De Spelerij de Uitvinderij

De Spelerij / de Uitvinderij

 

Op zoek naar een geslaagd schoolreisje? Ga met je leerlingen naar De Spelerij – De Uitvinderij in Dieren. Dat is gegarandeerd een succes. Om de volgende redenen:

Echt uniek

1) Al sinds 1984 lijkt De Spelerij – De Uitvinderij nergens op. En daar zijn ze nog trots op ook! Maar dat mag ook wel, want het is echt een unieke plek. De Spelerij is een soort speeltuin, maar eigenlijk ook een verwonder- en fantasietuin. Hier staan de mafste toestellen, gemaakt van gerecyclede materialen, die je zélf in beweging brengt. De Uitvinderij is een groot knutselparadijs waar je ‘voor de echt’ knutselt. Met materialen als hout, plexiglas, metaal en piepschuim. En met echte machines waarmee je al die materialen kunt bewerken. Leerlingen kunnen hier ontdekkend spelen. En spelend ontdekken!

Educatief maatwerk

2) Al meer dan dertig jaar ontvangen ze bij De Spelerij – De Uitvinderij (grote) groepen kinderen. Voor een uurtje of voor een hele dag. Ter voorbereiding op het bewuste schooluitje geef je als school een budget en/of een thema door aan de organisatie van De Spelerij – De Uitvinderij, en zij overleggen samen met jou over de invulling van het uitje. Zo simpel is het. Hier weten ze precies hoe ze jouw leerlingen een onvergetelijke dag kunnen bezorgen.

Creatief talent

3) Niet alleen leerlingen amuseren zich kostelijk op De Spelerij – De Uitvinderij, ook meesters en juffen kijken hier hun ogen uit. En verbazen zich over de creativiteit van hun leerlingen. Op veel scholen blijven de creatieve talenten van sommige leerlingen wat onderbelicht. Maak je geen zorgen: op De Spelerij – De Uitvinderij komen deze leerlingen volledig tot hun recht! En komen ze met trots hun gepuntlaste, gestanste of geverfde kunstwerk aan je presenteren. Ook (en juist) degenen van wie je dat wellicht niet verwacht.

Veel schoolreisjes, -uitjes of doedagen staan voor de leerlingen vaak in het teken van ‘iets voor een ander doen’. Niet dat er iets mis is met kinderpostzegels verkopen of bomen planten, maar toch… Iets voor jezelf doen, iets maken wat je helemaal zelf mag weten, dat is toch fantastisch? Dat kan dus op De Spelerij – De Uitvinderij. Hier moet niets en kan alles.

Veilige plek

Je denkt misschien: maar is het daar wel veilig, met al die ‘gevaarlijke’ machines in De Uitvinderij? Het antwoord luidt: ja. De gevaarlijke delen van de machines zijn zodanig afgeschermd dat vingertjes onbeschadigd blijven. De begeleiders voelen haarfijn aan welke kinderen extra begeleiding kunnen gebruiken en welke zelfstandig kunnen werken. Dankzij hun jarenlange ervaring weten ze ook: een kind kan en ziet meer dan je denkt.

Trots!

Wat voor jou als docent nu het leukst is aan De Spelerij – De Uitvinderij? Dat je jouw leerlingen met andere ogen gaat bekijken. En deelt in hun gevoel van trots, als ze hun eigen naamplaatje of sleutelhanger hebben gemaakt. Of een bootje, dat echt blijft drijven. En zelf broodjes hebben gebakken, samen met klasgenootjes of met voor hen onbekende kinderen. Voor sommige kinderen toch ook heel spannend. Misschien is dat wel het mooiste van De Spelerij – De Uitvinderij: elk kind kom hier tot zijn recht.

Prijs

De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)

Inclusief

  • Entree de Spelerij / de Uitvinderij
  • Stokbrood bakken
  • Limonade
  • Theater

Wij bieden ook andere schoolreizen aan zoals Zippa Zebra’s Funjungle

Aanmelden voor: De Spelerij de Uitvinderij

Oops! We could not locate your form.

vanaf €21,00