Orchideeën & Vlinders in de winter

Orchideeën & Vlinders in de Winter!

11:00 uur
Vertrek uit de regio per luxe Keurmerk touringcar richting Noordoostpolder.

12:00 uur
U wordt bij de Orchideeënkwekerij ontvangen met een lekkere lunch: diverse soorten brood en bolletjes, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee. (toeslag kroket ca. € 1,50 p.p.) Overigens is een warme maaltijd ook mogelijk!

Na de lunch heeft u ruim de tijd om te genieten van de tropen in Nederland die natuurlijk in deze tijd van het jaar ook helemaal in kerstsfeer is! Maar liefst 10 km aan lichtjes, lantaarns en sfeervolle fonteinen zorgen voor een magische kerstbeleving! Ook is er een leuke kerstmarkt met meer dan 40 kramen! (elk jaar van ca. 8 t/m 23 december)

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders! De naam zegt het al; duizenden vlinders die vrij rondfladderen door de vallei en langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de  vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin. Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen; ook is er een aangepast toilet aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen. De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m². De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rond vliegen zo op je arm komen zitten!

Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden! U kunt hier o.a. genieten van de topische tuinen waar 3000 wilde (botanische) orchideeën uit de hele wereld zo natuurlijk mogelijk zijn opgesteld tussen watervallen, beekjes, bomen en stronken.
De Maleisische tuinen waar alles groeit en bloeit tussen pittoreske huisjes, kabbelende beekjes en de aangelegde wildpaden. De Taiwanese tuin met zijn prachtige oosterse sfeer waar u zich op vakantie waant!

Ook prachtig, zijn de zwevende tuinen! Deze verblijden je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen!

En wat dacht u van buitenbeleving ‘Het Makirijk’!
Het Makirijk is een gloednieuwe mini dierentuin waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo’s en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca’s.

In de Orchideeënkwekerij kunt u zien hoe de orchideeën groeien, bloeien en verzorgd worden.Verder kunt u een film zien en is er natuurlijk een leuke winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires. (uiteraard geheel vrijblijvend).

15:45 uur
Voor vertrek staan er nog 2 kopjes koffie of thee met gebak voor u klaar.

16:15 uur
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u onderweg ook nog genieten van een diner of buffet; u bent dan ca. 2 uur later thuis. Menusuggesties en prijzen op aanvraag.

17:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 54 personen € 39,50 per persoon
55 – 62 personen € 38,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
*vervoer per luxe KEURMERK touringcar
*lunch met drankjes als beschreven
*entree tropische tuinen en vlindervallei
* sfeervolle kerstmarkt
*2 kopjes koffie of thee en gebak
*1 orchidee in cadeauverpakking bij vertrek
*verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Orchideeën & Vlinders in de winter

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

vanaf €38,00