Geef mij maar Amsterdam

Geef mij maar Amsterdam

Heerlijke dag in Mokum inclusief keuzeprogramma dus wordt het griezelen in de Dungeons of een bezoek aan de Heineken Experience?

09:00 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Amsterdam.

10:30 uur
U bent inmiddels aangekomen in Amsterdam waar u natuurlijk begint met 2 kopjes koffie of thee en gebak.

11:15 uur
Aansluitend is het tijd voor een mooie rondvaart door de bekende Amsterdamse grachten! Onderweg krijgt u uitleg via een meertalige band en geniet u van Amsterdam vanaf het water!

12:30 uur
Op een gezellige locatie staat de lunch voor u klaar: kroket, onbeperkt witte en bruine broodsoorten, zoetbeleg, diverse soorten vleeswaren, kaas, koffie, thee en melk.

13:45 uur
Tijd voor het middagprogramma. U kunt kiezen uit de volgende onderdelen:

1) Een bezoek aan de Amsterdam Dungeons; de meest griezelige ervaring die men in Amsterdam kan hebben! Uw gezelschap wordt meegenomen in de oude donkere kelders van de hoofdstad ten tijde van de VOC, de Spaanse Inquisitie en de zwarte pest.  Interactieve situaties en angstaanjagende verhalen met professionele acteurs in een griezelige omgeving. Heksen, moordenaars, een spiegellabyrint, martelwerktuigen bezorgen de groep een ervaring die ze werkelijk kippenvel geeft…… Niet geschikt voor mensen die nerveus zijn van aard……… maar voor groepen die een beetje lef hebben is het een niet te missen attractie! Kosten ca. € 17,50 p.p. / duur ca. 1,5 uur.

2) Een bezoek aan ‘Neerlands Trots; de Heineken Brouwerij die vandaag de dag dienst doet als de Heineken Experience!
Een museale attractie waar u kennis maakt met de Heineken onderneming. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid te genieten van een heerlijk glas Heineken! (2 consumpties /bier, sinas, cola of water zijn inbegrepen). Laat u verrassen; ervaar de geschiedenis van Heineken en bepaal uw eigen route door het Heineken van vandaag. Ontdek als Heineken flesje de snelheid van een bottellijn. Test uw kennis van het brouwproces, geniet van een goed glas Heineken bier en ontdek dat Heineken meer is dan kwaliteitsbier – een brouwerij met respect voor mensen, samenleving en milieu. Heineken staat voor plezier in het leven.  Beleef het in de Heineken Experience!
Kosten ca. € 16,= p.p. / duur ca. 1,5  uur.

3) Een puzzeltocht per waterfiets; vanaf het water maakt u in uw eigen tempo, en ongestoord door het drukke  verkeer, een puzzeltocht per waterfiets inclusief kroeg stop. In teams van 4 personen vaart u kriskras door de 17e eeuwse grachtengordel, terwijl u onderweg allerlei serieuze en ludieke vragen beantwoordt. Mocht het regenen dan krijgt u een dakje op uw canalbike! Zo kan uw programma nooit in het water vallen! Kosten ca. € 25,= p.p. / duur ca. 2,5 uur.

4) De ludieke scrabbletour! U neemt deel aan een leuke en originele scrabbletocht over de Wallen, door de binnenstad en door de Jordaan. Bij iedere vraag zijn er letters te verdienen die gezamenlijk een woord vormen. Bij het eindpunt wint het team met de meeste juiste woorden. De combinatie van de leuke route en de interessante vragen zorgen voor een optimale hoeveelheid beziens- en wetenswaardig-heden. Een consumptie is aan het eind van de tocht inbegrepen tijdens de prijsuitreiking voor het beste team! (dit vindt dan plaats in een cafeetje). Kosten ca. € 16,50 p.p. / duur ca.  2,5 – 3 uur.

5) Wat ook zeer de moeite waard is, is de zangles met cd opnameOp een gezellige locatie wordt u klaargestoomd voor een cd opname en natuurlijk begin je niet zomaar aan zoiets! Eerst krijgt uw hele gezelschap zangles van juf Joke die dit op bijzondere wijze zal doen en natuurlijk in het onvervalst Amsterdams! Succes verzekerd!! Daarna is het tijd om samen met de accordeonist een cd vol smartlappen op te nemen. In de tekstboekjes staan meer dan 50 nummers, met een lach en met een traan; van Johnny Jordaan tot Hazes en de Zangeres zonder Naam. Op verzoek zijn er ook Engels- en Duitstalige liedjes. Na afloop is er 1 cd die u mee mag nemen en zelf kunt kopiëren. Wilt u dat er voor iedereen een cd is dan betaalt u een toeslag van ca.€ 4,50 p.p. Kosten voor een drankje tussen de bedrijven door ca. € 3,50 per stuk. Kosten voor zangles incl. opname ca. € 17,50 p.p. / tijdsduur ca. 2 uur (eenmalige toeslag zangjuf ca. € 175,= totaal).
TIP: het is het leukst wanneer niemand weet dat dit gaat gebeuren; zij laat de mensen dan denken dat het gaat om een cursus paaldansen en de reacties zijn dan erg leuk……!!!!

6) Een bezoek aan de diamantair; Amsterdam en diamanten horen sinds de zestiende eeuw bij elkaar. Vier eeuwen vakmanschap hebben ervoor gezorgd dat op de dag van vandaag de faam van Amsterdam als centrum van diamanthandel- en industrie wereldwijd is. U krijgt hier een interessante rondleiding waarbij u kunt zien hoe een ruw stukje steen verandert in een schitterend diamant. Tevens brengt u een bezoek aan de toonzalen. Een kopje koffie of thee is inbegrepen. Entree en rondleiding zijn gratis en dit duurt ca. 1 uur

7)Een bezoek aan het wereldberoemde en steeds vernieuwende Wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds. Hier staat u oog in oog met nationale- en internationale beroemdheden en wordt de Nederlandse geschiedenis op een unieke manier weergegeven. Bijzonder is Scream!; voor de liefhebbers van spanning en sensatie én….denk er niet te licht over want dit is echt eng! Je ziet roemruchte moordenaars, hun huiveringwekkende martelwerktuigen en angstaanjagende misdadigers. Zorg dat je uit hun handen blijft! Kosten ca. € 17,50 p.p. / duur ca. 1,5 uur.

8) Een bezoek aan de Amsterdam ArenA; deskundige gidsen nemen u mee voor een interessante en leuke rondleiding die ook voor de niet voetballiefhebbers zeer de moeite waard is!
Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan Ajax, en andersom natuurlijk! World of Ajax biedt bezoekers de mogelijkheid om, juist op dagen dat Ajax niet speelt, het ultieme ‘Ajaxgevoel’ te beleven. De thuishaven van Ajax, de ArenA, tevens één van de grootste multifunctionele stadions van Europa, is een rondleiding meer dan waard. Ervaren gidsen leiden u langs de diverse plekken in het stadion welke een unieke kijk bieden op o.a. de veelbesproken grasmat, het bijzondere schuifdak, de koninklijke loge etc. Natuurlijk wordt het Ajax Museum in de rondleiding ook meegenomen. De gids voert u door de 100 jarige geschiedenis van de ‘godenzonen’; historisch en recent audiovisueel materiaal, de cups en de prijzen, audiofragmenten, films en videobeelden laten u zien hoe een jongensdroom is uitgekomen. Kosten ca. € 15,= p.p. / duur ca. 1,5 uur.

9) Een leuk 2 uur durende fietstocht met gids, waarbij u kunt kiezen uit de kleine Amsterdamtour of de Jordaantour.
Jordaantour: Wie heeft niet van de Jordaan gehoord, de meest populaire buurt van Amsterdam? Proef de sfeer van Johnny Jordaan, Tante Leen, de Westertoren, de schilderachtige straatjes vol met aparte winkeltjes en restaurantjes. Twee uur puur Mokum met natuurlijk een pauze in een echt Jordanees café (drankjes niet inbegrepen).
Amsterdamtour: Met deze twee uur durende tocht leert u het echte en bruisende Amsterdam kennen. Deze tour vertrekt ook iedere dag voor individuele inschrijvingen. U volgt op deze gezellige en prachtige tocht een route waarin alle belangrijke bezienswaardigheden zijn opgenomen. Onze gidsen zullen u kennis laten maken met de beroemde grachtengordel, de Jordaan, het Vondelpark, de antiekbuurt en nog veel meer. Een echte aanrader voor mensen die in een beperkte tijd veel willen zien en horen. Kosten ca. € 21,50 per persoon incl. fietshuur / Duur ca. 2 uur

10) Schiphol achter de schermen Kom er met de Schiphol Behind the Scenes achter hoe een luchthaven van het formaat van Schiphol echt werkt! Wat is er allemaal nodig om al die vliegtuigen te laten opstijgen en landen? Hoe houdt de luchthaven alles Veilig? Bij binnenkomst in de bus ontstaat meteen het gevoel van boarden in een vliegtuig door de geluiden uit de verkeerstoren, de welkomstschermen en de boarding pass. Een vertelscherm neemt je vervolgens mee over de luchthaven Schiphol en legt je uit wat er allemaal bij komt kijken om het vliegverkeer op Schiphol mogelijk te maken. Je komt van alles te weten over onder andere de terminal, het banenstelsel, de aanvliegroutes, baanonderhoud, bagage en de vogelwacht. Tevens duiken we tijdens de tour even terug in de tijd. Zo was de eerste vlucht in 1916 een militaire vlucht, ging er al bij de eerste burgervlucht in 1920 vracht mee en zijn er drie verschillende verklaringen voor de herkomst van de naam Schiphol. Kortom: Schiphol Behind the Scenes is veel meer dan een rondleiding, het is een ervaring van de dynamiek van de luchthaven. Duur ca. 1 uur / maximaal 46 personen per ronde / Kosten ca. € 17,50 p.p.

11) Rondleiding achter de schermen van Koninklijk Theater Carré Op 3 december 1887 openden de deuren van Carré. Het majestueuze gebouw aan de Amstel, gebouwd als circustheater, groeide uit tot Nederlands meest beroemde theater, huis voor cabaret, theater, muziek, ballet, musical en, gelukkig, nog steeds voor het circus. Na 126 jaar is de geschiedenis van Carré nog overal voelbaar en tegelijk gaat achter de schermen een ultramodern theater schuil.

Met een uitgebreide rondleiding kunt u proeven van het dynamische leven in Carré en krijgt u een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven. De gids neemt u mee langs het toneel, de foyers en de kleedkamers.  Onderweg hoort u allerlei bijzondere verhalen over de voorstellingen, artiesten en architectuur en leert u welke waargebeurde sprookjes zich de afgelopen 126 jaar hebben afgespeeld in Carré. Dichter bij het geheim van Carré kunt u niet komen! Duur ca. 1 uur / prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers maar ligt bij ca. 25 personen rond de € 14,50 p.p

12) Rondleiding Rijksmuseum Het Rijksmuseum biedt diverse rondleidingen voor groepen aan, zoals de Oranje Tour, de Rondleiding 19e of 20e eeuw, de Cuypersroute etc. Groepsrondleidingen kosten ca. € 75,= per 15 personen en duren ca. 1 uur. Deze prijs is excl. de entree van ca. € 17,50 p.p. voor het museum. Mensen met een MJK hebben gratis entree! Duur ca. 3 uur.  Handig……. met een groepsboeking hoeft u niet in de rij te staan!

13) Rondleiding Hermitage Voor wie Sint Petersburg een tikkeltje te ver is, is er nu de mogelijkheid een deel van de collectie te bekijken in Amsterdam!
Voor de collectie in Sint Petersburg werd de basis gelegd door Tsaar Peter de Grote (1672-1725). Hij  trok in 1697 in het geheim mee met een Russisch gezantschap naar West-Europa voor diplomatiek overleg. Daar gaf de Tsaar opdracht schilderijen te kopen en trok kunstenaars aan om in Rusland te werken. Van de ruim drie miljoen objecten zijn er zo’n 65.000 te zien in de 350 zalen die de Hermitage Sint Petersburg rijk is. Daarnaast worden er delen van de enorme collectie getoond in satellietmusea, zoals de Hermitage Amsterdam.  Het overgrote deel van de verzameling bevindt zich in de depots. Groepsrondleidingen kosten ca. € 90,= per 15 personen en duren ca. 1 uur; deze prijs is excl. de entree van ca. €15,= p.p.voor het museum. Mensen met een MJK hebben gratis entree!

14) Wandeling met een Verhalenverteller; ludieke tocht door het centrum van de stad!
Amsterdam: onmogelijke stad! Het is een mirakel dat deze stad ooit is ontstaan en nog steeds bestaat. Want ruim 800 jaar geleden was het hele gebied rond Amstel en IJ drassig, waterig en zompig. Alles wat er op gebouwd werd zakte langzaam weg. Hoe kon op die plek toch een stad verrijzen, en hoe kwam Amsterdam tot haar ongekende groei? Beleef dit “Mirakel van Amsterdam”.

Extra informatie: Deze wandeling moet u zien als een soort theaterwandeling. De verteller neemt je mee de stad in. Je wandelt door het decor van het eeuwenoude centrum terwijl je de helden, schurken en heiligen van de stad ontdekt. Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 16,= p.p.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden in Amsterdam maar zo heeft u alvast een idee. Mocht u toch iets anders willen doen dan maken wij graag een aangepast voorstel. Ook is het altijd leuk om de mensen vrije tijd te geven alvorens te vertrekken naar het dineradres!

17:00 uur
Vertrek uit Amsterdam richting dineradres. 
(dit kan ook eerder of later; afhankelijk van het middagprogramma en u kunt natuurlijk ook in Amsterdam blijven voor een uitstekend diner of buffet!; we hebben her talloze leuke locatie zoals Bazar op de Albert Cuyp of Dreams, net buiten het centrum waar een heerlijk onbeperkt koud en warm buffet incl. drankjes voor u klaar staat!)

18:30 uur
U sluit de dag af op een sfeervolle locatie met een uitstekend diner dat er als volgt uit kan zien:
Hollandse Groentesoep
Varkensoester met roomsaus, gebakken aardappelen, frites,
2 soorten groente, rauwkost en mayonaise
* Coupe vanille ijs met vruchtjes en slagroom

Voor een toeslag van ca. € 4,50 p.p. kunnen wij u ook een uitstekend buffet aanbieden: huzarensalade, vissalade, salade van de chef, appel compote, tropische fruitsalade, rauwkostsalade, ossenhaas met Stroganoff-saus, varkenshaas met champignonroomsaus, Cajun schotel, vers gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes met satésaus, heerlijk gebraden kippenboutjes, zigeunerspiesjes met zigeunersaus, vers gebakken frites, gebakken aardappels, kruidenboter, stokbroden, buffetbolletjes en uienkaas brood. Het dessert bestaat uit een lekkere coupe vanille ijs met vruchtjes en slagroom.

U kunt ook voor een ander diner of een live cooking of BBQbuffet kiezen en ook een andere locatie is natuurlijk mogelijk! Zonder diner krijgt u een korting van ca. € 16,00 per persoon en bent u ca. 2 uur eerder thuis.

21:15 uur
Verwachte thuiskomst; 
Einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 74,00 per persoon
45 – 62 personen € 70,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe Keurmerk Touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met appelgebak en slagroom
· rondvaart Amsterdam
· koffietafel met kroket als beschreven
· middagprogramma (excl. entreegelden middagprogramma als beschreven)
· drie gangen diner varkensoester (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Geef mij maar Amsterdam

Oops! We could not locate your form.

vanaf €70,00