Trendy Antwerpen met stadstour & diner!

08:00 uur
Onze chauffeur staat voor en uw gezelschap heeft de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u per luxe touringcar, voorzien van bar, dvd en toilet, richting Antwerpen.
Indien gewenst, zorgen wij voor koffie, thee, frisdrank, catering etc. aan boord. Wilt u onderweg een koffiestop houden dan kan dat ook; de kosten voor 1 kopje koffie of thee met gebak zijn ca. € 5, 50 per persoon.

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in het hartje Antwerpen waar u met een leuk trammetje dat ieder heel uur vertrekt, een eerste indruk van de stad krijgt! Deze tram neemt u mee langs alle highlights van Antwerpen en onderweg krijgt u uitleg middels een koptelefoon. De tocht duurt ca. 45 minuten.

Wilt u de stad liever te voet bekijken? Dan zorgen we voor een deskundige gids die u meeneemt door het historische hart! U kunt kiezen voor een algemene wandeling of een wandeling met een thema zoals diamanten, Rubens, Joods Antwerpen, mode & Lifestyle, Historische wandeling etc.  Er gaan maximaal 20 personen met 1 gids mee en de prijs is gelijk aan de rit per tram! De wandeling duurt maximaal 2 uur (maar 1 uur of 1,5 uur kan ook!)

Antwerpen staat bekend om haar gemoedelijke sfeer en uitbundige gezelligheid. Stijlvol gerestaureerde middeleeuwse huizen, één van ’s werelds grootste diamantencentra en juweeltjes van meesters als Rubens en van Dijck worden harmonieus gecombineerd met gezellige terrasjes en modieuze en trendy winkels!

11:30 uur
Na de rit per tram of de wandeling met gids heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en gebruikt u ook de lunch op eigen gelegenheid.
Wilt u liever eerst samen lunchen dan kan dat bijvoorbeeld bij de sfeervolle brouwerij; een koude schotel met onder andere huisbereide aardappelsla, varkensgebraad, salami, gekookte ham, gepocheerde verse zalm, salade met biervinaigrette en een eitje. Voorzien van een sausje en broodjes. Kosten ca. € 22,50 per persoon. Dit is uit te breiden met onbeperkt koffie en thee a ca. € 4, 50 p.p.

Wij kunnen u ook een lunchbuffet aanbieden op een sfeervolle middeleeuwse locatie in het centrum; deze ziet er als volgt uit: verse dag soep, diverse soorten fijne vleeswaren, aardappelsalade, kazen, eieren, en 2 soorten middeleeuws brood.  Deze lunch kost ca. € 25,00 per persoon.

Uiteraard kunnen wij ook een programma voor de middag samenstellen waarbij u kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

* Rondvaart Schelde van 50 minuten/ vertrek om 14.00 – 15.00 uur en 16.00 uur
Geniet van de rust op het water en het prachtige uitzicht op de skyline van Antwerpen en de oevers van de Schelde!
Kosten ca. € 11, = per persoon. (er zijn ook langere (haven) tochten mogelijk!)

* Rondleiding Bierbrouwerij.
In ongeveer een uur wordt er verteld over het brouwproces, de huis gebrouwen bieren en anekdotes over bier. Oftewel alles over BIER! Natuurlijk worden ondertussen de 3 huis gebrouwen bieren geproefd! Voor niet-bierdrinkers is er fris!
Kosten ca. € 12, = per persoon/ afhankelijk van het aantal deelnemers incl. 3 bieren proeven.

* Zoo Antwerpen
Genieten van al het moois dat deze stadsdierentuin te bieden heeft!
Kosten volwassenen ca. € 25, = per persoon/ kinderen tot 3 gratis/ kinderen 3 t/m 11 jaar ca. € 19, = p.p.

TIP: RONDLEIDING BACKSTAGE IN DE ANTWERPSE ZOO
De Zoo van Antwerpen is tevens een groot bedrijf waar achter de schermen heel wat beweegt. Tijdens de backstagerondleiding krijgt u een duidelijk beeld van wat er zoal komt kijken bij het beheer van een Zoo. U ziet plaatsen waar de gewone bezoeker niet toegelaten is: de keuken waar à la carte-gerechten klaargestoomd worden voor elke diersoort, de filterinstallaties van de aquariums, de werkplek van de dierenarts, de operatiekamer, de laboratoria en de kweeklokalen voor insecten… Een boeiende ontdekking voor wie geïnteresseerd is in het hoe en het waarom van een Zoo.  Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar omdat er weinig dieren te zien zijn bij deze tour! Kosten tour ca. € 125,- per gids/ maximaal 20 personen

* Diamanten in Antwerpen
Op 30 april 2012 kwam er een einde aan 10 jaar aanwezigheid van het Diamantmuseum op het Astridplein te Antwerpen. Zowel via virtuele kanalen als op locaties in de stad Antwerpen en de Antwerpse Kempen, blijft het Diamantmuseum Provincie Antwerpen ‘BriljAntwerpse’ initiatieven organiseren om de bezoeker unieke diamantervaringen te laten beleven in Antwerpen, het wereldcentrum voor diamant. Daarnaast zijn er enkele topstukken uit de collectie te zien in het Diamantpaviljoen aan het MAS, waar ze voor het grote publiek blijven schitteren. Het Diamantpaviljoen licht toe waarom Antwerpen hét wereldcentrum voor diamant wordt genoemd, en toont tegelijk wie er actief is in de diamanthandel- en nijverheid, vroeger en nu. Het paviljoen vertelt over de rijke geschiedenis, het economische belang en tal van andere facetten van deze typisch Antwerpse activiteit. De diamantshop maakt de ervaring compleet.
Open van dinsdag tot en met zondag van 10 – 17 uur/ gratis entree

* Fietstocht Antwerpen
Lekker actief bezig zijn! Het kan als u kiest voor deze activiteit. Kriskras door het centrum fiets u langs de highlights, zoals de kathedraal, het Vlinderpaleis, het MAS en het Steen. Bovendien neemt de gids u mee naar plekjes die niet in de reisgidsen staan, maar Antwerpen juist zo bijzonder maken!
Duur ca. 2 uur/ Kosten vanaf 25 personen ca. € 27,50 p.p.
Er zijn overigens verschillende thema’s waaruit u kunt kiezen zoals de brouwersroute, de groene route, buiten de stad, Joode route, haven route etc.
Ook is een tocht per step mogelijk!

* Ondergronds Avontuur!
Uw gasten zullen hun ogen uitkijken als ze een bezoek brengen aan De Ruien. Sinds de Middeleeuwen beschikt Antwerpen over een net van waterwegen: de ruien, vlieten en vesten. Oorspronkelijk gegraven als verdedigingsgordel maar dankzij een ingrijpende sanering kunt u de ruien nu vanuit het Ruihuis verkennen onder leiding van een ervaren ruigids. Een soms wat modderige ondergrondse tocht met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdoten! Een tocht duurt ca. 3 uur en kost ca. € 25,00 p.p. (interactieve wandeling met tablet € 17, = p.p.) Een kleine rondvaart is ook mogelijk; deze kost ca. € 5, = p.p.

* Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
De verzameling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen geeft een goed beeld van de kunstproductie uit België e.o. vanaf de 14e eeuw tot heden. De collectie omvat werken van o.a. Bruegel, Rubens, van Dyck, Frans Hals, Magritte, Zadkine en Karel Appel. Een absolute aanrader voor iedere kunstliefhebber!

17:00 uur
Vertrek uit Antwerpen. Onze chauffeur brengt u richting uw dineradres in Nederland.

18:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* kalkoenschnitzel met een champignon roomsaus, gemengde sla, diverse groenten, frites,
aardappelkroketjes en fritessaus
* dame blanche
Uiteraard is een ander menu of ander buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag!

20:00 uur 
Vertrek huiswaarts.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 74,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag
Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen. Op deze reis zijn onze Algemene Reisvoorwaarden van toepassing. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met bar, dvd en toilet
* stadstour per tram 50 minuten of stadswandeling met gids ca. 1,5 uur Antwerpen
* vrije tijd Antwerpen
* 3 gangen diner (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur
* Belgische Belastingen

Neem ook even een kijkje bij onze andere tochten; Dagje Amsterdam of toch liever een een dagje naar Delft

Aanmelden voor: Trendy Antwerpen met stadstour & diner!

Oops! We could not locate your form.

vanaf €74,50