Het Openluchtmuseum & Het Klimbos

Het Openluchtmuseum & het Klimbos

09:00 uur
Vertrek uit Zwolle per luxe Keurmerk touringcar richting Arnhem.

10:00 uur
U bent inmiddels aangekomen in Arnhem waar u in een paar minuten van de busparkeerplaats naar het restaurant wandelt.

In de sfeervolle Kasteelboerderij van het Openluchtmuseum wordt u ontvangen met koffie of thee en heerlijk appelgebak. Toeslag voor een 2e kopje koffie bedraagt ca. € 2,50 per persoon.

Aansluitend heeft u de tijd om alvast rond te kijken in het prachtige Openluchtmuseum waar u zich in een mum terug waant in de vorige eeuw!
In het Openluchtmuseum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard. Regelmatig ziet u ook de ambachtslui aan het werk.

Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties. In het museum rijden ook diverse historische trams; een kaartje voor deze trams is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen!

TIP: Indien gewenst kunnen wij een rondleiding van 1,5 uur voor u reserveren. Uw gezelschap wordt dan in kleine groepjes verdeeld. De kosten voor de rondleiding bedragen ca. € 50,= voor maximaal 20 personen per gids. Mensen met een geldige Museumjaarkaart hebben gratis entree op vertoon van de kaart; zij krijgen daarom een korting van ca. € 7,= per persoon, die wij op de eindrekening met u zullen verrekenen

13:15 uur
Op een leuke locatie in het bos staat een goed verzorgde lunch voor u klaar die er als volgt uit kan zien: groente- of tomatensoep (aan tafel geserveerd) rundvleeskroket, bruin en wit brood, zachte bolletjes bruin en wit, krentenbrood, 2 soorten vleeswaren, kaas, diverse zoetwaren, margarine en boter, koffie en thee naar believen.

14:45 uur
Verwachte aankomst parkeerplaats Berg & Bosch waarvandaan u in ca. 10 minuten naar het klimbos loopt.
Klimbos Apeldoorn is het hoogste én langste klimbos van Nederland!Eerst neemt de deskundige leiding alle veiligheidsregels en instructies met u door en worden de klimgordels aangemeten. Je laat op de demonstratie route zien dat je alles begrepen hebt om daarna in kleinere groepen, zelf de boom in te gaan!
De groene “Discovery” route begint op ca. 2 meter boven de grond en wie durft kan doorgaan tot maar liefst 15 meter hoogte op de zwarte route “No Limit”. De overgangen van boom tot boom worden steeds uitdagender. Je mag uiteraard de makkelijke route meerdere keren doen!
Er zijn overigens ook andere activiteiten mogelijk zoals GPSchallenge, frisbeegolf, GPS wandeling, ATB tocht, bosdropping, adventure island etc. prijzen en omschrijving programma’s op aanvraag

18:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Eventueel is deze dag uit te breiden met diner of buffet, bijvoorbeeld: vooraf een kopje groentesoep, huzarensalade, appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, zigeunerspiesjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere mini sorbet met slagroom.  Kosten voor dit buffet zijn ca. € 20,= p.p. en u bent dan ca. 2 uur later thuis.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 78,50 per persoon
45 – 62 personen € 74,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. entree Openluchtmuseum inclusief tram
· 1 kopje koffie of thee met vers appelgebak
· lunch als beschreven incl. soep en kroket
. entree Klimbos inclusief instructies en huur materiaal
· verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Het Openluchtmuseum & Het Klimbos

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

vanaf €74,50