Erkend leerbedrijf ECABO en SBB

Erkend leerbedrijf ECABO en SBB

IJsseltours beschik over de status Erkend Leerbedrijf. Deze is erkend door Stichting ECABO.

Wat is ECABO ?

ECABO staat voor : Economisch en administratief beroeps onderwijs.

ECABO is het Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven en het richt zicht op het verbeteren van de kwaliteit van beroepsonderwijs en bedrijfstrainingen en in het bijzonder duale opleidingen.   Ook richt ECABO zich op het adviseren over beroepsopleidingen en bedrijfstrainingen en het trainen van praktijkopleiders.  Centraal in de aanpak staat het leggen van verbindingen tussen opleiders en bedrijfsleven.

IJsseltours is erkend als leerbedrijf en dit betekend dat ECABO heeft onderzocht of wij een goede stage plaats kunnen bieden voor stagiairs. Bij het onderzoek is gelet op de volgende onderdelen:

  • De kwaliteit van de werkzaamheden voor de leerling
  • De kwaliteit van de begeleiding die we tijdens de stage bieden;
  • De kwaliteit en veiligheid van de leeromgeving.

Voor commercieel medewerker zijn wij door ECABO erkend als leerbedrijf.

—————————————————————————————————————————–

Wat is SBB ?

Naast ECABO is IJsseltours ook aangesloten bij SBB (voormalig Kenwerk).

SBB staat voor : Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Op 1 augustus 2015 startte de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben.

Nu en in de toekomst kunnen leerbedrijven en scholen dus rekenen op ondersteuning bij het opleiden van jonge vakmensen in de praktijk. SBB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt-, bpv- en doelmatigheidsinformatie.

Ook maken onderwijs en bedrijfsleven binnen SBB afspraken over thema’s op het snijvlak van beroepsonderwijs en bedrijfsleven, zoals kwalificeren en examineren, beroepspraktijkvorming en doelmatigheid. SBB werkt op sectoraal, regionaal en landelijk niveau.

SBB heeft drie kernwaarden: verbindend, adaptief en kundig. Deze kernwaarden zijn de rode draad in ons dagelijkse handelen.

Bron : https://www.s-bb.nl/over-sbb/over-sbb

Verder bieden we regelmatig stageplekken aan voor de volgende opleidingen:

  • Commercieel medewerker
  • Marketing en communicatie
  • Front office
  • Manager verkoper reizen