Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Ruim twee jaar zat Anne Frank met haar familie ondergedoken in het achterhuis van het pand aan de Prinsengracht 263, waar Anne’s vader, Otto Frank, zijn bedrijf had. Ook de familie van Pels en Fritz Pfeffer hadden hier hun schuilplek. De toegang tot het achterhuis was verborgen achter een draaikast die speciaal voor dit doel was gemaakt. Het kantoorpersoneel hielp de onderduikers met eten en bracht ‘nieuws van buiten’. Op 4 augustus 1944 werd de schuilplaats verraden en de onderduikers werden gedeporteerd naar verschillende concentratiekampen. Alleen Otto Frank overleefde de oorlog.

Alhoewel er geen meubels meer in staan, ademen de kamers in het Anne Frank Huis nog steeds de sfeer uit de onderduikperiode. Citaten uit het dagboek, foto’s filmbeelden en originele voorwerpen van de onderduikers en de helpers illustreren de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Het geruite dagboek en andere originele geschriften van Anne Frank worden getoond. In de multimediaruimte kunnen bezoekers een virtuele tocht door een ingericht Anne Frank Huis maken en informatie opvragen over de onderduikers en de Tweede Wereldoorlog. in de tentoonstellingsruimte van het museum worden actuele thema’s aangesneden.

Scholieren uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs kunnen een aantal educatieve programma’s volgen over Anne Frank en de Jodenvervolging.

 

Inclusief

  • De prijs voor deze schoolreis is berekend met als vertrekplaats Zwolle en is gebaseerd op 50 personen (45 kinderen en 5 begeleiders)
  • Entree Anne Frank Huis

Aanmelden voor: Anne Frank Huis

vanaf €16,00