Archives

Dagtocht Kerstmarkt zaterdag 30 november 2024

We hadden zaterdag 25 november weer een volle bus én een geslaagd dagje uit naar de kerstmarkt in Dortmund.

Volgend jaar, zaterdag 30 november 2024, gaan we weer! Maar waarheen dat weten we nog niet dus neem volgend najaar een kijkje op deze site; dan zie je waar de reis in 2024 heen gaat!

Tegen 11.00 uur* arriveren wij op de plaats van bestemming waar iedereen vrije tijd heeft om te lunchen en te winkelen in deze gezellige en sfeervol versierde stad. We reizen per comfortabele touringcar met airco, bar en toilet, we zorgen, indien gewenst, voor een lekker kopje koffie of thee aan boord (€ 1,50 per kopje) en onze chauffeur laat je keurig bij het centrum uitstappen! Rond 16.30 uur vertrek je weer terug naar Nederland.

Opstapplaatsen:
Zwolle garage IJsseltours Hoekerweg 14 om 07.30 uur – Wezep bij de afrit 07.45 uur – Oldebroek centrum Bushalte 07.55 uur – Elburg 08.05 uur – ‘t Harde 08.15 uur.
Verwachte terugkomst*:
‘t Harde 18.45 uur – Elburg 18.55 uur – Oldebroek 19.05 uur – Wezep 19.15 uur – Zwolle garage 19.30 uur.
* alle genoemde tijden zijn altijd onder voorbehoud!

De prijs voor deze gezellige kerstdagtocht is ca. € 33,50 per persoon en VOL = VOL!!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden dan kun je ons een berichtje sturen of even bellen naar tel. 0525-690042 (tussen 09.30 uur en 18.00 uur) of mailen naar maaike@dagjeuit.net

Hoe gaat het verder in zijn werk?
Deze dagtocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers; zodra je bent aangemeld ontvang je van ons een bevestiging per mail met de betaalgegevens. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, is jouw reservering definitief geboekt.

Woudagemaal & Hindeloopen

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco en toilet, uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Friesland.

10:00 uur
Bij het Woudagemaal wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en Friese Oranjekoek.

10:30 uur 
Na de koffie nemen deskundige gidsen u mee voor een bezoek aan het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld!

DE KRACHT VAN STOOM EN WATER
Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen.

STRIJD TEGEN HET WATER
Het gemaal wordt nog steeds ingezet om het waterpeil in de Friese wateren te verlagen. Om de ketels te vullen met water, de zware stookolie voor te verwarmen en de acht pompen één voor één op te starten, is een ploeg van minimaal elf mensen nodig. Na zes uur opstarten en opwarmen draait de bijna 100 jaar oude machine op volle toeren. En dat is een fantastisch gezicht! Het Woudagemaal staat vanaf 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO.

INTERACTIEVE RUIMTE
In het bezoekerscentrum worden jong en oud geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De interactieve expositie biedt een kijkje in de wereld van stoom, kracht, waterbeheer en beweging. In het interactieve bezoekerscentrum wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe de machines van het gemaal werken, en welke werktuigbouwkundige, natuurkundige en technische principes hieraan ten grondslag liggen. Zo wordt verteld hoe het stoomgemaal functioneert en waarom het gemaal door UNESCO is erkend als van een uitzonderlijke universele waarde. De rondleiding met deskundige gidsen, duurt ca. 1 uur en daarna heeft u dan nog de tijd om de 3D film te bekijken (van ca. 15 minuten) en de interactieve bezoekersruimte te bezoeken.

13:00 uur
Op een eenvoudige locatie in Hindeloopen aangekomen, staat een lekkere lunch voor u klaar: kop soep, suikerbrood, roggebrood met Friese kaas, boerenbrood met worst, kroket en 1 consumptie inbegrepen. Eventueel is een pannenkoekmaaltijd (Kop soep, pannenkoek met warme kersen, slagroom, amandel en chocoladesaus/toeslag ca. € 1,50 p.p.) of koffietafel met kroket (toeslag ca.
€ 3,00 p.p.) ook mogelijk.

14:00 uur
Na de lunch bezoekt u het Eerste Friese Schaatsmuseum; een leuk museum dat een bezoekje meer dan waard is!

In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwenoude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.

15:00 uur
U heeft de tijd om even de benen te strekken en rond te kijken in het prachtige dorp, de haven, in de leuke winkeltjes of bij de rommelboerderij waar u teruggaat in de tijd en alles te koop is! Voordat u weer vertrekt staat er desgewenst nog een kopje koffie of thee met suikerbrood voor u klaar; kosten ca. € 5,00 p.p.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kan er onderweg nog gedineerd worden, bijvoorbeeld in de buurt van Emmeloord rond 17.45 uur:
* Heldere kippensoep in terrine
* Gesneden Varkenshaas, warme groentekrans, gebakken aardappelen, frites pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* Bosvruchtenmousse
In dat geval bent u rond 20.30 uur thuis en betaalt u een toeslag van ca. € 22,50 voor diner en extra bus-huur.

Prijsindicatie
45 – 54 personen € 61,00 per persoon
55 – 62 personen € 59,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
*2 kopjes koffie of thee met Oranjekoek
*entree en rondleiding en film Wouda Gemaal
*lunch met drankje als beschreven
*entree Schaatsmuseum
*vrije tijd Hindeloopen
*verzorging van de chauffeur

Foto’s  Remco van Faassen

Kerstmarkt Essen

Rond 11.00 uur* arriveren wij in Essen waar iedereen vrije tijd heeft om te lunchen en te winkelen in deze gezellige en sfeervol versierde stad. We reizen per comfortabele touringcar met airco, bar en toilet, we zorgen voor koffie met een lekker kerstkoekje aan boord (tegen betaling) en onze chauffeur laat je keurig in het centrum uitstappen! Om 16.45 uur vertrek je weer uit Essen terug naar Nederland.

De Kerstmarkt van Essen staat tot ver over de stadsgrenzen bekend om zijn gevarieerde kraampjes, het culinaire aanbod en zijn romantische uitstraling!
Bezoek de kerstmarkt in Essen waar het tegen de kerstperiode magisch mooi is!
Rond de Willy-Brandt-Platz, Rathenaustrasse, Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt staan zo’n 200 kraampjes voor je klaar en in het sfeervolle licht van de “Essener Lichtweken”  is het nog meer genieten van de speciale adventstijd! Volg de lichtjes en je komt vanzelf bij de diverse kerstmarkten!

Uniek in Essen is de Middeleeuwse kerstmarkt rond de kerk op de Markt. Hier vind je mooi houtsnijwerk, speelgoed en allerlei heerlijke lekkernijen! Verder is er uiteraard de internationale kerstmarkt met kramen uit landen als Cuba en Afrika met originele lokale producten. Met meer dan ruim 450.000 lichtjeskijk je in Essen je ogen uit!

Deze dagtocht kost slechts € 29,50 per persoon, gebaseerd op een minimale deelname van 45 personen!

GPS sloepentocht op de Kagerplassen

GPS SLOEPENTOCHT OP DE KAGERPLASSEN!

12:15 uur
Vertrek per luxe touringcar richting Leiden. U kunt u natuurlijk ook eerder naar Leiden vertrekken en ‘s morgens bijvoorbeeld een bezoek aan Corpus brengen (entree ca. € 15,= p.p.) of deelnemen aan het ludieke Ganzenbordspel in Leiden (ca. € 15,= p.p.)/. Ook een combinatie met Den Haag is mogelijk ( Madurodam /ca. € 14,= p.p.), Omniversum / ca. €  10,= p.p., allerlei strandactiviteiten, rondvaarten, steptochten solextochten, etc.).

Wilt u beginnen met een lunch dan kan dat ook in de buurt van Leiden vanaf ca. € 12,50 p.p.; wij werken het graag voor u uit!

13:30 uur
U wordt hartelijk ontvangen met koffie, thee en appeltaart met slagroom en terwijl u geniet van de koffie krijgt u alvast enige informatie over het middagprogramma waar u deelneemt aan een interactief bedrijfsuitje op en rondom de Kaagerplassen met een hoog teambuilding karakter!

Nadat uw gezelschap in teams van 8 personen is verdeeld gaat men per sloep, voorzien van een tablet met 4G internet, de strijd aan op het water. Ieder team bepaalt hierbij zijn eigen route. Het uiteindelijke doel van deze Interactieve game is uiteraard het scoren van zoveel mogelijk punten. Via de speciaal voor de Game ontwikkelde app probeert u met uw team zoveel mogelijk GPS coördinaten (waypoints) te bezoeken.

Op ieder gevonden coördinaat wordt een vraag of opdracht geactiveerd. Dit kan zijn: het beantwoorden van een vraag, het uitvoeren van team- of foto-opdrachten. Uiteraard leveren de wat verder gelegen coördinaten en moeilijkere opdrachten meer punten op dan de dichterbij gelegen coördinaten en makkelijke opdrachten.

Tailormade
Het is ook mogelijk een aantal bedrijf gerelateerde vragen in het programma op te nemen, waardoor uw programma een eigen karakter krijgt. Tijdens dit superleuke sloepuitje krijgen de teams regelmatig een tussenstand door, wat leidt tot een spannende competitie. Gedurende de game kunnen de teams onderling met elkaar chatten en staat u in directe verbinding met uw spelleider.

Let op! De spelleider is wellicht beïnvloedbaar en kan op sommige opdrachten bonuspunten verstrekken, mits u de opdracht op een ludieke wijze uitvoert!

17.00 uur
De teams druppelen weer binnen; er is tijd voor een drankje (niet inbegrepen) en aansluitend is er de prijsuitreiking (medailles) voor het beste team!

Extra informatie t.a.v. de vragen en opdrachten die men onderweg krijgt:
In het programma zitten vragen en opdrachten verwerkt als de teams op een waypoint arriveren. U kunt hierbij denken aan specifieke vragen over de omgeving (in dit geval de Kaagerplassen), hersenkrakers, rekenopdrachten en algemene kennisvragen. U kunt ook bedrijf gerelateerde vragen aanleveren of vragen met betrekking tot collega’s, die dan in het programma verwerkt zullen worden. Qua opdrachten moet u denken aan opdrachten zoals: “maak met je team een groepsfoto van een door jullie aangenomen originele yoga houding” of “bouw met uw team een zandsculptuur van jullie bedrijfslogo op het recreatiestrand ‘t Joppe” of “Leg binnen de speeltijd de tangrampuzzel”. De foto van het eindresultaat moet dan worden geüpload via de tablet, waardoor de spelleider bonuspunten kan geven.

Optioneel: extra “begeleide” teamopdrachten
Tegen een meerprijs van ca. € 250, = per opdracht + éénmalig ca. € 155, = voor de instructeur kan men één of meerdere begeleiders op eilandjes plaatsen voor een begeleide teamopdracht. De teams moeten dan met hun sloep aanleggen en krijgen een teamopdracht van de instructeur.

Mogelijke opdrachten zijn:
* Katapult bouwen:
Het team dient met een aantal balken, enkele stukken touw en fietsbinnenbanden een reuzenkatapult te bouwen naar eigen inzicht. Met deze katapult mag binnen een bepaalde bouwtijd slechts 1 proefschot worden afgevuurd. Welk team bereikt met het ‘echte’ schot de grootste afstand? Een ideale samenwerkingsopdracht, die naast het serieuze tintje zeker de nodige hilariteit teweeg zal brengen.

* Portofoon Tangram:
Een oud Chinees puzzelspel, waarbij vlakken in verschillende vormen tot een bepaalde figuur kunnen worden gelegd. De te leggen figuren worden aangegeven met een voorbeeld op papier. De ene helft van het team moet de te leggen figuren communiceren met de andere helft van het team, die de stukken in handen heeft. Alle communicatie vindt plaats middels een portofoon.

* Skilat lopen:
Zes teamleden nemen achter elkaar plaats op houten skilatten. Vervolgens loopt het team zo snel mogelijk het vooraf uitgezette parkoers af en dat klinkt gemakkelijker dan het is.  Teamwork en goede coaching is van belang om een snelle tijd neer te zetten.

Deze opdrachten zijn echter niet noodzakelijk, maar kunnen een leuke aanvulling zijn om in het programma op te nemen!
Wat betreft de drankjes aan boord; deze mag u zelf meenemen maar kunnen uiteraard ook verzorgd worden. In dat geval krijgt u een koelbox mee en de prijs voor frisdranken bedraagt ca. € 2,00 per consumptie. Men raadt alcohol gebruik af aan boord om problemen te voorkomen. Een hapje mee aan boord, bijvoorbeeld een ‘Hollands Plankje’ voor 4 personen (ca. € 10,00 per plankje) of tapas voor 4 personen (ca. € 12,50) kan ook!

17:30 uur

Vertrek naar uw dinerlocatie.

18:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
Carpaccio van ossenhaas met Parmezaanse kaas
* gebakken zalmfilet met een kruidenpuree en witte wijnsaus,
verse groenten, frites,
 frisse salade
* sorbetijs

Uiteraard is een ander menu of bijvoorbeeld een lekkere BBQ op de sloeplocatie ook mogelijk. U kunt ook kiezen voor een heerlijk live cooking buffet waarbij tevens uw drankjes zijn inbegrepen! Dit kan bijvoorbeeld vanaf 18.00 uur in Voorschoten op de vrijdag- en zaterdagavonden en ziet er als volgt uit:
Op een sfeervolle locatie staat een heerlijk live cooking Buffet voor u klaar. De koks staan geheel tot uw beschikking om uw vis- of vleesgerecht à la minute te bakken of te grillen en uiteraard kunt u ook zelf uw wok gerecht samenstellen. Verder kunt u genieten van heerlijke voorgerechten en een uitstekend nagerechtenbuffet met o.a. schepijs, bavaroises, fruit, gebak en soesjes. Na al dit lekkers sluit u af met een lekkere café crème, cappuccino, koffie verkeerd, espresso of een kopje thee!
Onbeperkt koffie, thee, frisdranken, bier en wijn zijn inbegrepen tot 22.00 uur!

Kiest u voor dit buffet in plaats van voor het 3 gangen diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 16,00 per persoon op vrijdag en € 18,50 per persoon op zaterdag maar dan zijn natuurlijk ook de drankjes inclusief die er bij het diner nog bijkomen!

20.00 uur

Vertrek huiswaarts

21:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE
Wij kunnen u dit programma aanbieden voor € 125,00 per persoon bij een deelname van 60-64 personen. Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* Kopje koffie of met gebak
* Uitwerking tailormade programma indien gewenst
* Deskundige Instructie van de Game
* Gebruik van 8 sloepen (maximaal 64 personen)
* Gebruik van tablets met 4G internet
* Medailles voor het winnende team
* drie gangen diner zalm als beschreven (excl. drankjes)
* Verzorging van de chauffeur
   Voor het varen is geen vaarbewijs nodig

TIP:
Komt dit arrangement boven uw beschikbare budget, dan kunt u overwegen om te kiezen voor een GPS sloepentocht zonder opdrachten. Na de uitleg vaart u met gebruik van een GPS systeem een leuke route over de Kagerplassen. De sloepen varen tijdens deze sloepentocht onafhankelijk van elkaar kriskras over de Kagerplassen. U vaart niet alleen op groot vaarwater maar ook in mooie afgelegen slootjes. Zo vaart u ontspannen en heel divers over de Kagerplassen. Snel varen tijdens dit leuke bedrijfsuitje is absoluut niet nodig. Onderweg kunt u eventueel bij een restaurantje op Kaageiland aanleggen voor een pauzedrankje De GPS sloepentocht is ca. 18 km lang en in tijd ca. 2 ¼ uur varen (excl. GPS uitleg). Kiest u hiervoor dan krijgt u een korting van ca. € 15,= per persoon.

Genieten in Rotterdam

08:45 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Rotterdam.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de Erasmusbrug waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een prachtige rondvaart. We moeten ca.  een kwartiertje voor vertrek aanwezig zijn. De chauffeur kan u pal voor de aanlegsteiger uit laten stappen!

11:00 uur
Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste zeehaven ter wereld! U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg!
Aan boord staat een kopje koffie met appelgebak voor u klaar; toeslag voor een 2e kopje is ca. € 2,95 per kopje.

12:30 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgde lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood diverse soorten kaas en vleeswaren, zoetbeleg en 2 kopjea koffie, thee en melk.

13:45 uur
U bent weer terug bij de bus waarna het tijd is voor het middagprogramma. Wij bieden u de volgende mogelijkheden aan:

* EUROMAST
Met een supersnelle lift bent u in een paar seconden op 100 meter hoogte en heeft u de tijd om van het uitzicht te genieten! De liefhebbers kunnen nog een stukje verder gaan met de Euroscoop*;
U ondergaat de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend doorgaat naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens.  Het maakt qua prijs overigens niet uit of men wel of niet doorgaat naar het hoogste punt! * De Euroscoop bezoeken is altijd onder voorbehoud! Bij slecht weer etc. heeft men het recht de Euroscoop te sluiten en kan men uiteraard wel tot het eerste platform op 100 meter komen! Duur ca. 1 uur/Kosten ca. € 11,00 per persoon

* RONDLEIDING MARKTHAL
In een rondleiding van een uur bezoekt u met een goed ingevoerde gids de Markthal, het nieuwste icoon van Rotterdam. De marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, de tijdtrap en het indrukwekkende kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen. Verder kunt u veel interessante achtergrondinformatie verwachten over de Markthal. Vanzelfsprekend geven de gidsen u graag tips voor leuke zaakjes in de Markthal! Duur ca. 1 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 150,= per gids

* BEZOEK AAN VAN NELLE FABRIEK
Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte        een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.  In een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst aan bod. Kosten ca. € 195, = per gids/ duur ca. 1 uur/ maximaal 20 personen per gids.

* RONDLEIDING KUIP
Vanaf 15 personen is het mogelijk een twee uur durende privérondleiding te reserveren. Er zullen geen andere bezoekers bij de groep aansluiten. Tijdens deze rondleiding brengt u een bezoek aan verschillende hoogtepunten van De Kuip zoals de spelerstunnel en het ereterras. Een bezoek aan het Feyenoord Museum is hierbij uiteraard inbegrepen. Na afloop van de rondleiding wordt de (opgedane) Feyenoord kennis getest d.m.v. de rode/gele kaarten quiz, met een leuke verrassing voor de winnaar!
Kosten ca. € 17,50 per persoon inclusief quiz en een verrassing voor de winnaar van de quiz! (Alleen mogelijk indien er geen wedstrijden gespeeld worden)

*  RONDLEIDING SS ROTTERDAM
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: U stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende “De Rotterdam”! Ervaar het exclusieve cruisegevoel en de magie van vroeger met het vrije gevoel van nu. Tijdens uw rondwandeling liggen meer dan 50 jaar illustere scheepsgeschiedenis en een magistraal schip vol vaderlandse cultuurhistorie aan uw voeten!

Het stoomschip Rotterdam is het vijfde schip met die naam, dat door de Holland Amerika Lijn in de vaart werd gebracht. Zij is het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd en geldt als visitekaartje van Nederlands vakmanschap op scheepsbouwgebied. Bezoek met deze rondleiding de boeg en de brug, neem een kijkje in het stuurhuis en spiek in de achterliggende ruimten. De hooggelegen sportdekken en de achtersteven bieden u een fantastisch uitzicht. Kijk rond in de kaartenkamer, de radiokamer en de kapiteinshut. De authentieke zalen zijn, indien beschikbaar, adembenemend! Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bekijk ook de korte film in het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. Maak deze rondleiding over het schip met audiofoon en luister naar de aanwijzingen en scheepsverhalen van de Shiphosts. Duur ca. 75 minuten/kosten entree + audiotour ca. € 13,50 p.p.

Natuurlijk kunt u uw gasten ook vrije tijd geven (of eerst een rondleiding Markthal en daarna vrije tijd; op zaterdag is er ook een gezellige en grote markt en u zit ook gelijk midden in het centrum!) of u kunt een bezoek aan bijvoorbeeld Blijdorp, Museum de Kunsthal, Het Maritiem Museum, Delfshaven etc. brengen. Wilt u meer weten? Wij werken het graag voor u uit!

16:30 uur 
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunnen wij onderweg een heerlijk diner of een (live cooking) buffet voor u verzorgen; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 69,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar
* havenrondvaart Spido 75 minuten
* 1 kopje koffie of thee met appelgebak
* heerlijke lunch met kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd in Rotterdam (excl. entreegelden/afhankelijk van wat men wil doen)
* verzorging van de chauffeur

 

 

3 Dagen bedrijfsuitje bruisend Berlijn!

Dag 1

07:00 uur
Onze luxe touringcar staat voor. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Duitsland.
Wij kunnen zorgen voor een goed gevulde bar aan boord en hebben alvast voor iedereen een lekker kopje koffie of thee met een heerlijke verse gevulde koek voor u klaarstaan! Uiteraard kunt u ook zelf zorgen voor lunchpakketjes, drankjes etc.

09:30 uur
In de buurt van Osnabrück maken we de eerste stop, die we gebruiken voor een lekker ontbijtbuffet dat er als volgt uit kan zien: verschillende soorten brood & broodjes zoals stokbrood, ovenverse croissants, zoete gebakjes/taart, boter, (dieet)margarine, zoetbeleg, diverse soorten vleeswaren en kaas, diverse soorten yoghurt, verse fruitsalade, muesli, cornflakes, verse tomaat en komkommer, roerei, champignons, spek, kleine worstjes, gekookte eieren, gebakken eieren, gegratineerde tomaten en koffie, thee, chocolademelk, vruchtensappen, tomatensap, water, melk & karnemelk naar believen.
Wilt u liever geen ontbijt dan kan dat; in dat geval krijgt u een korting van ca. € 18,00 per persoon, maar we moeten dan nog wel een stop maken van 45 minuten vanwege de rijtijdenwet!

10:30 uur
U gaat weer verder richting Berlijn en uiteraard zal er onderweg nog 1 keer worden gestopt.

16:30 uur
We zijn inmiddels in Berlijn aangekomen en om de stad alvast een beetje te leren kennen, beginnen we met een leuke historische rondvaart over de Spree. De bus kan u hier vlakbij afzetten. Tijdens deze boottocht kom je langs een aantal bekende bezienswaardigheden van Berlijn. De vaart duurt ca. 1 uur en vertrekt om 16.15 uur. Onderweg krijg je uitleg in het Duits via een band maar wil je liever een Nederlandse uitleg dan kan dat ook; hiervoor betaal je een toeslag van ca. € 2,00 p.p.

17:45 uur
U bent weer terug bij de bus en uw chauffeur brengt u naar uw hotel. 
Dit moderne stadshotel ligt op 2 minuten lopen van de tramhalte Am Friedrichshain en op 1 km (ca. 15 minuten lopen) van de Alexanderplatz. De warme, moderne kamers zijn voorzien van gratis wifi, een flatscreen-hdtv, thee- en koffiefaciliteiten, een bureau en designertoiletartikelen. Dit superior 4-sterrenhotel biedt een sauna op de bovenste verdieping, een fitnessruimte en kamers met airconditioning en gratis WiFi. Je verblijft hier in de Berlijnse wijk Mitte. De kamers van Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz zijn voorzien van grote ramen en een lichte inrichting. Je vindt er faciliteiten voor warme drankjes en een flatscreen-tv. Direct buiten het hotel stoppen er trams en bussen. Het mooie Volkspark Friedrichshain bevindt zich op een steenworp afstand.
Nadat men de bagage naar de kamer heeft gebracht is het tijd om richting dinerlocatie te gaan. Wij doen dit per metro omdat de bus vanwege de rijtijdenwet stil moet staan. De rit per OV duurt ca. 25 minuten naar de dinerlocatie.

19:30 uur
In het restaurant van uw hotel staat een 3 gangen diner in buffetvorm voor u klaar; einde dag 1

Dag 2,

Vanaf 7 uur staat het lekkere ontbijtbuffet al voor u klaar; iedereen gebruikt het ontbijt op eigen gelegenheid.

09:00 uur
Uw chauffeur staat voor; het is tijd om de stad nader te verkennen en dat doen wij uiteraard met een goede Nederlandstalige gids die u meeneemt op een boeiende reis! U passeert vele highlights van de stad zoals de Reichstag, Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kaufhaus des Westens, Tiergarten, Holocaust Monument, resten van de muur etc..

Onderweg tijdens de stadstour wordt er ook regelmatig gestopt, zoals bijvoorbeeld bij de  Mauergedenkstätte  http://www.berliner-mauer -gedenkstaette.de/de/ waar uw gids een duidelijke uitleg geeft over het DDR-regime en de bouw en val van de muur (zeer de moeite waard en indrukwekkend).
Nadat de Berlijnse Muur in 1989 is gevallen, zijn de meeste stukken muur zo snel mogelijk uit de stad verdwenen. Iedereen, op de DDR-staatshoofden na, was blij dat die verdomde muur eindelijk weg was. Waarom zou je die dan nog behouden? Voor diegenen die de Koude Oorlog niet bewust hebben meegemaakt, is het nu dus lastig een voorstelling te maken hoe het leven met de muur was. Hier krijg je daar dus een goed en indrukwekkend beeld van. Naast een origineel stuk muur met wachttoren staan er ook veel informatieborden over vluchtpogingen die in de Bernauer Straße hebben plaats gevonden. De straat maakte deel uit van de Franse sector van West-Berlijn en de deuren en ramen van de huizen werden nadien dichtgemetseld. De Bernauer Straße is belangrijk in de geschiedenis van Berlijn, omdat hier net na de afsluiting van de Sectorengrenzen, in augustus 1961, mensen uit hun ramen zijn gesprongen om aan het DDR-regime te ontsnappen. Hun huizen stonden in Oost-Berlijn, maar de stoep voor hun voordeur was West-Berlijn en de enige mogelijkheid om nog te kunnen ontsnappen, was door te springen in het Westen vanaf een verdieping. Verder is de Bernauer Straße bekend vanwege de vele tunnels die hier zijn gegraven van West naar Ost en door die tunnels zijn tientallen mensen uit Oost-Berlijn gevlucht, in totaal zijn er 5.000 inwoners van Oost-Berlijn naar het Westen gevlucht. Hierbij kwamen er 192 om het leven.

Ook een bezoek aan Topografie des Terrors  http://www.topographie.de/ waar je de gruwelijke macht van de Nazi kopstukken ziet in een indrukwekkende en gratis tentoonstelling, is zeer de moeite waard. Dit is niet bij de tour inbegrepen maar kunt u uiteraard wel later op eigen gelegenheid bezoeken!

13:00 uur
Einde van de tour; uw gasten hebben de middag vrij om Berlijn op eigen gelegenheid te bezoeken.

Liever samen iets doen?
Dit is een greep uit de vele mogelijkheden en uiteraard kunt u hiermee ook ‘schuiven’ dus bijvoorbeeld de 1e dag een bezoek aan de Fernsehturm in plaats van de rondvaart of een fiets- of wandeltocht door Berlijn met gids in plaats van de tour per bus al kom je met de fiets weer op heel andere plekken dan met de bus!

*Ondergrondse stadswandeling “Berliner Unterwelten”
Honderden mensen lopen elke dag langs het metrostation Gesundbrunnen.
Nog maar weinigen staan stil bij de historie van dit station en het omringende metrostelsel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft dit ondergrondse stelsel veel Berlijners het leven gered. Maar hoe oncomfortabel moet het geweest zijn om vast te zitten in de smalle ruimtes met het constante geluid van de grote ventilatoren en het gedonder van de bombardementen. Deze sfeer is tot op de dag van vandaag nog steeds voelbaar. Advies: draag tijdens dit bedrijfsuitje warme kleding en stevige schoenen. Er zijn rondleidingen met verschillende thema’s, bijvoorbeeld de Koude Oorlog of de Tweede Wereldoorlog. Een rondleiding duurt circa 1,5 uur/Kosten voor 2 gidsen ca. € 400,00 totaal 

*Schloss Charlottenburg
Schloss Charlottenburg is het enige slot van de Hohenzollern in Berlijn dat nog overeind staat. Na zware schade door bombardementen in 1943 is het zorgvuldig gerestaureerd. Het slot werd gebouwd vanaf 1695 als buitenverblijf voor koningin Sophie Charlotte en heette aanvankelijk Lietzenburg. Door de tijd heen hebben er vele uitbreidingen plaatsgevonden. De laatste bouwfase begon in 1787 toen het theater aan het einde van de oranjerie werd toegevoegd. In de vleugels van het paleis en de paviljoens zijn interessante tentoonstellingen ondergebracht.
Een bezoek met audioguide duurt circa 2 uur/Kosten ca. € 12,50 per persoon

*Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen
De gevangenis waar mensen in voorlopige hechtenis werden vastgehouden door het voormalig Oost-Duitse ministerie van Staatsveiligheid (MFS), of ook wel ‘Stasi’ genoemd, is sinds 1994 een monument. De gevangenis wordt beheert door een stichting die zorg draagt voor de verstrekking van informatie via tentoonstellingen, evenementen en publicaties. Op deze manier dragen zij bij tot het kritisch bewustzijn van de methoden en de gevolgen van politieke vervolging en onderdrukking in de communistische dictatuur. Aangezien de overgrote meerderheid van de gebouwen, uitrusting en meubilair intact zijn gebleven biedt de gedenkplaats een zeer authentiek beeld.
Een bezoek met Duits- of Engelstalige gids duurt circa 2 uur/Kosten ca. € 9,00 per persoon > uw groep zal worden verdeeld in kleinere groepen

FIETSTOCHT BERLIJN 3 UUR > ECHTE AANRADER!
Er zijn diverse routes mogelijk zoals het Hart van Berlijn, een Architectuur Tour en de Berliner Muur tocht; om een mooi beeld van de stad te krijgen raden wij u de tocht door het Hart van Berlijn aan; Berlijn – ooit de grootste industriestad van Europa – is wereldgeschiedenis op elke straathoek. Tot het einde van de Eerste Wereldoorlog was Berlin-Mitte het centrum van het Duitse keizerrijk; na de WOI het slagveld van communisten en nationaalsocialisten. Hier begaat Hitler zelfmoord in een totaal verwoeste „Welthauptstadt Germania“. Na 1945 is er de deling van Duitsland en zijn hoofdstad die met de bouw van de Berlijnse Muur in 1961 definitief lijkt. Maar dan in november 1989; de val van de muur en de hereniging van Duitsland! Berlijn wordt het centrum van techno muziek en regering en parlement komen. Er wordt gebouwd, gebouwd en nog eens gebouwd. Het wordt allemaal mooier, moderner en chiquer. Maar klaar? Dat lijkt het nooit te zijn!
Kortom; een mooie en gezellige fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden door het oude en nieuwe centrum van Berlijn!
Uw gezelschap wordt verdeeld in kleine groepen van ca. 15 personen per groep en elk groepje krijgt een Nederlandstalige gids mee die je van alles vertelt onderweg. Er wordt uiteraard onderweg ook regelmatig stil gestaan! Duur ca. 3,5 uur/Kosten ca. € 35,00 per persoon, inclusief begeleiding van Nederlandstalige gidsen & fietshuur.

Rondleiding op vliegveld Tempelhof
De voormalige luchthaven Tempelhof heeft in 2008 haar deuren moeten sluiten. Nu is het terrein omgebouwd tot park en kun je er waanzinnig skateboarden, fietsen of hardlopen. Aan de rand van het park zijn community tuintjes aangelegd en in het luchthavengebouw in nazi-bouwstijl worden rondleidingen gegeven. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 17,50 per persoon

Fernsehturm > ook mooi als het schemer is!
De televisietoren, door de Berlijners zelf Telespargel genoemd, is met zijn 365 meter de hoogste toren van de stad en een van de hoogste torens van Europa en is daarom tijdens uw bedrijfsuitje aan Berlijn een bezoek meer dan waard! De Berliner Fernsehturm is naast de Brandenburger Tor en de Reichstag 1van de belangrijkste herkenningspunten van Berlijn. Zonder Fernsehturm is Berlijn geen Berlijn!

Over de Berlijnse Fernsehturm
De 365-meter hoge toren is naast een functionele televisietoren uit DDR-tijden ook een populair uitzicht platform én het hoogste bouwwerk in Duitsland.
Door de grote bal onder de spitse toren is de Fernsehturm erg herkenbaar en dankzij zijn hoogte zie je de Fernsehturm vanuit bijna alle hoeken van Berlijn boven de rest van de stad uitsteken. In die bol zit een uitkijkplatform en een restaurant waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over Berlijn, en tot zelfs ver daarbuiten.
De Feiten
De Fernsehturm is 365 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van Berlijn.
Op 203 meter hoogte bevinden zich een restaurant en een uitzichtplatform.
De toren is gebouwd tussen 1965 en 1969. Op 3 oktober 1969 is de Fernsehturm in gebruik genomen. De Fernsehturm bevindt zich in het voormalige Oost-Berlijn.
Bovenop het betonnen deel bevindt zich een bol bedekt met plaatstaal met daarin het uitzichtplatform en een restaurant.
Let op: Dit is een zeer drukke bestemming en je moet de kaarten ver van tevoren reserveren voor een bepaalde tijd en dan nog kan het zijn dat je even in de rij moet staan maar voor een toeslag van ca. € 4,00 is het mogelijk een ‘fast track’ ticket te kopen! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 22,50 per persoon

* Voormalig Concentratiekamp Sachsenhausen > zeer indrukwekkend en daardoor wellicht niet voor iedereen geschikt
Ten noorden, op ca. 1 uur rijden van Berlijn, ligt Sachsenhausen Memorial.
Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zijn in het Sachsenhausen concentratiekamp zo’n 50.000 mensen omgekomen. Het kamp werd in 1936 gebouwd door gevangenen uit Esterwegen. Als gevolg van de wreedheden van de SS-bewakers en ondervoeding, overleefden de meesten gevangenen dit kamp niet. U bezoekt onder andere de strafcellen, het crematorium en het executieterrein, de ziekenhuisafdeling pathologie en de plek waar slachtoffers werden ‘gedumpt’. Entree is gratis/ rondleiding Nederlands duurt ca. 2 uur en kost ca. € 6,00 per persoon (afhankelijk van het aantal gasten en exclusief eventuele extra buskosten omdat dit buiten de stad ligt (je bent dus totaal een uur of 4 kwijt incl. er heen rijden en weer terug de stad in > dit is eventueel ook te boeken op zondag na het ontbijt en daarna door naar Nederland al is het ook wel een ‘beladen’ bezoek….).

18:00 uur
Iedereen wordt verwacht op een gezellige locatie waar een eenvoudig diner in buffetvorm voor u klaarstaat; we gaan ook hier weer uit van een soortgelijk menu als de 1e dag.

20:00 uur  
Na het diner lopen we terug naar het hotel of gaan we daarheen per metro (afhankelijk van uw hotelkeuze) Uiteraard kan men ook in het centrum blijven of u brengt met de hele groep een bezoek aan de Fernsehturm bij schemer; einde dag 2

Dag 3,

Vanaf 7 uur kan men gebruik maken van het ontbijtbuffet en daarna wordt de bagage aan boord van de touringcar gebracht die vanaf 9 uur klaar zal staan.

09:00 uur
U brengt nog een laatste bezoek aan het centrum waar u nog iets kunt bezoeken of samen iets kunt ondernemen (zie de suggesties hierboven beschreven)

TIP
: Om uw bezoek aan Berlijn af te sluiten is een bezoek aan Potsdam ook een echte aanrader!
Potsdam, de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg, ligt op zo’n 30 kilometer van Berlijn. Potsdam was lang de woonplaats van de Pruisische koninklijke familie waardoor de stad een erg prestigieus imago genoot. Vandaag staat de stad vooral bekend om de Conferentie van Potsdam in 1945 waar het akkoord gesloten werd na de Tweede Wereldoorlog. Potsdam is bijna het Versailles van Berlijn, ga er ronddwalen in en rond de gigantische koninklijke paleizen, de groene stadsparken verkennen en de Russische en zelfs Hollandse wijk bezoeken!

Onze gidsen kunnen u hier gedurende 2 uur een prachtige rondleiding te voet en per bus geven; Helaas is het met grotere groepen moeilijk om Slot Sanssouci of Cecilienhof te bezoeken want dan moet je in kleine groepjes van ca. 25 worden gesplitst en dat redt je vaak niet met de tijd maar een rondleiding door de prachtige tuinen en een bezoek aan Cecilienhof (u blijft wel buiten) en de Russische en Hollandse wijk, is ook zeer de moeite waard! Kosten ca. € 8,00 per persoon/Duur ca. 2 uur. Na de rondleiding hebben uw gasten nog even vrije tijd om te lunchen of wat te drinken voordat we terug naar Nederland gaan.

13:00 uur
Vertrek richting Nederland.

17:15 uur
U sluit deze reis af met een lekker en goed verzorgd dinerbuffet dat er als volgt uit kan zien: soep van de dag – uitgebreid saladebuffet – 2 verschillende hoofdgerechten met groente- en aardappelgarnituur en een lekker dessertbuffet. Tevens is 1 drankje per persoon inbegrepen (bier, wijn of fris). Uiteraard is een ander menu of een andere locatie ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden; zonder diner krijgt u een korting van ca. € 24,00 per persoon.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Extra informatie OV Berlijn
Even afhankelijk van welk hotel u kiest en wat het programma precies gaat worden, zullen we af en toe gebruik maken van de Metro omdat de bus stilstaat vanwege de rijtijdenwet.

1. Losse tickets
Wanneer u slechts een of enkele ritten maakt in Berlijn ligt het voor de hand losse tickets te kopen, deze zijn er in verschillende soorten en maten. Voor een kort ritje van maximaal drie haltes met de S-Bahn of U-Bahn betaalt u ca. € 2,00. Dit ticket kan erg handig zijn als u de stad grotendeels te voet wilt verkennen. Bovendien is overstappen met dit ticket eveneens toegestaan, het maximum van drie haltes in acht genomen. In bussen en trams is het ticket ook te gebruiken met een maximum van zes haltes, maar zonder overstap. Een iets uitgebreidere enkele reis, onbeperkt overstappen en gebruikmakend van elk vervoersmiddel naar keuze gedurende twee uur, kost ca. € 2,90 voor zones A en B. Het is alleen niet mogelijk om te reizen in de richting van uw beginpunt. Dit wordt gezien als een terugreis en hiervoor is een nieuw ticket vereist. Doorgaans volstaat een ticket voor zone AB. Wanneer u meerdere losse tickets denkt te gebruiken kunt u er ook vier tegelijk kopen en daarmee geld besparen. Voor vier korte ritten betaalt u ca. € 5,75, de prijs van vier normale tickets voor zone AB is ca. € 9,00.

2. Periodetickets
Indien u een dag gebruik wilt maken van het openbaar vervoer in Berlijn, dan kunt u een dagkaart kopen voor ca. € 9,00, deze is geldig in zones A en B. Dit ticket is goedkoper dan drie normale losse tickets. Meer info over de prijzen voor het openbaar vervoer in Berlijn kunt u hier raadplegen.

3. WelcomeCard en CityTourCard
Berlijn heeft twee kaarten speciaal voor toeristen die kunnen worden gebruikt in het openbaar vervoer en toegang geven tot toeristische attracties. U kunt kiezen tussen de Berlin WelcomeCard (vanaf ca. € 23,00 voor 48 uur) en de Berlin CityTourCard (vanaf ca. € 20,00 voor 2 dagen). Als het u slechts te doen is om het openbaar vervoer in de stad, dan kunt u beter kiezen voor periodetickets. Het belangrijkste verschil tussen beide kaarten is dat de WelcomeCard korting biedt bij meer dan 200 attracties en de CityTourCard bij slechts 15 attracties. Beide kaarten kennen geen gereduceerd tarief voor kinderen. De kaarten kunnen wij of u, het beste online kopen. Tot slot is er nog een speciale variant van de WelcomeCard, deze kost ca. € 52,00 voor 72 uur in zones A en B. Met deze kaart kunt u gedurende een dag naar keuze binnen 72 uur gratis in alle musea op het museumeiland, de kaart heet dan ook de Berlin WelcomeCard + Museuminsel.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 379,00
Toeslag 1 persoons kamer € 135,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen op aanvraag. Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en dit bij zich te dragen. 

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar met ca. 90 zitplaatsen, airco & toilet
* Kopje koffie of thee met grote verse gevulde koek aan boord van de bus (dag 1)
* Zeer uitgebreid ontbijtbuffet incl. drankjes als beschreven op de heenreis
* Rondvaart 1 uur Berlijn
* 3 Gangen diner in Buffetvorm 1e dag (excl. drankjes)
* Overnachting op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten *** Hotel
* Toeristenbelasting
* Ontbijtbuffet in hotel op dag 2 en dag 3
* Stadstour per bus Berlijn 4 uur incl. Nederlandstalige gids
* Vrije tijd Berlijn
* Dinerbuffet dag 2 als beschreven (excl. drankjes)
* Ochtendprogramma dag 3 (even afhankelijk van waar u voor kiest)
* Afscheidsdiner dag 3 als beschreven (excl. drankjes)
* Verzorging van de chauffeur

Wat dagje van Delft!

09:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Delft.

11:00 uur
In Delft aangekomen wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak!

11:30 uur
Na een korte uitleg is het tijd om de stad nader te verkennen middels de leuke Foto-puzzeltocht; In groepjes wandelt u in anderhalf uur langs de mooiste bezienswaardigheden van Delft. U krijgt een route en een boekje mee, hierin vindt u ludieke vragen en mooie foto’s van de prachtige historische binnenstad waar u doorheen loopt. Aan de hand van de foto’s kunt u de fotopuzzeltocht oplossen. Aan het einde van de tocht krijgt iedere deelnemer een leuk klein aandenken. Aanbevolen groepsgrootte 4 tot 6 personen.

Eventueel is het ook mogelijk om deze tocht per step te doen; in dat geval betaalt u een toeslag van ca. € 7,50 p.p.
Tijdens deze hilarische en leerzame puzzeltocht op de step ontdekt u in anderhalf uur de vele gezichten van Delft. De knalgele kickbikes zijn een ideaal vervoermiddel om de autoluwe binnenstad van Delft te ontdekken. U krijgt een boekje mee met een route en leuke en verrassende vragen over de bezienswaardigheden die u tegenkomt tijdens de tocht. Bij inlevering van de juiste oplossing krijg u als prijs een klein Delftsblauw- geschenkje.

13:00 uur
Er staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: soep, kroket, diverse soorten brood, diverse soorten vleeswaren en kaas, 2 kopjes koffie, thee of melk.

14:30 uur
U bent aangekomen bij de boot (ca. 5-10 minuten lopen) en maakt een leuke rondvaart door het historische hart van de stad; de tocht duurt ca. 45 minuten en uiteraard vertelt de schipper u onderweg het een en ander over de stad.

15:15 uur
Na de rondvaart heeft u vrije tijd om te shoppen, cultuur te snuiven, een terrasje te pikken etc. Natuurlijk is het ook mogelijk dat wij nog iets voor u organiseren of dat u bijvoorbeeld iets anders wilt dan de rondvaart. Onderstaand een kleine opsomming en wij passen het programma graag voor u aan!

*ROYAL DELFT EXPERIENCE IN DE KONINKLIJKE PORCELEYNE FLES 
Hier laten de schilders zien hoe men het aardewerk beschildert en in de fabriek zie je hoe alles wordt gebakken en afgewerkt. Sinds 2012 is er ook een geweldige experience, met beeld, geluid en animatie. In de rondleiding kom je langs bijv. de kamer van Vermeer, de Koninklijke schatkamer over onze Oranjes en het bouw-keramiek in het gebouw zelf.
Duur ca. 1 uur/Entree ca. € 12,50 per persoon/Gids rondleiding ca. € 60,00 totaal

* STADSWANDELING DELFT MET DESKUNDIGE GIDSEN
Maak al wandelend kennis met historisch Delft: oude panden, prachtige gevels, boomrijke grachten, pittoreske bruggetjes en een indrukwekkend marktplein.
Ga mee terug naar de tijd van Vermeer en Willem van Oranje maar beleef ook levendig en gezellig Delft: zwerf mee door de kleine straatjes, langs winkeltjes en
vrolijke terrassen. De enthousiaste en ervaren stadsgidsen kunnen u begeleiden bij uw ontdekkingstocht door Delft. Een stadswandeling kan ideaal gecombineerd worden met een bezoek aan de Nieuwe en/of Oude Kerk of museum Het Prinsenhof. Duur wandeling ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 7,50 per persoon afhankelijk van het aantal deelnemers. Er mogen maximaal 25 personen per gids mee.

* BEZOEK EN RONDLEIDING OUDE EN NIEUWE KERK DELFT
Een bezoek aan onze prachtige kerken zult u niet snel vergeten. Honderden jaren geschiedenis komen aan u voorbij. U kunt de kerk bezichtigen en daarbij de brochure gebruiken; dan betaalt u alleen de entree of u kunt een rondleiding reserveren. Entreekaartje voor beide kerken ca. € 7,50 p.p. (incl. Toren ca.  € 9,50 p.p.). Kosten rondleiding per gids per kerk ca.
€ 60,00 per uur /max. 20 personen per gids

Delft en het Nederlandse Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds Willem van Oranje worden bijna alle leden daarvan bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. In 2002 en 2004 nog, vonden drie leden van de Koninklijke Familie hier hun laatste rustplaats. Gerekend vanaf Willem van Oranje kent Nederland één van de oudste koninklijke families ter wereld. De Nederlandse monarchie werd echter pas officieel van kracht in 1813, met de inhuldiging van koning Willem I.
Koninklijke allure Het was slechts toevallig dat Willem van Oranje in Delft werd begraven. Zijn voorouders lagen immers in de Grote Kerk van Breda, maar die stad was ten tijde van zijn overlijden in handen van de Spanjaarden. Zodoende werd de ‘Vader des Vaderlands’ in de Nieuwe Kerk begraven. Zijn bijzonder fraaie grafmonument geeft de kerk nog steeds koninklijke allure.

* ESCAPE THE CITY
Lukt het jullie om te ontsnappen uit Delft met dit uitdagende interactieve spel? Met een kaart waarbij de stad opgedeeld is in vakken, is het aan jullie de opdracht om de aan de hand van foto’s en de kaart de puzzel op te lossen. Hebben jullie een locatie gevonden, dan stuur je een groep-selfie naar de instructeur, is het juist, dan kan je door, is het fout, dan moeten jullie de andere kant op.
Duur ca. 1,5 uur/Kosten per 6 personen ca. € 17,50 per persoon.

* VAARPUZZELTOCHT
In prachtige fluisterbootjes bevaar je de Delftse wateren. Aan de hand van ludieke vragen en verrassende oplossingen puzzel je kriskras d oor de vele grachtjes en onder de ontelbare bruggen door die de historische binnenstad telt. De grachtenpuzzeltocht kan worden uitgebreid met een picknick- of borrelmand aan boord of verrassende workshops en activiteiten op sfeervolle locaties langs de route. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 16,50 per persoon.  

16:30 uur
Vertrek richting uw diner locatie.

18:00 uur
Op een mooie locatie staat een uitstekend internationaal 3 gangen live cooking buffet voor u klaar! Er staat van alles voor u klaar en wilt u liever zelf iets kiezen dan maakt de kok dat ter plaatse in de wok of op de plaat voor u klaar! Tevens zijn gedurende 2 uur alle drankjes Hollandse Bar inbegrepen, dus ook bier en wijn! U zit hier met uw gezelschap bij elkaar maar niet in een aparte ruimte.

20:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 115,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* fotopuzzeltocht
* lunchbuffet met soep, kroket en drankjes als beschreven
* rondvaart Delft
* vrije tijd Delft
* live cooking buffet inclusief drankjes als beschreven gedurende 2 uur
* verzorging van de chauffeur

Van Cruiseschip tot Apfelkorn (MeyerWerf)

09:00 uur
Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar, airco en toilet richting Duitsland. Onderweg gebruikt u aan boord van de touringcar een kopje koffie of thee met een heerlijke verse grote gevulde koek van de bakker! Natuurlijk is het ook mogelijk om in Duitsland voorafgaand aan de rondleiding over de werf twee kopjes koffie of thee met gebak te gebruiken; toeslag ca. € 4,00 per persoon.

11:00 uur
Bij de Werf aangekomen is het dan tijd voor een reis door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen!
Papenburg is de thuishaven van de grootste cruiseschepen. Tijdens uw bezoek aan de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd. De Meyer Werft is een SUPER MODERN BEDRIJF met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt.

U krijgt eerst een interessante ca. 30 minuten durende uitleg (in het Nederlands, indien mogelijk) waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt.  Daarna gaat u zelf op pad en kunt u o.a. vanuit de 2 bezoekersgalerijen de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen. U eindigt uw bezoek aan de werf met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop.

Voor de echte liefhebbers is de Premium Tour een echte aanrader!
Ontdek exclusieve delen van het anders ontoegankelijke scheepswerf-terrein! Bekijk het werk op een van ‘s werelds modernste scheepswerven vanuit een compleet nieuw perspectief. De inscheping vindt plaats in het hart van het centrum van Papenburg. Een moderne scheepswerf shuttle brengt u naar het 45 hectare grote terrein van MEYER WERFT, tussen de enorme scheepswerfhallen en dokken, langs scheepsblokken met een gewicht tot 800 ton. In het midden van het bruisende leven van een hightechbedrijf, kijk je bijna over de schouders van de scheepswerfarbeiders en kom je nog dichter bij de cruiseschepen van morgen voordat je wordt begroet door de begeleider van het  bezoekerscentrum.

Bezoek daarna zelf de belevingstentoonstelling: deze toont niet alleen de meer dan 200-jarige geschiedenis van MEYER WERFT, maar ook de innovaties van vandaag. De premium tour laat je het beste van de traditionele Papenburg-scheepswerf zien! Deze tour duurt ca. 1 uur langer dan de standaard tour en is ca. € 12,50 per persoon duurder.

12:45 uur
Er wordt natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht dus op een gezellige locatie staat een lekker lunchbuffet voor u klaar: appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei en worstjes, diverse soorten worst en kaas, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt en diverse soorten brood en boter. Voor een toeslag van ca. € 5,= p.p. is een uitgebreid warm- en koud buffet ook mogelijk!

14:00 uur
Vertrek richting de Brennerei.

15:00 uur
Deze Brennerei waar de bekende Apfelkorn wordt gebrouwen, is al sinds jaar en dag een bekende touringcarbestemming en men laat hier graag zien hoe het proces in zijn werk gaat waarmee dit populaire drankje tot stand komt! Het geheel ademt een nostalgische sfeer uit vanwege de prachtige keldergewelven en kloostergangen. De rondleiding duurt van 15.00 – 16.30 uur en er mag natuurlijk geproefd worden! Verder is er bij vertrek voor iedereen een aardigheidje en kunt u indien gewenst nog even shoppen in de bijhorende winkel!

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
U kunt deze dag ook afsluiten met een lekker diner of (live cooking/BBQ)buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 72,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument!

Deze prijs is inclusief:
• vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
• kopje koffie of thee met grote gevulde koek van de bakker
• entree en presentatie Meyer Werf
• uitgebreid lunchbuffet met drankjes als beschreven
• bezoek aan de Apfelkorn Brennerei inclusief rondleiding, proeverij en aandenken
• verzorging van de chauffeur

Mooi Volendam & Marken

09:00 uur
Vertrek uit Zwolle of de regio.  Onze chauffeur brengt u per luxe Keurmerk touringcar richting Volendam.

10:30 uur
Bij een gezellige Kaas & Klompenmakerij wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak met slagroom. Deze locatie beschikt over een traplift maar er is ook een zaal beneden aanwezig. Verder zijn er voldoende toiletten waaronder een invalidentoilet. Na de koffie brengt de chauffeur u naar het centrum van gezellig Volendam waar u vrije tijd heeft om de benen te strekken, te winkelen, een terrasje te pikken etc.

Wilt u liever iets doen met het hele gezelschap?
Denk dan eens aan een Foto in Klederdracht met uw hele gezelschap! Leuk en succes verzekerd! Kosten vanaf ca. € 8,50 p.p. en iedereen krijgt dan een foto als aandenken.

Het Volendams Museum is een historisch museum met een vaste expositie over de Volendammer klederdrachten en de historische interieurs. Het museum toont het Volendam uit de tijd tussen 1850 en 1950. De interieurs worden getoond in de Botterstraat, waar vijf kamers zijn geplaatst. Van die vijf kamers tonen vier verschillende authentieke woonkamers en toont er één een winkel. Twee woonkamers worden getoond in zogenaamde appelbloesem-interieurs en twee tonen het gladhouten interieur. De woonkamers komen uit de periode tussen 1815 en 1920. Uiteraard wordt er ook aandacht aan de visserij geschonken in dit leuke museum! Er zijn scheepsmodellen te zien en in een van de zalen is een replica van het vooronder van de VD 222 ondergebracht. Er zijn ook schilderijen en beelden van kunstenaars die Volendam ooit bezocht hebben, te bewonderen. Het sigarenbandjeshuisje is een aparte ruimte in het museum. Deze ruimte is volledig beplakt met sigarenbandjes. De ruimte is ontstaan door meer dan 11 miljoen sigarenbandjes in mozaïeken te plaatsen. Op deze manier zijn afbeeldingen van de Nederlandse provinciewapens ontstaan, alsook een aantal wereldberoemde gebouwen, kunstwerken en molens. Entree ca. € 5,00 per persoon/Leuke uitleg/rondleiding ca. € 25,00 per gids (max. 20 personen per gids)

Ook een rondleiding en proeverij bij de Palingrokerij in combinatie met het Palingsoundmuseum (ca. € 9,= p.p.) of een bezoek aan het superleuke Volendams Museum (ca. € 5,00 p.p.) behoren tot de mogelijkheden en wilt u zien waar de Volendamse sterren wonen?  Kies dan voor de unieke Sterrenspeurtocht; deze duurt ca. 2,5 uur en kost ca. € 25,00 per persoon!*

En wat dacht u van de Volendam Experience inclusief ontvangst met koffie/gebak in de skybox van Jan Smit (ca. € 10,- per persoon). Dit is de meest leuke manier om een dagje Volendam te doen! Je begint met koffie met gebak in de Skybox van Jan Smit, en daarna is er een presentatie en rondleiding door Jan Smit zelf (virtueel!). Dit is een leuke en eigentijdse presentatie van de Volendammer cultuur. Hoe komt het dat Volendammers zo succesvol zijn in muziek, sport en ondernemen? Het antwoord op die vraag krijgt de groep op een zeer interactieve en humoristische manier…. echt leuk gedaan!

Vanuit de Skybox en de Experience is er uitzicht op het veld in het stadion van FC Volendam waar de selectie iedere dag traint. Hele goeie kans dus dat je de échte Jan Smit ook nog tegen komt want hij zit in het dagelijks bestuur van de voetbalclub en anders  kun je altijd nog even op zijn eigen stadionstoel zitten! De groepen krijgen altijd een eigen rondleider mee, bijna allemaal gepensioneerde Volendammers die prachtige verhalen kunnen vertellen!

13:00 uur
Er staat een goed verzorgde lunch in buffetvorm voor u klaar: diverse soorten brood, diverse soorten kaas, vleeswaren en salade, makreel of kroket, roomboter en fruit. Tevens is koffie, thee, melk en vruchtensap inbegrepen. Toeslag soep ca. € 2,50 per persoon.

Na de lunch krijgt u nog een leuke rondleiding door de kaas- en klompenmakerij aangeboden (gratis) en heeft u tijd om de leuke winkel te bezoeken; uiteraard geheel vrijblijvend.

15:00 uur
In het centrum van Volendam ligt de boot op u te wachten om u mee te nemen over de Gouwzee richting Marken. De tocht duurt ca. 30 minuten en indien gewenst is er voor iedereen een kopje koffie of thee met cake of gebak aan boord (kosten vanaf ca. € 5,25 p.p.).

Op Marken gaat u van boord en heeft u vrije tijd. U kunt o.a. een bezoek aan bijvoorbeeld een Marker Vissershuisje brengen, waar u kunt zien hoe de Markers vroeger geleefd hebben en er wordt iets verteld over de unieke klederdracht van Marken. Ook kunt u het Marker Museum, de Klompenmakerij of de kerk bezoeken. (entreeprijzen zijn niet inbegrepen). Een rondleiding door een gids in Marker Klederdracht behoort ook tot de mogelijkheden! Kosten ca. € 100,00 per gids/maximaal 25 personen.

17:00 uur
De chauffeur staat klaar op Marken om u weer huiswaarts te brengen. Wilt u onderweg nog dineren? Dat kan vanaf ca. € 22,50 per persoon; prijzen en suggesties op aanvraag. In dat geval bent u wel ca. 2 uur later thuis.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 66,50 per persoon
45 – 62 personen € 64,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
. 2 kopjes koffie of thee met appelgebak en slagroom
· vrije tijd in Volendam
. lunch met kroket, vis en drankjes in buffetvorm
. rondleiding kaas- en klompenmakerij
· boottocht Volendam – Marken
. vrije tijd Marken
· verzorging van de chauffeur

Het Openluchtmuseum & Het Klimbos

Het Openluchtmuseum & het Klimbos

09:00 uur
Vertrek uit Zwolle per luxe Keurmerk touringcar richting Arnhem.

10:00 uur
U bent inmiddels aangekomen in Arnhem waar u in een paar minuten van de busparkeerplaats naar het restaurant wandelt.

In de sfeervolle Kasteelboerderij van het Openluchtmuseum wordt u ontvangen met koffie of thee en heerlijk appelgebak. Toeslag voor een 2e kopje koffie bedraagt ca. € 2,50 per persoon.

Aansluitend heeft u de tijd om alvast rond te kijken in het prachtige Openluchtmuseum waar u zich in een mum terug waant in de vorige eeuw!
In het Openluchtmuseum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard. Regelmatig ziet u ook de ambachtslui aan het werk.

Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties. In het museum rijden ook diverse historische trams; een kaartje voor deze trams is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen!

TIP: Indien gewenst kunnen wij een rondleiding van 1,5 uur voor u reserveren. Uw gezelschap wordt dan in kleine groepjes verdeeld. De kosten voor de rondleiding bedragen ca. € 50,= voor maximaal 20 personen per gids. Mensen met een geldige Museumjaarkaart hebben gratis entree op vertoon van de kaart; zij krijgen daarom een korting van ca. € 7,= per persoon, die wij op de eindrekening met u zullen verrekenen

13:15 uur
Op een leuke locatie in het bos staat een goed verzorgde lunch voor u klaar die er als volgt uit kan zien: groente- of tomatensoep (aan tafel geserveerd) rundvleeskroket, bruin en wit brood, zachte bolletjes bruin en wit, krentenbrood, 2 soorten vleeswaren, kaas, diverse zoetwaren, margarine en boter, koffie en thee naar believen.

14:45 uur
Verwachte aankomst parkeerplaats Berg & Bosch waarvandaan u in ca. 10 minuten naar het klimbos loopt.
Klimbos Apeldoorn is het hoogste én langste klimbos van Nederland!Eerst neemt de deskundige leiding alle veiligheidsregels en instructies met u door en worden de klimgordels aangemeten. Je laat op de demonstratie route zien dat je alles begrepen hebt om daarna in kleinere groepen, zelf de boom in te gaan!
De groene “Discovery” route begint op ca. 2 meter boven de grond en wie durft kan doorgaan tot maar liefst 15 meter hoogte op de zwarte route “No Limit”. De overgangen van boom tot boom worden steeds uitdagender. Je mag uiteraard de makkelijke route meerdere keren doen!
Er zijn overigens ook andere activiteiten mogelijk zoals GPSchallenge, frisbeegolf, GPS wandeling, ATB tocht, bosdropping, adventure island etc. prijzen en omschrijving programma’s op aanvraag

18:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Eventueel is deze dag uit te breiden met diner of buffet, bijvoorbeeld: vooraf een kopje groentesoep, huzarensalade, appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, zigeunerspiesjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere mini sorbet met slagroom.  Kosten voor dit buffet zijn ca. € 20,= p.p. en u bent dan ca. 2 uur later thuis.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 78,50 per persoon
45 – 62 personen € 74,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. entree Openluchtmuseum inclusief tram
· 1 kopje koffie of thee met vers appelgebak
· lunch als beschreven incl. soep en kroket
. entree Klimbos inclusief instructies en huur materiaal
· verzorging van de chauffeur