Historisch Brugge

Historisch Brugge

Wel eens wezen sneukelen…….. Of doet u liever mee aan de chocoladewandeling door Brugge? Ga dan met ons mee en geniet van de Bourgondische sfeer, de prachtige historische panden en de sfeervolle winkels en terrasjes. Bovendien is er veel te zien en te doen in deze Belgische stad en is een dagje bijna te kort!

08:00 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. 
Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Belgische grens. Onderweg wordt er een stop gemaakt en is er voor iedereen een kopje koffie of thee met gebak.

11:45 uur
Verwachte aankomst in Brugge waar uw gezelschap uitstapt op de grote busparkeerplaats waarvandaan u in ca. 10 minuten naar de lokale brouwerij toe loopt.

12:00 uur
Tijd voor een goed verzorgd plattelandsbuffet: buffet met fijne vleeswaren bestaande uit authentieke Vlaamse Gandaham, Brugse Zot bierpaté met uienconfijt, kippewit, huisgemaakte vleessalade, filet Americain, salade Nicoise, gevulde scharreleitjes, aardappelsalade, samensgestelde slaatjes en sausjes, boerenbrood en boter. Drankjes zijn niet inbegrepen maar voor een toeslag van ca. € 4,25 per persoon staan er kannen met koffie, thee, melk en jus d’orange op tafel.

13:15 uur
Na de lunch heeft uw gezelschap de rest van de middag vrije tijd om Brugge op eigen gelegenheid te beleven! Uiteraard is het mogelijk om na de lunch nog een rondleiding door de brouwerij van ca. 45 minuten te maken! De eeuwenoude traditie van Brouwerij de Halve Maen is vastgelegd in een uniek museum. Dagelijks zijn er rondleidingen door zowel de moderne brouwerij als het museum en wordt u door ervaren gidsen rondgeleid door de unieke wereld van mout en hop. Tijdens de rondleiding kunt u genieten van een schitterend panoramisch zicht over Brugge en is een biertje inbegrepen! Kosten ca. € 7,50 per persoon.

Kleine greep uit de overige mogelijkheden:

1) Wilt u liever wat meer van de stad te weten komen dan is een stadswandeling o.l.v. een deskundige gids natuurlijk ook zeer de moeite waard. U kunt daarbij kiezen uit verschillende thema’s zoals het Hanzeatische Brugge (langs de herinneringen aan Brugges Gouden Eeuw), een Werelderfgoedwandeling, architectuur, historische bierwandeling, sagen en legendes, Godshuizenwandeling etc. Kosten per gids (max. 25 personen per gids / 2 uur) ca. € 70,=

2) Weer eens wat anders doen? Ga dan ‘’sneukelen’’! Leer Brugge van een andere kant kennen met een gegidste wandeling door de Brugse berenwijk: de stadsschouwburg, het Jan Van Eyckplein, de Hoogstraat…Deze rondleiding geeft je een totaal nieuwe kijk op het historische Brugge. Samen met het enkele handelaars uit de Berenwijk, zorgt de gids voor een heerlijke cocktail van verhalen, proevertjes en verborgen plekjes. We eindigen de rondleiding met een gebakje en een heerlijke kop koffie. Niet te missen voor wie Brugge van een verrassende kant wil ontdekken! Kosten ca. € 15,= per persoon / duur ca. 2 uur / Inbegrepen: gids, proevertje, een exclusief bezoek aan bijvoorbeeld een chocolaterie, afsluitend gebakje met koffie.

Sneukeltoer 2; U gaat op zoek naar de getuigen van het zoete heden en verleden van de stad. U hoort het verhaal van de spekkendraaiers en chocoladepioniers. Onderweg wordt u verwend met zoete proevertjes en een geestrijk drankje! Duur 2 uur / Kosten ca. € 14,50 per persoon.

Ter informatie: deze tocht is er ook in dinervorm; dan wandel je met gids van het ene naar het andere restaurant en gebruik je overal een andere gang. Onderweg wordt er dan één en ander verteld en uitgelegd over de stad. Dit is mogelijk vanaf ca. € 45,= per persoon (dat is dan incl. een eenvoudig 3 gangen diner en bijpassende drankjes). De totale duur is ca. 3,5 uur.  Deze tocht kan zelfs ook nog worden uitgevoerd in combinatie met een speurtocht waarbij dus een wedstrijdelement zit! U bent dan 4 uur onderweg en de kosten zijn vanaf ca. € 65,= per persoon.

3)
Ook een rondvaart door het pittoreske Brugge van ca. 35 minuten is zeer de moeite waard! Het zijn wel open bootjes….. Kosten ca. € 7,= per persoon.

4) De Chocoladewandeling;
zin in een zoete zonde?  Deze wandeling combineer je met een bezoek aan het Chocolademuseum. Er is een parcours uitgestippeld langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad die verbonden zijn met chocolade. Met dit boekje in de hand, wandel je langs de mooiste plekjes van Brugge en stop je onderweg naar keuze bij 2 van de 13 deelnemende chocolatiers waar je heerlijk kunt proeven, snuiven of iets kan drinken. Je sluit dan af met een bezoek aan het boeiende chocolademuseum, Choco-Story. Kosten ca. € 12,50 per persoon.

5) U kunt  ook kiezen voor een paardentramrit door de Brugse binnenstad! Er zijn per uur 3 koetsen beschikbaar. De tocht duurt ca. een uur en kost ca. € 13,= per persoon.

6) Wilt u Brugge per fiets ontdekken dan kan dat ook! Voor een 2,5 uur durende tocht o.l.v. een gids betaalt u ca. € 25,= per persoon. U maakt dan een tocht langs de mooiste plekjes van de stad en uiteraard wordt er onderweg regelmatig gestopt.

Uiteraard zijn er ook tal van musea die u kunt bezoeken. Denk daarbij aan het Groeningemuseum, het Belfort, het Hospitaalmuseum, het Arentshuis etc. Entreekosten liggen zo rond de € 6,,= per persoon.

16:30 uur
Vertrek uit Brugge richting uw dineradres.

18:30 uur
Op een gezellige locatie staat een prima verzorgd diner voor u klaar dat er als 
volgt uit kan zien:
* Tomaten- of groentesoep
* Argentijnse biefstuk met pepersaus of zalmfilet met dillesaus, 2 soorten groenten van het seizoen, gemengde salade, appelmoes, gekookte aardappelen en frites
* IJs met warme kersen en slagroom
Uiteraard is een ander diner of buffet of een diner op een andere locatie ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

22:00 uur
Verwachte thuiskomst;
einde van het programma.

 PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 69,50 per persoon
45 – 64 personen € 65,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; 
Prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze dagtocht zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met gebak
· lunch bierbrouwerij als beschreven (excl. drankjes)
.
 vrije tijd in Brugge (excl. eventuele entreegelden zoals vermeld in voorstel)
. 3 gangen keuze diner (excl. drankjes)
· Belgische belastingen
· verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Historisch Brugge

vanaf €65,50