De Linge, Glas & Leerdam

De Linge, Glas & Leerdam

Geniet vanaf de rondvaartboot van de prachtige Linge en een lekkere lunch en bezoek de glasblazer in zijn atelier!

Programma

10:00 uur

Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet via een mooie route richting Leerdam. Uiteraard zal de chauffeur u onderweg het één en ander vertellen.

11:45 uur
Inmiddels is de touringcar gearriveerd in Leerdam waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een prachtige tocht over de Linge. De boot vertrekt om 12.00 uur!

Tijdens de vaart passeert u de 14e eeuwse basiliek van Asperen, de stadswallen en maakt u een passage van de Hollandse waterlinie mee door het smalle sluisje bij Fort Asperen. De boomgaarden en de uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein voor reigers, ooievaars, wilde ganzen en ijsvogels; u zult ze vrijwel zeker zelf kunnen bewonderen! Na 1 van de vele bochten duikt opeens het Munnickenwiel op; dit is de plaats waar tijdens een dijkdoorbraak een klooster volledig onder water verdween. Ook zult u onderweg zien dat Nederland ook over een ‘toren van Pisa’ beschikt. Tussen Gellicum en Rhenoy wordt een draai gemaakt en terwijl de kapitein u ook op de terugreis op de hoogte houdt van hetgeen er te zien valt vaart u rustig terug naar Leerdam!

Terwijl u geniet van de prachtige omgeving staat er binnen een heerlijke pannenkoeklunch voor uw gezelschap klaar;  u kunt onbeperkt pannenkoeken “beleggen” met stroop, suiker, poedersuiker,confiture, hagelslag,vruchtencompositie en slagroom. Als dessert is er een roomijsje en 2 kopjes koffie of thee zijn tevens inbegrepen
U kunt ook kiezen voor een Betuwse koffietafel die bestaat uit een kroket, diverse soorten bruin en wit brood, zachte en harde pintjes, boeren rozijnenbrood, boter, margarine, diverse zoetwaren, diverse soorten kaas en vleeswaren en 2 kopjes koffie of thee. Toeslag voor de koffietafel met kroket is ca. € 1,75 per persoon.

Na de rondvaart die ca. 2 uur duurt, wandelt u in een paar minuten richting de Glasblazerij. De boot is overigens prima geschikt voor mensen in een rolstoel.

14:30 uur

Leerdam en Glas hebben een rijke historie en zijn al zo’n 250 jaar met elkaar verbonden. In het Glas Centrum wordt de Leerdamse glastraditie op een eigentijdse wijze voortgezet. Het centrum is een ontmoetingsplaats waar glasblazers uit vele landen elkaar treffen en hun ambacht aan het publiek demonstreren. Ervaren en jonge, nationale en internationale glasblazers en kunstenaars werken samen, met als resultaat een fascinerende mix van stijlen.

U kunt vanaf een tribune doorlopend de verrichtingen van de glasblazers volgen. Oud-glasblazers en voorlichters geven daarbij uitleg over de kunst van het glasblazen. Voor het bezoek aan de Glasblazerij moet u ca. 1 uur uittrekken. Er is hier tevens de mogelijkheid om in het gezellige restaurant nog iets te gebruiken voor u weer richting Leerdam vertrekt (voor eigen rekening). Uiteraard kunt u ook nog even in Leerdam zelf rondkijken.

Ook is er in Leerdam de mogelijkheid om een bezoek aan het Hofje van Aerden te brengen;meer informatie en prijzen op aanvraag.

16:00 uur

De chauffeur staat klaar om u terug richting Zwolle te brengen.

17:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 48,50 per persoon
45 – 64 personen € 46,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; Prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze dagtocht zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe KEURMERK touringcar
. 2 uur durende rondvaart inclusief onbeperkte pannenkoeklunch incl. 2 x koffie of thee
. bezoek aan de Glasblazerij incl. entree
. vrije tijd Leerdam
. verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: De Linge, Glas & Leerdam

vanaf €46,50