opbouw van een collectie antieke Nederlandse en buitenlandse wandtegels en tegeltableaus.

Verder kunt u een leuke en interessante film bekijken of deelnemen aan een boeiende rondleiding (Duur ca. 1 uur/Kosten gids ca. € 25,00 voor maximaal 25 gasten).
Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree en krijgen een korting van ca. € 6,00 per persoon die op de eindnota met u wordt verrekend.

TIP:
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om na de safari iets anders te doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Zandsculpturenfestijn in Garderen, bezoek aan Paleis het Loo, vrije tijd in bijvoorbeeld Arnhem of Apeldoorn, een leuke rondvaart maken in Elburg etc. Wij maken graag een voorstel op maat voor u.

17:00 uur
Op een sfeervolle locatie in Hoenderloo gebruikt u het diner:
Groente- of tomatensoep
Schnitzel met champignonroomsaus, 2 soorten aardappelgarnituren & diverse warme en koude gerechten
Ambachtelijk Veluws vanille roomijs, bavarois met vruchten en slagroom
Uiteraard is een ander menu, een buffet of een andere locatie ook mogelijk en wilt u geen diner dan kan dat ook; er gaat dan ca. € 15,00 van de prijs af en u bent eerder thuis!
Vraag ons naar de mogelijkheden en exacte prijzen! 

19.00 uur
Vertrek huiswaarts.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 87,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* goed verzorgd lunchbuffet met soep, kroket, koffie, thee en sapjes als beschreven
* Veluwe Safari van ca. 1 uur
* Entree Tegelmuseum Otterlo
* drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

Volledig verzorgde dagtocht per boot van Elburg naar Urk

09:00 uur
Vertrek uit regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar richting het sfeervolle vissersstadje Elburg. 

10:00 uur
In de haven van de historische vissersstad Elburg, ligt de rondvaartboot al op u te wachten om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie dag op het water! U wordt aan boord ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en heerlijk gebak.

Nadat de trossen zijn losgegooid maakt u een mooie tocht richting Kampen en via het Ketelmeer naar het voormalige eiland Urk. Voordat u van boord gaat wordt er rond 12.00 uur een heerlijke 3 gangen lunch geserveerd die bestaat uit een kopje soep vooraf – rollade met champignon roomsaus, frites, rozetjes, 2 soorten groente, salade en appelmoes – bavarois
De boot is voorzien van een lift en een aangepast toilet.

13:00 uur
Verwachte aankomst in Urk waar u 1,5 uur de tijd heeft om rond te kijken in dit mooie vissersdorp!

Urk bestaat al meer dan 1000 jaar en is tot 1939 een eiland geweest. In dat jaar werd de dijk van Lemmer naar Urk voltooid. In 1942 viel de Noordoostpolder droog en was Urk definitief eiland af. Sinds die tijd vormt Urk een unieke gemeente met een geheel eigen cultuur en geschiedenis. Met name vanaf het water biedt Urk een schitterende aanblik. Tijdens een vaartocht is dit goed te zien aan de heuvel die oprijst uit de voormalige Zuiderzee met daarachter de contouren van de laaggelegen polder. De geschreven geschiedenis van Urk gaat terug tot 966. In dat jaar wordt het eiland voor het eerst in officiële documenten vermeld. De centrale rol van de zee en de visserij heeft veel aspecten van het dagelijks leven en het karakter van de bevolking bepaald.

14:25 uur
U wordt weer aan boord verwacht voor de terugtocht. Indien gewenst kunt u uiteraard onderweg nog wat gebruiken. Net voordat u weer terug bent in de haven worden er nog koffie/thee en 2 belegde broodjes per persoon geserveerd!

18:00 uur
U bent weer aan vaste wal en de chauffeur staat al klaar om u naar huis te brengen.

19:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Uiteraard is het ook mogelijk om de dag af te sluiten met een diner; prijzen en suggesties op aanvraag.

PRIJSINDICATIE:
45 – 60 personen € 97,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 
* vervoer per luxe touringcar (op basis van halen/brengen)
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* boottocht Elburg – Urk v.v.
* 3 gangen warme lunch als beschreven (excl. drankjes)
* vrije tijd in Urk
* kopje koffie of thee en 2 belegde broodjes
* verzorging van de chauffeur

GPS sloepentocht op de Kagerplassen

GPS SLOEPENTOCHT OP DE KAGERPLASSEN!

12:15 uur
Vertrek per luxe touringcar richting Leiden. U kunt u natuurlijk ook eerder naar Leiden vertrekken en ‘s morgens bijvoorbeeld een bezoek aan Corpus brengen (entree ca. € 17,50 p.p.) of deelnemen aan het ludieke Ganzenbordspel in Leiden (ca. € 15,= p.p.)/. Ook een combinatie met Den Haag is mogelijk ( Madurodam /ca. € 15,= p.p.), Omniversum / ca. €  12,= p.p., allerlei strandactiviteiten, rondvaarten, steptochten solextochten, etc.).

Wilt u beginnen met een lunch dan kan dat ook in de buurt van Leiden vanaf ca. € 12,50 p.p.; wij werken het graag voor u uit!

13:30 uur
U wordt hartelijk ontvangen met koffie, thee en appeltaart met slagroom en terwijl u geniet van de koffie krijgt u alvast enige informatie over het middagprogramma waar u deelneemt aan een interactief bedrijfsuitje op en rondom de Kaagerplassen met een hoog teambuilding karakter!

Nadat uw gezelschap in teams van 8 personen is verdeeld gaat men per sloep, voorzien van een tablet met 4G internet, de strijd aan op het water. Ieder team bepaalt hierbij zijn eigen route. Het uiteindelijke doel van deze Interactieve game is uiteraard het scoren van zoveel mogelijk punten. Via de speciaal voor de Game ontwikkelde app probeert u met uw team zoveel mogelijk GPS coördinaten (waypoints) te bezoeken.

Op ieder gevonden coördinaat wordt een vraag of opdracht geactiveerd. Dit kan zijn: het beantwoorden van een vraag, het uitvoeren van team- of foto-opdrachten. Uiteraard leveren de wat verder gelegen coördinaten en moeilijkere opdrachten meer punten op dan de dichterbij gelegen coördinaten en makkelijke opdrachten.

Tailormade
Het is ook mogelijk een aantal bedrijf gerelateerde vragen in het programma op te nemen, waardoor uw programma een eigen karakter krijgt. Tijdens dit superleuke sloepuitje krijgen de teams regelmatig een tussenstand door, wat leidt tot een spannende competitie. Gedurende de game kunnen de teams onderling met elkaar chatten en staat u in directe verbinding met uw spelleider.

Let op! De spelleider is wellicht beïnvloedbaar en kan op sommige opdrachten bonuspunten verstrekken, mits u de opdracht op een ludieke wijze uitvoert!

17.00 uur
De teams druppelen weer binnen; er is tijd voor een drankje (niet inbegrepen) en aansluitend is er de prijsuitreiking (medailles) voor het beste team!

Extra informatie t.a.v. de vragen en opdrachten die men onderweg krijgt:
In het programma zitten vragen en opdrachten verwerkt als de teams op een waypoint arriveren. U kunt hierbij denken aan specifieke vragen over de omgeving (in dit geval de Kaagerplassen), hersenkrakers, rekenopdrachten en algemene kennisvragen. U kunt ook bedrijf gerelateerde vragen aanleveren of vragen met betrekking tot collega’s, die dan in het programma verwerkt zullen worden. Qua opdrachten moet u denken aan opdrachten zoals: “maak met je team een groepsfoto van een door jullie aangenomen originele yoga houding” of “bouw met uw team een zandsculptuur van jullie bedrijfslogo op het recreatiestrand ‘t Joppe” of “Leg binnen de speeltijd de tangrampuzzel”. De foto van het eindresultaat moet dan worden geüpload via de tablet, waardoor de spelleider bonuspunten kan geven.

Optioneel: extra “begeleide” teamopdrachten
Tegen een meerprijs van ca. € 250, = per opdracht + éénmalig ca. € 175, = voor de instructeur kan men één of meerdere begeleiders op eilandjes plaatsen voor een begeleide teamopdracht. De teams moeten dan met hun sloep aanleggen en krijgen een teamopdracht van de instructeur.

Mogelijke opdrachten zijn:
* Katapult bouwen:
Het team dient met een aantal balken, enkele stukken touw en fietsbinnenbanden een reuzenkatapult te bouwen naar eigen inzicht. Met deze katapult mag binnen een bepaalde bouwtijd slechts 1 proefschot worden afgevuurd. Welk team bereikt met het ‘echte’ schot de grootste afstand? Een ideale samenwerkingsopdracht, die naast het serieuze tintje zeker de nodige hilariteit teweeg zal brengen.

* Portofoon Tangram:
Een oud Chinees puzzelspel, waarbij vlakken in verschillende vormen tot een bepaalde figuur kunnen worden gelegd. De te leggen figuren worden aangegeven met een voorbeeld op papier. De ene helft van het team moet de te leggen figuren communiceren met de andere helft van het team, die de stukken in handen heeft. Alle communicatie vindt plaats middels een portofoon.

* Skilat lopen:
Zes teamleden nemen achter elkaar plaats op houten skilatten. Vervolgens loopt het team zo snel mogelijk het vooraf uitgezette parkoers af en dat klinkt gemakkelijker dan het is.  Teamwork en goede coaching is van belang om een snelle tijd neer te zetten.

Deze opdrachten zijn echter niet noodzakelijk, maar kunnen een leuke aanvulling zijn om in het programma op te nemen!
Wat betreft de drankjes aan boord; deze mag u zelf meenemen maar kunnen uiteraard ook verzorgd worden. In dat geval krijgt u een koelbox mee en de prijs voor frisdranken bedraagt ca. € 2,00 per consumptie. Men raadt alcohol gebruik af aan boord om problemen te voorkomen. Een hapje mee aan boord, bijvoorbeeld een ‘Hollands Plankje’ voor 4 personen (ca. € 15,00 per plankje) of tapas voor 4 personen (ca. € 17,50) kan ook!

17:30 uur

Vertrek naar uw dinerlocatie.

18:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
Carpaccio van ossenhaas met Parmezaanse kaas
* gebakken zalmfilet met een kruidenpuree en witte wijnsaus,
verse groenten, frites,
 frisse salade
* sorbetijs

Uiteraard is een ander menu of bijvoorbeeld een lekkere BBQ op de sloeplocatie ook mogelijk. U kunt ook kiezen voor een heerlijk live cooking buffet waarbij tevens uw drankjes zijn inbegrepen! Dit kan bijvoorbeeld vanaf 18.00 uur in Voorschoten op de vrijdag- en zaterdagavonden en ziet er als volgt uit:
Op een sfeervolle locatie staat een heerlijk live cooking Buffet voor u klaar. De koks staan geheel tot uw beschikking om uw vis- of vleesgerecht à la minute te bakken of te grillen en uiteraard kunt u ook zelf uw wok gerecht samenstellen. Verder kunt u genieten van heerlijke voorgerechten en een uitstekend nagerechtenbuffet met o.a. schepijs, bavaroises, fruit, gebak en soesjes. Na al dit lekkers sluit u af met een lekkere café crème, cappuccino, koffie verkeerd, espresso of een kopje thee!
Onbeperkt koffie, thee, frisdranken, bier en wijn zijn inbegrepen tot 22.00 uur!

Kiest u voor dit buffet in plaats van voor het 3 gangen diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 18,00 maar dan zijn natuurlijk ook de drankjes inclusief die er bij het diner nog bijkomen!

20.00 uur
Vertrek huiswaarts

21:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE
Wij kunnen u dit programma aanbieden voor € 145,00 per persoon bij een deelname van 60-64 personen. Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* Kopje koffie of met gebak
* Uitwerking tailormade programma indien gewenst
* Deskundige Instructie van de Game
* Gebruik van 8 sloepen (maximaal 64 personen)
* Gebruik van tablets met 4G internet
* Medailles voor het winnende team
* drie gangen diner zalm als beschreven (excl. drankjes)
* Verzorging van de chauffeur
   Voor het varen is geen vaarbewijs nodig

TIP:
Komt dit arrangement boven uw beschikbare budget, dan kunt u overwegen om te kiezen voor een GPS sloepentocht zonder opdrachten. Na de uitleg vaart u met gebruik van een GPS systeem een leuke route over de Kagerplassen. De sloepen varen tijdens deze sloepentocht onafhankelijk van elkaar kriskras over de Kagerplassen. U vaart niet alleen op groot vaarwater maar ook in mooie afgelegen slootjes. Zo vaart u ontspannen en heel divers over de Kagerplassen. Snel varen tijdens dit leuke bedrijfsuitje is absoluut niet nodig. Onderweg kunt u eventueel bij een restaurantje op Kaageiland aanleggen voor een pauzedrankje De GPS sloepentocht is ca. 18 km lang en in tijd ca. 2 ¼ uur varen (excl. GPS uitleg). Kiest u hiervoor dan krijgt u een korting van ca. € 15,= per persoon.

Genieten in Rotterdam

08:45 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Rotterdam.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de Erasmusbrug waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een prachtige rondvaart. We moeten ca.  een kwartiertje voor vertrek aanwezig zijn. De chauffeur kan u pal voor de aanlegsteiger uit laten stappen!

11:00 uur
Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste zeehaven ter wereld! U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg!
Aan boord staat een kopje koffie met appelgebak voor u klaar; toeslag voor een 2e kopje is ca. € 3,50 per kopje.

12:30 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgde lunch voor u klaar: soep, kroket, diverse soorten brood diverse soorten kaas en vleeswaren, zoetbeleg en 2 kopjes koffie, thee en melk.

13:45 uur
U bent weer terug bij de bus waarna het tijd is voor het middagprogramma. Wij bieden u de volgende mogelijkheden aan:

* EUROMAST
Met een supersnelle lift bent u in een paar seconden op 100 meter hoogte en heeft u de tijd om van het uitzicht te genieten! De liefhebbers kunnen nog een stukje verder gaan met de Euroscoop*;
U ondergaat de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend doorgaat naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens.  Het maakt qua prijs overigens niet uit of men wel of niet doorgaat naar het hoogste punt! * De Euroscoop bezoeken is altijd onder voorbehoud! Bij slecht weer etc. heeft men het recht de Euroscoop te sluiten en kan men uiteraard wel tot het eerste platform op 100 meter komen! Duur ca. 1 uur/Kosten ca. € 11,00 per persoon

* RONDLEIDING MARKTHAL
In een rondleiding van een uur bezoekt u met een goed ingevoerde gids de Markthal, het nieuwste icoon van Rotterdam. De marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, de tijdtrap en het indrukwekkende kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen. Verder kunt u veel interessante achtergrondinformatie verwachten over de Markthal. Vanzelfsprekend geven de gidsen u graag tips voor leuke zaakjes in de Markthal! Duur ca. 1 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 150,= per gids

* BEZOEK AAN VAN NELLE FABRIEK
Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte        een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.  In een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst aan bod. Kosten ca. € 195, = per gids/ duur ca. 1 uur/ maximaal 20 personen per gids.

* RONDLEIDING KUIP
Vanaf 15 personen is het mogelijk een twee uur durende privérondleiding te reserveren. Er zullen geen andere bezoekers bij de groep aansluiten. Tijdens deze rondleiding brengt u een bezoek aan verschillende hoogtepunten van De Kuip zoals de spelerstunnel en het ereterras. Een bezoek aan het Feyenoord Museum is hierbij uiteraard inbegrepen. Na afloop van de rondleiding wordt de (opgedane) Feyenoord kennis getest d.m.v. de rode/gele kaarten quiz, met een leuke verrassing voor de winnaar!
Kosten ca. € 17,50 per persoon inclusief quiz en een verrassing voor de winnaar van de quiz! (Alleen mogelijk indien er geen wedstrijden gespeeld worden)

*  RONDLEIDING SS ROTTERDAM
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: U stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende “De Rotterdam”! Ervaar het exclusieve cruisegevoel en de magie van vroeger met het vrije gevoel van nu. Tijdens uw rondwandeling liggen meer dan 50 jaar illustere scheepsgeschiedenis en een magistraal schip vol vaderlandse cultuurhistorie aan uw voeten!

Het stoomschip Rotterdam is het vijfde schip met die naam, dat door de Holland Amerika Lijn in de vaart werd gebracht. Zij is het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd en geldt als visitekaartje van Nederlands vakmanschap op scheepsbouwgebied. Bezoek met deze rondleiding de boeg en de brug, neem een kijkje in het stuurhuis en spiek in de achterliggende ruimten. De hooggelegen sportdekken en de achtersteven bieden u een fantastisch uitzicht. Kijk rond in de kaartenkamer, de radiokamer en de kapiteinshut. De authentieke zalen zijn, indien beschikbaar, adembenemend! Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bekijk ook de korte film in het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. Maak deze rondleiding over het schip met audiofoon en luister naar de aanwijzingen en scheepsverhalen van de Shiphosts. Duur ca. 75 minuten/kosten entree + audiotour ca. € 13,50 p.p.

Natuurlijk kunt u uw gasten ook vrije tijd geven (of eerst een rondleiding Markthal en daarna vrije tijd; op zaterdag is er ook een gezellige en grote markt en u zit ook gelijk midden in het centrum!) of u kunt een bezoek aan bijvoorbeeld Blijdorp, Museum de Kunsthal, Het Maritiem Museum, Delfshaven etc. brengen. Wilt u meer weten? Wij werken het graag voor u uit!

16:30 uur 
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunnen wij onderweg een heerlijk diner of een (live cooking) buffet voor u verzorgen; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 69,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar
* havenrondvaart Spido 75 minuten
* 1 kopje koffie of thee met appelgebak
* heerlijke lunch met kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd in Rotterdam (excl. entreegelden/afhankelijk van wat men wil doen)
* verzorging van de chauffeur

 

 

De Vecht & Museum Oud Soest

10:00 uur
Onze luxe touringcar staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Loosdrecht. Indien de tijd het toelaat zal er ook een gedeelte binnendoor gereden worden.

11:45 uur
Verwachte aankomst in Loosdrecht waar de boot al op u ligt te wachten.

12:00 uur
Tijd voor een mooie rondvaart die u meeneemt vanuit Loosdrecht door de Mijndense Sluis naar de rivier de Vecht. U vaart o.a. door Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Breukelen. Juist langs dit gedeelte bevinden zich statige buitenhuizen en de romantische theekoepels uit de 17e en de 18e eeuw.

De Boot:
De rederij vaart met 2 boten; op de Bommelervaart is een lift en een aangepast toilet aanwezig. Er kunnen overigens ook andere mensen aan boord zijn maar uiteraard zit u gezellig met uw groep bij elkaar. Tussen de middag staat er een lekkere lunch voor u klaar:  diverse soorten brood wit en bruin, harde minibroodjes, croissants, achterham en salami, 2 soorten kaas, zoetbeleg, 1 kopje koffie of thee. Deze kunt u desgewenst uitbreiden met: een kopje soep ca. € 3,50, een saucijzenbroodje a ca. € 2,50, een kroket a ca. € 2,00 p.p. of een krentenbol a ca. € 1,00 p.p. Uiteraard kunnen er extra drankjes geschonken worden die dan achteraf aan u worden doorbelast of die u aan het eind van de vaart zelf afrekent. Ter informatie: de boot is rolstoeltoegankelijk.

14:30 uur 
Terug in Loosdrecht staat uw chauffeur al klaar om u mee te nemen richting Soest.

15:15 uur
Bij Museum Soest wordt u hartelijk ontvangen met koffie en thee met cake waarna de rondleiding kan beginnen!
Hier vind je superveel dingen uit grootmoeders tijd, maar dan wél van de grootmoeders die in Soest woonden….  Want museum Oud Soest heeft werkelijk alle dingen van vroeger verzameld uit Soest en omgeving! De gastvrouwen en gastheren die hier rondleiden zijn zelf allemaal oud Soesters en kunnen daarom overal leuke verhalen bij vertellen.  Enorm herkenbaar voor oudere bezoekers, het zijn allemaal spullen van vroeger. Hier vind je bijvoorbeeld oude ambachten, het spreukenhuisje, een ouderwets schoolklasje, koetsen, oude apparaten…. allemaal tentoongesteld in een prachtig klooster uit 1868.  De nonnen verzorgden hier ooit bejaarde mensen, in 1962 vertrokken ze echter en werd het dit schitterende museum.
De oude kelder is nog exact zoals vroeger in het klooster, hier in het depot van het museum met nog de oude gewelven kunnen bezoekers zelf heerlijk rondneuzen tussen de spullen uit grootmoeders tijd. Waar zie je dat nog??

Er is hier zoveel te zien en de vrijwilligers zijn zeer gedreven waardoor met name seniorengroepen altijd razend enthousiast zijn na afloop!

17:00 uur
Vertrek huiswaarts. Eventueel kunt u de dag afsluiten met een lekker diner of buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 69,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* 2,5 uur durende Rondvaart Vecht
* Lunch als beschreven
* Entree en rondleiding Museum Oud Soest
* Kopje koffie of thee met cake
* Verzorging van de chauffeur

 

 

De Kaasmakerij & de Glasblazer

10:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor in de regio en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u via een leuke route richting de monumentale kaasmakerij op de Utrechtse Heuvelrug.

12:00 uur
U bent inmiddels aangekomen op de prachtige en sfeervolle locatie waarin de kaasmakerij gevestigd is. Hier wordt u hartelijk ontvangen met een lekkere lunch: kroket, diverse soorten verse broodjes met hartig beleg, 2 kopjes koffie, thee of (karne)melk. Indien gewenst kan deze lunch bij grotere gezelschappen ook als buffet gepresenteerd worden en een warme lunch is ook mogelijk.

Tussen de bedrijven door is er een film en uitleg over het bedrijf te zien waarin u o.a. kunt volgen hoe de kaas gemaakt wordt die u natuurlijk ook mag proeven én u heeft nog de tijd om rond te kijken en een bezoek aan het kaas- & botermuseum te brengen waar u ook een kijkje kunt nemen in het leuke winkeltje en het minimuseum! Hier zult u vele indrukken van vroeger opdoen. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht. Wilt u nog iets extra’s doen dan is de Speurtocht naar Spreekwoorden een leuke aanrader!

14:00 uur 
Tijd om te genieten van de humoristische demonstratie van ras- entertainer én glasblazer Willem Buyse! Hij laat u in een wervelende show zien wat u met hitte en glas allemaal kunt doen! Ook zal hij gedurende de show enkelen van uitnodigen ook eens iets te blazen. Deze 1,5 uur durende show zal u boeien van de eerste tot de laatste minuut. Halverwege is er even een pauze waarin 2 kopjes koffie of thee met heerlijk vers gebak geserveerd worden.

TIP:
Wij kunnen u ook nog een leuke tour door de prachtige omgeving aanbieden; onder leiding van deskundige gidsen maakt u een mooi bus-rondrit over de Utrechtse Heuvelrug; geniet van de mooie natuur, kastelen en prachtige dorpen! U kunt dan ook wat eerder aankomen bij de Kaasmakerij in de ochtend en dan na de koffie de toertocht maken en dan rond 13 uur de lunch en verder het programma volgen. Kosten voor de rondrit met gids ca. € 2,50 p.p. + extra bushuur en kilometers, ca. € 125,00

15:30 uur
Vertrek huiswaarts. (Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een lekker diner; u bent dan ca. 2 uur later thuis en betaalt een toeslag van ca. € 23,50 p.p.)

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen  € 62,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar
* goed verzorgde lunch met kroket en drankjes als beschreven
* presentatie kaasmakerij inclusief proeverij
* wervelende show door de Glas-entertainer
* bezoek aan het leuke Kaasmuseum
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* verzorging van de chauffeur

Chocolade & Wijn!

Op dit moment is men het Chocolade atelier druk aan het verbouwen; de locatie zal in 2025 weer open zijn en gasten ontvangen!

09:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Zutphen. Eventuele rolstoelen en rollators kunnen mee in de bagageruimte.

11:00 uur
Prachtig in het bos, net onder Zutphen, ligt een sfeervol Chocolade- en Koffiehuis, naast, volgens velen, de mooiste kerk van Gelderland! Hier maken Michael en Magdaleen met hun team chocolade, arretjescake en schenken ze koffie! Het sfeervolle pand bestaat uit een koffieschenkerij met heerlijk terras, een chocoladewinkel en een ruimte voor het ontvangen van touringcargroepen voor de presentatie, een film en een leuke demonstratie chocolade maken. In dit Chocolade-atelier worden de bonbons nog echt handgemaakt!

U wordt hier ontvangen met 2 kopjes koffie of thee met bonbons en chocolaatjes (toeslag gebak ca. € 3,25 p.p.) en daarna volgt er een film en een leuke demonstratie over het chocolade maken waarbij natuurlijk geproefd mag worden! Deze locatie beschikt over een semi invalidentoilet met beugels.

13:00 uur
Er staat een heerlijk Achterhoeks lunchbuffet voor u klaar met luxe belegde broodjes en broodje kroket, melk/jus d’orange/koffie/thee en fruit.

TIP:
Eventueel kunt u ook kiezen voor een heerlijk ‘Achterhoeks Streekgerechten Proeverij Buffet’ op een locatie die een klein half uur rijden vanaf het chocolade-atelier ligt. Kiest u voor dit proeverij buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 7,00 p.p. en dit ziet er als volgt uit: Voor aanvang wordt er een momentje stilte in acht genomen, waarna heerlijke maaltijdsoepen (bv. Humpkes- en Pastinaaksoep) worden opgediend. Vervolgens neemt Steffan u mee in zijn vermakelijk verhaal terug in de tijd en zal de groep meer maal “o ja” momenten beleven en kostelijk lachen om de anekdotes van het boeren leven. De meerdere buffettafels zijn rijkelijk gevuld met een keur aan warme en koude gerechten zoals aardappel spek salade, gemarineerde bietjes, buikspek en heerlijke ambachtelijke worsten. Verder wordt er ‘live gekookt’ en bereidt Steffan voor u in de zaal balkenbrij, bakbloedworst, poddik en voor de laatste gaatjes wentelteefjes. Een programma met een hoog vermaak- en belevenis gehalte van bijna 2 uur! Tevens is onbeperkt koffie en thee inbegrepen! Wilt u er ook groenten en gebakken aardappelen etc. bij dan kan dat tegen een extra toeslag van ca. € 5,00 p.p.

14:45 uur 
Vertrek richting de wijngaard van Youp!

15:15 uur
Tijd voor een leuke en boeiende rondleiding door de wijngaard!

U brengt een bezoek aan de grootste ommuurde wijngaard van ons land; een verborgen juweeltje in de buurt van Arnhem.
Dit landgoed was vroeger van Stadhouder Willem II en is nu eigendom van Landgoed Twickel. Eigenaar Youp, heeft zijn passie, wijn en likeur maken, waargemaakt.
De basis werd gelegd toen hij met zijn vader als 13-jarige jongen zelf ooit zijn eerste wijn maakte: “Dat bocht was toen niet te zuipen, maar het was wel heel erg leuk !”

Het was de basis voor wat nu een geweldig bedrijf is en Youps droom kwam uit. De rondleiding wordt door hemzelf met heel veel enthousiasme en een flinke dosis humor gegeven!  Youp en zijn vrouw Riet maken naast wijn ook heerlijke likeuren, de proeverij is dan ook altijd een doorslaand succes!

Bij uw bezoek aan de wijngaard is ontvangst door Youp met uitleg in de wijngaard + een geweldige proeverij met 3 wijnen en/of likeuren (met als thema: lekker, leuk en ludiek!) + vers stokbrood met kruidenboter inbegrepen. Ook kunt u indien gewenst, een vrijblijvend bezoek aan de bijbehorende winkel brengen!

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 69,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit voorstel ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met chocolaatjes & bonbons
* chocolade-demonstratie inclusief film en proeverij
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* entree en rondleiding met kleine wijnproeverij
* verzorging van de chauffeur

De Kaasboerderij & de Vecht

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar en uw gasten hebben de tijd om in te stappen.

09:15 uur
Vertrek richting de Utrechtse heuvelrug.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de sfeervolle boerderij & kaasmakerij waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en gebak (2e kopje kost ca. € 2,95). Terwijl u van de koffie geniet krijgt u een interessante film over het bedrijf te zien waarin u o.a. kunt volgen hoe de kaas gemaakt wordt die u natuurlijk ook mag proeven! Aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken en een bezoek aan het kaas- & botermuseum te brengen en natuurlijk een kijkje te nemen in de leuke landwinkel. Hier zult u vele indrukken van vroeger opdoen. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

12:15 uur
Er staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, boter en 2 kopjes koffie, thee of melk.

13:30 uur

Onze chauffeur brengt u via een mooie route richting vertrekpunt van de boot.

14:30 uur
Vanuit Maarssen vertrekt de boot, die beschikt over een lift en aangepast toilet, voor een mooie tocht over de Vecht. Onderweg zal de schipper u het een en ander uitleggen over dit prachtige stukje Nederland! Tijdens de vaart wordt een kopje koffie of thee met cake geserveerd. Uiteraard kan men ook nog wat gebruiken voor eigen rekening.

TIP:
Liever een andere boottocht? Een leuke vaart door de Utrechtse grachten is ook mogelijk! Deze boot is echter niet geschikt voor mensen in een rolstoel.
Verder is de middag ook in te vullen met een bezoek aan bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum of Museum van Speelklok tot Pierement; wij werken het graag voor u uit!

16:30 uur
De boot meert weer aan en de chauffeur staat al klaar om u naar huis te brengen.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kunt u de dag ook met een lekker diner afsluiten;
* licht gebonden tomatensoep of groentesoep
* Wiener Schnitzel met diverse soorten groenten, aardappelgarnituur, salade
* Coupe ijs
U bent in dat geval wel ca. 2 uur later thuis. De kosten voor het diner + 2 uur extra bushuur bedragen ca. € 27,00 p.p.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 77,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag
Op deze reis zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
Vervoer per luxe touringcar
* Entree en uitleg kaasboerderij inclusief 2 x kaas proeven en bezoek aan museum
* 2 koffie of thee met gesorteerd gebak
* Lunch met kroket en koffie, thee of melk als beschreven
* 2 uur durende vaartocht over de Vecht (boot met lift)
* 1 Kopje koffie of thee met cake
* Verzorging van de chauffeur