Genieten in Duisburg

08:30 uur
Onze chauffeur staat voor. Uw gezelschap heeft tijd om in te stappen en aansluitend vertrekken we per luxe touringcar, voorzien van bar, dvd en toilet, richting
Duisburg. Indien gewenst, zorgen wij voor koffie, thee, frisdrank, catering etc. aan boord.

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in Duisburg waar het tijd is voor een eerste kennismaking met de stad! Een leuke manier om dit te doen is de 2 uur durende havenrondvaart.
(Zonder rondvaart + kopje en koffie/gebak krijgt u een korting van ca. € 15,= per persoon).

De stad Duisburg heeft veel te bieden. U begint de dag met een rondvaart door de haven van Duisburg, terwijl u kunt genieten van een kop koffie met gebak. Het havengebied van Duisburg heeft zich ontwikkeld tot wandelpark met cafés en restaurants. Uiteraard is het mogelijk om op eigen gelegenheid nog iets aan boord te gebruiken.

12:30 uur
Tijd voor een bezoek aan het centrum van de stad waar u vrije tijd heeft om te lunchen, te shoppen etc. De belangrijkste straat in het compacte winkelcentrum van Duisburg is de Königstrasse; een sfeervolle straat met volop winkels, cafés en restaurants. In de directe omgeving van de Königstrasse en de aangrenzende Kuhstraße en Münzstraße bevinden zich grote warenhuizen en de overdekte winkelcentra Forum Duisburg en Königsgalerie.

Uiteraard kunnen wij ook een programma voor u reserveren, bijvoorbeeld een bezoek aan de Dierentuin van Duisburg.

Kom naar Zoo Duisburg en laat je onderdompelen in een spannende en avontuurlijke omgeving!
De dierentuin is als een moderne Ark van Noach met ruime verblijven die de natuurlijke leefomgeving van de dieren zoveel mogelijk nabootst. Hoogtepunten van Zoo Duisburg zijn de koala’s, olifanten, leeuwen en tijgers. Maar ook de dolfijnenshow mag zeker niet gemist worden!
De dierentuin van Duisburg bestaat sinds 1934 en bestaat uit twee delen die samen 15,5 ha. zijn. De twee delen worden aan elkaar verbonden door een brug die over de snelweg A3 gaat. Duisburg is vooral bekend geworden door het houden van bijzondere dolfijnen zoals een beluga en een commersondolfijn maar tegenwoordig zijn er alleen nog tuimelaars te vinden in het dolfinarium van de zoo en nog 1 Orinoco rivierdolfijn in het recentelijk geopende Rio Negro; een tropische hal met groot waterbassin voor de Orinoco rivierdolfijn en vrijzittende dieren als luiaards.
Naast dolfijnen heeft de zoo ook een uitgebreid Australiëdeel met o.a. koala’s en een Madagaskardeel met de bijzondere fossa’s!
Entree volwassenen ca. € 15,= p.p. en kinderen 3-17 jaar ca. € 9,= p.p.

Ook is een bezoek aan Landschaftspark Duisburg-Nord mogelijk; een openbaar park met als middelpunt van het park de ruïne van een stilgelegd hoogovencomplex.
Het hoogovencomplex werd in 1902 gebouwd maar raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het zwaar beschadigd. Het werd echter in de jaren 50 weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens van het complex te klein geworden om nog rendabel te zijn, en werd het complex gesloten. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht.
De meeste gebouwen in het park worden tegenwoordig voor recreatiedoeleinden gebruikt. Zo heeft men vanaf de voormalige hoogoven 5 een goed uitzicht over Duisburg en omstreken, kan men duiken in de gastank, en zijn in een deel van de ertsbunkers enkele klimmuren aangelegd en klimroutes uitgestippeld. Bovendien worden in het park regelmatig evenementen georganiseerd. Het terrein is opgenomen in de Route der Industriekultur, die langs industriële bezienswaardigheden in het Ruhrgebied gaat.
Entree van het park is gratis; meer informatie op: http://www.landschaftspark.de/der-park

17:00 uur
Vertrek uit Duisburg. Onze chauffeur brengt u richting uw dineradres in Nederland.

18:00 uur
Op een gezellige locatie staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* goed gevulde rundvleessoep
* Wiener Schnitzel met champignon roomsaus, gemengde sla, diverse soorten groenten, frites, gebakken aardappelen en appelmoes
* verrassingsdessert
Uiteraard is een ander menu of ander buffet ook mogelijk; bijvoorbeeld een BBQ-buffet (toeslag ca. € 6, = p.p.) of een Bourgondisch Buffet (toeslag ca. € 4, = p.p.)

19:30 uur
Vertrek huiswaarts.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 49 personen € 57,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag
Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met bar, dvd en toilet
* havenrondvaart van 2 uur
* 1 kopje koffie of thee met gebak
* vrije tijd Duisburg
* 3 gangen diner (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur
* Duitse Belastingen

Aanmelden voor: Genieten in Duisburg

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

vanaf €57,00