Winter op de Veluwe

Winter op de Veluwe

Een prachtig dagje uit naar winters Elburg & Hattem met o.a. een bezoek aan een monumentale Museumboerderij, het Bakkerijmuseum met de humoristische krakelingenshow én een heerlijk lunchbuffet!

09:45 uur

Vertrek uit de regio Zwolle.  Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Elburg.

10:15 uur

Aangekomen bij de monumentale Museum Boerderij wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en heerlijke Krentenwegge.

Aansluitend vindt er een leuke diapresentatie plaats met uitleg, die wordt gegeven in de sfeervolle ontvangstruimte waar u aansluitend ook de klederdrachtvoorstelling kunt bewonderen. 
Daarna gaat u zelf rondkijken inde
boerderij en de bijgebouwen en op die manier gaat u werkelijk terug in de tijd!

Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht  met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal. (Men heeft hier ook een ‘voelkist’ met gebruiksvoorwerpen van vroeger).               

12:15 uur

In het centrum van Elburg aangekomen staat er een heerlijk warm en koud buffet voor u klaar dat begint met een kopje groente- of tomatensoep en verder gaat met allerlei heerlijke gerechten die u naar hartenlust op kunt
scheppen:
salade van de dag
– Appelcompote of stoofperen
– rauwkostsalade
– Varkenshaas met roomsaus
– Cajun schotel
– Gebakken kibbeling
– Kippenboutjes
– Gehaktballetjes
– Satéstokjes
– Frites
– Gebakken aardappelen
– Stokbrood met kruidenboter
– dessert: vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom!

15:15 uur

U bent inmiddels aangekomen bij Bakkerij museum het Warme Land; een geweldig leuk museum waarbij we wel op moeten merken dat niet alles even goed bereikbaar is voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten maar het grootste deel van het museum is voor iedereen bereikbaar!

Uniek en amusant is de ‘Krakelingenshow’ in het Bakkerijmuseum in Hattem! Met de humoristische krakelingenbakker gaat de groep zelf mooie figuren van brooddeeg maken in het amfitheater. Er is een actieve versie van de show waarbij de groep zelf aan de slag gaat (ca. 1 uur) of een passieve versie waarbij de krakelingenbakker in een demonstratie laat zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet….een geweldige belevenis !

U bezoekt ook het sfeervolle museum waar u zich waant in een oude bakkerij van vroeger. Ook treft u allerlei leuke verzamelingen aan en is ook de winkel een bezoekje meer dan waard. Op bepaalde dagen wordt er ook echt gebakken in de ouderwetse takkenbossenoven!

U heeft uiteraard ruim de tijd om zelf ook rond te kijken.
Wilt u eventueel nog koffie of thee met een reuzenkrakeling gebruiken dan kan dat uiteraard! Kosten ca. € 3,= p.p.

TIP: op vrijdag 9 & zaterdag 10 december as. vindt in Elburg weer het prachtige Evenement ”Kerst in de Vesting” plaats. Uiteraard is dit ook goed te combineren met bovenstaand programma dus wilt u meer weten dan maken wij graag een voorstel op maat!

17:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:  Uiteraard kunt u deze dagtocht ook in de overige maanden van het jaar boeken maar in de wintermaanden is het extra gezellig op bovenstaande locaties!

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 49,00 per persoon
45 – 64 personen € 47,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met krentenwegge
· entree Boerderijmuseum incl. diapresentatie
· warme buffetlunch als beschreven (excl. drankjes)
· entree en krakelingenshow Bakkerijmuseum
· verzorging van de chauffeur

 

 

Aanmelden voor: Winter op de Veluwe

Oops! We could not locate your form.

vanaf €47,00