De Meyer Werf & Koninklijke Hooghoudt

Momenteel is de Hooghoudt rondleiding niet te reserveren; informeer bij ons of de openingsdatum bekend is!

08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Papenburg (D). Denkt u er aan dat iedereen een geldig reisdocument bij zich heeft!?

10:15 uur
In Papenburg wordt u op een gezellige locatie ontvangen met 2 kopjes koffie, thee en natuurlijk “Kuchen”!

11:00 uur
Bij de Werf aangekomen is het dan tijd voor een reis door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen!
Papenburg is de thuishaven van de grootste cruiseschepen. Tijdens uw bezoek aan de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd. De Meyer Werft is een SUPER MODERN BEDRIJF met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt.

U krijgt eerst een interessante ca. 30 minuten durende uitleg (in het Nederlands, indien mogelijk) waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt.  Daarna gaat u zelf op pad en kunt u o.a. vanuit de 2 bezoekersgalerijen de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen. U eindigt uw bezoek aan de werf met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop.

Voor de echte liefhebbers is de Premium Tour een echte aanrader!
Ontdek exclusieve delen van het anders ontoegankelijke scheepswerf-terrein! Bekijk het werk op een van ’s werelds modernste scheepswerven vanuit een compleet nieuw perspectief. De inscheping vindt plaats in het hart van het centrum van Papenburg. Een moderne scheepswerf shuttle brengt u naar het 45 hectare grote terrein van MEYER WERFT, tussen de enorme scheepswerfhallen en dokken, langs scheepsblokken met een gewicht tot 800 ton. In het midden van het bruisende leven van een hightechbedrijf, kijk je bijna over de schouders van de scheepswerfarbeiders en kom je nog dichter bij de cruiseschepen van morgen voordat je wordt begroet door de begeleider van het  bezoekerscentrum.

Bezoek daarna zelf de belevingstentoonstelling: deze toont niet alleen de meer dan 200-jarige geschiedenis van MEYER WERFT, maar ook de innovaties van vandaag. De premium tour laat je het beste van de traditionele Papenburg-scheepswerf zien! Deze tour duurt ca. 1 uur langer dan de standaard tour en is ca. € 12,00 per persoon duurder.

13:00 uur
Terug in Papenburg staat er een lekker lunchbuffet klaar: appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei gekookt ei en warme worstjes, diverse soorten worst en ham, kaasplankje met fruit, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt, kwark en cereals en diverse soorten brood en boter.

15:00 uur
Tijd voor een leuke rondleiding én proeverij door de Hooghoudtfabrieken!
Tijdens deze rondleiding leer je Hooghoudt van binnen kennen. Letterlijk. Je ontdekt bijvoorbeeld de pronkstukken uit de afgelopen 125 jaar en welke mijlpalen er zijn geweest. In de distilleerderij ervaar je hoe men aan de diverse smaken komt; lageren, distilleren, huwen en extraheren; je beleeft het allemaal mee! Natuurlijk sluit je dit arrangement af met een maximale proefervaring: een paar van de bekende jenevers maar genieten van een echte Hooghoudt-limonade mag en kan natuurlijk ook!

TIP:
Wij kunnen hier ook een Cocktail Experience voor u regelen! U doet dan eerst de tour daarna ga je zelf aan de slag. Betovergrootmoeder Grietje begon er in 1888 mee, met het proeven en mixen en uitproberen wat nou de beste smaak oplevert. En jij kunt het vandaag de dag zelf ook doen. Maak je eigen favoriete cocktail. De perfecte mix met de juiste ingrediënten. Wat kies je? Jonge jenever met vlierbloesemtonic en munt en limoen? Of liever bruine jenever met gingerale en gember. Er zijn honderden mixen mogelijk. Geef er een naam aan en klaar ben je. Tijgerhaai. Groningse hot shot. Tymen’s Tornado. Wie weet, wordt jouw mix straks wel een hit!
Duur: 2 tot 2,5 uur/Aantal personen: maximaal 25 /Toeslag bovenop de rondleiding ca. € 12,50 euro per persoon
Inclusief: Welkomstdrankje, rondleiding, mix jouw eigen cocktail

Uiteraard kunt u uw gasten ook vrije tijd geven of iets kiezen uit de diverse onderdelen uit het voorstel naar Groningen.  Ook kunnen we Papenburg combineren met een actief programma in Drenthe (solex/dafjes/fietstocht etc.) of een leuk bezoek aan vestingstad Bourtange. Ook de Apfelkornbranderij in Hasselune is een bezoek meer dan waard; wilt u meer weten dan werken wij het graag uit!

16:45 uur
Vertrek huiswaarts.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Uiteraard kunnen we ook zorgen voor een lekker diner of een (live cooking) buffet voordat u weer naar huis gaat; vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 85,50 per persoon
55 – 62 personen € 84,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee en ‘Kuchen’ (gebak)
* entree en presentatie Meyer Werf door Nederlandstalig gids
* lunchbuffet inclusief drankjes als beschreven
* entree en rondleiding Hooghoudtfabrieken incl. 2 consumpties
* Duitse Belastingen
* verzorging van de chauffeur

Foto 2 Papenburg Marketing GmbH

Aanmelden voor: De Meyer Werf & Koninklijke Hooghoudt

vanaf 72,50