Veelzijdig Texel

Veelzijdig Texel

Een mooie dag naar Nederlands grootste waddeneiland; geniet van de zeehonden, ga mee garnalen vissen en luister naar de adembenemende verhalen van de jutter!

08:45 uur
Vertrek uit Zwolle vanaf uw bedrijf. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK  touringcar via de snelste route richting Den Helder.

09:45 uur
In de buurt van Sneek gebruikt u op een mooie locatie 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd gebak.

TIP:
Het is eventueel ook mogelijk om de koffie aan boord van de touringcar te gebruiken; in dat geval vertrekt u rond 09.15 uur en is er voor iedereen onderweg koffie of thee met een verse grote gevulde koek van de bakker; korting bedraagt in dat geval ca. € 2,50 per persoon.

10:15 uur
U gaat verder richting Den Helder.

11:15 uur
Verwachte aankomst in Den Helder waar de boot al klaar ligt om u mee te nemen naar Texel! De boot vertrekt vanuit Den Helder ieder uur op het halve uur.

11:30 uur
Vertrek per boot van Den Helder naar Texel; deze tocht duurt ca. 20 minuten.
Belangrijk: mochten we door files etc. later aankomen dan zal het programma voor die dag verschuiven omdat we dan een boot later moeten nemen (12.30 uur). Ook kunnen we geen reservering maken voor de boot dus vol = vol (moet in principe geen probleem zijn).

Informatie t.a.v. de boot:
Op de boot vindt u de nodige voorzieningen, zoals toiletten, een buffet, diverse zonneterrassen en informatiepanelen in de salons.

12:00 uur
Op Texel aangekomen begint u eerst met een bezoek aan Ecomare. Hier maakt u kennis met het leven in het Waddengebied en de Noordzee én komt u alles te weten over het ontstaan van Texel.
U vindt hier wisselende exposities, prachtige aquaria, een vogelopvang en natuurlijk zeehonden want daar is Ecomare vooral bekend om! Nieuw is het mooie bassin met grote kijkruiten, waar u bruinvissen en zeehonden in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen. In de opvang zijn vaak jonge of zieke zeehonden te zien. De vaste groep bestaat uit ongeveer 20 dieren en vooral het voeren van de zeehonden is een hoogtepunt dat dagelijks om 11.30 uur en 15.30 uur plaats vindt.

 

TIP:
1)
In plaats van Ecomare kunt u ook kiezen voor een bezoek aan het Juttersmuseum Kaap Skil; uw gezelschap wordt hier in 2 groepen verdeeld. Deel 1 kan eerst zelf rondkijken en deel 2 krijgt een leuke presentatie door de jutter. Na ca. 45 minuten wordt er van programma gewisseld!
Het is een uniek museum waar de jutter u zelf in ca. 45 minuten een spannend verhaal verteld en waar u met eigen ogen kunt zien wat er in de loop der tijd allemaal gevonden is op het strand van Texel. Het is een belevenis om hier rond te lopen en te kijken tussen de manden met touw, netten, drijvers, zoeklichten, buitenboordmotoren en zelfs bijna 4000 verschillende flessen. Kortom te veel om op te noemen.

Verder is er een buitenterrein waar u zich in een klein Openluchtmuseum waant en waar u terug gaat naar de jaren 30 – 50; in het oude winkeltje annex bakkerij ziet u hoe het er 50 jaar geleden aan toeging en er worden verder regelmatig demonstraties van bijvoorbeeld vis roken, smeden netten boeten etc. aan het publiek vertoond. Tevens is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid iets te gebruiken in het bijhorende restaurant. Kiest u voor een bezoek aan Kaap Skil in plaats van Ecomare dan krijgt u een korting van ca. € 2,50 per persoon.

2) Een andere leuke optie is Garnalen vissen en zeehonden spotten!
U gaat 2 uur op pad met een visserboot over de Wadenzee waarbij u eerst een bezoek aan de zeehonden brengt en waarna dan de netten uitgaan om garnalen te vangen! Uiteraard wordt er veel meer dan alleen garnalen gevangen en in een grote bak op het schip kunt u bekijken (en voelen!) wat er allemaal leeft op de bodem van de Waddenzee. Als klap op de vuurpijl worden de garnalen aan boord gekookt en kunt u ze proeven; verser kan niet! Kiest u voor de boottocht  plaats van een bezoek aan Ecomare dan blijft de prijs gelijk.

14:00 uur
Een deskundige gids staat klaar om u mee te nemen voor een leuke tour per bus over het eiland! Er staat normaal gesproken 2 uur voor maar mocht u een langere of kortere rit willen dan kan dat uiteraard! We kunnen halverwege ook een pauze inlassen in bijvoorbeeld de haven van Oudeschild of De Koog zodat men even de benen kan strekken en iets kan gebruiken op eigen gelegenheid!
Ook kunnen we de tocht laten eindigen bij de boot tegen kwart voor 4; in dat geval neemt u de boot van 4 uur, gebruikt u het diner een uur eerder en bent u ’s avonds tegen half negen weer in Zwolle!

16:45 uur
De chauffeur meldt zich bij de boot voor de terugreis om 17.00 uur.

17:00 uur
Overtocht Texel – Den Helder.

19:00 uur
U bent inmiddels op een gezellige locatie aangekomen waar een goed verzorgd drie gangen diner voor u klaar staat dat er als volgt uit kan zien:
* Boerengroentesoep
* Varkenshaasmedaillons met roomsaus, verse groenten, aardappelen, frites
* IJs met slagroom of een kopje koffie

Liever een koud en warm buffet? Ook dat kan: Ardennerham met meloen, gerookte makreel, haring, rosbief op een bedje van vleessalade, aardappelsalade, met spekjes en crème fraîche, kipsaté, gehaktballetjes in saus, gekruide varkensrollade met bospaddestoelensaus, gemengde salade, frites, diverse soorten brood en tapenades. Tot slot is er voor iedereen een ijs dessert met vruchtjes en slagroom. Kiest u hiervoor i.p.v. voor diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 12,50 p.p.

Ook barbecuen behoort op deze locatie tot de mogelijkheden; Spareribs, kip, steak, worstjes, hamburger, maïskolf, gepofte aardappel, diverse salades van het huis, diverse sauzen,stokbrood met kruidenboter en gebakken aardappeltjes. Tot slot is er voor iedereen een ijsdessert met vruchtjes en slagroom. Kiest u hiervoor i.p.v. voor diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 10,50 p.p.

Vis en Vlees BBQ: spies met varkenshaas, ossenhaas, kipfilet gemarineerd, vispakketje met diverse soorten vis in folie verpakt, zoals zalm en gamba spies, diverse salades, vleessalade, groene salade, stokbrood met kruidenboter en frites. Tot slot is er voor iedereen een ijsdessert met vruchtjes en slagroom. Kiest u hiervoor i.p.v. voor diner dan betaalt u een toeslag van  ca.  € 12,= p.p
Wilt u liever eerder dineren dan kan dat uiteraard ook; prijzen en suggesties op aanvraag.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst Zwolle; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen €75,00 per persoon
45 -64 personen € 72,50 per persoon
Andere aantallen en variaties op bovenstaand voorstel zijn uiteraard ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe Keurmerk touringcar
2 kopjes thee of koffie met gesorteerd gebak
overtocht Den Helder – Texel v.v. inclusief de touringcar
bezoek aan Ecomare inclusief entree
rondrit Texel 2 uur o.l.v. deskundige gids
drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Veelzijdig Texel

Oops! We could not locate your form.

vanaf €65,00