Uitwaaien op Borkum

08:15 uur
Vertrek per touringcar uit Zwolle. Onze chauffeur brengt u rechtstreeks richting Eemshaven.

10.00 uur
Verwachte aankomst in Eemshaven waar de boot al op u ligt te wachten!

10:15 uur
Vertrek van de boot naar Borkum. Aan boord staat er voor iedereen een kopje koffie of thee met gebak klaar.

De bootreis vanaf Eemshaven duurt ca. 55 minuten en vanaf de haven brengt het boemeltreintje u aansluitend in ca. 20 minuten ( 7 km) naar het gezellige Borkum waar u dan rond kwart voor 12 zult arriveren en men vrije tijd heeft.

In het gezellige stadje Borkum treft u vele winkels, cafés en terrasjes aan. Wilt u eerst een overzicht? Dan kunt u het beste naar de strandpromenade gaan, de 6 km lange slenterboulevard van Borkum. Daar kunt u ook vaak op verschillende tijden van de dag het Kuurorkest beluisteren.

Het eiland kunt u ontdekken door te wandelen, te fietsen, een huifkartocht of een busrondrit te maken. Een wandeling door het stadje Borkum laat een onuitwisbare indruk achter. De met zorg onderhouden vissershuisjes met walviskaken staan rondom de oude vuurtoren, een blijvende herinnering aan de walvisvaart in de 18e eeuw.

13:00 uur
Op een mooie locatie staat een lekkere lunch klaar met o.a. diverse soorten belegde broodjes met diverse soorten vleeswaren en kaas, koffie en thee. Toeslag soep ca. € 3,= p.p.

14:00 uur
Na de lunch is het tijd voor het middagprogramma en kan men kiezen uit diverse mogelijkheden:

* Fietstocht
Op Borkum is een uitgebreid net van fietspaden. Een fietstocht door de “Greune Stee” en “Woldedünen” is zeker aan te bevelen. Via de zuidkant van Borkum kunt u over de dijk richting Ostland fietsen waar de omgeving enorm variërend is. Het uitgestrekte wad en kwelders, een typisch duinlandschap met schitterende flora en fauna, maar ook boerderijen en weilanden zijn er te zien. Overal zult u heerlijke plekjes vinden om een poosje te blijven en te genieten. Via de noordkant van het eiland kunt u richting vliegveld fietsen en vervolgens via “Waterdelle” weer terug naar het stadje.
Kosten ca. € 7,= per persoon per dagdeel voor een fiets met 7 versnellingen; er zijn Nederlandstalige routes beschikbaar tegen een kleine vergoeding.

* Wadlopen
Ook dat kan op Borkum!Een deskundige gids loopt u met u mee door de onder Unesco vallende Waddenzee en wijst u op de prachtige natuur en zijn bewoners!
Duur ca. 1,5 – 2 uur / Kosten ca. € 8,50 p.p. incl. Bustransfer / 
Het lenen van rubberlaarzen kost ca. € 1,25 p.p.

* Wandeltocht met gids
De enorme verscheidenheid aan flora en fauna en de fascinerende variatie van het landschap maken Borkum tot een uniek stukje natuur in de Noordzee. Wie graag alle mooie plekjes op het eiland wil zien kan onder deskundige leiding deelnemen aan een wandeltocht!
Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 100,= per gids (Duitstalig / max. 20 personen per gids)

* Boottocht Zeehonden spotten en krabben vangen
Deze tocht kan meerdere keren per dag gemaakt worden en duurt ca. 2,5 uur. Met het “Wappen von Borkum” kunt u de zeehonden bezoeken en een tocht rondom het eiland Borkum maken. Tevens kunt u tijdens een boottochtje zelf krabben en garnalen vissen die aan boord gekookt worden en daarna…smullen maar!
Kosten ca. € 15,= per persoon / duur ca. 2,5 uur

* Mooie Bustour over Borkum
Na de lunch is het tijd voor een 1½ uur durende tocht over Borkum. Wanneer u heerlijk zit te genieten van alle flora en fauna die Borkum u biedt, vertelt de Duitstalige gids u intussen allerlei ditjes en datjes over Borkum! Kosten bushuur ca. 275,= / Duur ca. 1,5 uur(max. 27 personen).

* Heimatmuseum “Dykhus”
Het vroegere wonen en leven en 300 jaar maritieme geschiedenis hebben de eilandbewoners liefdevol bewaard. Omvangrijk beeld- en kaartmateriaal laten de bezoeker zien hoe Borkum er eens uitzag en hoe de bebouwing en het uiterlijk van het eiland in de loop der tijd veranderd zijn. Wat men aan het strand of bij het wadlopen te zien krijgt, vindt u hier geordend in kasten en vitrines terug. In het museum zijn o.a. te zien: klederdracht, aardewerk, gereedschap, een oude reddingsboot en niet te vergeten het skelet van een reusachtige potvis met een lengte van 15 meter. Deze potvis had een gewicht van 35 ton en spoelde aan in 1998 voor de Duitse kust. Ontdek dit oude Borkum! Kosten ca. € 3,= p.p. / Duur bezoek ca. 1 uur

17:30 uur
Nadat u rond 5 uur de fietsen weer heeft ingeleverd is iedereen weer terug bij het station; het treintje vertrekt richting de haven en aansluitend maakt u de overtocht terug naar Eemshaven!

Aan boord is het mogelijk om iets te eten, bijvoorbeeld zalmfilet met frites en remouladesaus ca. € 8,= per persoon, XL hamburger met frites en frisdrank ca. € 8,50 per persoon, scnnitzel met frites ca. € 10,= per persoon. Uiteraard kunt u op de terugweg ook ‘en route’ een diner gebruiken; in dat geval bent u ca. 1,5 uur later thuis.

19:00 uur
Aankomt in Eemshaven waar de chauffeur staat te wachten om u richting huis te brengen.

20:45 uur
Verwachte thuiskomst Zwolle; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 60 personen € 66,00  per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand 
programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
· Overtocht Eemshaven – Borkum v.v. incl. € 2,= p.p. toeristenbelasting
· 1 kopje koffie of thee met gebak aan boord op de heenreis
· retour per boemeltreintje haven Borkum – stad v.v.
· lunch als beschreven
· middagprogramma excl. entreegelden als beschreven
. verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Uitwaaien op Borkum

Oops! We could not locate your form.

vanaf €64,00