Schoolreisje Openluchtmuseum

Schoolreisje Openluchtmuseum

09:00 uur
Onze luxe touringcars staan voor bij uw school en u heeft tijd om in te stappen. Aansluitend brengen onze ervaren chauffeurs u richting Arnhem waar het museum haar deuren om 10 uur zal openen.

10:00 uur
Een dag Openluchtmuseum is een kennismaking met het leven, de sfeer en de omstandigheden van vroeger. Voor het Basisonderwijs zijn schoolprojecten en speurtochten ontwikkeld die leerlingen laten kennismaken met het verleden. Door te kijken én door zelf mee te doen wordt vroeger een belevenis. De combinatie van leren, ontdekken en plezier maakt het museum tot een perfect schoolbezoek! Uiteraard is het ook leuk om het museum zelf met uw leerlingen te bezoeken, zonder schoolproject; daar gaan wij in dit geval dan ook van uit.

Zelden was geschiedenis zo leuk!
Hoe woonden we, wat deden we voor de kost, hoe bewaarden we ons eten, hoe zag de toilet er uit? In het park ontmoet u de smid, de radmaker, boerin of knecht. Ze hebben het druk, maar maken altijd tijd voor een praatje. Wie weet kunnen ze ook wel wat hulp gebruiken.

Belangrijk: het museum wil u er op attenderen dat er bij scholen minimaal 1 begeleider moet zijn per 8 kinderen!

Ontdek het verleden
Uiteraard is het ook leuk om voor 1 van de educatieve projecten te kiezen. Deze gaan uiteraard over vroeger, maar zijn verrassend eigentijds en zijn er voor diverse leeftijdsgroepen.
Er is voor iedere leeftijdscategorie 1 (of meerdere) passend project(en) dat je in de ochtend of in de middag kunt reserveren op vaste tijden. Door een introductie in de klas krijgt het museumbezoek veel meer verdieping. De lespakketten sluiten goed aan op het lesprogramma en de kerndoelen van het onderwijs. Voor deze projecten betaal je naast de entreeprijs een toeslag van ca. € 3,00 per kind.

Welke educatieve projecten zijn er beschikbaar voor de onderbouw basisschool? Dat vindt u onder deze link:
https://www.openluchtmuseum.nl/onderwijsactiviteiten/basisonderwijs?taal=nl

Er is nog meer te beleven!
‘Vervelen’ kennen ze niet in het Openluchtmuseum, want er is van alles te doen! Maak een ritje in de historische tram en ontdekt wat er allemaal te zien is in het museum. In de Zaanse Buurt ligt ouderwets speelgoed klaar om mee gespeeld te worden. Dwaal door het doolhof of ga lekker ravotten in de speeltuin! Op het Kindererf komen karweitjes van vroeger tot leven en wie niet bang is voor een beetje water, vaart naar de overkant met het spekbakkie!

De Canon van Nederland!
Met trots toont het Nederlands Openluchtmuseum de Canon van Nederland: een presentatie van de hele geschiedenis van ons land, van ‘hunebed tot heden’. Deze nieuwe presentatie, die tot stand kwam in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam als partner, toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een internationale award gewonnen die wordt gezien als de Oscar van de museumwereld!

Indien u geen schoolproject boekt, kunt u kiezen voor een gratis speurtocht of het tijdmachine-spel!
Deze speurtochten of het spel ontvangt u bij de ‘servicebalie’. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, vernemen wij dit graag uiterlijk één week van te voren.

Basis Onderwijs:
Dwaal met je leerlingen langs de vele boerderijen en gebouwen, luister naar de prachtige verhalen en help een handje mee in de Wasserij of op het Kindererf. Om je vrije museumbezoek een leuke toevoeging te geven, kun je ervoor kiezen om je leerlingen een speurtocht te laten doen. Voor iedere leeftijdsgroep bestaat er een passende speurtocht met opdrachten en vragen. Zo steken leerlingen stiekem meer op dan ze denken en blijft er voldoende tijd over om uitgebreid te spelen.

Groep 1, 2 en 3 – De dag van Deetje
Opstaan uit de bedstee, wassen, spelen en een ritje met de postkoets; Deetje was een kind uit een andere tijd. Leerlingen stappen in haar schoenen en tijdens de speurtocht doen ze dingen die zij ook deed. Als herinnering krijgen ze een boekje mee naar huis.

Groep 3, 4, 5, 6, 7, en 8 – Tijdmachine-spel
Tijdmachines bestaan nog niet, maar je weet niet of ze ooit worden uitgevonden. Dan kun je maar beter voorbereid zijn! Laat leerlingen samen het Tijdmachine-spel spelen en ga samen op expeditie naar vroeger in het museum. Het leuke aan dit spel is dat het bestaat uit 25 losse spelletjes en dat je het kunt aanpassen naar jouw eigen klas of groep. Er is voor ieder wat wils. Zoek, klets, fantaseer, teken, ren, spring, dans, lach, en verwonder je over vroeger en nu. Ook bepaal je zelf hoe lang het spel duurt en waar je het in het museum speelt.

Smikkelen en smullen
Actief bezig zijn maakt hongerig en bij samen op pad zijn hoort natuurlijk iets lekkers; het museum biedt u het volgende aan:
* Frites met mayonaise en ranja ca. € 4,00 per persoon
* Appelrozijnenbroodje met ranja ca. € 2,75 per persoon
* Waterijsje ca. € 1,00 per persoon

Picknicken
Het museum beschikt over verschillende plekken waar u samen met uw leerlingen zelf meegebrachte lunch kunt nuttigen. Hierbij kunt u denken aan:
• De Picknickweide, tussen de Standerdmolen en de Weegbrug
• De Picknickloods, een overdekte locatie grenzend aan de Picknickweide
Houdt u er wel rekening mee dat het druk kan zijn i.v.m. de aanwezigheid van andere scholen en groepen.

15:15 uur
Vertrek vanaf de parkeerplaats huiswaarts.

16:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 -62 personen  € 27,00 per persoon
Korting begeleiders €  8,00 per persoon
(advies Openluchtmuseum is 1 begeleider per 8 kinderen > alle begeleiders hebben gratis entree)
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar(s)
* entree Openluchtmuseum inclusief speurtocht of tijdmachinespel
* gratis entree Openluchtmuseum begeleiders (zij betalen wel voor de bus)
* gebruik van de tram
* bezoek aan de speeltuin
* parkeren bus
* verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Schoolreisje Openluchtmuseum

vanaf €27,00