De Vecht & Museum Oud Soest

10:00 uur
Onze luxe touringcar staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Loosdrecht. Indien de tijd het toelaat zal er ook een gedeelte binnendoor gereden worden.

11:45 uur
Verwachte aankomst in Loosdrecht waar de boot al op u ligt te wachten.

12:00 uur
Tijd voor een mooie rondvaart die u meeneemt vanuit Loosdrecht door de Mijndense Sluis naar de rivier de Vecht. U vaart o.a. door Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Breukelen. Juist langs dit gedeelte bevinden zich statige buitenhuizen en de romantische theekoepels uit de 17e en de 18e eeuw.

De Boot:
De rederij vaart met 2 boten; op de Bommelervaart is een lift en een aangepast toilet aanwezig. Er kunnen overigens ook andere mensen aan boord zijn maar uiteraard zit u gezellig met uw groep bij elkaar. Tussen de middag staat er een lekkere lunch voor u klaar:  diverse soorten brood wit en bruin, harde minibroodjes, croissants, achterham en salami, 2 soorten kaas, zoetbeleg, 1 kopje koffie of thee. Deze kunt u desgewenst uitbreiden met: een kopje soep ca. € 3,50, een saucijzenbroodje a ca. € 2,50, een kroket a ca. € 2,00 p.p. of een krentenbol a ca. € 1,00 p.p. Uiteraard kunnen er extra drankjes geschonken worden die dan achteraf aan u worden doorbelast of die u aan het eind van de vaart zelf afrekent. Ter informatie: de boot is rolstoeltoegankelijk.

14:30 uur 
Terug in Loosdrecht staat uw chauffeur al klaar om u mee te nemen richting Soest.

15:15 uur
Bij Museum Soest wordt u hartelijk ontvangen met koffie en thee met cake waarna de rondleiding kan beginnen!
Hier vind je superveel dingen uit grootmoeders tijd, maar dan wél van de grootmoeders die in Soest woonden….  Want museum Oud Soest heeft werkelijk alle dingen van vroeger verzameld uit Soest en omgeving! De gastvrouwen en gastheren die hier rondleiden zijn zelf allemaal oud Soesters en kunnen daarom overal leuke verhalen bij vertellen.  Enorm herkenbaar voor oudere bezoekers, het zijn allemaal spullen van vroeger. Hier vind je bijvoorbeeld oude ambachten, het spreukenhuisje, een ouderwets schoolklasje, koetsen, oude apparaten…. allemaal tentoongesteld in een prachtig klooster uit 1868.  De nonnen verzorgden hier ooit bejaarde mensen, in 1962 vertrokken ze echter en werd het dit schitterende museum.
De oude kelder is nog exact zoals vroeger in het klooster, hier in het depot van het museum met nog de oude gewelven kunnen bezoekers zelf heerlijk rondneuzen tussen de spullen uit grootmoeders tijd. Waar zie je dat nog??

Er is hier zoveel te zien en de vrijwilligers zijn zeer gedreven waardoor met name seniorengroepen altijd razend enthousiast zijn na afloop!

17:00 uur
Vertrek huiswaarts. Eventueel kunt u de dag afsluiten met een lekker diner of buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 67,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* 2,5 uur durende Rondvaart Vecht
* Lunch als beschreven
* Entree en rondleiding Museum Oud Soest
* Kopje koffie of thee met cake
* Verzorging van de chauffeur

 

 

Aanmelden voor: De Vecht & Museum Oud Soest

vanaf €67,50