Veilen, Varen & Verrassen

Veilen, Varen & Verrassen

08.45 uur
Vertrek uit Zwolle of de regio. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen mee in de bagageruimte. Aansluitend vertrekt u richting Noord-Holland.
Wilt u later vertrekken dan kunnen wij het programma zo aanpassen dat u begint met de lunch; vraag ons naar de mogelijkheden!

10:30 uur
Bij de Broeker veiling aangekomen loot u naar het restaurant waar u hartelijk wordt ontvangen met koffie en thee en een heerlijke ‘Broeker Bol’!
Na de koffie nemen deskundige gidsen uw gezelschap voor een uitgebreide rondleiding door het museum en praten u graag bij over het leven van de tuinders en hun familie zo rond het jaar 1900.

Vroeger brachten de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling. De producten werden door het gebouw naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van de veilingklok. Een belevenis die de bezoekers nog kunnen meemaken. Het authentieke veilinglokaal is een beschermd monument en nog helemaal intact. Het publiek kan hier zelf deelnemen aan een groenteveiling. Wie de klok op het juiste moment stil zet wordt handelaar van de dag!

Na de rondleiding staat er een lekkere West-Friese Koffietafel voor u klaar: diverse soorten brood, 4 soorten vleeswaren, roggebrood, beschuit, kaas, zoetwaren, roomboter, koffie en thee. De lunch is desgewenst uit te breiden met een kopje soep a ca. € 3,00 p.p. of een kroket a ca. € 1,60 p.p.

14:00 uur
U maakt een mooie rondvaart door het rijk der 1000 eilanden. Hierbij voelt u zich als de tuinder van weleer, die met zijn groente op weg is naar de veiling. U hoort, ziet en voelt hoe het er een eeuw geleden aan toe ging! Na de rondvaart (er is een lift aan boord) die ca. 45 minuten duurt, loopt u naar het veiling gebouw waar u rond 15 uur verwacht wordt.

15:00 uur 
Tijd voor het hoogtepunt van de dag!
U neemt plaats op de plek van de handelaar in de authentieke veilingbanken. U voelt de spanning als de veilingmeester de groenten aanprijst en u de veilingklok stopt en de prijs bepaalt!

Bijzonderheden:
Het museum zelf bepaalt hoe de volgorde van de activiteiten plaats zal vinden dus het kan ook zijn dat u eerst gaat varen en daarna de rondleiding heeft; wij geven uiteraard wel onze voorkeur door en alle onderdelen zitten in het programma!

16.00 uur
Uw chauffeur staat weer klaar om u richting uw dinerlocatie te brengen.

16:45 uur 
Op een sfeervolle locatie in de buurt van Hoogkarspel wordt u hartelijk ontvangen en heeft u de tijd voor een aperitief (niet inbegrepen). Rond 17 uur wordt er een prima 3 gangen diner geserveerd:
* soepje vooraf
* schnitzel met een zachte champignonroomsaus en passend aardappel- &
groentegarnituur en salade
* ijsdessert
Toeslag voor een menu met varkenshaas is ca. € 3,00 p.p. en natuurlijk is een andere locatie of een ander diner of (live cooking) buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Liever geen diner? Dan bent u ca. 2 uur eerder thuis en krijgt u een korting van ca. € 13,50 p.p.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
40 – 44 personen € 71,50 per persoon
45 – 62 personen€ 69,50 per persoon

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe Keurmerk touringcar met airco en toilet
* 2 koffie of thee met Broeker Bol
* rondleiding door deskundige gidsen
* West-Friese koffietafel incl. drankjes als beschreven
* entree Museum Broeker Veiling
* rondvaart van ca. 50 minuten
* demonstratie veiling
* 3 gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Veilen, Varen & Verrassen

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

vanaf €69,50