Papenburg & De Meyer Werft

Papenburg & De Meyer Werft

Breng een bezoek aan de Reuzen van de Oceaan en bekijk hoe de grootste cruiseschepen ter wereld worden gebouwd in Papenburg, net over de grens in Duitsland!

08:30 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Duitsland.

10:00 uur
Verwachte aankomst bij een gezellige locatie net buiten het centrum waar de “Kaffee und Kuchen” al voor u klaar staan! Na de koffie brengt de chauffeur u in ca. 10 minuten naar het centrum van Papenburg waar de gids al staat te wachten om u mee te nemen naar de Werf.

11:00 uur
Aanvang van een buitengewoon boeiende rondleiding over de “Meyer Werft” waar u door onze uitstekende Nederlandstalige gids wordt verwelkomd en wordt meegenomen door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen!  (Nederlandse gids is te allen tijde onder voorbehoud).
De Meyer Werft is een bedrijf met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt. Hier krijgt u een ruim 1,5  uur durende rondleiding waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt. Vanuit 2 bezoekersgalerijen kunt u de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen waarbij uw gezelschap nog eens exclusief hal 5 bezoekt! U eindigt met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop. 

13:15 uur
Er wordt natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht dus staat er op een gezellige locatie in het centrum een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: 
appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei en worstjes, diverse soorten worst en kaas, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt en diverse soorten brood en boter.

Voor een toeslag van ca. € 4,00 per persoon is het volgende, warm- en koud ‘’Papenburger Verrassingsbuffet’’ ook mogelijk; diverse warme vlees-, vis- en gevogelte gerechten met daarbij diverse aardappel- en groente gerechten, diverse koude schotels met allerlei vlees-, vis en gevogelte en passende sausjes, diverse soorten sla en een verrassings-dessert!

14:30 uur
s Middags zijn er diverse mogelijkheden;

U kunt een leuke haventocht met de boot maken; deze duurt ca. 1 uur en is erg leuk wanneer er een schip buiten ligt! Ontdek tijdens deze tocht de zuidelijkste zeehaven van Duitsland vanuit het water; havenkapitein Franz vertelt u daarbij vele wetenswaardigheden, informatieve dingen en natuurlijk – met een knipoog – een goede portie zeemanspraat. Natuurlijk mag daarbij de wereldberoemde MEYER WERFT niet ontbreken! Ahoi en lijnen los! De rondvaartboot is een eenvoudige boot en is half overdekt (max. ca. 60 personen) de tocht kost ca. € 10,50 per persoon.

U kunt ook kiezen voor een leuk bezoek met rondleiding aan Vestingstad Bourtange, een leuke solextocht, GPS tocht, of tuk tuk tocht in Drenthe, vrije tijd in het gezellige Papenburg of een bezoek brengen aan het Museum Zeitspeicher, over de geschiedenis van papenburg of Openluchtmuseum Von Velen; teveel om op te noemen dus wij maken graag een programma op maat voor u!

Een laatste leuke suggestie is een bezoek aan de Apfelkorn Brennerei op ca. 1 uur rijden vanaf Papenburg. Deze brennerei is al sinds jaar en dag een bekende touringcarbestemming en men laat hier graag zie hoe het proces in zijn werk gaat waarmee dit populaire drankje tot stand komt! Het geheel ademt een nostalgische sfeer uit vanwege de prachtige keldergewelven en kloostergangen. De rondleiding duurt ca. 1,5 uur en er mag natuurlijk geproefd worden! Bij vertrek is er voor iedereen een aardigheidje! Kosten ca. € 10,50 per persoon.

16:30 uur
Vertrek richting uw dineradres ter hoogte van Emmen.

17:30 uur
Op een gezellige locatie staat een uitstekend én royaal dinerbuffet voor u 
klaar dat er als volgt uit kan zien: 25 soorten koude voorgerechten, 2 soorten soep van de dag, heerlijke ragout, meer dan 20 warme gerechten en alles is huisgemaakt! Natuurlijk mag een dessert niet ontbreken. Daarom staat er voor u een uitgebreid dessertbuffet klaar met onder meer vers softijs, slagroom, diverse soorten mousse, gebak, fruit en andere lekkernijen.
Tevens zijn gedurende 2 uur bier, huiswijn en fris inbegrepen!
U kunt het dinerbuffet  uiteraard ook laten vervallen zodat u rond 18.00 uur thuis bent (Korting ca. € 31,00 p.p.) of kiezen voor een eenvoudiger 3 gangen diner; in dat geval heeft u een korting van ca. € 14,00 per persoon en zijn de drankjes exclusief.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 –  44 personen € 96,00 per persoon
45 –  62 personen € 91,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe Keurmerk touringcar met airco en toilet 50 zitplaatsen
* 2 kopjes koffie of thee met Kuchen
* entree en rondleiding Meyer Werf door deskundige gids Nederlandstalig
* uitgebreid lunchbuffet incl. drankjes als beschreven
* vrije tijd in Papenburg of een bezoek aan 1 van de locaties
als beschreven (excl. eventuele entreegelden; dit is afhankelijk
van waar u voor kiest)
* zeer uitgebreid 3 gangen diner buffet inclusief
drankjes Hollandse Bar gedurende 2 uur
Duitse belastingen
* verzorging van de chauffeur

Foto 1 + : Papenburg Marketing GmbH

Aanmelden voor: Papenburg & De Meyer Werft

Oops! We could not locate your form.

vanaf €91,50