Winter in het Openluchtmuseum

Winter in het Openluchtmuseum

te reserveren van 5 december 2015 t/m 17 januari 2016

11:00 uur
Vertrek uit regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK Touringcar richting Arnhem.

12:00 uur
U bent inmiddels aangekomen bij het Openluchtmuseum waar u op één van de sfeervolle locaties wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en appelgebak. Voor een 2e kopje betaalt u ca. € 1,75 p.p. extra. Uiteraard kunt u ook beginnen met een lekkere lunch!

Winter in Nederland!
Alleen al de gedachte doet ons verlangen naar ijsbloemen op de ramen en de gezelligheid rond de haard na een barre schaatstocht. Maar ach, die winters van vroeger… waar zijn ze gebleven?

In het Openluchtmuseum natuurlijk! Zes weken lang – vanaf begin december – verandert het hart van het museumpark in een levendige wintervoorstelling. Het is al vroeg donker, maar op de ijsbaan klinkt muziek en in de warm verlichte huizen geniet u met volle teugen van de gezellige wintersfeer die we nog kennen uit de verhalen van opa en oma. Het entreeplein is omgetoverd tot een uitgestrekte ijsvlakte. U bindt de ijzers onder, die u gratis kunt lenen, en schaatst een mooie pirouette op de nostalgische ijsbaan compleet met koek en sopie!

12:45 uur
Vrije tijd om alles op uw gemak te bekijken!

Indien gewenst kunnen de rondleiders u meenemen voor een winterse tocht door het museum die ca. 1,5 uur duurt. U komt onderweg van alles te weten over het leven in de winters van vroeger, dat romantisch maar ook bikkelhard kon zijn. Kosten ca. € 50,= per gids voor maximaal 20 personen.

Maar er is meer te doen!
In de stal uit Kadoelen luistert u naar een spannend winterverhaal. Maar vraag het eens na bij de kolenboer of de meid! Misschien steekt de vork toch anders in de steel…

De boerin uit het Betuwse Varik is druk met het middageten maar ze heeft altijd tijd voor een praatje. De geur die opstijgt van het kolenfornuis brengt uw herinneringen tot leven en misschien kunt u even helpen met piepers jassen?

Na de eventuele rondleiding heeft u uiteraard ook nog voldoende tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken; er is in de winter weliswaar een beperkte openstelling van de huisjes maar u kunt genoeg zien om de middag door te brengen! Verder rijden er in het museum oude trams en natuurlijk is een kaartje voor onbeperkt gebruik van de tram bij de prijs inbegrepen; u kunt dus onderweg steeds in- en uitstappen!

Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

17:45 uur

Om het winterse gevoel vast te houden staat er op een gezellige locatie in het bos een heerlijk stamppottenbuffet met spek en worst voor u klaar! Natuurlijk ontbreekt het dessert niet en is er voor iedereen een lekker dessert dat bestaat uit kaneelijs met een kletskop!

Het spreekt voor zich dat u ook kunt kiezen voor een drie gangen diner, bijvoorbeeld: tomatensoep – cordon bleu met diverse soorten groente, aardappelgarnituur & salade – ijs en bavarois met slagroom. Kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,50 p.p. Uiteraard is een ander menu of een buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 60 personen € 46,= per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.
Op deze reis zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· kopje koffie of thee met appelgebak
· entree Openluchtmuseum
· stamppottenbuffet (exclusief drankjes)
· verzorging van de chauffeur

 

Let op! Deze reis gaat vanaf 30 aanmeldingen door.

Aanmelden voor: Winter in het Openluchtmuseum

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

vanaf €46,00