Tweede Maasvlakte; een nieuw stukje Nederland

Tweede Maasvlakte ; beleef dit nieuwste stukje Nederland!

Vraag ons naar de exacte data 

08:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe KEURMERK touringcar; u heeft tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Rotterdam.

10:15 uur
U bent inmiddels in Rotterdam aangekomen waar de boot al op u ligt te wachten voor een boeiende tocht door een nieuw stuk Nederland met een haven in aanbouw! Dichterbij dan met deze tocht kunt u niet komen! De boot vertrekt om 10.30 uur en u begint de tocht met een warm kopje koffie en heerlijke appeltaart met slagroom, die door de vriendelijke bemanning wordt geserveerd. Na een welkomstwoord van de kapitein zet de boot koers richting de Maasvlakte 2.

Tegen het middaguur kunt u aan boord gaan genieten van een uitgebreid en goed verzorgd buffet waarbij u kunt kiezen uit diverse koude en warme gerechten. Aangekomen op de Maasvlakte 2 komt er een ervaren gids van FutureLand aan boord. Samen met de gids vaart u door het gebied en zal hij u op zeer enthousiaste wijze kennis laten maken met dit nieuwe gedeelte van de Rotterdamse havens. Na deze interessante route heeft u de mogelijkheid om ca. een uur van boord te gaan voor een bezoek aan FutureLand, het officiële bezoekerscentrum van de Maasvlakte 2, waar u op interactieve wijze kennis maakt met dit gebied.

Na het bezoek aan FutureLand stapt u weer aan boord en vaart u weer terug richting Rotterdam. Geniet tijdens de terugreis nog even na op het ruime buitendek en de vele indrukken die u deze dag heeft opgedaan!

Route:
Vanaf de Erasmusbrug vaart u stroomafwaarts over de rivier de Nieuwe Maas, richting het Botlekgebied, het bekende haven- en industriegebied van Rotterdam. Onderweg passeert u de stad Schiedam, vooral bekend om haar Jenever, en de stad Vlaardingen, vooral bekend als dé haringstad van Nederland. Verderop vaart u nog langs Maassluis, een historische stad aan de Waterweg, en het spectaculaire bouwwerk de Maeslantkering, dat zeer belangrijk is bij de bescherming van Zuid-Holland tegen hoogwater vanuit de Noordzee.

Aangekomen bij de bekende kustplaats, Hoek van Holland, steekt u de rivier over om via het Breeddiep, het Calandkanaal in te varen. Via het Beerkanaal bereikt u uiteindelijk Maasvlakte 1 met de allergrootste containerterminals zoals ECT, Maersk en Euromax. Via het Yangtzekanaal komt u dan bij Maasvlakte 2 terecht. Na het bezoek aan Futureland vaart u terug richting Rotterdam waarbij onderweg een aantal bekende highlights gepasseerd worden zoals het de plaatsen Rozenburg en Pernis, het dorpje tussen de havens. Ook komt u langs voormalig cruiseschip de ‘ SS Rotterdam’ en natuurlijk kunt u ter afsluiting genieten van de prachtige Skyline van Rotterdam!

Maasvlakte 2:
Maasvlakte 2 is de benaming voor het uitbreidingsproject van de Rotterdamse haven dat is gelegen ten westen van de ( eerste) Maasvlakte. Met dit nieuwe in zee aangelegd gebied ter grootte van 2.000 hectare wordt de Rotterdamse haven 20% groter. De nieuwe havens hebben een diepgang van 20 meter en zijn hierdoor bereikbaar voor de nieuwste generatie grote containerschepen. Zoals het grootste schip ter wereld de Pieter Schelte van firma Heerema dat in de eerste maanden van 2015 op de Maasvlakte 2 zal worden afgebouwd.

17:30 uur
Het schip legt aan en de chauffeur brengt u naar uw opstapplaats.

18:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 82,50 per persoon
45 – 49 personen € 77,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
•vervoer per luxe KEURMERK touringcar
•kopje koffie of thee met appelgebak
•uitgebreid lunchbuffet met koude- en warme gerechten (excl. drankjes)
•prachtige boottocht van 10.30 – 17.30 uur deels met gids aan boord
•bezoek aan Futureland
•verzorging van de chauffeur

 

Gaat u liever een dagje weg naar Delft? Of gaat u liever het voorjaar vieren op de Linge?

Aanmelden voor: Tweede Maasvlakte; een nieuw stukje Nederland

Oops! We could not locate your form.

vanaf €77,50