Dat gaat naar den Bosch toe…

Dat gaat naar den Bosch toe……

Een leuke en actieve dag in de Brabantse hoofdstad. U gaat op pad met Jaap & Henk en maakt een leuke tocht over de Binnendieze; ‘s middags is er een keuzeprogramma zodat het dagje helemaal naar uw wensen kan worden ingevuld!

09:00 uur
Vertrek uit de regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Den Bosch.

10:30 uur
Op een sfeervolle én gezellige locatie in Den Bosch wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie en een Bossche Bol.

11:15 uur
U wordt verwacht bij het opstappunt voor de boten (2 minuten lopen vanaf het restaurant) waar u een leuke rondvaart over de Binnendieze zult meemaken.  Deze bijzondere rivier slingert deels onder de stad door en uiteraard wordt er onderweg door de schipper van alles verteld over de historie van Den Bosch en de Binnendieze. (het zijn open bootjes en er gaan maximaal 16 mensen per boot mee / 3 boten per afvaart beschikbaar). De rondvaart duurt een klein uurtje en aansluitend wandelt u in ca. 10 minuten naar het lunchadres.

12:30 uur
Tijd voor de inwendige mens! Er staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u 
klaar dat er als volgt uit kan zien: soep, stokbrood en kruidenboter, wit en bruin brood, bolletjes, 3 soorten vleeswaren, kaas, mosterd, zoet beleg, rundvleeskroket en 2 kopjes koffie of thee.

13:45 uur
Om Den Bosch wat beter te leren kennen bieden wij u verschillende opties voor het middagprogramma:

Op stap met Henk & Jaap voor een wel zeer bijzondere stadswandeling..
Laat uzelf op een ludieke manier theatraal verrassen door de heren Jaap.F.Grolleboer en Henk.Z.Knotjes! Zij leiden u op geheel eigen wijze door karakteristiek ‘s-‘s-Hertogenbosch en zorgen voor een opwaardering van uw culturele kennis. Als stadsgidsen verzorgen zij rondleidingen langs vele historische en culturele hoogstandjes. Een wandeling vol humor, plezier en interactie! Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 17,50= per persoon.

* Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de meer traditionele stadswandeling onder leiding van deskundige gidsen die u meenemen voor een leuke en interessante wandeling door het oude en historische centrum van Den Bosch. Zij nemen u mee voor een leuke en boeiende stadswandeling door de smalle karakteristieke straatjes,langs Bossche monumenten zoals het Stadhuis, de Moriaan, en natuurlijk de Sint Jan en……..zoete lieve Gerritje bestaat echt! Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 65,= per gids voor maximaal 18 personen.

* Per step of fiets door Den Bosch!
Na een korte uitleg is het tijd om zelf de stad te verkennen! Door middel van foto’s, beschrijvingen én een goede samenwerking tussen de deelnemers ontstaat er een mooie route.  Tijdens deze route behoort u ook een aantal vragen te beantwoorden zodat u weet of u de juiste route volgt. Deze tocht voert u langs mooie bezienswaardigheden, het centrum en natuurgebied Het Bossche Broek. Na ongeveer 2 uur bent u weer terug bij het beginpunt. Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 20,= per persoon incl. 1 consumptie. Indien gewenst kunnen we er ook een solextocht van maken; in dat geval betaalt u ca. € 45,= per persoon en duurt ca. 3 uur inclusief een consumptie.

* Bierproeverij; bij Brabantse gezelligheid hoort een biertje dus wordt u verwacht in het centrum waar het Oude Jan en het Jonge Jan biertje gebrouwen wordt en krijgt u alles te horen over de geschiedenis van dit Bossche bier en bieren in het algemeen.  Er mag uiteraard geproefd worden (4 soorten bier) en tevens is een hapje inbegrepen. Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 12,50 per persoon

* Iets heel anders is stadsgolf;een combinatie van golf en midgetgolf door de binnenstad van Den Bosch! Er is een 9 holes baan uitgezet en u passeert tevens de mooiste plekjes van de stad! Met de stadsgolfroute, een golfbal, diverse onderdelen en natuurlijk een scorelijst gaat u op pad in groepjes van ca. 9 personen. Aan de hand van voorbeelden die u bij de stadsgolfroute  krijgt zet u zelf een nieuwe hindernis uit op  de aangegeven locatie en zo maakt u een mooie tocht door den Bosch. De route duurt ca. 3 uur en de deelnemer met de minste slagen is de winnaar. Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 18,50 p.p. incl. consumptie

*  Ook kunt u een bezoek aan de St. Janskathedraal brengen;één van de meest interessante cultuurhistorische bouwwerken in Nederland. Deze laat gotische kruisbasiliek is gebouwd tussen 1380 en 1530 en Een aantal jaar geleden ingrijpend gerestaureerd. Met het grote aantal beeldhouwwerken is de St. Jan één van de meest gedecoreerde bouwwerken van Nederland. De entree is gratis en de Kathedraal is voor publiek open tot 17.00 uur onder voorbehoud van speciale diensten etc. Indien gewenst kunnen wij een gids voor een rondleiding door de kerk reserveren waarvoor u dan ca. € 4,= per persoon betaalt (afhankelijk van het aantal deelnemers).
Beklimming van de Sint Jan is op aanvraag mogelijk; kosten bedragen ca. € 85,= per gids / maximaal 20 personen per gids / duurt ca. 75 minuten.

* Wandel Speurtocht; Bent u een echte Sherlock Holmes?  Er is een fantastische route door ‘s-Hertogenbosch uitgezet, maar die vindt u alleen door een stukje hoogstaand speurwerk. U start in het centrum waar de koffie klaar staat.  U krijgt eerst een uitgebreide uitleg. Vervolgens gaat u in groepjes van 5 op pad. U krijgt een kaart en vragen en opdrachten mee voor onderweg. De route vindt u door de vragen en opdrachten juist te beantwoorden. De speurtocht leidt u langs de mooiste plekjes van ’s-Hertogenbosch maar dan moet u natuurlijk wel uw best doen om de juiste route te vinden………………..
Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 15,= per persoon inclusief flesje drinken voor onderweg en consumptie bij de prijsuitreiking.

Da Vinci Code; teambuilding in Den Bosch! Midden in het centrum van Den Bosch staat een kluis. Deze kluis heeft een code. Kraak de code en……de verrassing is voor u! U wordt ontvangen met een drankje in centrum
van Den Bosch en krijgt een korte uitleg.  De kluis die midden in de stad staat is een familieschat. De code is jarenlang geheim gebleven maar vandaag gaat u de kluis kraken. Dit doet u niet alleen, want de laatste overgebleven persoon van de familie is de kluizenaar, hij gaat u helpen! De code zit verstopt in historische gebouwen door heel Den Bosch. Eén fout met uw team zal u op een ander spoor zetten…..en misschien is de inhoud van de kluis dan niet voor u!

‘Wie kraakt de code’; De kluizenaar gaat u hierbij helpen en op de aangegeven plekken gaat u verschillende opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. Maar let op, dit kan alleen als u op de juiste plek bent! Alle opdrachten van de kluizenaar goed uitgevoerd? Zal de code kloppen…? Ren dan zo snel mogelijk naar het beginpunt. Het eerste team dat de kluis bereikt met de juiste code, mag de kluis kraken. Houd u de inhoud zelf of geeft u dit terug aan de kluizenaar??

Als u wilt winnen vergeet dan niet uw Smartphone en zorg voor een volle batterij! Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 21,50 p.p. inclusief: 1 consumptie en flesje drinken voor onderweg + prijs voor het winnende team

* Beleef het echte boerengevoel met de “Boerenmeerkamp”; een spel van ludieke onderdelen die alle een verband hebben met het leven op de boerderij.
In teams wordt er een spannende strijd gestreden om de meeste punten te verzamelen over de verschillende onderdelen. Een strijd met volop actie, waarbij veel gelachen wordt om de knotsgekke activiteiten!
De activiteiten van de Boerenmeerkamp:
* Hooivork darten, darten in het groot met een hooivork
op een gigantische 
Hooistapel
Pieperschieten, probeer met de aardappel katapult zover
mogelijk punten te schieten
Klompenloop, vijf medespelers op een skilat met klompen
en lopen maar
Kruiwagen race; werk met tweeën een parcours af met de
kruiwagen, waarbij een speler in de kruiwagen zit en de ander
deze rijdt. Extra hindernis: de persoon die rijdt is geblinddoekt!
* Spenen vangen, vang de spenen van de koe. Maar let op,
de tegenstander 
bepaalt wanneer ze vallen…….Hilarisch!
In totaal bestaat de boerenmeerkamp uit 8 verschillende activiteiten die voor ruim 2 uur boerenspeelplezier zorgen. Op deze locatie zijn ook survivals, gps tochten, boerengolf etc. mogelijk! De boerenmeerkamp vindt plaats op een boerderij buiten de stad. Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 16,= per persoon.

* Ganzenbord in Den Bosch; maar dan in het groot!
Iedereen kan meedoen. Met de kaart van Den Bosch als speelbord en dezelfde valkuilen en kansen als vroeger. Ontwijkt u de put of belandt u alsnog in de gevangenis of gaat u recht op de finish af? De plattegrond van Den Bosch is omgetoverd tot speelbord. Elk vakje op het speelbord staat voor een bepaalde plaats in Den Bosch. En net als bij het traditionele ganzenbordspel hebben sommige vakjes een vraag, opdracht of obstakel voor u in petto. In teams van minimaal 2 personen gaat u met het speelbord en grote dobbelstenen de stad in. Degene die het eerst de finish bereikt, heeft gewonnen. Ganzenbord in Den Bosch is een gezellig groepsuitje, waarbij u op een verrassende manier door Den Bosch geleid wordt. U komt langs alle mooie plekjes van de stad (en met een beetje pech ziet u ze twee keer!). Het spelelement zorgt voor een ouderwetse strijd tussen de teams.
Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 21,50 p.p. inclusief consumptie, flesje drinken voor onderweg en een aardigheidje voor het beste team

*Creatief in Den Bosch
U krijgt allemaal een puzzelstuk wat samen één groot schilderij kan gaan vormen. Wat zal het eindresultaat zijn? Het is aan u! Wordt het een bijzondere combinatie van aparte puzzelstukken of één geheel in een bepaald thema? Wij geven duidelijke uitleg over hoe u het mooiste werkstuk kunt creëren. Alle materialen liggen voor u klaar. Samen schilderen is een leuke activiteit voor elk groepsuitje. Maak met uw familie een eigen familiewapen of schilder met uw afdeling het bedrijfslogo. Alles is mogelijk en één ding staat vast; door de samenwerking wordt het zeker een uniek schilderij met een bijzondere herinnering aan deze gezellige dag!
Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 21,50 p.p.  inclusief: 1 consumptie, begeleiding door een enthousiaste medewerker, alle benodigde materialen en een puzzelstuk

*Jheronimus Bosch Art Center
Nergens ter wereld krijgt u zo’n compleet overzicht van het werk van Jeroen Bosch als in het Jheronimus Bosch Art Center. Hier heeft men een unieke collectie weten te verzamelen die u als  bezoeker uitdaagt om niet alleen te kijken, maar ook mee te denken over de bedoelingen van Bosch. Op diverse manieren kunt u zijn werk ervaren. In de galeriekamers in de toren zijn reproducties op ware grootte van al zijn schilderijen tentoongesteld, in de kelder is een 15e eeuws atelier ingericht waar u zelf aan de slag kunt, u kunt zich laten verwonderen door de film over Bosch of u kunt nog een keer met de lift naar boven gaan om opnieuw te genieten van het prachtige uitzicht over de stad van de kunstenaar! Duur ca. 2 uur / Kosten entree ca. € 6,= p.p. incl. audioguide / Rondleiding maximaal 13 personen per gids / € 25,= per gids

Natuurlijk is het ook altijd leuk
om vrije tijd te hebben zodat men kan winkelen, een terrasje kan pakken etc.

17:30 uur
Op een leuke locatie op ca. 20 minuten rijden van Den Bosch staat een heerlijk buffet voor u klaar! Gedurende 2 uur kunt u genieten van onbeperkt eten én een drankenbar met 3 soorten bier, 4 soorten wijn, frisdrank en koffie en thee. 

Het buffet ziet er als volgt uit:
3 huisgemaakte soepen met stokbrood & kruidenboter (tomaten-, groente- en dagsoep), koude voorgerechten buffet en saladebuffet met o.a. rundvleessalade, komkommer, tomaat, gerookte zalm, garnalen, rauwkost, etc. Thaise wok; heerlijke wokgerechten à la minute bereid, verse vis en vlees gebakken door de kok op de Franse bakplaat (o.a. biefstuk, lamskotelet, varkenshaas, zalmfilet en garnalen). Een zeer uitgebreid warm buffet met o.a. friet, sparerib, kipsaté, warme groenten, nasi, etc. U sluit af met een ijsbuffet met softijs, schepijs, bavarois, slagroom, fruit, dessertsauzen en wafeltjes.

19:30 uur
Vertrek huiswaarts.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen € 87,50 per persoon
45 – 64 personen € 85,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; Prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze dagtocht zijn de Algemene Reisvoorwaarden van toepassing

Deze prijs is inclusief:
·vervoer per luxe Keurmerk touringcar
·2 kopjes koffie of thee met Bossche Bol
· rondvaart Binnendieze
· lunch als beschreven
· middagprogramma Den Bosch (excl. entreegelden als beschreven)
· uitgebreid buffet als beschreven inclusief alle drankjes
· verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Dat gaat naar den Bosch toe…

Oops! We could not locate your form.

vanaf €85,00