Kroonluchters, Fruittuinen & Historie

Kroonluchters, Fruittuinen & Historie

Kijk je ogen uit in het prachtige Kroonluchteratelier waar u een mooie rondleiding krijgt, via de sfeervolle Fruittuinen met prachtige boerenwinkel door naar Elburg waar u een bezoek brengt aan het indrukwekkende Museum Sjoel!

10:00 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Elburg.

10:30 uur
Op een prachtige en bijzonder sfeervolle locatie wordt u ontvangen met koffie, thee en vers appelgebak!

Fruittuinen van Verbeek Net buiten Elburg vindt u deze prachtige en sfeervolle fruittuinen met zijn landelijke ontvangstruimten / restaurants waarbij ook een schitterende winkel met o.a. heerlijk verse groenten, fruit, zuivel- en streekproducten maar ook decoraties en landelijke cadeaus, hoort. U heeft hier ruim de tijd om rond te kijken, u kunt hier desgewenst zelf plukken in de tuinen van wat er op dat moment voorhanden is (tegen betaling) en uiteraard geeft een deskundige gids u uitleg over dit prachtige bedrijf!

11:30 uur
Na de koffie is het tijd voor een bezoek aan het naastgelegen Kroonluchter atelier dat een collectie bezit van bijna 1000 oude en antieke kroonluchters, wandlampen en plafonnières en hiermee de grootste van Europa is!
De duizenden lichtpunten in combinatie met de glazen en kristallen pegels zorgen voor een spectaculair aanzicht. De 7 verschillende showruimtes in combinatie met de mooie toontuin van 4500 m2 bieden een sfeervolle ambiance. Ook hier krijgt u een enthousiaste en deskundige uitleg/rondleiding!

13:00 uur
In Elburg aangekomen staat een heerlijke lunch in buffetvorm op u te wachten:
– salade van de dag
– Appel compote of stoofperen
– rauwkostsalade
– Varkenshaas met roomsaus
– Cajun schotel
– Gebakken kibbeling
– Kippenboutjes
– Gehaktballetjes
– Satéstokjes
– Frites
– Gebakken aardappelen
– Stokbrood met kruidenboter
Het dessert bestaat uit vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom!

14:45 uur
Na de lunch brengt u een bezoek aan Museum Sjoel; Sjoel Elburg; Nergens in Nederland is de geschiedenis van de Joden in de Mediene – de provincie – zo mooi uitgewerkt als in dit vrij nieuwe museum. Sjoel Elburg is geen Holocaust museum, maar het museum besteedt wel degelijk aandacht aan deze zwarte bladzijde van de geschiedenis. Actuele thema’s als verdraagzaamheid en integratie worden boeiend gepresenteerd.  Men begint hier met een interessante Nederlandstalige film en in het museum zelf is vooral veel te horen dmv een soort koptelefoons. Uiteraard kunnen we zorgen voor deskundige gidsen die uw gezelschap begeleiden. Na het museumbezoek neemt een deskundige gids u mee voor een interessante wandeling door Joods Elburg.

Desgewenst heeft u na uw museumbezoek nog even vrije tijd in sfeervol Elburg.

Het spreekt voor zich dat u ook kunt kiezen voor een andere invulling van de middag, bijvoorbeeld een bezoek aan het Orgelmuseum of de Museumboerderij, een leuke stadswandeling of rondvaart, bezoek aan de Botterwerf en de Visafslag etc. Wij adviseren u graag!

17:30 uur
Vertrek naar Zwolle.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 62,50 per persoon
45 – 64 personen € 59,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; Prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze dagtocht zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
·vervoer per luxe Keurmerk touringcar
·2 kopjes koffie of thee met appelgebak
· bezoek aan fruittuinen incl. uitleg
· entree en uitleg Kroonluchteratelier
· warm lunchbuffet als beschreven
· entree Museum Sjoel incl. uitleg en aansluitende stadswandeling met gids
· vrije tijd Elburg
· verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Kroonluchters, Fruittuinen & Historie

vanaf €59,50