Schip Ahoy op de SS Rotterdam!

08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco & toilet, staat voor en uw gasten hebben tijd om aan boord te gaan. Aansluitend vertrekt u richting Rotterdam.

10:15 uur
Verwachte aankomst bij de SS Rotterdam waar u tijd heeft om aan boord te gaan en waar u in de Captains Lounge wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak.

11:00 uur

Tijd voor de rondleiding met audioguide SS Rotterdam
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: U stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende “De Rotterdam”!
Wat een ervaring is een bezoek aan het prachtige klassieke cruiseschip SS Rotterdam; hier krijgt u even helemaal het authentieke gevoel van toen! Met prachtige zalen, veel kunst, techniek, luxe restaurants, het originele gerestaureerde meubilair, een scheepswinkel met souvenirs, boeken en nautische kleding en het achterdek met zwembad, bar en buitenkeuken!

Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bekijk ook de korte film in het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. U maakt deze rondleiding over het schip met audiofoon en luister naar de aanwijzingen en scheepsverhalen van de Shiphosts. De duur van deze tour is  ca. 1 uur. U bezoekt o.a. de bovendekken, de brug en de boeg. Wilt u de machinekamer er ook bij, dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 per persoon en bent u ca. 30 minuten meer kwijt.

TIP: In plaats van een bezoek aan SS Rotterdam, zou een rondvaart met Spido door de havens, met koffie & gebak aan boord, ook een mogelijkheid zijn> prijs is hetzelfde!

13:00 uur
Er staat een lekker lunchbuffet voor u klaar bij een gezellig ‘drijvend restaurant’: kopje soep, kroketje, assortiment harde en zachte broodjes, krentenbol, diverse soorten vleeswaren, kaas en zoetbeleg en koffie, thee of melk naar wens. U kunt de lunch desgewenst uitbreiden met fruit a ca. € 1,50 p.p., huzarensalade a ca. € 2,00 p.p., gerookte zalm a ca. € 3,00 p.p. of beenham met saus a ca. € 3,00 p.p.

Voor het middagprogramma, vanaf ca. 14.15 uur, kunnen uw gasten kiezen uit:

*REMASTERED ROTTERDAM

Ervaar wat je nog nooit hebt meegemaakt: De oude Hollandse Meesters bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters!
De beste Nederlandse digitale studio’s hebben een nieuw e-wereld gecreëerd. Een wereld waarin je wordt meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, waarin je wordt ondergedompeld in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en waarin je kunt dansen op de beat van Mondriaans “Victory Boogie Woogie”. In deze unieke 60 minuten durende Experience kun je ook wandelen door een waterval, je eigen UFO laten vliegen op een gigantisch LED-scherm, interacteren met scholen vissen en varen door de wolken. U volgt een vaste route langs vier ruimtes die elk een eigen beleving bieden om te eindigen in de laatste ruimte waar op een vaste tijd de Remastered show van ca 30 minuten start. Na afloop van de show verlaat u de beleving via de Earth Alley en komt u terug in de Welkomst Ruimte.

Let op: Dit is niet geschikt voor mensen die last van epilepsie hebben of slecht tergen harde geluiden en dichte ruimtes met veel mensen kunnen. Ook sta je langere tijd op 1 plek! Duur ca. 1 uur/Entree € 23,50 per persoon

*ROTTERDAM PER FIETS (MET GIDS):
Fietsen in Rotterdam is eigenlijk een must want zo kom je op plaatsen waar je normaal niet zo gauw komt! Moderne architectuur, gedenkwaardige plekken uit de Tweede Wereldoorlog en culturele h oogstandjes die binnen en buiten de landsgrenzen faam genieten: tijdens het fietsen in Rotterdam zie je het allemaal! Onze ervaren gidsen nemen je mee langs alle typische bezienswaardigheden en laten je het Manhattan aan de Maas op een ontspannen manier beleven. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 32,50 per persoon incl. gids en fiets

*DEPOT BOIJMANS VAN BEUNINGEN
Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark  Rotterdam. Bezoekers zien hier het resultaat van 174 jaar verzamelen! Meer dan 154.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn ook alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien!
Entree Museum ca. € 20,00 per persoon/Mensen met een geldige Museumjaarkaart of VriendenloterijVipkaart betalen, op vertoon van de kaart, slechts ca. € 1,00 per persoon.
Wij raden u aan om het Depot met een gids te bezoeken. Tijdens een rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent; zo zie je de kunstwerken van dichtbij en kom je meer te weten over het beheer en behoud van een collectie. Er mogen maximaal 13 personen mee met 1 gids. Duur rondleiding met gids ca. 1 uur/Kosten ca. € 95,00 per gids/dit kunnen wij pas aanvragen als de boeking definitief is.

*SPLASH BUS!
Ga mee met de ‘anders-dan-anders’ tour door Rotterdam. Een tour met deze unieke amfibiebus zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Met Splashtours zie je tijdens de rit de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de ‘splash’: de spectaculaire duik in de Maas. De bus blijkt ineens ook een zeewaardige boot die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart! De route is zorgvuldig samengesteld, zodat je het beste en mooiste te zien krijgt van Rotterdam. Duur 1 uur/Kosten ca. € 28,50 per persoon/maximaal 43 personen per rit.

*ESCAPE GAME ROTTERDAM > leuk om met het hele gezelschap te doen!
Op 5 september 1927 werd Nederland opgeschrikt door de vondst van een stoffelijk overschot op de Holland-Amerikalijn in Rotterdam. Wie doet nou zoiets en waarom? De politie tastte volledig in het duister, maar al snel werd duidelijk dat het slachtoffer Hein de Korte was. Was het dan toch een afrekening in de onderwereld? Niet lang daarna kwam Gerrit in beeld, beroemd en berucht in de onderwereld. Hij zou de vermeende moordenaar zijn. Maar was dat wel zo? Door zijn Robin Hood-achtige karakter waren beide uitkomsten logisch. Dat Gerrit op de vlucht was, was in ieder geval een feit.

Tijdens deze Escape Game gaan jullie samen met Gerrit op zoek naar de geheime uitgang van de stad. In de onderwereld was de geheime uitgang het gesprek van de dag, maar de exacte locatie was voor Gerrit een mysterie. Lukt het jullie om binnen twee uur uit de stad te ontsnappen? De citygame begint op het Willemsplein bij de Erasmusbrug, succes! Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 30,00 per team van 2-4 spelers

*KUNST & STREET-ART WANDELING
Op het gebied van kunst in de openbare ruimte en street-art, timmert Rotterdam de laatste jaren flink aan de weg. In deze rondleiding zie je een grote collectie van sculpturen en straatschilderingen van internationale kunstenaars. In deze tour van twee uur wandel je langs zo’n 40 kunstwerken. De route voert dwars door het Rotterdamse centrum langs tal van aansprekende kunstwerken van o.m. Picasso, Willem de Kooning, Lastpak & Friends (winnaar Dutch Street Art Award), de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout en de internationaal vermaarde Iraanse broers ICY & SOT. Van het pas geplaatste standbeeld Moments Contained tot het spraakmakende Santa Claus en de toeristenmagneet Depot Boijmans Van Beuningen. Deze tour is ook een aanrader voor mensen die Rotterdam al goed kennen en zich graag laten verrassen. Duur 2 uur/Kosten ca. € 225,00 per gids/maximaal 15 personen per gids

Er kan natuurlijk nog veel meer in en rond Rotterdam, zoals wandelingen met een Verhalenverteller, diverse citygames, vrije tijd etc. dus mist u iets in ons voorstel, laat het dan weten en wij kijken wat de mogelijkheden zijn op de door u gewenste data!

18:00 uur
U gaat ruim 2 uur genieten van een lekker 3 gangen onbeperkt wereldgerechtenbuffet dat bestaat uit diverse warme en koude voorgerechten, heerlijke hoofdgerechten met vlees en vis en volop keuze uit de lekkerste desserts! Koffie, thee en frisdranken zijn tevens naar wens beschikbaar; verder zijn er voor iedereen 3 muntjes voor een drankje met alcohol inbegrepen en die kan men uiteraard ook aan elkaar geven! Extra munten zijn te koop aan de kassa. Er is hier voor ieder wat wils, en dat geldt ook voor mensen met allergieën en intoleranties. Daarom is er een speciale allergenen kaart, zodat u zorgeloos kunt genieten van alle heerlijke gerechten. Uiteraard zitten er ook andere gasten in het restaurant maar uw gasten zitten wel gezellig bij elkaar!

21:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindcatie:
45 – 60 personen € 129,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen mogelijk; prijzen op aanvraag. Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast. 

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak SS Rotterdam
* Entree en audioguide tour SS Rotterdam Uitwaaien & Zwaaien Tour
* lunch met soep, kroket & drankjes als beschreven
* vrije tijd Rotterdam (excl. eventuele entreegelden als beschreven > afhankelijk van uw keuze)
* all inclusive dinerbuffet 2 uur incl. drankjes als beschreven nabij Gouda
* verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Schip Ahoy op de SS Rotterdam!

vanaf €129,50