Schoolreisje Zuiderzeemuseum Enkhuizen

08:50 uur
Onze luxe touringcar staat voor bij uw school in de regio en u heeft tijd om in te stappen. Aansluitend brengen onze ervaren chauffeurs u om 9 uur richting Enkhuizen.

10:30 uur
Verwachte aankomst op de parkeerplaats van het Zuiderzeemuseum waar de boot u verder zal brengen naar de ingang van het museum. Het kan zijn dat u even op de boot moet wachten; u bent dan tussen 10.45 – 11.00 uur in het Museum.

Proef, voel, ruik, zie, hoor en doe
Leren is in het Zuiderzeemuseum een dynamisch begrip. Van alle aspecten in het museum kun je iets leren: de geur van het visroken, schrijven met een kroontjespen in een klas uit 1930, praten met een ambachtsman… alle zintuigen worden aangesproken! In het Zuiderzeemuseum leer je spelenderwijs en met elkaar. Je gebruikt hierbij niet alleen je hoofd, maar ook je hart en handen.

Het educatieve aanbod van het museum richt zich op cultuur, erfgoed en kunst van het voormalige Zuiderzeegebied, en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied.
De programma’s sluiten aan bij diverse kerndoelen en vensters van de nationale canon en hebben raakvlakken met uiteenlopende vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en CKV.

Bijzonderheden educatief programma:
Bekijk hier de educatieve programma’s en lees meer over de inhoud, het doel van het programma en de bijbehorende informatie. De kosten voor het educatief programma bedragen ca. € 60,00 per 25 personen. Er kunnen maximaal 25 personen aan 1 educatief programma deelnemen dus het is de bedoeling dat u meerdere programma’s kiest wanneer u met meer dan 25 personen bent.
Zonder educatief programma worden basisscholen helaas niet toegelaten. Bij uw entree in het Zuiderzeemuseum is ook een frietje met mayo inbegrepen! 

Het Zuiderzeemuseum is een levend museum doordat er vele demonstraties van oude ambachten zijn en de diverse ‘bewoners’ u het gevoel geven dat ze er ook echt wonen! In het seizoen zijn bij veel huisjes mensen aanwezig die u uitleg geven.  Nederlands grootste binnenwater was ooit de Zuiderzee. In 1932 werd die afgesloten en omgedoopt tot IJsselmeer. U krijgt in het museum een goed beeld van het wonen en werken rond de voormalige Zuiderzee.  Het openluchtgedeelte is gebouwd als een stadje met ruim 130 woningen, winkels, werkplaatsen en de museumhaven met historische zeilschepen. Ook kunt u diverse ambachtslieden aan het werk zien zoals de mandenmaker, de touwslager en de palingroker en zijn er ‘levende bewoners’ uit Urk anno 1905.

15:00 uur
Vertrek vanaf het museum per boot naar de busparkeerplaats. U vertrekt dan rond 15.30 uur per bus terug naar school.

TIP: naast het museum bevindt zich een leuke speeltuin waar de kinderen desgewenst nog een uurtje kunnen uitwaaien! Een veilige plek waar kinderen onbezonnen kunnen spelen en waar alle toestellen aan de laatste veiligheidseisen voldoen. Entree ca. € 2,50 per kind inclusief een waterijsje (begeleiding heeft gratis entree). Een extra uur bushuur kost ca. € 60,00 per bus.

17:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
90 – 100 personen € 30,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcars
* boot parkeerplaats – museum v.v.
* entree Zuiderzeemuseum scholieren en begeleiding
* frites met mayonaise
* educatief programma (25 personen per groep)
* verzorging van de chauffeurs

Aanmelden voor: Schoolreisje Zuiderzeemuseum Enkhuizen

vanaf €30,00