Stroopwafels & Goudse Glazen

09:15 uur
Vertrek uit Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar en toilet richting Gouda. Uiteraard zal hij onderweg het één en ander vertellen.
Ter informatie: De chauffeur laat u zo dicht mogelijk bij de St. Janskerk uitstappen; de touringcar mag namelijk niet in het centrum van Gouda rijden.

11:00 uur
U bent inmiddels aangekomen op een gezellige koffielocatie waar de koffie of thee met een lekkere verse stroopwafel voor u klaar staat.

Liever iets uitgebreider koffiedrinken en ‘op zijn Gouds’? Kies dan voor een kopje koffie of thee geserveerd met echte Goudse lekkernijen zoals stroopwafel, choco stroopie, stroopwafel rotsje, petit bavaroise van stroopwafel én een stroopwafel likeurtje! De toeslag voor de Goudse koffiestop is ca. € 2,75 p.p.

11:45 uur
Tijd voor een interessante rondleiding door de prachtige Sint Janskerk; reeds vele eeuwen het voornaamste monument van de stad. De kerk vervult nog steeds de functie waarvoor zij gebouwd is. Met een lengte van 123 meter is zij de langste kerk van Nederland. De St. Janskerk is gewijd aan Johannes de Doper, de schutspatroon van Gouda. De kerk is met name bekend om haar prachtige 16e eeuwse gebrandschilderde ramen “de Goudse Glazen”.

Na de rondleiding, die ruim een uur duurt, wandelt u in ca. 5 minuten richting uw lunchadres.

13:00 uur
Op een gezellige locatie staat een lekkere lunch voor u klaar die er als volgt uit kan zien:

Goudse kaassoep geserveerd met gegratineerd kaasbrood
***
In buffetvorm geserveerd:
Gesorteerde belegde mini broodjes met
verschillende soorten kaas & vleeswaren
Krentenbrood met boter
Broodje met Amsterdamse hogeschool kroket van Holtkamp
Melk, karnemelk en jus d’orange
***
Heerlijk Gouds siroopwafel ijsje met slagroom

14:30 uur
Tijd voor een mooie, ca. 5 kwartier durende rondvaart met gids door de monumentale binnenstad van Gouda. U vaart geheel in stijl op een ouderwetse trekschuit! Er zijn 2 boten beschikbaar met resp. 30 en 26 personen. Deze boten varen exclusief voor uw gezelschap. De tocht volgt de historische vaarroute door de stad die vanaf de vroege middeleeuwen de enige verbinding vormde voor de handel tussen Vlaanderen en de Hollandse steden. Onderweg krijgt u van de schipper allerlei leuke en historische wetenswaardigheden en anekdotes te horen!

DE BOTEN:
De Jan Salie is een replica van een Zuid-Hollandse trekschuit, gebouwd aan de hand van oude gravures en overleveringen. Het schip ademt historie, maar is tevens voorzien van de gemakken van onze tijd, van comfortabele salon en kuip tot toilet en een welvoorziene kombuis. De Jan Salie verzorgt rondvaarten door de Goudse grachten en vaartochten op de omliggende rivieren, waaronder de Hollandse IJssel.

De Jan Kordaat is een gerestaureerde ‘snikke’ uit 1902. Ze voer vooral als terkschuit over de Groningse vaarten maar leidt nu een `zwervend bestaan’. In de zomermaanden onderhoudt de fraai gerestaureerde snik onder andere een geregelde beurtdienst tussen Oudewater en IJsselstein. Tijdens de vaarten krijgen de passagiers een indruk van het openbaar vervoer van weleer. Ze is uitgerust met bar, toilet en zitplaatsen binnen en buiten.

15:45 uur
Vertrek richting Zwolle.
Uiteraard is het ook mogelijk om nog in Gouda te blijven en een museum te bezoeken, of bijvoorbeeld een stroopwafelworkshop bij te wonen! U kunt dan in Gouda of onderweg afsluiten met een diner en bent dan om een uur of negen terug in Zwolle. Prijzen en suggesties op aanvraag.

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 -62 personen € 62,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk. Op deze reis zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar met faciliteiten
· 2 kopjes koffie of thee met stroopwafel
· entree en rondleiding Sint Janskerk (met 2 gidsen)
. heerlijke 3 gangen lunch als beschreven inclusief melk, karnemelk en jus d’orange
· rondvaart historische binnenstad ca. 75 minuten op 2 boten die exclusief voor uw gezelschap varen
· verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Stroopwafels & Goudse Glazen

vanaf €64,50