Tin Vis en het Veluwemeer

Maak kennis met het oude ambacht van de tingieter,  geniet van een mooie rondvaart op het Veluwemeer én historisch Elburg! Welkom op de dagtocht Tin Vis en het Veluwemeer.

10:00 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Zeewolde.

11:00 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de tingieterij waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en gebak. In dit ambachtelijke familiebedrijf heerst een gezellige sfeer en krijgt u op een duidelijke manier te zien hoe tin gieten in zijn werk gaat en tijdens een demonstratie wordt het hele productieproces doorlopen. Het is uiteraard allemaal handwerk en vooral de nabewerking is een zeer geduldig en precies werkje. In de hal is een eenvoudig maar gezellig terras ingericht waar de introductie en het koffie drinken zal plaatsvinden. Na de uitleg en demonstraties is er nog gelegenheid om het winkeltje te bezoeken.

Bovendien is er voor iedereen een leuk aandenken voor thuis!

12:45 uur
U bent inmiddels bij een sfeervolle locatie aan het water aangekomen waar een goed verzorgde koffietafel voor u klaar staat;
kroket, diverse soorten broodjes, witbrood, bruinbrood en kretenbrood, diverse soorten kaas, vleeswaren, zoetbeleg en koffie, thee en melk naar wens. Kiest u hier voor een warme lunch dan betaalt u een toeslag van ca. € 2,50 per persoon en wordt er het volgende geserveerd:
Soep –  Wiener schnitzel of gebakken varkenslende met een passende saus, verse warme groenten, gebakken aardappelen, frites, salade en compote –  IJsdessert

14:15 uur
Na de lunch wandelt u naar de nabijgelegen haven en maakt u een mooie rondvaart over het Veluwemeer. Eventueel kunt u nog iets gebruiken onderweg en er is zelfs bingo mogelijk!

16:00 uur
Nadat u bent afgemeerd in de haven van de historische vissersstad Elburg heeft u nog een uurtje vrije tijd in het gezellige centrum. Uiteraard is het ook mogelijk om deel te nemen aan een mooie stadswandeling, een bezoek aan het Orgelmuseum, Museum Sjoel of Museum Elburg te brengen, een kijkje te nemen bij de Visafslag of Historische Botterwerf etc. Prijzen en suggesties op aanvraag.

17:15 uur

Vertrek naar Zwolle. U kunt deze dag ook afsluiten met een goed verzorgd drie gangen diner of buffet of een sfeervolle locatie in het centrum; mogelijk vanaf ca. € 16,00 per persoon. In dat geval bent u wel ca. 2 uur later thuis. 

18:00 uur
Verwachte thuiskomst;
einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 53,50 per persoon
45 – 64 personen € 51,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; Prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze dagtocht zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
entree, rondleiding tingieterij incl. aandenken
. kopje koffie of thee met gebak
. lunch als beschreven
. rondvaart Veluwemeer ca. 1,5 uur
. bezoek aan Elburg
. verzorging van de chauffeur

 

Aanmelden voor: Tin Vis en het Veluwemeer

vanaf €51,00