Kerstmarkt Valkenburg

Wij raden u aan deze tocht op een doordeweekse dag te maken omdat het in het weekend erg druk kan zijn! De kerstmarkt begint half november en duurt tot 23 december. Check bij ons de exacte data en tijden!

08:45 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar en uw gasten hebben de tijd om aan boord te gaan. Aansluitend vertrekt u naar Limburg.
Onderweg is er voor iedereen een flesje sap met een heerlijke grote en verse gevulde koek van de bakker! Uiteraard kunnen wij ook zorgen voor koffie en thee aan boord van de bus; kosten ca.  €
1,50 per consumptie.

11:45 uur
Verwachte aankomst in Valkenburg, waar de chauffeur u uit laat stappen op de bus- parkeerplaats of zo dicht mogelijk bij de grotten. Omdat er van tevoren tickets moeten worden gekocht voor de kerstmarkt in de grotten en men de tijd nodig heeft om erheen te lopen, gaan we even uit van entree om 12 uur. Bij de prijs per persoon is entree voor 1 grot inbegrepen (Fluweelen- of Gemeentegrot). Wilt u een 2e grot bezoeken dan betaalt u een toeslag van ca. € 8,50 per persoon.

Van ca. 17 november t/m 7 januari is het Geulstadje Valkenburg jaarlijks van onder tot boven in kerstsferen gehuld! Geniet gezellig en ontspannen van de vele lichtjes, de muziek en al het lekkers, boven- én ondergronds!

*KERSTMARKT GEMEENTEGROT VALKENBURG
Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt! Open van ca.17 november t/m ca. 30 december, van 11.00 – 19.00 uur (op zaterdag & zondag van 10-19 uur). In de sfeervol verlichte mergelgangen van de Gemeentegrot in Valkenburg vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Het eindeloze labyrint is tijdens Kerst omgetoverd tot een uitgebreide kerstmarkt voor de echte kerstliefhebber! Alles is uit de kast getrokken om elk hoekje in kerstsferen te hullen: geniet van de rijkelijk versierde decors, duizenden kleine lichtjes en gezellige stands met cadeaus voor jezelf of voor onder de boom. De Kerstmarkt kent ook dit jaar weer een aantal nieuwe producten en een geheel nieuw decor. In elk hoekje en in elke gang vind je wel iets verrassends. Natuurlijk kun je jezelf ook trakteren op de welbekende dranken, gerechten, hapjes en delicatessen die thuishoren op een kerstmarkt!
De Kerstmarkt Gemeentegrot is ook toegankelijk met een rolstoel, scootmobiel of rollator. De gangpaden voor het publiek zijn minimaal 2,5 meter breed en de paden zijn vlak.
Een bezoek aan de kerstmarkt duurt ca. 1- 1,5 uur

*KERSTMARKT FLUWEELENGROT VALKENBURG
De meest sfeervolle kerstmarkt van Europa! Open van ca.17 november t/m ca. 30 december, van 11.00 – 19.00 uur (op zaterdag & zondag van 10-19 uur).
Onder de kasteelruïne van Valkenburg kronkelen eeuwenoude gangen door de gele mergelsteen. De kerstmarkt die elk jaar zijn kraampjes door de grotten verspreidt, maakt een bezoek aan deze knusse grot nóg betoverender. De meer dan 50 sfeervol aangeklede kraampjes met verrassende kerstspullen laten ook ruimte voor zicht op de historische houtskooltekeningen en andere grotkunst op de uitgehakte mergelmuren. Geuren van typische kerstmarktlekkernijen verspreiden zich over het uitnodigende, ondergrondse horecaplein: wees welkom!
De Fluweelengrot is 
rolstoel-toegankelijk. Een bezoek aan de kerstmarkt duurt ca. 1- 1,5 uur

Naast de bekende ondergrondse kerstmarkten in de grotten, is er ook bovengronds veel te doen! Denk aan een Christmas Shadow Lights Route, Santa’s Village, amuseroutes en kribkes-wandelingen. Hier aan toegevoegd is het spraakmakende straattheater! Gedurende Kerststad Valkenburg vind je onder onderstaande link in het najaar de lijst met verschillende optredens.

Er is straattheater vanaf woensdag t/m zondag. https://www.kerststadvalkenburg.nl/agenda/detail/muziek-en-straattheater-in-kerststad-valkenburg/95249/
Kerststad Valkenburg zorgt voor een gezonde dosis kerstmagie!

*SANTA’S VILLAGE van ca. 17 november t/m 31 december
Bezoek het dorp van de kerstman!

In hartje Valkenburg, op het Theodoor Dorrenplein, vind je Santa’s Village. Een gezellige kerstdorp vol met originele houten chalets. Op de sfeervolle kerstmarkt vind je de leukste kerstaccessoires en kerstcadeautjes en proef je heerlijke kerstmarkt lekkernijen! Geniet in Santa’s Village van heerlijke warme wafels, oliebollen, crêpes en churros. Voor de grotere trek kan je in Santa’s Grill terecht voor een originele Duitse bratwurst direct van de grill….heerlijk! Bezoek ook Santa’s Bar, waar je even tot rust kan komen onder het genot van een warme chocomel of originele Glühwein.  Uiteraard is er ook de tijd om te shoppen of te lunchen/dineren in 1 van de gezellige restaurants!

16:30 uur
Vertrek vanaf de parkeerplaats terug naar huis. Uiteraard is eerder of later vertrekken ook mogelijk; u moet dan wel rekening houden met ca. € 65,00 per extra uur bushuur.

19:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 52 personen € 36,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of een variatie op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per touringcar
* Flesje sap met grote verse gevulde koek op de heenreis
* Bezoek aan Fluweelengrot of Gemeentegrot inclusief entree
(wilt u beide grotten bezoeken dan betaalt u een toeslag van ca. € 8,50 p.p.)
* Vrije tijd Valkenburg
* Verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Kerstmarkt Valkenburg

Oops! We could not locate your form.

vanaf €36,50