Kwaliteits Keurmerk en ISO 9001:2008

Wie voeren het kwaliteits Keurmerk?

Met trots kunnen wij zeggen dat wij dit Kwaliteits Keurmerk al jaren voeren.

Het kwaliteits Keurmerk wordt gevoerd door touringcarbedrijven die aan de gestelde eisen hebben voldaan. Verder wordt het Keurmerk gevoerd door (ANVR-) touroperators die uitsluitend werken met touringcarbedrijven die het Keurmerk behaald hebben.

Waar staat het Keurmerk Touringcarbedrijf voor?

Het Keurmerk richt zich op het veilig vervoeren van personen in een goed onderhouden touringcar, met een goed uitgeruste en opgeleide chauffeur op basis van een goede planning en afhandeling.

Touringcarbedrijven moeten voor het voeren van het keurmerk voldoen aan de volgende eisen:

  • Het touringcarbedrijf moet een systeem opzetten van interne procescontrole.
  • Het touringcarbedrijf moet voldoen aan de tien criteria voor het Aspectcertificaat Besloten Busvervoer, deze criteria hebben veiligheid als uitgangspunt
  • Het touringcarbedrijf wordt de eerste drie jaar halfjaarlijks gecontroleerd. Na deze drie jaar vindt jaarlijkse controle plaats.
  • IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat), STO (Stichting voor informatie en ordening van de bedrijfstak Besloten Busvervoer)(naleving CAO) en RDW moeten groen licht geven voor keurmerkverlening aan het touringcarbedrijf.

ISO 9001:2008 Touringcar

IJsseltours mag sinds 1 december 2014 het ISO certificaat voeren. Kwaliteit kan op vele manieren worden omschreven. Bij IJsseltours is de klant het uitgangspunt, waarop de kwaliteitszorg in de eerste plaats is gericht. Als dienstverlener pur sang willen wij graag aan uw verwachtingen voldoen.

Om te kunnen voldoen aan uw verwachtingen is het van groot belang dat er in de organisatie van IJsseltours goede werkprocedures, instructies en afspraken zijn, zodat alle schakels van dienstverlening goed op elkaar aansluiten om daarmee die dienstverlening te leveren die we met u als klant en uw reizigers hebben afgesproken.

Als ISO gecertificeerd bedrijf hebben we ook de verplichting om continu aan verbetering te werken om een hoger kwaliteitsniveau te bereiken en worden wij hierop dan ook jaarlijks gecontroleerd. Mede daarom staan wij ook open voor opmerkingen en suggesties van uw kant.