Veelzijdig Den Haag

Veelzijdig Den Haag

Een heerlijk dagje uit naar de Hofstad en het leuke van deze tocht is dat u het helemaal zelf kunt samenstellen! Lekker actief bezig zijn; kies dan voor een vlieger-  of zandsculptuur workshop aan het strand! Liever iets bekijken? Bezoek dan Madurodam of maak een mooie Royal Tour, langs de Koninklijke “highlights”! En dan hebben we het nog niets eens over het Omniversum, Creazy 88, een bezoek aan het Binnenhof of het Verhaal van Den Haag……..Wij helpen u graag om er een mooie dag van te maken!

09:00 uur

Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Den Haag. Uiteraard zal de chauffeur u onderweg het één en ander vertellen.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij Madurodam waar een kopje koffie of thee  met gebak voor u klaar staat. 
Aansluitend heeft u de tijd om dit unieke park te bezoeken. Aansluitend heeft u de tijd om dit unieke park te bezoeken;  Achter 2 typisch Nederlandse dijken ligt al bijna 60 jaar het wereldberoemde Madurodam. Deze miniatuurstad is bij uitstek geschikt om gezelschappen kennis te laten maken met alle verrassende aspecten
van Nederland. 
 Amsterdamse grachtenpanden, de Dom in Utrecht, het Binnenhof in Den Haag met de gouden koets, moderne woningbouw uit Almere en Amersfoort en een gedeelte van de Deltawerken. Dit alles vindt u op schaal 1:25 nagebouwd tot in het kleinste detail en gelegen in schitterende tuinen.

In de winkel en het restaurant heeft u een ruime keuze aan cadeaus, souvenirs en versnaperingen!

13:00 uur
Er staat een eenvoudige lunch voor u klaar: sortering broodsoorten met diverse soorten kaas en vleeswaren, zoetbeleg, fruit en koffie, thee of melk.

14:00 uur
Voor het middagprogramma bieden wij u diverse mogelijkheden:

1) Per fiets kunt u de Hofstad op een leuke manier ontdekken!
De gids neemt u in ongeveer twee uur mee langs de mooiste plekjes van de stad! De fraaie gebouwen, het historisch centrum, het Binnenhof, Paleis 
Noordeinde en vele andere gebouwen en monumenten, die de Hofstad zo bijzonder maken, passeren de revue. Geniet van de leuke anekdotes en de historische kennis van de gids en fiets ontspannen door het centrum van de stad! (er gaan uiteraard meerdere gidsen mee bij een grote groep en
halverwege wordt er bij een gezellig café gepauzeerd waarbij drankjes voor eigen rekening zijn.
Duur ca. 2,5 uur / Kosten  ca. € 27,50 per persoon incl. fietshuur en professionele gids met jarenlange ervaring

2) Teambuilding in de Duinen en het Strand!
Wilt u eens wat anders? Neem dan deel aan een van de meest hilarische  stranduitjes van Nederland! Een waanzinnig spel met de meest hilarische en gedurfde opdrachten die u kunt bedenken! Durft u het aan?
Wat u onder andere kunt verwachten?
1. Bouw een zo origineel mogelijk zandsculptuur
2. Ren als een echte Baywatch babe/hunk over het strand
3. Doe midden op het strand allemaal tegelijk een gechoreografeerde dans…
O, dit valt best mee hè? Haha! Nou, maak uw borst maar nat! De andere opdrachten zijn namelijk nog veel uitdagender, veel grappiger en vooral véél gekker…………….!!!!
Uw gezelschap wordt verdeeld in een aantal teams en afzonderlijk op pad gestuurd met een aantal opdrachten. De uitvoering van de opdrachten moet als bewijs worden vastgelegd met de filmcamera die u van ons mee krijgt en dit alles ook nog eens binnen de aangegeven tijd! Kortom; welk team voert de opdrachten het beste uit en is het gekst… ……. Sorry we bedoelen het snelst!?
Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 35,= per persoon incl. professionele begeleiding, 1 consumptie, filmcamera tijdens het spel, prijsuitreiking en 1 dvd met alle filmpjes.

3) Het Omniversum
Omniversum Den Haag; een belevenis in Beeld & Geluid! In het Omniversum beleeft u de wereld op een indrukwekkende manier. In dit unieke grootbeeldfilmtheater worden films om u heen geprojecteerd op een
koepelscherm. Aangevuld met waanzinnig geluid is het net of u in de film zit. U kunt verschillende grootbeeldfilms beleven in de genres cultuur, natuur, avontuur en wetenschap. Of u nu meereist langs de meest prachtige gebieden op aarde, zwemt met dolfijnen, zweeft in de ruimte of meegaat op expeditie naar de Zuidpool; in het Omniversum beleeft u de avonturen zelf!
De voorstellingen beginnen ieder heel uur maar u moet wel een kwartier van tevoren aanwezig zijn!  Duur ca. 1 uur / Kosten ca. € 8,50 per persoon.

4) Zandsculpturen Bouwen in Scheveningen
Ziet u zichzelf nog zitten? Met emmertje en schepje op het strand, of in de zandbak? Tijdens deze workshop maakt u de mooiste bouwwerken: soms hele dorpen, inclusief kastelen, tunnels en waterwegen. U kon daar vroeger al uren zoet mee zijn en beleefde de prachtigste fantasieën. Maar u werd ouder en ontdekte andere dingen, die op dat moment veel interessanter waren. Maar dat bouwen met zand is altijd wel ergens in uw gedachten gebleven, toch? Dát waren tijden! Jammer dat u dat niet meer kunt doen op uw leeftijd… Dacht u dat? Dat kan dus zeker wel!

Op het strand van Scheveningen ligt een grote berg zand op u te wachten en van deskundige leiding krijgt u tips and truckjes om de prachtigste zand-sculpturen te bouwen. Leef u uit en bouw uw droom! Kortom; een mens is nooit te oud… Om zandkastelen te bouwen! Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 18,50 per persoon incl. materiaal en professionele begeleiding.

5) Per step en met een gids, het prachtige duingebied bij Scheveningen beleven! U krijgt een moderne step mee want die is namelijk nóg leuker en nóg comfortabeler dan de oude step, waarmee u vroeger uw eigen buurt onveilig maakte! Onder begeleiding van een gids die de omgeving op zijn of haar duimpje kent, komt u langs de mooiste stukjes natuur en de leukste plekjes waar u anders het bestaan nooit vanaf had geweten!
Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 27,50 per persoon incl. step en professionele begeleiding.

6) Koninklijke Stadswandeling o.l.v. deskundige gidsen
Tijdens deze wandeling komt u langs tal van Koninklijke monumenten, zoals het Paleis Noordeinde, het Mauritshuis en andere markante plekken. De aanwezigheid van ambassades, regeringsgebouwen en de residenties van het Koninklijk huis geven Den Haag een aristocratisch karakter. De Lange Voorhout is nog steeds een deftige laan in het Haagse stadsbeeld. Zo hoort u o.a. waar de verlovingsring van Maxima is gekocht en Willem Alexander voor zijn trouwen zijn haar liet knippen! We zien het oude Stadhuis waar alle drie de prinsesjes en kroonprinses Amalia is aangegeven en de Grote Kerk waar Koningin Juliana en Prins Bernhard en Pieter en Margriet zijn getrouwd. U passeert de Kloosterkerk waar prinses Ariane is gedoopt. U ontdekt sfeervolle en stille plekken in de levendige hofstad Den Haag en natuurlijk volgt u ook een deel van de route die de gouden koets op Prinsjesdag aflegt.

Geniet van een informatieve ontdekkingstocht en ervaar de verbinding van ons vorstenhuis met de stad Den Haag. U hoort vele fascinerende anekdotes over de band die Den Haag heeft met vele generaties Oranjes! Onderweg wordt er nog een keer gepauzeerd. Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 16,50 per persoon incl. professionele begeleiding.

7) Een rondvaart per open boot door het centrum
Gedurende 1,5 uur neemt de schipper u mee voor een leuke tocht door het centrum en hoort u alles over het verleden en het heden van de stad! De route voert o.a. langs de Schilderswijk, de Koninklijke Stallen; het Mauritshuis, de Jugendstil panden van Buurtschap 2005 en de Resident met de mini en bijzondere architectuur. Kosten ca. € 13,= per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers. Er zullen meerdere boten worden ingezet. De boot vaart exclusief voor uw gezelschap.

8) Liever een Koninklijke tocht per touringcar?
De chauffeur en een deskundige gids nemen u mee voor een tocht langs de paleizen, de regeringsgebouwen, de koninklijke stallen etc! Uiteraard krijgt u onderweg uitleg van de gids. Kosten ca. € 5,= per persoon,  afhankelijk van het aantal deelnemers.

9) “Het verhaal van Den Haag” is een wandeling waarbij een deskundige gids u meeneemt langs hoogtepunten uit de Haagse geschiedenis. U bezoekt daarbij ook Het Mauritshuis, waar u topstukken uit de Haagse geschiedenis kunt bewonderen, en het Panorama Mesdag waar u in het grootste schilderij van Nederland stapt! Deze wandeling eindigt met een drankje.
Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 17,50 per persoon incl. gids, entrees en drankje

10) Bezoek aan het Haagse Binnenhof! Bezichtig de, misschien wel, bekendste plek van Nederland; Het Binnenhof! Wandel langs het middelpunt van het Binnenhof, de Ridderzaal, die Graaf Floris V in de 13e eeuw liet bouwen. In de kelder van de Ridderzaal zal de rondleiding beginnen met een film over de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Na deze film gaat u naar de Ridderzaal en naar de Eerste en/of Tweede Kamer (Let op beperkte mogelijkheden!). Hier wordt de prachtige en rijkelijke geschiedenis van het bestuur van Nederland uitgelegd. Niet alleen dat, maar ook ziet u waar alle beslissingen genomen worden die voor de vorming van dit land zorgen. De rondleidingen vinden plaats op momenten dat er geen vergaderingen of bijeenkomsten plaatsvinden. Het kan voorkomen dat door bijeenkomsten één of meerdere gebouwen niet te bezichtigen zijn.

Bent u benieuwd naar de Ridderzaal, Tweede Kamer of het torentje? Of misschien wilt u gewoon wel eens weten waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis zich afspeelden? Dan is deze tocht uitermate geschikt voor u! Let op: de Ridderzaal is niet toegankelijk voor mensen die zeer slecht ter been zijn, omdat deze alleen per trap bereikbaar is.
Duur ca. 1 uur / Kosten ca. € 7,50 per persoon incl. professionele begeleiding.

11) Powerkiten!
Laat je meevoeren door de elementen: voel de wind, de kracht, de snelheid en laat je gaan… Dát is powerkiten! Zeg maar vliegeren voor grote mensen, met vliegers van zo’n 1,5 m2 tot wel meer dan 20 m2! Powerkiten vormt de basis voor andere spectaculaire sporten als kitesurfen, buggyen, flyboarden, snowkiten en skitejumpen. Op deze dag leert u op het strand van Scheveningen de beginselen van het powerkiten. We beginnen uiteraard met de theorie, de historie en uiteraard uw veiligheid. Vervolgens gaat u het zelf proberen! Iedereen kan powerkiten, ook als je geen spierbundel of strakke beach babe bent! Het enige waar je over moet beschikken is gevoel voor de wind, de windrichting, de kracht en de reactie daarop van de vlieger. Probeer niet de strijd aan te gaan, die win je toch niet! Laat je meevoeren en behoudt ondertussen de controle, dát is de kunst! Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 39,50 per persoon incl. professionele begeleiding en gebruik van de powerkites.

12) Rattentocht!
Een spelprogramma voor ‘daredevils’ en brutale apen. Tenminste, als je uitgaat van een mix van twee beroemde tv-programma’s van de laatste jaren: wie is de rat en wie is de mol? Dat gooien we door elkaar met Crazy 88, het programma van BNN, waar hele gekke opdrachten moeten worden uitgevoerd. Dit keer hebben we het niet over een ‘Mol’, maar over een ‘Rat’, iemand in jullie gezelschap die alle opdrachten probeert te saboteren… Vreselijk!

U wordt in het centrum van Den Haag opgesplitst in teams van 5 tot 8 personen en op pad gestuurd met 10 belachelijke, hilarische en uitzinnige opdrachten. De uitvoering van de opdrachten moet als bewijs worden vastgelegd met de filmcamera en dit alles ook nog eens binnen de aangegeven tijd! Kortom; welk team voert de opdrachten het beste uit en is het uitbundigst!!! En welk team ontmaskert na afloop de rat?
Wat gaan u doen? Het blijft een beetje een verrassing, maar we kunnen er iets over zeggen. Koffie drinken bij een wildvreemde, een dansje doen op het Binnenhof, beetje de clown uithangen, dat soort zaken! Veel plezier!
Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 32,50 per persoon incl. 1 consumptie en een versnapering voor onderweg, filmcamera tijdens het spel, leuke prijs voor het winnende team en 1 dvd met alle filmpjes

Natuurlijk zijn er nog tal van andere dingen te doen in Den Haag, zoals een bezoek aan de vele musea maar u kunt ook een combinatie maken met Delft waar u bijvoorbeeld een bezoek aan de Porceleyne Fles kunt brengen, wereldberoemd vanwege het delfts Blauw) of een leuke step tocht langs alle bezienswaardigheden kunt maken. Ook een bezoek aan Corpus, Reis door de Mens, in Leiden is een mogelijkheid;
Wij maken graag een aangepast programma voor u! Ook vrije tijd in Den Haag of Scheveningen (Winkelpromenade en Boulevard aan het strand) is altijd leuk!!!!

17:30 uur
Vertrek naar uw dineradres, net buiten Den Haag (dit kan uiteraard iets eerder of later worden; afhankelijk van welk programma u kiest).

18:00 uur
Op een bijzonder sfeervolle locatie staan meerdere koks bij het buffet voor u klaar om u te assisteren bij de enorme keuze in gerechten bij dit live & cooking spektakel! Speciaal voor gezelschappen is dit echt een aanrader.

Er zijn meerdere buffetten met elk zijn specialiteit! Om te beginnen is er een voorgerechten buffet met voorgerechten in het klein zodat u ze allemaal kunt proberen. Er is vers gebakken brood en er is keuze uit 2 soorten soep.  A la minute maken de koks het gerecht, wat u zelf heeft uitgekozen, voor u klaar. Verse vis, dagelijks aangeleverd vanuit IJmuiden, vlees uit eigen slagerij of een pittig Aziatisch wok gerecht met daarbij een uitgebreid scala aan bijgerechten! Heeft u nog ruimte voor een dessert? Zoete taartjes, Italiaans schepijs, bavaroise en een heuse chocolade fontein maken de avond helemaal af! Tevens zijn alle drankjes uit het
Hollandse assortiment en koffie ter afsluiting inclusief!

20:15 uur
Vertrek huiswaarts.

22:00 uur
Verwachte thuiskomst;
einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 97,50 per persoon
45 – 64 personen € 93,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijs op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
kopje koffie of thee met gebak
. entree Madurodam
. lunch als beschreven inclusief koffie, thee en melk
. middagprogramma (excl. entreegelden als vermeld, afhankelijk van uw keuze)
. Uitgebreid Live and Cooking Buffet incl. drankjes Hollandse Bar
verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Veelzijdig Den Haag

vanaf €93,50