Kerst op Paleis het Loo

Van ca. 30 november  – ca. 5 januari

10:45 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend rijden we via een mooie route naar de lunch-locatie in de bossen van Hoenderloo waar onze chauffeur u heenbrengt per luxe touringcar met airco en toilet.

12:00 uur
Op een mooie en sfeervolle locatie in de bossen nabij Hoenderloo, wordt u hartelijk ontvangen met een lekker ’12 uurtje’:
Oerbrood, Kroket, Soep, Ham en kaas, Krentenbol & Onbeperkt koffie en thee.

Wilt u liever een warme lunch? Ook dat kan, bijvoorbeeld:
*Groente- of tomatensoep
*Schnitzel met een champignonroomsaus, aardappelgarnituur, diverse warme en koude groenten
*Chocolademousse met slagroom
Toeslag voor dit menu is ca. € 6,00 per persoon.
Wilt u het helemaal in winterse stijl, kies dan voor een lekker stamppottenbuffet met een lekker dessert; ook hiervoor betaalt u een toeslag van ca. € 6.00 p.p.

Het is uiteraard ook mogelijk om bij Paleis het Loo een heerlijke lunch ‘in koninklijke stijl’ te gebruiken, vooraf aan uw bezoek:
Koninginnen mosterdsoep met tuinerwten, wortel en selderij, Ambachtelijke broodsoorten, Luxe vleeswaren en kaas, Diverse salades met geroosterde noten en zaden, Handfruit en koffie, thee, melk, karnemelk of tapwater.
Kiest u voor deze lunch in plaats van het 12 uurtje, dan betaalt u een toeslag van ca. € 10,00 p.p.

Na de lunch brengt onze chauffeur u via een mooie route binnendoor naar het onlangs gerenoveerde Paleis Het Loo!

13:45 uur
Verwachte aankomst op de parkeerplaats, waarvandaan u in ca. 5 – 10 minuten vanaf de parkeerplaats, via de ontvangstruimte en de Stallen, naar de hoofdentree van het Paleis loopt!

Kerst op Paleis het Loo
Bezoek Paleis Het Loo rond december en beleef een unieke kersttijd!
Sfeervol verlichte kerstbomen, prachtige decoraties en leuke activiteiten brengen je in de kerstsfeer. Van het stallenplein tot aan het paleis is het een feest van lichtjes en kerstversieringen.
Midden op het stallenplein staat een indrukwekkende boom vol lichtjes. Hier kun je je opwarmen met glühwein en warme chocolademelk met iets lekkers erbij. De laan naar het paleis is versierd met verlichte kerstbomen. Op het plein voor het paleis staat een grote kerstboom en het paleis zelf is spectaculair verlicht. In het paleis zijn de kamers en kerstbomen gedecoreerd zoals in de tijd toen de koninklijke bewoners er kerst vierden. De tafels zijn feestelijk gedekt met prachtige serviezen. In de kamers vind je Groenversiering, lekkernijen en feestelijke kleding van de Oranjes. Ontdek zelf hoe bijzonder kerst op Paleis Het Loo is!

Na een grootschalige renovatie kan Paleis Het Loo weer bezocht worden in een vorstelijke entourage! Maak kennis met de Oranjes: bezoek hun privé-vertrekken in het paleis en wandel door de indrukwekkende baroktuinen met ruisende fonteinen en geurende bloemen! Onder het voorplein is tevens een enorme nieuwe publieksruimte gecreëerd. Paleis het Loo was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Het interieur toont o.a. 300 jaar bewoning door de Oranjes van Willem lll tot Wilhelmina. Het paleis en de tuinen zijn voor een groot deel in de 17e -eeuwse staat teruggebracht. Een wandeling langs hoog spuitende fonteinen, tuinvazen en eeuwenoude bomen brengt u in koninklijke sfeer.

Extra informatie:
* Om het Paleis te bezoeken moet iedereen (ook groepen) van tevoren een starttijd reserveren.
* In het Paleis zijn helaas geen rondleidingen mogelijk.
* Mensen met een Museumjaarkaart of VriendenloterijVipkaart hebben gratis entree en krijgen derhalve een korting van ca. € 17,50 per persoon.

Wilt u alles te weten komen over het Loo en zijn bewoners?
Een leuke audiotour met uw eigen telefoon of tablet (wel een koptelefoontje meenemen!) is gratis! U kunt van tevoren de App van het Paleis downloaden en krijgt zo alle informatie die u wilt! Wilt u ter plaatse een leenapparaat gebruiken dan kost dat ca. € 2,00 p.p. en dit moeten wij ook van tevoren reserveren.

Voor mensen die wat slechter ter been zijn is er een pendeldienst van entreegebouw/stallen naar het paleis en terug, met 2 x 9-persoons elektrokarren, (kosten ca. € 1,00 p.p. retour en op basis van beschikbaarheid dus deze kunnen niet gereserveerd worden). In het paleis zijn tevens liften aanwezig en er zijn een aantal aangepaste toiletten beschikbaar.
Er mogen helaas maar een beperkt aantal gasten met een rolstoel/rollator per tijdslot naar binnen; vraag ons naar de mogelijkheden.

17:00 uur
Vertrek vanaf de parkeerplaats naar uw opstapplaats. Uiteraard kunnen wij ook zorgen voor een diner op de terugweg, indien gewenst.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 67,50 per persoon
55 – 62 personen € 66,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 12 uurtje met kroket en drankjes als beschreven
* entree Paleis Het Loo in winterse sferen
* verzorging van de chauffeur
* parkeren Bus Paleis Het Loo

Foto’s: Persfoto’s Paleis Het Loo

Aanmelden voor: Kerst op Paleis het Loo

vanaf €66,00