De Historische Driehoek

De Historische Driehoek

Dit Dagje Uit is geschikt voor jong en oud! U reist per stoomtram van Hoorn naar Medemblik waar de boot al op u ligt te wachten! Tijdens de tocht naar Enkhuizen gebruikt u een lekkere lunch en u sluit de dag af met een bezoek aan het veelzijdige Zuiderzeemuseum.

09:00 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Hoorn. Uiteraard zal hij onderweg het een en ander vertellen! (De trein vertrekt om 11.00 uur uit Hoorn en u moet ca. 10.50 uur aanwezig zijn).

11:00 uur
Zittend op een houten bank, ziet u hoe het Westfriese landschap, oud en nieuw, aan u voorbijtrekt. De conducteurs beantwoorden graag uw vragen over stoomtram en streek. Tijdens deze rit wordt een kopje koffie of thee en en tartelette geserveerd.

12:25 uur
Aankomst in Medemblik, waar u even de tijd heeft om de benen te strekken en rond te kijken in het gezellige centrum. Aansluitend wandelt u naar de boot die al klaar ligt om u om 13.30 uur richting  Enkhuizen te brengen.

13:30 uur
Tijdens de boottocht naar Enkhuizen staat er een lekkere Westfriese broodmaaltijd voor u klaar die er als volgt uit ziet: diverse soorten brood en broodjes, krentenmik, diverse soorten vleeswaren, kaas, zoet beleg, boter en fruit. Tevens zijn 2 kopjes koffie of thee inbegrepen. Toeslag kroket ca. € 1,75 p.p.

14:45 uur
Aankomst bij het Zuiderzeemuseum waar uw gezelschap van boord gaat en op eigen gelegenheid het museum bezoekt. Een rondleiding is hier eventueel ook mogelijk en wat dacht u van een lesje schoonschrijven onder het toeziend oog van een strenge ouderwetse juf!?

Nederlands grootste binnenwater was ooit de Zuiderzee. In 1932 werd die afgesloten en omgedoopt tot IJsselmeer. U krijgt in het museum een goed beeld van het wonen en werken rond de voormalige Zuiderzee. Het openluchtgedeelte is gebouwd als een stadje met ruim 130 woningen, winkels, werkplaatsen en de museumhaven met historisch zeilschepen. Ook kunt u diverse ambachtslieden aan het werk zien zoals de mandenmaker, de touwslager en de palingroker en zijn er ‘levende bewoners’ uit Urk anno 1905.

Ter informatie:
De stoomtram is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

17:00 uur
Vertrek per boot vanaf het museum naar de bus parkeerplaats.

17:30 uur
De chauffeur staat klaar om u weer richting Zwolle te brengen. Het is uiteraard ook mogelijk op de terugweg een drie gangen diner (vanaf ca. € 15,00 per persoon) of buffet te gebruiken. In dat geval bent u ca. 2 uur later thuis; prijzen en suggesties op aanvraag.

19:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

 

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 73,50 per persoon
45 – 64 personen € 69,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· kopje thee of koffie met tartelette
· rit per stoomtram Hoorn – Medemblik
· vrije tijd Medemblik
· boottocht Medemblik – Enkhuizen
. Westfriese lunch met drankjes als beschreven
· entree Zuiderzeemuseum incl. boot naar de parkeerplaats
· verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: De Historische Driehoek

vanaf €69,50