De historische Vloot van Elburg!

De Historische Vloot van Elburg

Een leuk en actief middagprogramma in de historische vissers- en hanzestad Elburg met prachtige bottertocht op het Veluwemeer!

13:30 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Elburg.

14:00 uur
Op een gezellige locatie wordt u ontvangen met koffie, thee en appelgebak. 

14:45 uur
In de haven van Elburg liggen de authentieke Elburger Botters al op uw gezelschap te wachten om u mee te nemen voor een mooie 2 uur durende tocht over het Veluwemeer of richting Kampen.

Een zeiltocht met een originele Elburger Botter is een schitterende ervaring!
Twee vrijwilligers van de botterstichting varen met u mee en vertellen u over de historie, de botters en de omgeving en indien men wil, kan men aan boord zelf meehelpen met zeilen hijsen, zwaarden neerlaten en zelfs sturen! Samen met uw collega’s actief bezig zijn op het water; zo leert u elkaar van een heel andere kant kennen! 

Op deze boten is plaats voor 12 personen + 2 schippers dus er zullen meerdere boten worden ingezet. Aan boord is geen toilet aanwezig maar bij het opstappunt in de haven zijn toiletten aanwezig waar u gebruik van kunt maken. Verder krijgt iedereen bij het aan boord gaan een consumptie (blikje frisdrank, water of sap) en een candybar. (mars, twix etc.)

TIP:
U kunt uw gasten ook laten kiezen voor een mooie stadswandeling door het monumentale centrum van Elburg! Een enthousiaste gids (of gidsen) neemt u mee gedurende 1,5 uur langs de mooie muurhuisjes, de Kazematten, de Haven en alles wat Elburg aan historische gebouwen rijk is! Uw wandeling eindigt (of begint) bij de Historische Visafslag!

Het gebouw dateert uit 1916 en na het sluiten van de deuren werd het gebouwtje verkocht aan een boer die het gebruikte als schuur voor het vee! In 1985 werd de oude visafslag terug gekocht en na een grondige restauratie fungeert de visafslag als een leuk en interessant visserijmuseum met als pronkstuk de unieke afmijnklok. Korting indien men kiest voor de stadswandeling in combinatie met een bezoek aan de visafslag
ca. € 8,= per persoon.

17:00 uur
Terug in de haven heeft u even  vrije tijd om het pittoreske Elburg te bezoeken met zijn terrasjes, leuke winkels en mooie bezienswaardigheden.

18:00 uur
U wordt verwacht op een sfeervolle locatie waar een goed verzorgd dinerbuffet voor u klaar staat dat er als volgt uit kan zien: vooraf een kopje groente- of tomatensoep, huzaren-,  appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, visplank met haring, garnalen, zalm-, forel-en palingfilet, varkenshaas met roomsaus, zalmmoot met kreeftensaus, gebakken kibbeling, biefstuk met stroganoffsaus, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere sorbet met slagroom.

Wilt u liever zelf aan de slag? Kies dan voor de goed verzorgde barbecue! Alle vleessoorten zijn hoogwaardig van kwaliteit en afkomstig van de ambachtelijke slager uit de regio. Verder wordt alles in eigen keuken bereid en gemaakt. De bbq bestaat uit: melange aan vleessoorten met o.a. gemarineerde biefstuk, varkenslapjes, kipfilets, hamburgers, shaslicksticks, hawaistciks, worstjes, spare ribs en runderlapjes. Diverse soorten via zoals zalmmoot, forel, visspiesjes en botervis. Huisgemaakte huzarensalade, vissalade, aardappelsalade, rauwkostsalade, stokbrood met kruidenboter, 2 koude sauzen, 2 warme sauzen, vers gebakken frites en gebakken aardappelen.U sluit af met een lekker dessertbuffet dat bestaat uit diverse soorten ijstaart, slagroom, luxe bavaroissoorten en puddingen, geflambeerde warme kersen, vers gesneden fruit en warme chocoladesaus.
Kiest u hiervoor i.p.v. voor het koud- en warm buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 6,50 per persoon.
Consumptiemunten Hollandse bar kosten op deze locatie ca. € 2,35 per stuk. Desgewenst kunt u ook voor een ander diner of buffet of een heel andere locatie kiezen, bijvoorbeeld aan het water! Prijzen en suggesties op
aanvraag.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst;
einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 59,50 per persoon
45 – 64 personen € 57,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze dagtocht zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe KEURMERK touringcar (op basis van halen en brengen)
. 2 kopjes koffie of thee met gebak
huur botters inclusief bemanning gedurende 2 uur of stadswandeling met gids incl. bezoek aan de visafslag
. koud en warm buffet als beschreven (excl. drankjes)
. verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: De historische Vloot van Elburg!

vanaf €57,50