Aviodrome

Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Plezier en educatie stijgen naar grote hoogte!

Instapkaarten bij de hand? Dan kan de reis naar Luchtvaart-Themapark Aviodrome beginnen! Want zeg nou zelf: met een schoolreisje dat begint in een Boeing 747 en eindigt met de legendarische Uiver beleven meesters, juffen én leerlingen samen een ongeëvenaard, avontuurlijk en leerzaam dagje in de wolken. En dat ook nog zonder turbulentie, alhoewel de spectaculaire vlucht in de Flight Simulator verdraaid echt lijkt!

Historie en techniek
Naast het spotten van vliegtuigen vanaf het platform dat uitzicht biedt op de landings- en startbaan van Lelystad Airport doen leerlingen ook kennis op over onze nationale luchtvaartgeschiedenis. Een bezoekje aan de nostalgische vertrek- en aankomsthal van Schiphol uit 1928 mag daarbij niet ontbreken. Medewerkers van Aviodrome – die gekleed gaan in pilotenoutfit – vertellen tijdens een rondleiding over alle bezienswaardige zaken, zowel op het gebied van historie als techniek.

Speelpret: levende bagage
Uw leerlingen raken helemaal in de wolken als zij zelf ervaren hoe het voelt om als bagage over de bagageband te gaan. Als ‘levende bagage’ banen ze zich een weg door kleine ruimtes, langs hindernissen en over glijbanen. Als ze zich uitgeleefd hebben, kunnen ze plaatsnemen in het theater voor een indrukwekkend vierdimensionaal vliegavontuur!

Ready for take off!
Zowel binnen als op het grote buitenterrein beleven hele schoolklassen bij Aviodrome ruim honderd jaar luchtvaartgeschiedenis. De beroemde Uiver en de legendarische Fokker Spin springen daarbij zeker in het oog. De Boeing 747 op het buitenterrein is indrukwekkend groot. Via de slurf betreden leerlingen dit reusachtige toestel en komen ze op plekken die ze anders nooit te zien krijgen. De keuken bijvoorbeeld, en het bagageruim… Hartstikke spannend!

Piloten- en stewardessenopleiding
Als kinderen tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart-Themapark de opdrachten succesvol uitvoeren, ontvangen ze aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet. Kinderen verdienen een vliegbrevet als ze aantonen te beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot of stewardess. Hun vaardigheden worden o.a. getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest.

Luchtvaart-Themapark Aviodrome is de leukste vliegbestemming van Nederland. Dus: vlieg er eens uit met de hele klas!

Inclusief

  • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
  • Entree Aviodrome
  • Rondleiding van 1,5 uur

Opties

  • Friet met frietsaus € 2,90
  • Frisdrank (petfles) € 2,80
  • Raketijsje € 1,00
  • Snack € 2,00

Toch niet helemaal? Kijk ook eens naar ons schoolreisje naar Walibi Holland

Aanmelden voor: Aviodrome

Oops! We could not locate your form.

vanaf €18,55