Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het voor dat ik een offerte krijg?

Uw online offerte aanvragen worden meestal binnen twee tot maximaal vijf werkdagen verstuurd. Met telefonische offerte aanvragen voor nationale ritten krijgt u direct een prijs te horen, voor buitenlandse ritten krijgt u een offerte binnen één dag op de mail.

Is een touringcar zonder chauffeur ook mogelijk?

Het huren van een touringcar zonder chauffeur is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om een 9 persoonsbusje te huren dit kan door hier te klikken

Hoe zit het met de verzekering van de passagiers tijdens de reis/dagtocht?

Wanneer u kiest voor het reizen met IJsseltours bent u volledig verzekerd vanaf het moment dat u instapt tot het moment dat u uitstapt.

Over welke faciliteiten beschikt een touringcar?

Om te zien welke faciliteiten er in welke bus zitten kunt u op de bus-verhuur pagina kijken.

Is roken toegestaan in de touringcar?

In al onze touringcars geldt een rookverbod, dit conform de eisen die gesteld worden in ruimtes waar zowel passagiers als werknemers zich bevinden.

Kan de rolstoel / rollator / scootmobiel ook mee?

Er is een mogelijkheid om een rolstoel mee te vervoeren dit kan in onze 62 persoons rolstoelbus. Hier kunnen maximaal 14 personen in een rolstoel mee worden vervoerd, hierdoor zijn er wel minder zitplaatsen beschikbaar. Verder kunnen rolstoelen, rollators en/of scootmobielen onder in het bagageruim worden vervoerd met de 50 en 60 persoons bus indien ze inklapbaar zijn.

Wat zijn de wettelijke bepalingen betreft rijtijden?

Een chauffeur mag uiteraard niet oneindig blijven door rijden. Hier zijn wettelijke eisen aan gesteld. Zo mag de chauffeur maximaal 4,5 uur aaneengesloten rijden, met daarna verplicht minimaal 45 minuten rust. Een chauffeur mag maximaal 15 uur werken waarvan dus 10 rijden.

Als ik een dagtocht boek, hoe weet ik zeker of deze wel doorgaat?

Dagtochten gaan door met minimaal 30 aanmeldingen, wanneer dit aantal één week van te voren niet wordt gehaald zullen wij via de mail u hiervan op de hoogte stellen.

Hoe zit het met de zitplaatsregeling, betreft kinderen (bijvoorbeeld bij schoolreizen)?

Ieder persoon die reist met IJsseltours heeft natuurlijk een eigen zitplaats. Iedere zitplaats beschikt over een eigen gordel. Kinderen tot 1,35 meter moeten in een goedgekeurd autokinderzitje worden vervoerd. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hoe weet ik dat IJsseltours goed en comfortabel vervoer biedt?

IJsseltours beschikt over het VD SKTB certificaat en het ISO 9001-2008 certificaat. Dit zijn certificaten die garant staan dat IJsseltours in staat is om aan de eisen te voldoen van de klant.

 

Staat uw vraag hier niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op via (038) 49 71 702 of info@ijsseltours.nl