3 dagen London!

3 dagen London!

DAG 1

06:15 uur
(Dit kan uiteraard ook eerder of later) Onze luxe Keurmerk touringcar(s) voorzien van bar, DVD en toilet staat voor in Zwolle. U heeft de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrek richting Calais.
Onderweg kunnen wij desgewenst zorgen voor koffie en thee met bijvoorbeeld heerlijke verse gevulde koeken van de bakker, ontbijtpakketten, lunchpakketten etc. U bent natuurlijk ook vrij om dit zelf te verzorgen.

Vanwege de rijtijdenwet zal er onderweg een keer gestopt worden; dit wordt indien mogelijk, altijd gedaan bij een tankstation met restaurant / toiletvoorzieningen.

11:45 uur 
Verwachte aankomst in Calais waar we ca. 45 minuten voor afvaart aanwezig moeten zijn. Ter informatie: de douane controleert hier zeer grondig en iedereen moet persoonlijk door de douane en dient dus een juist én geldig reisdocument bij zich te hebben.

12.35 uur
Vertrek van de boot richting Dover. Aan boord is er mogelijkheid in het restaurant voor eigen rekening een hapje te eten en kan er geshopt worden in de ‘duty free’ shop. Uiteraard is er voldoende zitgelegenheid aanwezig.
De boten varen ieder uur dus een uurtje eerder of later is geen probleem!

12:55 uur (lokale tijd)
Verwachte aankomst in Dover; Uw chauffeur brengt u verder richting historisch Canterbury

14:00 uur 
U bent inmiddels aangekomen in het prachtige Canterbury waar u de tijd heeft om zelf rond te kijken, te shoppen of een terrasje te pikken!
Canterbury is een historische stad, bekend vanwege de beroemde Kathedraal en de Canterbury Tales; wij kunnen dus ook een leuk programma voor u samenstellen zodat diegene die hier interesse in heeft, eerst met bijvoorbeeld een gids rond kan kijken en daarna nog vrije tijd heeft!

* Stadswandeling door historisch Canterbury ca. 90 minuten
Deskundige gidsen nemen u mee terug in de tijd tijdens een leuke en interessante
wandeling langs de bezienswaardigheden van Canterbury, waaronder de middeleeuwse steegjes met wevershuisjes van vroegere pelgrims, de historische King’s School en natuurlijk de beroemde Kathedraal!
Wij zullen hier Nederlandstalige gidsen voor inzetten; dit is echter te allen tijde onder voorbehoud. Er zijn meerdere sowieso meerdere Nederlandstalige gidsen beschikbaar. Kosten rondleiding ca. € 9,50 per persoon

* Canterbury Tales
In het historische gebouw van St. Margaret’s Church kunt u meer dan 500 jaar terugreizen in de geschiedenis! U ziet Geoffrey Chaucer (de meest vermaarde Engelse dichter) en zijn kleurrijke karakters aan het werk op hun magische pelgrimstocht van Londen naar het grafteken van St. Thomas Becket in de kathedraal van Canterbury. Onderweg worden hun liefdesverhalen, de romantiek, jaloezie en bedrog nieuw leven ingeblazen met alle pret en spanning van de beroemde verhalen van Chaucer. Ondergedompeld in de rijke geschiedenis van deze middeleeuwse stad krijgt u de kans om een andere wereld te ontdekken. De Canterbury Tales is een bijzonder mooie, nauwkeurige recreatie van het leven tijdens de middeleeuwen. U krijgt hier een audiotour in het Nederlands. Kosten ca. € 11,= per persoon

* Indien gewenst kunt u samen het diner gebruiken in Canterbury; op een sfeervolle, moderne locatie in het centrum staat dan een goed verzorgd buffet voor u klaar dat bestaat uit Thaise, Chinese, Indiase en lokale specialiteiten; kortom voor elk wat wils en je mag eten wat je wilt! Kosten ca. € 22,00 per persoon . Het gaat hier om een 3 gangen buffet exclusief drankjes. De drankjes haalt (en betaalt) men eenvoudig zelf aan de bar en voor een frisdrank betaal je hier ca. € 2,25 / wijn ca.  € 3,50 en bier ca. € 4,= .

17:15 uur
Vertrek richting uw hotel in Londen.

19:30 uur
Verwachte aankomst in Londen waar u verblijft in een uitstekend, onlangs gerenoveerd, Ibis Hotel ***
Het centrum Londen is in ca. 15 min. bereikbaar per trein of ca. 45 minuten per metro. (het hotel ligt op ruim 20 km van het centrum)

Alle kamers zijn warm, modern  en comfortabel ingericht en beschikken over (nieuwe) 2 aparte bedden, een badkamer, haardroger, koffie- en theefaciliteiten, bureau, internet en tv met de beste zenders. Verder heeft u draadloos internet in uw kamer.

Het spreekt voor zich dat een ander hotel ook mogelijk is; prijzen en suggesties op aanvraag. (de meer in het centrum gelegen hotels zijn vaak wel wat duurder en voordeel is dat u de bus bij u heeft en dus ook zo in Londen centrum kan worden uitgezet!)
Einde dag 1

DAG 2,

09:30 uur    
Na een goede nachtrust en het Engelse ontbijt (eenvoudig ontbijtbuffet) is het tijd om Londen te verkennen en brengt de chauffeur u naar de stad!! Daar heeft u de hele dag de tijd om te genieten van het rijke aanbod aan winkels, gezellige bars, markten en de musea in Londen!

Vanzelfsprekend kan de chauffeur u op een bepaald punt in de stad afzetten of kan er bijvoorbeeld eerst een stadstour met een deskundig Nederlandstalige gids gemaakt worden. Ook kunt u dit optioneel aan uw gasten aanbieden; de liefhebbers gaan dan eerst mee met de stadstour en worden dan rond de middag afgezet in het centrum waar men de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Ook is het mogelijk de stadstoer met gids (of een andere excursie) op de derde dag te doen.

WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN!?

 * Stadstour (met fotostops) o.l.v. een deskundige Nederlandstalige gids
U maakt een leuke stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen en uiteraard wordt er onderweg van alles verteld en worden er een aantal stops gemaakt bij bijvoorbeeld de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. U komt tijdens de tour langs de highlights zoals o.a. de Houses of Parliament, de Big Ben, St. Paul’s Cathedral, de Tower Bridge, de Tower, Piccadilly Circus, Buckingham Palace en Trafalgar Square.
Kosten gids voor 3 – 4 uur ca. € 295,= per bus

 * Met de Londen Travelcard, kunt u de hele dag ongelimiteerd gebruik maken van de metro, de bussen (ook nachtbussen) en normale treinen binnen Londen. De kaart voor 1 dag / 2 zones kost ca. € 12,50 per persoon.
Deze kunnen wij van tevoren voor u bestellen. Losse metrokaartjes kosten ca. € 7,= per rit!

* The Londen Dungeons; diep in het hart van Londen, begraven onder het plaveisel van het historische Southwark, ligt ‘s werelds meest beroemde en huiveringwekkende horror attractie! Entree vanaf ca. € 21,= per persoon

* Madame Tussauds; Welkom in het land van de dubbele betekenis. Als u nog nooit bij de Oscar- of Grammy uitrijking of de Brit Awards geweest bent, zult u zich als een VIP Hollywood gast voelen nadat u de boudoir van Madame Tussauds verlaat. ….  Schreeuw de longen uit je lijf in de “SREAM” en probeer te ontsnappen uit de gevangeniscellen terwijl levensechte en compleet doorgedraaide seriemoordernaars u te pakken proberen te krijgen. Bent u dapper genoeg om hier aan de achterkant uit te komen met een glimlach op uw gezicht? Entree ca. € 29,= per persoon

* Een boottocht van ruim 1,5 uur over de Thames naar Greenwich dat al sinds 1997 op de Unesco werelderfgoedlijst staat waar de nulmeridiaanloopt. Hier heeft u de tijd om rond te kijken, te lunchen etc. Tijdens uw rondvaart krijgt u een duidelijke uitleg en passeert u o.a. de Tower of London, de Houses of Parliament etc.  Kosten ca. € 17,50 per persoon

* Liever een museumbezoek?
Denk dan eens aan Tate Britain; entree is gratis alleen als er speciale tentoonstellingen zijn betaalt u een toeslag. Rondleidingen met gids zijn hier ook mogelijk!

* Ook is het mogelijk Kensington Palace; koninklijk verblijf sinds 1689, te bezoeken. Hier groeiden William en Harry op en bezoekt u o.a. de magnifieke staatsievertrekken en de collectie koninklijke japonnen kunt bezichtigen. Entree ca. € 20,= per persoon

* The London Eye; een ‘vlucht’ in één van de 32 hightech glazen capsules duurt ongeveer 30 minuten en biedt spectaculaire vergezichten over Londen en over beroemde bezienswaardigheden zoals Big Ben, Buckingham Palace en St Paul’s Cathedral. Voor een hele aparte ervaring kunt u ook tegen zonsondergang een vlucht maken en zien hoe de lichten in de stad langzaam aan gaan en de hemel helder kleuren. Kosten ca. € 25,= per persoon

* The Tower of London; gesticht door Willem de Veroveraar in 1066.   Vandaag de dag is de Tower of London één van de beroemdste vestingen ter wereld! Een bezoek aan de Tower in Londen is een must en alleen hier kunt u de koninklijke juwelen bezichtigen of staan op de executieplaats van 3 Engelse koninginnen! Entree ca. € 26,= per persoon

* St. Paul’s Cathedral; wereldbekend en niet weg te denken uit de Londense skyline. Een “must see” voor een bezoek aan Londen. Kijk omhoog en bewonder de kroon op dit meesterwerk: de ongelofelijke koepel en vergeet ook niet de American Memorial Chapel te bezoeken. Entree ca. 20,= p.p.

TIP: Er is ook een zogenaamde LondenPass te koop waarmee u toegang heeft  tot 60 attracties waaronder de Towerbridge Exhibition, een boottocht over de Thames, St Pauls, Westminster Abbey, London Zoo, Windsor Castle etc. Deze pas is er vanaf ca. € 62,= per persoon (excl. vervoer / geldig gedurende 1 kalenderdag) en voordeel is dat u ook niet in de rij hoeft te staan! Wilt u meer informatie dan horen wij dat graag van u.

 U gebruikt lunch en diner deze dag op eigen gelegenheid; uiteraard kunnen wij ook het diner voor u regelen, bijvoorbeeld een uitstekend, typisch Engels 3 gangen menu op een trendy locatie in het centrum:
*Smoked chicken Salad with mustard dressing
*Award winning steak and ale Pie with prime Scotch beef & Youngs bitter
*Cheese cake
Kosten voor dit menu bedragen ca. € 27,50 per persoon. Uiteraard is een andere locatie of een ander diner ook mogelijk; suggesties op aanvraag.

Op een nader af te spreken tijd en locatie pikt de chauffeur uw gezelschap op en kan er nog een leuke “London by night tour” door de stad gemaakt worden! Desgewenst kan er dan ook een gids worden ingezet.

22:00 uur 
(dit kan ook eerder; afhankelijk van uw wensen) U bent weer terug in uw hotel; Einde dag 2.

DAG 3,

09:00 uur

Na het ontbijt checkt u uit en brengt u nog een bezoek aan Londen!  U kunt kiezen voor vrije tijd ( de grote winkels in het centrum zijn ook zondags vanaf 12.00 uur open) of bijvoorbeeld voor de boottocht over de Thames naar Greenwich of voor 1 van de andere suggesties die wij bovenstaand voor u hebben uitgewerkt.

TIP: Dol op markten? Op zondag kunt u ook een bezoek aan Brick Lane Market brengen; een echte vlooienmarkt van 08.00 – 14.00 uur
De beroemde Portobello Road Market (Nottinghill) is helaas niet op zondag open maar die kunt u op de overige dagen weer bezoeken!

12:45 uur
(Lokale tijd) Vertrek van de boot naar Calais. We moeten weer ca. 30 – 45 minuten voor vertrek aanwezig zijn!

15:15 uur
(lokale tijd) Verwachte aankomst in Calais. De chauffeur brengt u aansluitend richting Zwolle.

20:30 uur
Verwachte aankomst Zwolle; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
55 – 62   personen € 145,00 per persoon ( 1 touringcar)
62 – 69   personen € 155,00 per persoon ( dubbeldekker)
70 – 77  personen € 147,50 per persoon ( dubbeldekker)
78 – 89   personen € 162,00 per persoon ( 2 touringcars)
90 – 100 personen€ 150,00 per persoon ( 2 touringcars)

Toeslag 1 persoons kamer € 49,= per persoon / 2 nachten
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag
Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing
Let op: Eventuele parkeergelden en milieuheffingen worden achteraf aan u doorbelast
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument!

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
. vervoer per luxe KEURMERK touringcar(s) met bar, DVD en toilet
. overtocht Calais – Dover v.v.
. bezoek aan Canterbury 1e dag (excl. eventuele entreegelden en/of kosten voor een gids)
. 2 x overnachting op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten in 3 sterren IBIS hotel
. 2 x English breakfast
. bezoek aan Londen dag 2
. vrije tijd in Londen
. Londen by night; stadstoer 2e dag
. bezoek aan Londen dag 3
. Buitenlandse belastingen en tolgelden
. verzorging van de chauffeur (hotel + maaltijden)

Aanmelden voor: 3 dagen London!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

vanaf €145,00