Maastricht en Gent

Maastricht en Gent

DAG 1,

08:00 uur
Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, DVD en toilet richting Maastricht.

10:30 uur
Bij Maastricht Airport aangekomen, wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en vlaai.

Daarna is het tijd voor een kijkje achter de schermen van de luchthaven Maastricht-Aachen!
Dit unieke bedrijf opent hier voor u haar deuren die voor anderen gesloten blijven…………………….mateloos interessant!

Na de inleiding krijgt u een indruk van de dagelijkse activiteiten op en rondom de luchthaven. Tijdens de koffie wordt de geschiedenis verteld en bekijkt u een historische film over de luchthaven.Nadat u bent aangemeld bij de Koninklijke Marechaussee gaat u verder met de eigen touringcar en maakt u een boeiende rondrit langs platforms, passagiersterminals, vliegtuighangars etc. U hoort over de bedrijven die zich hier hebben gevestigd, u hoort wat de taken zijn van de FIO, de luchtverkeersbeveiliging en de KNMI. Boeiend van de eerste tot de laatste minuut en uiteraard zal een deskundig gids u begeleiden en voorzien van het nodige commentaar!

13:30 uur
In Maastricht aangekomen heeft men vrije tijd om te lunchen etc. Wilt u liever samen de lunch gebruiken dan kan dat uiteraard ook. Kosten ca. € 12,50 per persoon.

U heeft de rest van de middag ter vrije besteding in Maastricht. Uiteraard kunnen wij ook iets voor het hele gezelschap reserveren of maakt u eerst een leuke stadswandeling met gids; deze duurt ca. 1,5 uur en heeft men dan vanaf 14.30 uur vrije tijd.

MOGELIJKHEDEN:
* Rondvaart Maas met bezoek aan Sint Pietersberg (14.00 uur vertrek)
De boot neemt u mee voor een ca. 20 minuten durende tocht langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (verdrag van Maastricht) en de St-Pietersberg.
Na ca. 20 minuten stapt u van boord en wandelt u naar de St. Pietersberg (de ‘berg’ op) om na een korte wandeling bij “Buitengoed Slavante” te komen. Vanaf hier vertrekken de grottengidsen voor uw tocht door de koele duisternis van de mergelgangen. Na de rondleiding door de grotten wandelt u terug naar de aanlegsteiger van Rederij Stiphout waar u het 2e gedeelte van de boottocht kunt vervolgen. U vaart dan een stukje richting Belgie en uiteindelijk weer retour richting centrum van Maastricht (duurt ca. 35 minuten).

Let op: i.v.m. een klimmende wandeling naar de grotten is dit programma niet geschikt voor personen die moeilijk ter been zijn! Zij kunnen eventueel aan boord van de boot blijven (die vaart dan wel een paar keer heen en weer). De temperatuur in de grotten is het gehele jaar ca. 12 graden. Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 14,= per persoon

* De Scrabbletour! Een puzzeltocht door de binnenstad van Maastricht waarbij u bij iedere vraag letters kunt verdienen om later woorden mee te vormen. Bij het eindpunt wint het team met de meeste juiste woorden. De combinatie van de leuke route en de vragen zorgen voor een optimale hoeveelheid beziens- en wetenswaardigheden. Aan het eind is er een prijsuitreiking en een drankje is daarbij inbegrepen! Kosten ca. € 17,= p.p./ Duur ca. 3 uur

* Stadswandeling o.l.v. een deskundige gids door het centrum van Maastricht waarbij bijvoorbeeld ook een bezoek aan het Vrijthof met de O.L.V. kathedraal ingepast kan worden. Kosten ca. € 5,= p.p. (afhankelijk van het aantal deelnemers) Duur ca. 2 uur

* Een bezoek aan de Wijngaard, gelegen in het schilderachtige Jekerdal, even buiten de stad Maastricht.
De monumentale hoeve, gebouwd om een grote binnenplaats, dateert uit ongeveer 1600. U krijgt hier een rondleiding met deskundige toelichting. U bezoekt o.a. de wijngaard, de wijnkelders en natuurlijk ontbreekt de wijnproeverij niet! (inclusief 3 verschillende wijnen proeven en brood). Kosten ca. € 11,= p.p. / Duur ca. 1,5 uur

* Uiteraard kan er ook een boottocht zonder bezoek aan de grotten over de Maas gemaakt worden. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals een rondvaart van ca. 50 minuten langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (verdrag van Maastricht) en de St-Pietersberg tot de Belgische grens en weer terug. Kosten ca. € 8,50 p.p.

18:00 uur
U wordt verwacht op een sfeervolle locatie aan de rand van Maastricht waar u gaat genieten van een uitstekend en onbeperkt Frans, Italiaans en Oosters koud en warm “live cooking” buffet!

Uw avond zal starten met een ruime keuze uit verschillende amuses. Daarna kunt u genieten van een kop huisgemaakte soep van de dag, alsmede een ruim voorgerechten buffet met diverse samengestelde salades én een salade station waar een van de koks graag de verse salade van uw keuze voor u bereidt. Uiteraard horen hier ook koude vis-en vleesgerechten bij, zoals gepocheerde zalm en Italiaanse gedroogde ham. Vervolgens zijn er uitgebreide keuzes met wok, vis-en vleesgerechten en pizza’s, die à la minute voor u bereid worden. Deze worden natuurlijk begeleid door een ruime keuze aan bijgerechten. Tot slot kunt u genieten van een heerlijk dessertbuffet, Venitiaanse ijsbar en diverse soorten streekkazen. Voor slechts € 9,= per persoon zijn gedurende 2,5 uur alle drankjes Hollandse Bar inbegrepen!

20:30 uur
Onze chauffeur brengt u richting uw hotel in Belgie.

22:00 uur
Verwachte aankomst in de buurt van Gent waar u incheckt bij het uitstekende en centraal gelegen IBIS Hotel.

Dit 3-sterrenhotel biedt moderne en luxe kamers in deze charmante stad, niet ver van Gent. Tijdens uw verblijf kunt u terecht in de trendy bar die 24 uur dag is geopend. Tevens kunt u gebruikmaken van de gratis WiFi en ADSL van het hotel. In de lobby van het hotel vindt u een computer met gratis internet. Het ibis hotel is een stijlvol hotel blak bij het historische hart van de stad met de Grote Markt. De smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning en een flatscreen televisie.De gezellige Bar is op elk moment van de dag een geweldige plek om te ontspannen met een drankje en een hapje – hij is altijd open! Bij mooi weer kunt u op het eigen terras ontbijten of gewoon genieten van de zon met een kopje thee of een verfrissend drankje. De kamers zijn modern en comfortabel en beschikken over toilet en douche, haardroger, telefoon en airco.

DAG 2,

Vanaf 8 uur wordt er een lekker ontbijtbuffet geserveerd!

09:30 uur
U bent inmiddels uitgecheckt en de chauffeur staat klaar om u richting Gent te brengen.

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in Gent waar deskundige gidsen u opwachten om u mee te nemen om te gaan sneukelen!!!!!

Sneukelen is het Oostvlaams voor ‘snoepen’ en daarmee is meteen alles gezegd. Tijdens de wandeling met gids proef je van de lekkerste Gentse specialiteiten: van Gandaham met Tierenteynmosterd tot echte Gentse neuzen. Tussen de verschillende winkeltjes stippelen we een mooie route uit langs de belangrijkste bezienswaardigheden: alles wat je over Gent en haar inwoners moet weten. (inclusief 4 proeverijtjes).
Liever alleen met een gids op pad gedurende ca. 1,5 uur dan kan dat ook; in dat geval krijgt u korting van ca. € 7,50 p.p.

12:15 uur
Na de wandeling maakt u nog een mooie rondvaart door het historische centrum van Gent (het zijn open bootjes!) De tocht gaat langs de Graslei met de drie torens, langs verschillende ‘leien’ en onder bruggen door.

13:15 uur
Na de rondvaart heeft men vrije tijd en kan men genieten van de terrasjes, winkels en musea van Gent!

Het stadssilhouet wordt gedomineerd door de drie torens: het Belfort, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Naast de vele bezienswaardigheden vinden we hier ook de typisch Belgische gezelligheid. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. Sfeervolle cafeetjes voor het proeven van de vele soorten Belgische bieren of snoepen in de bonbonwinkeltjes. U voelt zich zeker welkom in Gent!

15:30 uur
Vertrek huiswaarts.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 169,50 per persoon
45 – 60 personen € 159,50 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer € 27,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op dit arrangement zijn de ALGEMENE REISVOORWAARDEN van toepassing
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· kopje koffie of thee met vlaai
. uitgebreide uitleg en rondleiding + tour Maastricht Airport
· bezoek aan Maastricht
· zeer uitgebreid live cooking buffet 1e dag (excl. drankjes)
· 1 hotelovernachting op basis van 2 pers. kamers met faciliteiten IBIS HOTEL
· ontbijtbuffet 2e dag
· tax hotel
· bezoek aan Gent
· ‘sneukelen’ in Gent o.l.v. gids incl. 4 proeverijtjes
· rondvaart Gent
· verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Maastricht en Gent

Oops! We could not locate your form.

vanaf €159,00