Historisch Elburg

Historisch Elburg

Kom eens een dagje naar Elburg en ga terug in de tijd! U begint de dag met een bezoek aan de museumboerderij en na een lekkere lunch en een mooie rondvaart heeft u nog volop tijd om te genieten van dit mooie stadje aan de voormalige Zuiderzee!

10:00 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Elburg.

10:30 uur
Bij de historische museumboerderij wordt u ontvangen met een kop koffie of thee en een lekkere plak krentenbrood en terwijl u daarvan geniet is er een leuke diapresentatie en heeft u de mogelijkheid om zelf een stapje terug in de tijd te gaan!

Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht  met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma
woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal.

Nadat u heeft rondgekeken staat er een lekkere boerenlunch voor u klaar die bestaat uit een kop soep, diverse belegde broodjes, krentenbrood en koffie of thee.
Wilt u liever een warme 3 gangen lunch dan kan dat ook maar helaas niet bij de boerderij; in dat geval zouden we in het centrum van Elburg op een gezellige locatie een 3 gangen lunch kunnen aanbieden waarvoor u een
toeslag van ca. € 3,50 p.p. betaalt.

13:30 uur
U bent inmiddels in de haven van Elburg aangekomen waar de boot al 
op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een mooie rondvaart van 100 minuten over het Veluwemeer.
Indien gewenst kan er een kopje koffie of thee met een plak cake geserveerd worden; kosten ca. € 2,50 per persoon. Liever gebak i.p.v. cake dan betaalt u ca. € 4,= per persoon. Toeslag 2e kopje koffie of thee is ca. € 1,50 per persoon. Uiteraard kan men ook voor eigen rekening iets aan boord gebruiken!

Na de rondvaart is er de mogelijkheid voor een uurtje vrije tijd in het gezellige en sfeervolle centrum van Elburg! U kunt een terrasje pikken, even lekker shoppen of genieten van de historie!

Liever iets met elkaar bekijken? Ook dat kan in Elburg!

* Een bezoek aan de historische visafslag!
Het gebouw in de haven dateert uit 1916 en na het sluiten van de deuren werd het gebouwtje verkocht aan een boer die het gebruikte als schuur voor het vee! In 1985 werd de oude visafslag terug gekocht en na een grondige restauratie fungeert de visafslag als een leuk en interessant visserijmuseum met als pronkstuk de unieke afmijnklok. Tijdens uw bezoek zal een deskundig en enthousiast vrijwilliger u uitleggen hoe alles destijds in zijn werk ging! Kosten ca. € 2,= per persoon / duur ca. 45 minuten

* Een bezoek aan de Historische Botterwerf
In het museale deel van de werf maakt u kennis met de traditionele botterbouw en de historie van de visserij. Dverse soorten (miniatuur) botters staan uitgestald en oude ambachten worden getoond. In de grote loodsen worden de botters gerestaureerd en vaarklaar gemaakt. Vanaf de balustrade kan het publiek dit waarnemen. Niet alleen het décor van de oude botters, maar de totale beleving maakt dat oude tijden herleven. Dit is niet alleen te zien, maar zeker ook te ruiken. U wordt via een vaste looproute meegenomen vanuit het verleden naar het heden. De filmzaal toont oude beelden die tot de verbeelding spreken en de gidsen vertellen op een boeiende wijze de verhalen van vroeger. Hoe de oude vissers bij regen, wind en storm hun werk moesten doen op de voormalige Zuiderzee.
Kosten ca. € 2,50 per persoon / Duur ca. 1 uur

* Een  bezoek aan Museum Sjoel Elburg
Nergens in Nederland is de geschiedenis van de Joden in de Mediene – de provincie – zo mooi uitgewerkt als in dit vrij nieuwe museum. Sjoel Elburg is geen Holocaust museum, maar het museum besteedt wel degelijk aandacht aan deze zwarte bladzijde van de geschiedenis. Actuele thema’s als verdraagzaamheid en integratie worden boeiend gepresenteerd. Men begint hier met een interessante Nederlandstalige film en in het museum zelf is vooral veel te horen d.m.v. een soort koptelefoons. Uiteraard kunnen we zorgen voor deskundige gidsen die uw gezelschap begeleiden.
 Entree ca.  € 5,= p.p. / Museumjaarkaart gratis

Ook mogelijk is een leuke stadswandeling, een havenwandeling, een bezoek aan Museum Elburg of de Kruidentuin en een bezoek aan het Orgelmuseum dat eind 2014 in het prachtige nieuwe pand zijn deuren zal openen!

17:00 uur
Vertrek richting Zwolle. (indien gewenst kunt u de dag uiteraard afsluiten met een diner, (bbq) buffet of een walking dinner; dit kan vanaf ca. € 13,50 p.p.)

17:30 uur
Verwachte thuiskomst;
einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 47,00 per persoon
45 – 64 personen € 45,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze dagtocht zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
 entree museumboerderij incl. uitleg en diapresentatie
· kopje koffie of thee met krentenwegge
· lunch als beschreven
· vrije tijd in Elburg (excl. eventuele entreegelden)
· rondvaart 100 minuten
. verzorging van de chauffeur

 

Aanmelden voor: Historisch Elburg

vanaf €45,00