Proef en Beleef 75 jaar Vrijheid!

09:15 uur
Vertrek uit Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe Touringcar met bar en toilet via een mooie route richting Groesbeek. Uiteraard zal hij onderweg het één en ander vertellen.

11:00 uur
Bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en bevrijdingsgebak.

Aansluitend bezoekt u het museum waar op verhelderende en ontroerende wijze een beeld van de bevrijding wordt gegeven. U kunt o.a. een film over de operatie Market Garden bekijken. Dit museum is spannend, ontroerend, verbijsterend…….. En ooit wel eens oorlogsvoedsel geproefd? Tijdens uw bezoek mag er bevrijdingsbrood geproefd worden; een nieuwe ervaring voor uw smaakpapillen.
Deskundige gidsen zullen u hierbij ca. 90 minuten rondleiden!

13:00 uur
Op een gezellige locatie in de Ooijpolder staat een lekkere lunch voor u klaar: 2 kroketten met 2 sneetjes brood, bolletje vleessalade, rauwkost, koffie, thee of melk. Uiteraard kunnen we ook een andere lunch samenstellen!

14:00 uur
Tijd voor de Battlefieldtour. Onder leiding van een deskundige gids aan boord van de bus maakt u een 1,5 uur durende rondrit langs de bijzondere historische plekken en landings-terreinen van operatie Market Garden.

U gaat terug in de tijd; het is zondag 17 september 1944. Nederland lijdt nog steeds onder het juk van de nationaal-socialistische bezetting. Als een geschenk uit de hemel vallen er op deze zondag 8000 dappere Amerikaanse parachutisten uit de lucht, die Nederland willen bevrijden. Mede dankzij deze luchtlanding begon de opmars van het Britse landleger door Brabant richting Nijmegen en Arnhem met als doel in één snelle actie de bruggen over de waterwegen in zuid-oost Nederland te veroveren. De operatie legde de basis voor de bevrijding van Nederland.

15:30 uur
Nadat de gids is uitgestapt vertrekt u richting Zwolle.

Uiteraard kunt u aansluitend ook nog een bezoek aan bijvoorbeeld Nijmegen brengen en daar een mooie rondvaart maken of een bezoek aan de bierbrouwerij brengen; ook kan er onderweg nog een diner of buffet gebruikt worden; u bent in dat geval om ca. 20.3o uur terug in Zwolle. Prijzen en suggesties op aanvraag.

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 48,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Op deze reis zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met bevrijdingsgebak
· entree museum incl. proeven bevrijdingsbrood en rondleiding
· lunch als beschreven
. “Battelfieldtour” per bus o.l.v. deskundige gids
. verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Proef en Beleef 75 jaar Vrijheid!

vanaf €48,50