Chocolade & Wijn!

Op dit moment is men het Chocolade atelier druk aan het verbouwen; de locatie zal in 2025 weer open zijn en gasten ontvangen!

09:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Zutphen. Eventuele rolstoelen en rollators kunnen mee in de bagageruimte.

11:00 uur
Prachtig in het bos, net onder Zutphen, ligt een sfeervol Chocolade- en Koffiehuis, naast, volgens velen, de mooiste kerk van Gelderland! Hier maken Michael en Magdaleen met hun team chocolade, arretjescake en schenken ze koffie! Het sfeervolle pand bestaat uit een koffieschenkerij met heerlijk terras, een chocoladewinkel en een ruimte voor het ontvangen van touringcargroepen voor de presentatie, een film en een leuke demonstratie chocolade maken. In dit Chocolade-atelier worden de bonbons nog echt handgemaakt!

U wordt hier ontvangen met 2 kopjes koffie of thee met bonbons en chocolaatjes (toeslag gebak ca. € 3,25 p.p.) en daarna volgt er een film en een leuke demonstratie over het chocolade maken waarbij natuurlijk geproefd mag worden! Deze locatie beschikt over een semi invalidentoilet met beugels.

13:00 uur
Er staat een heerlijk Achterhoeks lunchbuffet voor u klaar met luxe belegde broodjes en broodje kroket, melk/jus d’orange/koffie/thee en fruit.

TIP:
Eventueel kunt u ook kiezen voor een heerlijk ‘Achterhoeks Streekgerechten Proeverij Buffet’ op een locatie die een klein half uur rijden vanaf het chocolade-atelier ligt. Kiest u voor dit proeverij buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 7,00 p.p. en dit ziet er als volgt uit: Voor aanvang wordt er een momentje stilte in acht genomen, waarna heerlijke maaltijdsoepen (bv. Humpkes- en Pastinaaksoep) worden opgediend. Vervolgens neemt Steffan u mee in zijn vermakelijk verhaal terug in de tijd en zal de groep meer maal “o ja” momenten beleven en kostelijk lachen om de anekdotes van het boeren leven. De meerdere buffettafels zijn rijkelijk gevuld met een keur aan warme en koude gerechten zoals aardappel spek salade, gemarineerde bietjes, buikspek en heerlijke ambachtelijke worsten. Verder wordt er ‘live gekookt’ en bereidt Steffan voor u in de zaal balkenbrij, bakbloedworst, poddik en voor de laatste gaatjes wentelteefjes. Een programma met een hoog vermaak- en belevenis gehalte van bijna 2 uur! Tevens is onbeperkt koffie en thee inbegrepen! Wilt u er ook groenten en gebakken aardappelen etc. bij dan kan dat tegen een extra toeslag van ca. € 5,00 p.p.

14:45 uur 
Vertrek richting de wijngaard van Youp!

15:15 uur
Tijd voor een leuke en boeiende rondleiding door de wijngaard!

U brengt een bezoek aan de grootste ommuurde wijngaard van ons land; een verborgen juweeltje in de buurt van Arnhem.
Dit landgoed was vroeger van Stadhouder Willem II en is nu eigendom van Landgoed Twickel. Eigenaar Youp, heeft zijn passie, wijn en likeur maken, waargemaakt.
De basis werd gelegd toen hij met zijn vader als 13-jarige jongen zelf ooit zijn eerste wijn maakte: “Dat bocht was toen niet te zuipen, maar het was wel heel erg leuk !”

Het was de basis voor wat nu een geweldig bedrijf is en Youps droom kwam uit. De rondleiding wordt door hemzelf met heel veel enthousiasme en een flinke dosis humor gegeven!  Youp en zijn vrouw Riet maken naast wijn ook heerlijke likeuren, de proeverij is dan ook altijd een doorslaand succes!

Bij uw bezoek aan de wijngaard is ontvangst door Youp met uitleg in de wijngaard + een geweldige proeverij met 3 wijnen en/of likeuren (met als thema: lekker, leuk en ludiek!) + vers stokbrood met kruidenboter inbegrepen. Ook kunt u indien gewenst, een vrijblijvend bezoek aan de bijbehorende winkel brengen!

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 69,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit voorstel ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met chocolaatjes & bonbons
* chocolade-demonstratie inclusief film en proeverij
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* entree en rondleiding met kleine wijnproeverij
* verzorging van de chauffeur

Aanmelden voor: Chocolade & Wijn!

vanaf €69,00