De Batavia & Wijnen in de Polder!

De Batavia & Wijnen in de Polder!

Een veelzijdig dagje uit met o.a. een boeiende rondleiding over de Bataviawerf, een goed verzorgde lunch en een wijnproeverij!

09:00 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet via een mooie route richting Lelystad.

10:15 uur
U bent inmiddels bij de Batavia Werf aangekomen waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie en gebak.

11:00 uur
Tijd voor een interessante rondleiding over de Werf. Hierbij bezoekt u uiteraard de replica van “De Batavia”, de boot die in de 17e eeuw op een rif  voor de Australische westkust is vergaan, en kunt u de bouw van de replica van “De 7 Provinciën” bekijken die destijds gebouwd werd voor Admiraal Michiel Adriaensz. de Ruyter voor zijn vele zeeslagen.

U bekijkt ook nog een film en kunt tevens een bezoek aan het NISA brengen (Nederlands Instituut voor scheeps- en onderwaterarcheologie). De rondleiding duurt ruim 1,5 uur en daarna kunt u desgewenst nog even op eigen gelegenheid rondkijken.

13:00 uur
Er staat een goed verzorgde lunch voor u klaar in de sfeervolle naastgelegen Taveerne, waar u zich waant op een schip! De koffietafel bestaat uit: kroket, soep, diverse soorten brood, diverse kaassoorten en vleeswaren, zoetbeleg en koffie, thee en melk naar wens.

14:00 uur
Vertrek richting wijnproeverij.

14:45 uur
Een heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn proeven in de Noordoostpolder? Dat kan bij de wijnhoeve van Jos. Hier importeert hij de heerlijkste kwaliteitswijnen uit het zonnige Zuid-Afrika. Naast een heleboel informatie wordt er natuurlijk geproefd van 6 soorten wijn en is water en stokbrood inbegrepen. Wilt u het helemaal in stijl doen dan kunnen er Afrikaanse hapjes bij worden geserveerd. Hiervoor betaalt u een toeslag van ca. € 5,= p.p. Naderhand is er uiteraard de mogelijkheid om wijn te kopen (geheel vrijblijvend).

TIP
In plaats van het bezoek aan de wijnhoeve is een bezoek aan bijvoorbeeld Elburg met zijn visafslag en de historische Botterwerf ook mogelijk; zo heeft u een compleet Maritiem Dagje Uit. De prijs blijft in dat geval overigens gelijk!

17:15 uur
U bent inmiddels op uw dineradres in Elburg aangekomen; hier staat een uitstekend dinerbuffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
vooraf een kopje groente- of tomatensoep, huzaren-,  appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, visplank met haring, garnalen, zalm-, forel-en palingfilet, varkenshaas met roomsaus, zalmmoot met kreeftensaus, gebakken kibbeling, biefstuk met stroganoffsaus, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere sorbet met slagroom.

Wilt u liever zelf aan de slag? Kies dan voor de goed verzorgde barbecue! Alle vleessoorten zijn hoogwaardig van kwaliteit en afkomstig van de ambachtelijke slager uit de regio. Verder wordt alles in eigen keuken bereid en gemaakt. De bbq bestaat uit: melange aan vleessoorten met o.a. gemarineerde biefstuk, varkenslapjes, kipfilets, hamburgers, shaslicksticks, hawaistciks, worstjes, spare ribs en runderlapjes. Diverse soorten via zoals zalmmoot, forel, visspiesjes en botervis. Huisgemaakte huzarensalade, vissalade, aardappelsalade, rauwkostsalade, stokbrood met kruidenboter, 2 koude sauzen, 2 warme sauzen, vers gebakken frites en gebakken aardappelen.U sluit af met een lekker dessertbuffet dat bestaat uit diverse soorten ijstaart, slagroom, luxe bavaroissoorten en puddingen, geflambeerde warme kersen, vers gesneden fruit en warme chocoladesaus
Kiest u hiervoor i.p.v. voor het koud- en warm buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 6,= p.p.

19:45 uur
Vertrek huiswaarts.

20:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 87,50 per persoon
45 – 64 personen € 85,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; Prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze dagtocht zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met gebak
· entree en rondleiding Bataviawerf
· lunchbuffet als beschreven
· wijnproeverij incl. 6 soorten wijn proeven, stokbrood & water
· uitgebreid diner buffet als beschreven (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

 

Aanmelden voor: De Batavia & Wijnen in de Polder!

vanaf €85,00