Verantwoord ondernemen

Touringcarbedrijf IJsseltours, heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Dit is belangrijk voor iedereen, als iedereen een klein beetje helpt word de wereld stukje bij beetje mooier. 

Als toonaangevend Touringcarbedrijf is IJsseltours sterk betrokken bij het milieu. Duurzaam ondernemen en het terugdringen van emissienormen hebben onze nadrukkelijke aandacht. Alle voertuigen die door IJsseltours ingezet worden voldoen aan de strengste eisen, bij het aanschaffen van nieuwe voertuigen kijken we zelfs nog verder vooruit en houden we rekening met de nieuwste ontwikkelingen rondom milieuvriendelijkheid. Om dit te garanderen is IJsseltours bezig met ISO 1400 milieu certificaat. IJsseltours zal continu alert blijven op nieuwe ontwikkelingen en investeren in innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen. Onze nieuwste bussen zijn ook voorzien van motoren met de laagste emissienormen zoals de Euro 6 en EEV norm. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan een beter milieu.

Lege cardritges en telefoons 
Bij vervanging van Cardritges en telefoons doneren wij deze aan de Clini Clowns. Voor elke mobiele telefoon, toner of cartridge die wordt ingeleverd, ontvangt CliniClowns een vergoeding. Voor mobiele telefoons komt dit neer op € 3,- en voor cartridges en toners varieert het bedrag van € 0,25 tot € 0,40 cent. Het CliniClowns Collect Center zorgt voor het hergebruik, dan wel recycling van deze producten. Dus naast de steun aan CliniClowns, spaart u daarmee ook nog eens het milieu.

Gebruikte bedrijfskleding
Gebruikte bedrijfskleding die niet meer gedragen wordt en nog wel heel is doneren wij aan het Leger Des Heils. Op deze manier wordt de kleding niet zomaar weggegooid maar maken we er andere mensen nog blij mee.

Ondersteunen goede doelen en lokale sportverenigingen
IJsseltours ondersteunt diverse lokale evenementen en sportverenigingen door middel van sponsoring. Daarnaast ondersteunen wij ook diverse goede doelen. Wij sponsoren diverse sportclubs in en rondom Zwolle, dit omdat beweging belangrijk is voor de jeugd. Ook hebben wij in 2014 voor Make A Wish Nederland gereden, dit omdat Amber enstig ziek was. Wij zijn toen met haar hele klas een dagje naar de Efteling in Kaatsheuvel geweest.

Stagiairs
IJsseltours biedt doorlopend plaats voor stagiaires. Recent zijn er 2 stagiares van het Windesheim en Deltion ons team komen versterken. IJsseltours beschikt over de status Erkend Leerbedrijf. Deze is erkend door Stichting ECABO. Daarnaast is IJsseltours aangesloten bij Kenwerk .