Friesland Boerenland!

Friesland Boerenland!

Ga met ons mee door het mooie Gaasterland naar pittoresk Hindeloopen! Met o.a. een presentatie over de Hindelooper tradities en klederdrachten, een bezoek aan het enige, echte Schaatsmuseum en een prachtige toertocht!

09:00 uur

Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Friesland. Uiteraard zal de chauffeur u onderweg het één en ander vertellen.

10:15 uur

Uw gezelschap rijdt inmiddels op een afgesproken plek in Friesland waar ’toevallig’ een boerin de touringcar laat stoppen en vraagt om een lift naar Hindeloopen.
Zij wil daar suikerbrood en paling kopen en stapt in en 
vertelt onderweg over de Friese taal, de Friese boerderijen, de klederdrachten en de omgeving. Wanneer u niets zegt tegen de deelnemers denkt men echt dat u deze boerin ‘toevallig’ ontmoet! Ontzettend leuk en succes verzekerd!

11:15 uur

U wordt op een gezellige locatie in Hindeloopen ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en Friese Koek.
Na de koffie heeft u vrije tijd om de benen te strekken en Hindeloopen te bezoeken, waarbij u een bezoek kunt brengen aan de haven, de  leuke winkeltjes en de rommelboerderij; in deze oude boerderij proeft u de sfeer van het vroegere boerenleven en komt u allerlei leuke attributen tegen uit de oude tijd en het leuke is: alles is te koop!

12:30 uur

Er staat een lekkere koffietafel voor u klaar die er als volgt uit kan zien:  5 broodsoorten en beschuit, onbeperkt 4 vleeswarensoorten en kaas en koffie, thee of melk naar believen. Eventueel kunt u ook kiezen voor een warme 3 gangen lunch; u betaalt in dat geval een toeslag van ca. € 3,= p.p.
Op deze locatie is een aangepast toilet aanwezig.

13:45 uur

U wordt verwacht in de naast het restaurant gelegen kerk waar u de presentatie van Hindelooper klederdrachten met natuurlijk een volledige uitleg van deze dracht bijwoont! Ook hoort u hier over de typisch Hindelooper tradities; zeer de moeite waard!

14:30 uur

U besluit uw bezoek aan Hindeloopen met een bezoek aan het Friese Schaatsmuseum, een leuk museum met veel informatie over de Friese Elfstedentocht en de geschiedenis van het korte baanrijden; van afgevroren teen(!) tot Elfstedentocht-kruisjevan W.A. van Buren (Koning Willem Alexander). Tevens kunt u hier leuke wintertaferelen aanschouwen en is er een originele werkplaats te bezichtigen.

15:30 uur

Er staat voor iedereen een kopje koffie of thee met suikerbrood klaar en voor de liefhebbers is er paling en suikerbrood te koop. Voor vertrek is er nog een kleine verloting met Friese lekkernijen als prijzen.

16:15 uur

Onze chauffeur staat klaar om u terug te brengen richting Zwolle.

17:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 55,00 per persoon
45 – 64 personen € 53,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. 2 kopjes koffie of thee met Friese koek
ontvangst door boerin en leuke tocht
. koffietafel als beschreven
klederdracht presentatie
. vrije tijd
. entree Schaatsmuseum
. 1 kopje koffie of thee met suikerbrood + kleine verloting
. verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Friesland Boerenland!

Oops! We could not locate your form.

vanaf €52,50