Archives

Uilen, de Glasblazer & Kinderdijk

09:30 uur
Onze luxe Keurmerk touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting de Alblasserwaard. Eventuele opvouwbare rolstoelen en rollators kunnen uiteraard gewoon mee in de bagageruimte.

11:15 uur
Op een eenvoudige maar gezellige locatie staat de koffie met appelgebak al voor u klaar! (Toeslag 2e kopje ca. € 1,75 p.p. en toeslag gesorteerd gebak ca. € 1,- p.p.)

11:45 uur
Tijd voor een demonstratie met prachtige tamme uilen!
De eigenaar van deze locatie houdt een leuke en interessante voordracht met daarbij diverse soorten levende uilen! Ook het publiek wordt er bij betrokken wat tot leuke situaties leidt; uniek en zeer de moeite waard!

13:00 uur
Er staat een lekkere lunch voor u klaar die bestaat uit een kroketje, diverse soorten brood, kaas, diverse vleeswaren, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee.

15:00 uur
Na de lunch is het tijd voor een mooie rondrit door de Alblasserwaard en langs het werelderfgoed de molens van de Kinderdijk! U ziet deze middag zo’n 40 molens en
uiteraard komt u ook door het gedeelte van de Alblasserwaard waar de Drommedaris boerderijen staan en waar we de boerderijen vinden met de vloeddeuren, de hoogwaterkamers en de gevelstenen die ons eraan herinneren hoe hoog het water hier vroeger kon komen. Een deskundig gids zal u begeleiden en onderweg van alles vertellen!

15:45 uur
Terug op de locatie staat de thee of koffie al klaar met een lekkere plak cake en is het tijd voor de humorvolle demonstratie van ras- entertainer én glasblazer
Willem Buyse! Hij laat u in een wervelende show zien wat u met hitte en glas allemaal kunt doen! Ook zal hij gedurende de show enkelen van uitnodigen ook eens iets te blazen. Deze 1,5 uur durende show zal u boeien van de eerste tot de laatste minuut.

Uiteraard kan men tussendoor nog iets gebruiken voor eigen rekening. Ook is op deze locatie allerlei entertainment mogelijk zoals muziek, bingo, een waterorgel etc.!

17:15 uur
Voordat u vertrekt staat er een lekker diner voor u klaar, bijvoorbeeld:
* Verse groentesoep
* Wiener Schnitzel of Fricandeau of Rollade, daarbij 2 soorten aardappels, 2 soorten
   groenten, salade, appelmoes en een passende saus bij het vlees
* ijs met vruchten en slagroom.
Uiteraard is een ander diner of buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

19:15 uur
Vertrek huiswaarts.

20:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

De Kaasboerderij & de Vecht

Programma

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe Keurmerk Touringcar en uw gasten hebben de tijd om in te stappen.

09:15 uur
Vertrek richting de Utrechtse heuvelrug.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de sfeervolle boerderij & kaasmakerij waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en gebak (2e kopje kost ca. € 1,75).
Terwijl u van de koffie geniet krijgt u een interessante film over het bedrijf te zien waarin u o.a. kunt volgen hoe de kaas gemaakt wordt die u natuurlijk ook mag proeven!

Aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken en een bezoek aan het kaas- & botermuseum te brengen en natuurlijk een kijkje te nemen in het leuke winkeltje en het minimuseum! Hier zult u vele indrukken van vroeger opdoen. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

12:15 uur
Er staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, boter en 2 kopjes koffie, thee of melk.

13:30 uur

Onze chauffeur brengt u via een mooie route richting vertrekpunt van de boot.

14:30 uur
Vanuit Maarssen vertrekt de boot, die beschikt over een lift en aangepast toilet, voor een mooie tocht over de Vecht. Onderweg zal de schipper u het een en ander uitleggen over dit prachtige stukje Nederland! Indien gewenst kan er tijdens de 1,5 uur durende vaart een kopje koffie of thee met cake geserveerd worden; kosten ca. € 3,85 per persoon. Uiteraard kan men ook gewoon voor eigen rekening iets gebruiken aan boord van de boot.

TIP:
Liever een andere boottocht? Een leuke vaart door de Utrechtse grachten is ook mogelijk! Deze boot is echter niet geschikt voor mensen in een rolstoel.
Verder is de middag ook in te vullen met een bezoek aan bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum of Museum van Speelklok tot Pierement; wij werken het graag voor u uit!

16:00 uur
De boot meert weer aan en de chauffeur staat al klaar om nar huis te brengen.

17:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kunt u de dag ook met een lekker diner afsluiten;

 • licht gebonden tomatensoep of groentesoep
 • Wiener Schnitzel met diverse soorten groenten, aardappelgarnituur, salade
 • Coupe ijs

U bent in dat geval wel ca. 2 uur later thuis. De kosten voor het diner + 2 uur extra bushuur bedragen ca. € 15,50 p.p.

PRIJSINDICATIE:

45 – 62 personen € 46,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag
Op deze reis zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:

 • Vervoer per luxe KEURMERK-touringcar
 • Entree en uitleg kaasboerderij inclusief 2 x kaas proeven en bezoek aan museum
 • 1 Kopje koffie of thee met gebak
 • Lunch met kroket en koffie, thee of melk als beschreven
 • 1,5 uur durende vaartocht over de Vecht (boot met lift)
 • Verzorging van de chauffeur

Trendy Antwerpen met stadstour & diner!

Stadstour Antwerpen

08:00 uur
Onze chauffeur staat voor en uw gezelschap heeft de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u per luxe Keurmerk touringcar, voorzien van bar, dvd en toilet, richting Antwerpen.
Indien gewenst, zorgen wij voor koffie, thee, frisdrank, catering etc. aan boord.
Wilt u onderweg een koffiestop houden dan kan dat ook; de kosten voor 1 kopje koffie of thee met gebak zijn ca. € 5, = per persoon.

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in het hartje Antwerpen waar u met een leuk trammetje dat ieder heel uur vertrekt, een eerste indruk van de stad krijgt!
Deze tram neemt u mee langs alle highlights van Antwerpen en onderweg krijgt u uitleg middels een koptelefoon. De tocht duurt ca. 45 minuten.

Wilt u de stad liever te voet bekijken? Dan zorgen we voor een deskundige gids die u meeneemt door het historische hart! U kunt kiezen voor een algemene wandeling of een wandeling met een thema zoals diamanten, Rubens, Joods Antwerpen, mode & Lifestyle, Historische wandeling etc.  Er gaan maximaal 20 personen met 1 gids mee en de prijs is gelijk aan de rit per tram! De wandeling duurt maximaal 2 uur (maar 1 uur of 1,5 uur kan ook!)

Antwerpen staat bekend om haar gemoedelijke sfeer en uitbundige gezelligheid. Stijlvol gerestaureerde middeleeuwse huizen, één van ’s werelds grootste diamantencentra en juweeltjes van meesters als Rubens en van Dijck worden harmonieus gecombineerd met gezellige terrasjes en modieuze en trendy winkels!

11:00/11:30 uur
Na de rit per tram of de wandeling met gids heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en gebruikt u ook de lunch op eigen gelegenheid.
Wilt u liever eerst samen lunchen dan kan dat bijvoorbeeld bij de sfeervolle brouwerij; een koude schotel met onder andere huisbereide aardappelsla, varkensgebraad, salami, gekookte ham, gepocheerde verse zalm, salade met biervinaigrette en een eitje. Voorzien van een sausje en broodjes. Kosten ca. € 12,50 per persoon. Dit is uit te breiden met onbeperkt koffie en thee a € 4, = p.p.

Wij kunnen u ook een lunchbuffet aanbieden op een sfeervolle middeleeuwse locatie in het centrum; deze ziet er als volgt uit: verse dag soep, diverse soorten fijne vleeswaren, aardappelsalade, kazen, eieren, en 2 soorten middeleeuws brood.  Deze lunch kost € 17,50 per persoon.

Uiteraard kunnen wij ook een programma voor de middag samenstellen waarbij u kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

* Rondvaart Schelde van 50 minuten/ vertrek om 14.00 – 15.00 uur en 16.00 uur
Geniet van de rust op het water en het prachtige uitzicht op de skyline van Antwerpen en de oevers van de Schelde!
Kosten € 8, = per persoon. (er zijn ook langere (haven) tochten mogelijk!)

* Rondleiding Bierbrouwerij.
In ongeveer een uur wordt er verteld over het brouwproces, de huis gebrouwen bieren en anekdotes over bier. Oftewel alles over BIER! Natuurlijk worden ondertussen de 3 huis gebrouwen bieren geproefd! Voor niet-bierdrinkers is er fris!
Kosten ca. € 8, = per persoon/ afhankelijk van het aantal deelnemers incl. 3 bieren proeven.

* Zoo Antwerpen
Genieten van al het moois dat deze stadsdierentuin te bieden heeft!
Kosten volwassenen ca. € 24, = per persoon/ kinderen tot 3 gratis/ kinderen 3 t/m 11 jaar ca. € 19, = p.p.

TIP: RONDLEIDING BACKSTAGE IN DE ANTWERPSE ZOO
De Zoo van Antwerpen is tevens een groot bedrijf waar achter de schermen heel wat beweegt. Tijdens de backstagerondleiding krijgt u een duidelijk beeld van wat er zoal komt kijken bij het beheer van een Zoo. U ziet plaatsen waar de gewone bezoeker niet toegelaten is: de keuken waar à la carte-gerechten klaargestoomd worden voor elke diersoort, de filterinstallaties van de aquariums, de werkplek van de dierenarts, de operatiekamer, de laboratoria en de kweeklokalen voor insecten… Een boeiende ontdekking voor wie geïnteresseerd is in het hoe en het waarom van een Zoo.  Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar omdat er weinig dieren te zien zijn bij deze tour! Kosten tour € 75,- per gids/ maximaal 20 personen

* Diamanten in Antwerpen
Op 30 april 2012 kwam er een einde aan 10 jaar aanwezigheid van het Diamantmuseum op het Astridplein te Antwerpen. Zowel via virtuele kanalen als op locaties in de stad Antwerpen en de Antwerpse Kempen, blijft het Diamantmuseum Provincie Antwerpen ‘BriljAntwerpse’ initiatieven organiseren om de bezoeker unieke diamantervaringen te laten beleven in Antwerpen, het wereldcentrum voor diamant. Daarnaast zijn er enkele topstukken uit de collectie te zien in het Diamantpaviljoen aan het MAS, waar ze voor het grote publiek blijven schitteren. Het Diamantpaviljoen licht toe waarom Antwerpen hét wereldcentrum voor diamant wordt genoemd, en toont tegelijk wie er actief is in de diamanthandel- en nijverheid, vroeger en nu. Het paviljoen vertelt over de rijke geschiedenis, het economische belang en tal van andere facetten van deze typisch Antwerpse activiteit. De diamantshop maakt de ervaring compleet.
Open van dinsdag tot en met zondag van 10 – 17 uur/ gratis entree

* Fietstocht Antwerpen
Lekker actief bezig zijn! Het kan als u kiest voor deze activiteit. Kriskras door het centrum fiets u langs de highlights, zoals de kathedraal, het Vlinderpaleis, het MAS en het Steen. Bovendien neemt de gids u mee naar plekjes die niet in de reisgidsen staan, maar Antwerpen juist zo bijzonder maken!
Duur ca. 2 uur/ Kosten vanaf 25 personen € 17,50 p.p.
Er zijn overigens verschillende thema’s waaruit u kunt kiezen zoals de brouwersroute, de groene route, buiten de stad, Joode route, haven route etc.
Ook is een tocht per step mogelijk!

* Ondergronds Avontuur!
Uw gasten zullen hun ogen uitkijken als ze een bezoek brengen aan De Ruien. Sinds de Middeleeuwen beschikt Antwerpen over een net van waterwegen: de ruien, vlieten en vesten. Oorspronkelijk gegraven als verdedigingsgordel maar dankzij een ingrijpende sanering kunt u de ruien nu vanuit het Ruihuis verkennen onder leiding van een ervaren ruigids. Een soms wat modderige ondergrondse tocht met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdoten! Een tocht duurt ca. 3 uur en kost ca. € 20, = p.p. (interactieve wandeling met tablet
€ 16, = p.p.) Een kleine rondvaart is ook mogelijk; deze kost € 5, = p.p.

* Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
De verzameling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen geeft een goed beeld van de kunstproductie uit België e.o. vanaf de 14e eeuw tot heden. De collectie omvat werken van o.a. Bruegel, Rubens, van Dyck, Frans Hals, Magritte, Zadkine en Karel Appel. Een absolute aanrader voor iedere kunstliefhebber!
(momenteel gesloten wegens renovatiewerken/ open vanaf 2018)

17:00 uur
Vertrek uit Antwerpen. Onze chauffeur brengt u richting uw dineradres in Nederland.

18:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* kalkoenschnitzel met een champignon roomsaus, gemengde sla, diverse groenten, frites,
aardappelkroketjes en fritessaus
* dame blanche
Uiteraard is een ander menu of ander buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag!

20:00 uur 
Vertrek huiswaarts.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 49 personen € 47,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag
Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen. Op deze reis zijn onze Algemene Reisvoorwaarden van toepassing. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe Keurmerk touringcar met bar, dvd en toilet
* stadstour per tram 50 minuten of stadswandeling met gids ca. 1,5 uur Antwerpen
* vrije tijd Antwerpen
* 3 gangen diner (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur
* Belgische Belastingen

Neem ook even een kijkje bij onze andere tochten; Dagje Amsterdam of toch liever een een dagje naar Delft

Genieten in Duisburg

08:30 uur
Onze chauffeur staat voor. Uw gezelschap heeft tijd om in te stappen en aansluitend vertrekken we per luxe touringcar, voorzien van bar, dvd en toilet, richting
Duisburg. Indien gewenst, zorgen wij voor koffie, thee, frisdrank, catering etc. aan boord.

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in Duisburg waar het tijd is voor een eerste kennismaking met de stad! Een leuke manier om dit te doen is de 2 uur durende havenrondvaart.
(Zonder rondvaart + kopje en koffie/gebak krijgt u een korting van ca. € 15,= per persoon).

De stad Duisburg heeft veel te bieden. U begint de dag met een rondvaart door de haven van Duisburg, terwijl u kunt genieten van een kop koffie met gebak. Het havengebied van Duisburg heeft zich ontwikkeld tot wandelpark met cafés en restaurants. Uiteraard is het mogelijk om op eigen gelegenheid nog iets aan boord te gebruiken.

12:30 uur
Tijd voor een bezoek aan het centrum van de stad waar u vrije tijd heeft om te lunchen, te shoppen etc. De belangrijkste straat in het compacte winkelcentrum van Duisburg is de Königstrasse; een sfeervolle straat met volop winkels, cafés en restaurants. In de directe omgeving van de Königstrasse en de aangrenzende Kuhstraße en Münzstraße bevinden zich grote warenhuizen en de overdekte winkelcentra Forum Duisburg en Königsgalerie.

Uiteraard kunnen wij ook een programma voor u reserveren, bijvoorbeeld een bezoek aan de Dierentuin van Duisburg.

Kom naar Zoo Duisburg en laat je onderdompelen in een spannende en avontuurlijke omgeving!
De dierentuin is als een moderne Ark van Noach met ruime verblijven die de natuurlijke leefomgeving van de dieren zoveel mogelijk nabootst. Hoogtepunten van Zoo Duisburg zijn de koala’s, olifanten, leeuwen en tijgers. Maar ook de dolfijnenshow mag zeker niet gemist worden!
De dierentuin van Duisburg bestaat sinds 1934 en bestaat uit twee delen die samen 15,5 ha. zijn. De twee delen worden aan elkaar verbonden door een brug die over de snelweg A3 gaat. Duisburg is vooral bekend geworden door het houden van bijzondere dolfijnen zoals een beluga en een commersondolfijn maar tegenwoordig zijn er alleen nog tuimelaars te vinden in het dolfinarium van de zoo en nog 1 Orinoco rivierdolfijn in het recentelijk geopende Rio Negro; een tropische hal met groot waterbassin voor de Orinoco rivierdolfijn en vrijzittende dieren als luiaards.
Naast dolfijnen heeft de zoo ook een uitgebreid Australiëdeel met o.a. koala’s en een Madagaskardeel met de bijzondere fossa’s!
Entree volwassenen ca. € 15,= p.p. en kinderen 3-17 jaar ca. € 9,= p.p.

Ook is een bezoek aan Landschaftspark Duisburg-Nord mogelijk; een openbaar park met als middelpunt van het park de ruïne van een stilgelegd hoogovencomplex.
Het hoogovencomplex werd in 1902 gebouwd maar raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het zwaar beschadigd. Het werd echter in de jaren 50 weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens van het complex te klein geworden om nog rendabel te zijn, en werd het complex gesloten. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht.
De meeste gebouwen in het park worden tegenwoordig voor recreatiedoeleinden gebruikt. Zo heeft men vanaf de voormalige hoogoven 5 een goed uitzicht over Duisburg en omstreken, kan men duiken in de gastank, en zijn in een deel van de ertsbunkers enkele klimmuren aangelegd en klimroutes uitgestippeld. Bovendien worden in het park regelmatig evenementen georganiseerd. Het terrein is opgenomen in de Route der Industriekultur, die langs industriële bezienswaardigheden in het Ruhrgebied gaat.
Entree van het park is gratis; meer informatie op: http://www.landschaftspark.de/der-park

17:00 uur
Vertrek uit Duisburg. Onze chauffeur brengt u richting uw dineradres in Nederland.

18:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* goed gevulde rundvleessoep
* Wiener Schnitzel met champignon roomsaus, gemengde sla, diverse soorten groenten, frites, gebakken aardappelen en appelmoes
* verrassingsdessert
Uiteraard is een ander menu of ander buffet ook mogelijk; bijvoorbeeld een BBQ-buffet (toeslag ca. € 6, = p.p.) of een Bourgondisch Buffet (toeslag ca. € 4, = p.p.)

19:30 uur
Vertrek huiswaarts.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 49 personen € 57,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag
Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met bar, dvd en toilet
* havenrondvaart van 2 uur
* 1 kopje koffie of thee met gebak
* vrije tijd Duisburg
* 3 gangen diner (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur
* Duitse Belastingen

Orchideeën & Vlinders

Orchideeën & Vlinders

Programma:

11:00 uur
Vertrek uit Zwolle (of u kiest zelf uw opstapplaats!) per luxe Keurmerk touringcar richting Noordoostpolder.

12:30 uur
U wordt bij de Orchideeënkwekerij ontvangen met een lekkere lunch: diverse soorten brood en bolletjes, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee. (toeslag kroket € 1,50 p.p.) Overigens is een warme maaltijd ook mogelijk!

Na de lunch heeft u ruim de tijd om te genieten van de tropen in Nederland die natuurlijk in deze tijd van het jaar ook helemaal in kerstsfeer is! Maar liefst 10 km aan lichtjes, lantaarns en sfeervolle fonteinen zorgen voor een magische kerstbeleving! Ook is er een leuke kerstmarkt met meer dan 40 kramen!
(elk jaar van ca. 8 t/m 23 december)

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders.
De vlindervallei; de naam zegt het al: duizenden vlinders die vrij rondfladderen door de vallei en langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de  vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin. Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen; ook is er een aangepast toilet aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen. De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m². De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rond vliegen zo op je arm komen zitten!

Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!

U kunt hier o.a. genieten van de topische tuinen waar 3000 wilde (botanische) orchideeën uit de hele wereld zo natuurlijk mogelijk zijn opgesteld tussen watervallen, beekjes, bomen en stronken.
De Maleisische tuinen waar alles groeit en bloeit tussen pittoreske huisjes, kabbelende beekjes en de aangelegde wildpaden.
De Taiwanese tuin met zijn prachtige oosterse sfeer waar u zich op vakantie waant!
De Orchideeënkwekerij zelf: hier kunt u zien hoe de orchideeën groeien, bloeien en verzorgd worden.Verder kunt u een film zien en is er natuurlijk een leuke winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires. (uiteraard geheel vrijblijvend).

15:15 uur
Voor vertrek staan er nog 2 kopjes koffie of thee met gebak voor u klaar en bij het weggaan krijgt iedereen een orchidee in cadeauverpakking mee naar huis!

16:00 uur
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u onderweg ook nog genieten van een diner of buffet; u bent dan ca. 2 uur later thuis. Menusuggesties en prijzen op aanvraag.

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 54 personen € 38,50 per persoon
55 – 62 personen € 36,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Deze prijs is inclusief:.

 • vervoer per luxe KEURMERK touringcar
 • lunch als beschreven
 • entree tropische tuinen en vlindervallei
 • 2 kopjes koffie of thee en gebak
 • 1 orchidee in cadeauverpakking bij vertrek
 • verzorging van de chauffeur

Wij bieden ook andere dagtochten aan: Zoals een mooie tocht naar de kaasboerderij in Vecht.

Lunchcruise 2e Maasvlakte

08:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar; uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting de Maasvlakte en onderweg zal de chauffeur u uiteraard het één en ander vertellen.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen in Zuidholland waar de voormalige “Henri Dunant” al op u ligt te wachten!

11:00 uur
Vertrek van de boot voor een 3,5 uur durende cruise door de Nieuwe Maasvlakte!

Via de Nieuwe Waterweg en door het huidige Europoortgebied, vaart u via de Nijlhaven, waar regelmatig zeehondjes worden gespot, door het nieuwe Yangtzekanaal naar de nieuwe 2e Maasvlakte.
U ziet hier schepen tussen de 200 en 300 meter en de onlangs in gebruik genomen containerterminals. Extra aandacht is er voor het grootste in aanbouw zijnde werkschip ter wereld : de “Pieter Schelte”. Na deze prachtige tocht heeft u een goed beeld van dit nieuwe stukje Nederland!

Bij het aan boord gaan staat er al een kopje koffie of thee met appelgebak voor u klaar in het gezellige restaurant. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er rond 12.45 uur een lekker lunchbuffet voor u klaar: kroket, 4 soorten brood wit/bruin, diverse harde broodjes, 3 soorten vleesbeleg, 2 soorten kaas, zoet beleg, krentenbol, muffin, fruit en 1 kopje koffie, thee of jus d’ orange.

15:30 uur
De boot meert weer af en de chauffeur staat klaar om u weer huiswaarts te brengen.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een heerlijk diner of buffet, dit kan al vanaf ca. € 13,50 per persoon. U bent dan wel ca. 2 uur later thuis! Prijzen en menusuggesties op aanvraag.

PRIJSINDICATIE:
90 – 99 personen € 65,00 per persoon
Uiteraard zijn andere (kleinere) aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
• vervoer per luxe touringcars
• 3,5 uur durende rondvaart als beschreven met uitleg
• 1 kopje koffie of thee en appelgebak met slagroom
• lunchbuffet met kroket als beschreven
• verzorging van de chauffeur(s)

Dagje weg naar Delft

09:00 uur
Vertrek uit Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar richting dagje weg naar Delft.

10:45 uur
U begint uw dagje Delft met een bezoek aan de Porceleyne Fles, waar u in de gezellige brasserie wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en appelgebak. (toeslag voor een 2e kopje bedraagt € 1,50 p.p.)

Aansluitend nemen deskundige gidsen u mee voor een leuke en interessante rondleiding door “De Koninklijke Porceleyne Fles”. De fabriek stamt uit 1653 en is daarmee de oudste en enig overgebleven 17e eeuwse Delfts aardewerkfabriek.
Hier wordt door ervaren plateelschilders ieder voorwerp met de hand beschilderd. Naast het wereldberoemde Delfts Blauw wordt in diverse technieken stijlvol sier-aardewerk vervaardigd van klassiek aardewerk tot modern keramiek.
Uiteraard is er een demonstratie en krijgt u een videopresentatie te zien. Ook kunt u een bezoek aan het museum brengen waarin u o.a. 17e eeuws aardewerk kunt bewonderen. U besluit uw rondleiding met een bezoek aan de toonzalen.

Indien gewenst kunt u hier ook een leuke workshop volgen! Prijzen en mogelijkheden op aanvraag.

12:15 uur
Na de rondleiding door de Porceleyne Fles ligt de boot al op u te wachten om u naar de lunchlocatie te brengen! En passant vaart u door Delft en ziet u deze prachtige stad ook eens vanaf het water! Uiteraard kunnen we ook gewoon met de bus
naar de lunchlocatie gaan (10 minuten rijden) en vervalt de rondvaart; u krijgt dan een korting van ca.  € 6,= p.p.

13:00 uur
U bent per boot aangekomen bij de gezellige lunchlocatie waar een lekker lunchbuffet voor u klaar staat: kroket , diverse soorten brood, broodjes, vleeswaren, kaas, zoetbeleg en koffie, thee of melk.

14:00 uur
Na de lunch heeft u vrije tijd om lekker te shoppen, een terrasje te pakken of rond te kijken bij 1 van de vele musea die de stad rijk is! (eventuele entreekosten zijn voor eigen rekening en wij kunnen natuurlijk ook het middagprogramma voor samen stellen. U kunt bijvoorbeeld een leuke stadswandeling met gids maken, een bezoek aan de diverse kerken brengen, een leuke step puzzeltocht maken etc.!)

16:00 uur
Vertrek richting Zwolle.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Wilt u onderweg nog een hapje eten dan kan dat ook; bijvoorbeeld dit heerlijke dinerbuffet net voor Zwolle:  vooraf een kopje groentesoep, huzarensalade, appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, zigeunerspiesjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere mini sorbet met slagroom. 
Toeslag voor dit buffet inclusief 2 uur extra bushuur is ca. € 21,= per persoon; een 3 gangen diner inclusief 2 uur extra bus huur is mogelijk vanaf ca. € 14,= per persoon.

PRIJSINDICATIE:
35 – 39 personen € 59,00 per persoon
40 – 44 personen € 56,50 per persoon
45 – 50 personen € 55,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Op dit arrangement zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
• vervoer per luxe KEURMERK touringcar
• kopje koffie of thee met appelgebak
• entree en rondleiding Porceleyne Fles
• bootocht van ca. 45 minuten
• lunchbuffet als beschreven incl. kroket
• vrije tijd Delft
• verzorging van de chauffeur

Of toch twee dagen Maastricht met André Rieu? Of naar Maastricht en Gent?

Genieten op de Linge

Voorjaar op de Linge

10:15 uur
Vertrek per luxe touringcar uit Zwolle; onze chauffeur brengt u via een mooie route richting de Betuwe en zal u onderweg het één en ander vertellen.

11.45 uur
In Leerdam ligt de boot al op u te wachten om u mee te nemen voor een prachtige lunchcruise  inclusief buffet!

Op het prachtige schip heeft u een panoramisch uitzicht op o.a. de spannende passage van het Hollandse Waterlinie sluisje bij Asperen, dwars door de ontluikende Betuwe. De schepen zijn onlangs volledig nieuw ingericht met minder zitplaatsen, maar met nog meer comfort en uiteraard voorzien van alle moderne gemakken zoals live explicatie, klimaatbeheersing, invaliden toilet, overdekte verwarmde rookruimte enz.

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een uitstekend lunchbuffet voor u klaar: diverse soorten bruin en wit brood, zachte bolletjes, harde broodjes, rozijnenbrood, Betuwse fruitconfituren, diverse soorten zoetwaren, 5 soorten vleeswaren, kaas, margarine, en 2 kopjes koffie of thee. Toeslag voor een kroket is ca. € 1,50 per persoon.

TIP:
Voor een toeslag van ca. € 7, = per persoon is een 3 uur durende rondvaart inclusief warm en koud buffet aan boord ook mogelijk!
Vooraf wordt aan tafel stokbrood met kruidenboter en een kopje groentesoep uitgeserveerd en daarna kan men genieten van een heerlijk buffet met zalmsalade, huzarensalade, rundvleessalade en aardappelsalade, rauwkostbuffet, kippenvleugeltjes, gegrilde kipfilet, pittige gehaktballetjes, culinaire croquetten, warme beenham, pasta, diverse sauzen, rijst, frites en appelmoes.

14.15 uur
U sluit uw bezoek aan de Betuwe af met een bezoek aan de Glasblazerij te Leerdam waar u met eigen ogen kunt zien hoe uit vaardige handen en een wel geplaatste ademstoot een klein wondertje ontstaat!Professionele glasblazers zijn doorlopend aan het werk en maken de prachtigste en kleurigste glazen voorwerpen. Alles wat er gemaakt wordt is dan weer te koop in de bijhorende winkel. Vanaf de tribune heeft u een uitstekend zicht op wat zich een paar meter afstand afspeelt. Er wordt ook door deskundige voorlichters live uitleg gegeven over wat de glasblazers op dat moment doen.

Mensen met een MJK krijgen hier op vertoon van de kaart een korting van € 6,- per persoon. Desgewenst kunt u in het bijhorende restaurant nog wat op eigen gelegenheid gebruiken. (een kopje koffie of thee met appelgebak kost ca. € 4,75 p.p.)

15:30 uur
Vertrek huiswaarts

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 44,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe touringcar
. rondvaart Linge 2 uur
. heerlijk lunchbuffet met drankjes als beschreven
. bezoek aan de glasblazerij inclusief entree en demonstratie
. verzorging van de chauffeur

Andere groepsdagtochten:

Veilen , Varen en Verrassen
Sallandse Heuvelrug 

Van Cruiseschip tot Apfelkorn

08:30 uur
Vertrek uit Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar, DVD en toilet richting Duitsland. Onderweg gebruikt u aan boord van de touringcar een kopje koffie of thee met een heerlijke verse grote gevulde koek van de bakker! Natuurlijk is het ook mogelijk om in Duitsland voorafgaand aan de rondleiding over de werf twee kopjes koffie of thee met gebak te gebruiken; toeslag € 2,50 per persoon.

10:30 uur
We zijn inmiddels aangekomen in het centrum van Papenburg waar de zeer deskundige Nederlandstalige gids al op u staat te wachten om u mee te nemen voor een bezoek aan de Werf; onderweg zal hij of zij alvast het één en ander uitleggen over Papenburg en de bijzondere band met de Meyer Werf!

10:45 uur
Bij de Werf aangekomen stapt u uit en is het tijd voor een reis door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen!

Papenburg is de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd.

De Meyer Werft is een SUPER MODERN BEDRIJF met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt.

U neemt hier deel aan een ruim 1,5 uur durende rondleiding waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt. Vanuit 2 bezoekersgalerijen kunt u de bouw van
de cruiseschepen op afstand volgen. scheepsmodellen en een multimediale afdeling! U eindigt uw bezoek aan de werf met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop.

Voor 2016-2017 staat het volgende gepland:
* ‘Ovation of the Sees’ zal in Februari 2016 het dok uit gaan en verlaat rond 10 maart de werf
* ‘Genting World’ zal in augustus 2016 het dok verlaten en vertrekt dan in september richting zee
*  Voorjaar 2017 volgt de ‘Norwegian Bliss’ en in de herfst van 2017 volgt het 2e schip voor dat jaar;
Aan deze schepen wordt nu al gebouwd en het maakt dus verder niet uit of er een schip buiten ligt (al is dat natuurlijk prachtig om te zien) want binnen wordt er continue doorgebouwd aan de grootste cruiseschepen ter wereld!

13:00 uur
Er wordt natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht dus op een gezellige locatie staat een lekker lunchbuffet voor u klaar: appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei en worstjes, diverse soorten worst en kaas, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt en diverse soorten brood en boter.

14:00 uur
Vertrek richting de Brennerei.

15:00 uur
Deze brennerei waar de bekende Apfelkorn wordt gebrouwen is al sinds jaar en dag een bekende touringcarbestemming en men laat hier graag zie hoe het proces in zijn werk gaat waarmee dit populaire drankje tot stand komt! Het geheel ademt een nostalgische sfeer uit vanwege de prachtige keldergewelven en kloostergangen. De rondleiding duurt van 15.00 – 16.30 uur en er mag natuurlijk geproefd worden! Verder is er bij vertrek voor iedereen een aardigheidje en kunt u indien gewenst nog even shoppen in de bijhorende winkel!

17:30 uur
Verwachte thuiskomst in Zwolle; einde van het programma.
U kunt deze dag ook afsluiten met een lekker diner of buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

PRIJSINDICATIE:
35 –44 personen € 59,50 per persoon
45 – 64 personen € 57,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Op deze reis zijn de Agemene Voorwaarden van toepassing en iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

Deze prijs is inclusief:
• vervoer per luxe KEURMERK touringcar
• kopje koffie of thee met grote gevulde koek van de bakker
• entree en rondleiding Meyer Werf
• uitgebreid lunchbuffet als beschreven
•bezoek aan Apfelkorn Brennerei incl. rondleiding, proeverij en aandenken
• verzorging van de chauffeur

Andere groepsdagtochten:

Voorjaar op de Linge

Kasteel de Haar & Spoorweg museum

Veilen, varen en verrassen

Veilen, varen en verrassen

10:00 uur
Vertrek uit Zwolle voor Veilen , varen en verrassen. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar voorzien van bar, DVD en toilet richting Broek op Langedijk. Onderweg zal hij uiteraard het één en ander vertellen.

12:00 uur
U bent inmiddels aangekomen in Broek op Langedijk waar u bij de Broeker Veiling wordt ontvangen met een lekkere koffietafel: diverse soorten brood, roggebrood, beschuit, 4 soorten vleeswaren, kaas, zoetwaren en roomboter.
Daarbij 2 kopjes koffie of thee naar keuze. Toeslag voor een kroketje is ca. € 1,50 p.p.

13:00 uur
Na de lunch is het tijd om de interessante veiling te bezoeken en woont u een demonstratieveiling bij, nemen deskundige gidsen u mee voor een rondleiding en wordt er een leuke rondvaart gemaakt! (de volgorde wordt door het museum bepaald).

De Broeker Veiling is een uniek museum op en aan het water. Vroeger brachten de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling. De producten werden door het gebouw naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van de veilingklok. Het authentieke veilinglokaal is nog helemaal intact en het publiek kan nog steeds deelnemen aan de groenteveiling!
Wie de klok op het juiste moment stil zet wordt handelaar van de dag! Een unieke, authentieke belevenis waarin spanning, humor en geschiedenis hand in hand gaan.

Met de boot vaart de rondvaartschipper u door het natuurgebied: het voormalig Rijk der Duizend eilanden. Hier ervaart u het oorspronkelijke tuinbouwgebied dat uitsluitend bereikbaar is over water. Afhankelijk van het weer is de boot open of gesloten! Uiteraard vertelt de schipper u onderweg ook van alles!

Het buitenmuseum geeft een indruk van vroeger o.a. met akkers, een kinderboerderij en een boomgaard. Ook kan men zien hoe er gewerkt wordt aan een houten damschuit.

Indien gewenst kunnen we tussen de bedrijven door nog zorgen voor 2 kopjes koffie of thee met een Broeker Bol. Dit kost ca. € 3,25 per persoon.

17:00 uur
Het museum sluit en onze chauffeur staat al te wachten om u naar uw dineradres te brengen.

18:45 uur
U bent inmiddels in op een sfeervolle locatie aangekomen waar het diner voor u klaar staat dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* gesneden rollade, frites, gebakken aardappelen, diverse groenten, salade en mayonaise
* kleine sorbet van vanille ijs, aardbeiensaus en slagroom

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een ander hoofdgerecht, bijvoorbeeld:
Wiener Schnitzel / toeslag € 1,= p.p.
Varkensoester met roomsaus / toeslag € 2,= p.p.
Hollandse Biefstuk met champignons / toeslag € 3,50 per persoon
gebakken zalmmoot met een wijnsaus / toeslag € 3,= per persoon

Het is wel de bedoeling dat u 1 menu kiest voor het hele gezelschap!

Liever een buffet?  U betaalt in dat geval een toeslag van ca. € 7,50 per persoon en het kan er dan als volgt uitzien: vooraf een kopje groentesoep, huzarensalade, appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, zigeunerspiesjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere mini sorbet met slagroom

21:00 uur
Verwachte thuiskomst Zwolle; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
25 – 34 personen € 75,00 per persoon
35 – 44 personen € 66,00 per persoon
45 – 62 personen € 61,00 per persoon
andere aantallen en variaties op bovenstaand programma zijn mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Veilen, varen &  verrassen is inclusief:
• vervoer per luxe touringcar met bar, DVD en toilet
• deskundige dagtochtenchauffeur
• lunch als beschreven
• entree en rondleiding Broeker veiling inclusief demonstratie
• rondvaart met uitleg
• 3 gangen diner gesneden rollade (exclusief drankjes)
• verzorging van de chauffeur

Andere groepsdagtochten:

Veelzijdig Rotterdam

Proef en beleef 70 jaar vrijheid